Valehtelu ja väärät vaatteet on kielletty. Mutta SPR:n naisten huorittelu on ilmeisesti sallittu?

Tälle asialle ei pitäisi antaa enää yhtään enemmän huomiota, mutta kun ei se auta. Teuvo Hakkaraisen viimeisin (25.5.) Facebook-päivitys menee näin: Islamistimiehet ovat tulleet tänne meidän elätettäviksi ja naiset on laitettu rintamalle. Minkä verran mahtaisi SPR:n naisilta löytyä auttamishalua, jos vastaanottokeskuksissa olisikin näitä? SPR:n järjestämän seksipalvelun maksaa suomalainen jätkä.

Päivityksen yhteydessä on linkki Iltalehden juttuun, joka ei liity mitenkään mihinkään, paitsi että jutun kuvassa on tummatukkaisia, ulkomaalaisen näköisiä ihmisiä. Sehän jo pelkästään riittää ärsykkeeksi, jotta Teuvon kaltaiset, tietämättömyydellään ylpeilevät kansanmiehet ja -naiset leväyttävät koko simppelin, rasistisen vihapuhevalikoimansa kuvan alle.

Teillä on muuten aina ne samat, kuluneet termit käytössä. Ne on jo aika nähty, voisiko joku führerinne keksiä teille välillä uusia. "Karvalapsi", ehe ehe.

Mutta tämä ei ole pointti, vaan se, että kansanedustaja todellakin kutsuu julkisessa Facebook-päivityksessään SPR:n työntekijöitä huoriksi.

Vaivautuneen kuuloinen Hakkaraisen eduskunta-avustaja sanoi puhelimessa, että Teuvo päivittää Facebookiaan itse.

Kaikkien ulkomaalaisten ihmisten lisäksi Hakkarainen vihaa siis naisia, sekä maksullisia että ei-maksullisia, samoja huoria kaikki, sekä tietysti Punaista Ristiä. Siitähän Rajat kiinni -porukka on jostain järjen tavoittamattomista syistä kehittänyt vihasymbolin, koska se edustaa heille kaikkea inhimillistä ja humaania toimintaa.

”Olihan, Teuvo, sillä hetkellä kravatti kaulassa.”

Teuvo Hakkaraisen ahtaaseen maailmankuvaan hyväksytään vain toinen samanlainen, "suomalainen jätkä", joka hänen malliesimerkkiään noudattaen on siis vihainen, tyhmä ja epäempaattinen mulkvisti, joka luulee maksavansa kaiken ja mieluusti antaisi turpaan jokaiselle, kotimaisia naisia unohtamatta.

Saatatte muistaa, kuinka Hakkaraisen puoluetoveri, eduskunnan puhemies kiinnitti viime syksynä huomiota kansanedustajien vaatteisiin, koska eduskunnan säännöissä edustajia kehotetaan pukeutumaan "eduskunnan arvovallan mukaisella tavalla".

Eduskunnan käytössäännöissä myös esimerkiksi kielletään kutsumasta toista edustajaa valehtelijaksi, koska se on vakaan ja arvokkaan käytöksen merkki. Kansanedustajaa ei voi myöskään erottaa, ellei häntä tuomita rikoksesta vankeuteen.

Mutta huoriksi voi kansanedustaja sanoa SPR:n työntekijöitä. Olihan, Teuvo, sillä hetkellä kravatti kaulassa.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

SimoHulkko

Kansanedustaja kutsuu SPR:ää seksipalveluksi – ihan ok?

Itse asiassa toimittajalla on tainnut mennä nyt sekaisin seksityöläisen ja seksin ostajan roolit. Oletettavasti Teuvo Hakkarainen on viitannut tässä kirjoituksessaan aiemmin jo julkisuudessa olleeseen tapaukseen, jossa SPR:n naispuoleinen työntekijä oli harrastanut seksiä turvapaikanhakijan kanssa, jonka jälkeen hänet erotettiin tehtävästään. Tällöin siis olisi nähtävissä, että Teuvon näkemys on turvapaikanhakijoiden olevan niitä valtion rahoilla maksettuja seksityöläisiä, joilta sitten SPR:n...
Lue kommentti
Vierailija

Kansanedustaja kutsuu SPR:ää seksipalveluksi – ihan ok?

"Teuvo Hakkaraisen ahtaaseen maailmankuvaan hyväksytään vain toinen samanlainen, "suomalainen jätkä", joka hänen malliesimerkkiään noudattaen on siis vihainen, tyhmä ja epäempaattinen mulkvisti, joka luulee maksavansa kaiken ja mieluusti antaisi turpaan jokaiselle, kotimaisia naisia unohtamatta." Tämä on muuten kunnianloukkaus ja samalla kiihotusta kansanryhmää kohtaan. Tietääkseni Teuvo ei ole pahoinpidellyt yhtään naista.
Lue kommentti

Naisille jää näissä kaverielokuvissa vain heteroalibin rooli.

Henkivartija Michael Bryce (Ryan Reynolds) tyrii työkeikallaan pahanpäiväisesti. Onneksi Michaelin ex-naisystävä Amelia Ryder (Elodie Yung) tarjoaa hänelle tilaisuuden todistaa ammattitaitonsa. Michael saa tehtäväkseen toimittaa inhoamansa palkkamurhaaja Darius Kincaidin (Samuel L. Jackson) Haagiin. Kincaid on kutsuttu todistamaan Kansainvälisessä tuomioistuimessa Valko-Venäjää diktaattorin elkein johtavaa presidentti Dukhovichiä (Gary Oldman) vastaan.

Patrick Hughesin ohjaama uutuus The Hitman’s Bodyguard noudattelee kaveruskomedioiden tuttua kaavaa. Lajityypin kivijalka on Tappava ase, jossa sähäkästi sanailevaa kyttäkaksikkoa näyttelivät Mel Gibson ja Danny Glover. Näissä elokuvissa kaverukset ovat yleensä niin kiinni toisissaan, että naisille jää vain heteroalibin rooli. He ovat mukana tarinassa vain todistaakseen, etteivät päähenkilöt ole homoja, vaikka viihtyvätkin mieluiten keskenään. Miesten suhde etenee samalla tavalla kuin Hollywood-romansseista: toisiaan inhoava parivaljakko mieltyy toisiinsa, kunhan on ensin saanut ärhennellä keskenään. Näinhän miesten ja naistenkin suhde saa alkunsa, mikäli Hollywoodia on uskominen.

Hughes ei tuo tähän kuvioon mitään uutta. Aina kun katsoja on pitämäisillään leffasta, Jackson murjaisee sovinistisen tai homofobisen vitsin. Niin, eihän sitä tosiaan olla homoja, vaikka ollaan kahden.

Katso traileri:

The Hitman's bodyguard

**

Ensi-ilta 18.8.

– Alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, Jari Sillanpää kertoo Ilta-Sanomissa.

Laulaja Jari Sillanpää, 52, kertoo Ilta-Sanomissa, miten alkoholin vähentäminen on vaikuttanut hänen hyvinvointiinsa. Jarin mukaan hänen painonsa on noussut tasaisesti viime kesästä lähtien.

– Aloin juoda viime kesänä limuja ja syödä irtokarkkeja. Limut tulivat alkoholin tilalla, Jari kertoo IS:ssa.

Jarin mukaan hän vähensi alkoholinjuontia ”radikaalisti” kolme vuotta sitten.

– Join ihan liikaa ja sain migreenioireita saunan ja alkoholin yhdistelmästä. Mutta alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, hän kertoo lehden haastattelussa.

Jari sanoo haluavansa lopettaa limsojen juonnin, jotta pysyisi hyvässä kunnossa. Hän ei kuitenkaan mieti ulkonäköään enää yhtä paljon kuin nuorempana.

Vuonna 2014 Jari kertoi Me Naisten haastattelussa, että hänen painonsa on jojoillut vuosia.

– Olen kurinalaiseen elämään aivan liian laiska ja mukavuudenhaluinen. Iän myötä minusta on tullut myös armollisempi itseäni kohtaan. ­Painoni on uran varrella vaihdellut 80 kilosta yli sataan kiloon, joten yleisöni on tottunut näkemään minut kaikenkokoisena, Jari kertoi syksyllä 2014.

 

Anni Hautala lomaili kesällä avomiehensä stand up -koomikko Niko Kivelän ja molempien poikien kanssa Kreikassa ja mökillä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Radiojuontaja Anni Hautala aloittaa joka maanantai terveellisen elämän, mutta päätös pitää korkeintaan keskiviikkoon asti.

Juontaja Anni Hautala, 35, julkaisee marraskuussa keittokirjan. Projekti alkoi, kun kustantaja otti suosikkijuontajaan yhteyttä.

– Minulla on helppo suhde ruokaan. Rakastan sitä, että en itsekään tiedä, mitä ruokaa laitan ja kaivelen kaapeista kaikkia tekotarpeita, Anni kertoi torstaina Otavan syyskauden avajaisissa.

Kesällä Anni vieraili kirjaa varten Champagnesen ja Cognacin kylissä, jossa tutustui juomien valmistusprosesseihin. Kirjassa on muutama drinkkiohje. Ruuan suhteen Anni kuvailee olevansa nautiskelija.

”Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.”

– En ole koskaan ollut millään dieetillä. Minulla on siihen liian huono itsekuri. Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.

Keho ei totu aikaisiin aamuherätyksiin

Radio Suomipopin Aamulypsyä juontava Anni herää joka aamu ennen viittä. Aikaisin herääminen ja väsymys lisäävät makeannälkää.

– Keho ei oikein totu siihen heräämiseen. Aloitan joka maanantai terveellisemmän elämän ja suunnittelen karkkilakkoa, mutta se loppuu viimeistään keskiviikkona. Toimituksessa on usein karkkeja ja herkkuja, joihin sorrun.

”Loppukevät oli ihan hullua juoksua.”

Aamulypsyn lisäksi Anni jatkoi tällä viikolla kesän jälkeen Idolsin kuvauksia. Kuuden viikon kesäloma tuli tarpeeseen.

– Olin todella tiukka lomasta. Loppukevät oli ihan hullua juoksua ja odotin jo lomaa. Huomaan, että käyn silloin kärsimättömäksi; en jaksaisi yhtään mitään korjauksia tai muutoksia, vaan olin, että kuvataan nyt vaan.

Kuvien jakaminen turmapaikalta pyydetään lopettamaan, jotta poliisit saisivat työrauhan syyllisten löytämiseksi.

Torstai-iltana 13 ihmistä kuoli ja kymmenet loukkaantuivat, kun pakettiauto ajoi ihmisjoukkoon Barcelonan suosituimmalla kävelydadulla. Isis on julistautunut iskun tekijäksi.

Las Ramblas -kävelykadulle kohdistuneen terrori-iskun jälkeen Twitter on alkanut täyttyä kissojen kuvista aihetunnisteella #barcelona. Ilmiöstä uutisoi ensimmäisenä Helsingin sanomat.

Kissakuvat ovat vastaus terrorismille. Ilmiö sai alkunsa Belgian terrori-iskujen jälkeen vuonna 2015, ja ajatus sen taustalla on antaa poliisille työrauha jakamalla kuvia kissoista turmapaikan ja uhrien sijaan. Nyt myös Barcelonan iskuihin vastataan kissoilla.

Lue lisää: Kissakuvista tuli Brysselin terroristijahdin symboli

”Pyydän, postatkaa kuvia kissoista Las Ramblasilla loukkaantuneiden ihmisten sijaan. Älkää välittäkö tietoa terroristeille”, käyttäjä nimeltä Fortino Tapia twiittasi.