Tässä ne nyt ovat: meidän ikiomat emojit. Kuvat: Ulkoministeriö, käsittely: Essi Haapanen
Tässä ne nyt ovat: meidän ikiomat emojit. Kuvat: Ulkoministeriö, käsittely: Essi Haapanen

Äänestä suosikkiasi!

Saunovat suomalaiset, Nokia 3310 -kännykkä ja heviäijä. Nämä suomalaisuutta kuvastajat emojit esiteltiin jo kuukausi sitten, mutta nyt Suomi-emojeita on ilmestynyt lisää. Ulkoministeriö julkaisi eilen 29 uutta Suomi-emojia.

Oman kuvamerkkinsä saivat muun maussa Nobel-voittaja Martti Ahtisaari, kalsarikännääjät sekä pettynyt penkkiurheilija.

Suomi-emojit ovat osa ministeriön ThisisFINLAND-sivuston joulukalenteria. (Kurkkaa kalenteriin täältä.) IOS-laitteille emojit voi ladata myöhemmin tässä kuussa, mutta Android-laitteille ne ovat jo nyt saatavilla. Uuden emojin Ulkoministeriö julkaisee uudenvuodenaattona. Odotamme edelleen mämmi- tai mustamakkaraemojia!

Mikä Suomi-emoji on sinun suosikkisi? Äänestä!

Kysely

Mikä Suomi-emoji on suosikkisi?

26. Jumissa (kieli jäätynyt kiinni)
26. Jumissa (kieli jäätynyt kiinni)
13.6%
16. Karjalanpiirakka
16. Karjalanpiirakka
11.2%
23. Saunoja (nainen)
23. Saunoja (nainen)
7.6%
31. "Sosiaaliset" suomalaiset
31. "Sosiaaliset" suomalaiset
7.3%
15. Kalsarikännääjä (mies)
15. Kalsarikännääjä (mies)
6.8%
32. Villasukat
32. Villasukat
6.3%
30. Nokia 3110
30. Nokia 3110
5.7%
14. Kalsarikännääjä (nainen)
14. Kalsarikännääjä (nainen)
5.4%
21. Perkele
21. Perkele
4.6%
10. Heviäijä
10. Heviäijä
3.5%
5. Lippu
5. Lippu
2.7%
12. Joulutorttu
12. Joulutorttu
2.7%
7. Girlpower
7. Girlpower
2.4%
3. Kahvikuppi
3. Kahvikuppi
1.9%
18. Voittajafiilis
18. Voittajafiilis
1.9%
1. Karhu
1. Karhu
1.9%
20. Martti Ahtisaari
20. Martti Ahtisaari
1.3%
13. Kaamos
13. Kaamos
1.3%
9. Onnellinen sporttaaja
9. Onnellinen sporttaaja
1.3%
24. Saunoja (mies)
24. Saunoja (mies)
1.0%
25. Sisu
25. Sisu
1.0%
4. Suomalainen rakkaus
4. Suomalainen rakkaus
1.0%
27. Suomi mainittu
27. Suomi mainittu
1.0%
28. Joulupukki
28. Joulupukki
1.0%
6. Metsä
6. Metsä
1.0%
22. Poro
22. Poro
0.8%
29. Torilla tavataan
29. Torilla tavataan
0.5%
11. Jäämies
11. Jäämies
0.5%
2. Jouluttajat
2. Jouluttajat
0.5%
8. Kädenpuristus
8. Kädenpuristus
0.2%
19. Kahvittelija
19. Kahvittelija
0.2%
17. Pettynyt penkkiurheilija
17. Pettynyt penkkiurheilija
0.2%
Ääniä yhteensä: 365

– Alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, Jari Sillanpää kertoo Ilta-Sanomissa.

Laulaja Jari Sillanpää, 52, kertoo Ilta-Sanomissa, miten alkoholin vähentäminen on vaikuttanut hänen hyvinvointiinsa. Jarin mukaan hänen painonsa on noussut tasaisesti viime kesästä lähtien.

– Aloin juoda viime kesänä limuja ja syödä irtokarkkeja. Limut tulivat alkoholin tilalla, Jari kertoo IS:ssa.

Jarin mukaan hän vähensi alkoholinjuontia ”radikaalisti” kolme vuotta sitten.

– Join ihan liikaa ja sain migreenioireita saunan ja alkoholin yhdistelmästä. Mutta alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, hän kertoo lehden haastattelussa.

Jari sanoo haluavansa lopettaa limsojen juonnin, jotta pysyisi hyvässä kunnossa. Hän ei kuitenkaan mieti ulkonäköään enää yhtä paljon kuin nuorempana.

Vuonna 2014 Jari kertoi Me Naisten haastattelussa, että hänen painonsa on jojoillut vuosia.

– Olen kurinalaiseen elämään aivan liian laiska ja mukavuudenhaluinen. Iän myötä minusta on tullut myös armollisempi itseäni kohtaan. ­Painoni on uran varrella vaihdellut 80 kilosta yli sataan kiloon, joten yleisöni on tottunut näkemään minut kaikenkokoisena, Jari kertoi syksyllä 2014.

 

Anni Hautala lomaili kesällä avomiehensä stand up -koomikko Niko Kivelän ja molempien poikien kanssa Kreikassa ja mökillä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Radiojuontaja Anni Hautala aloittaa joka maanantai terveellisen elämän, mutta päätös pitää korkeintaan keskiviikkoon asti.

Juontaja Anni Hautala, 35, julkaisee marraskuussa keittokirjan. Projekti alkoi, kun kustantaja otti suosikkijuontajaan yhteyttä.

– Minulla on helppo suhde ruokaan. Rakastan sitä, että en itsekään tiedä, mitä ruokaa laitan ja kaivelen kaapeista kaikkia tekotarpeita, Anni kertoi torstaina Otavan syyskauden avajaisissa.

Kesällä Anni vieraili kirjaa varten Champagnesen ja Cognacin kylissä, jossa tutustui juomien valmistusprosesseihin. Kirjassa on muutama drinkkiohje. Ruuan suhteen Anni kuvailee olevansa nautiskelija.

”Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.”

– En ole koskaan ollut millään dieetillä. Minulla on siihen liian huono itsekuri. Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.

Keho ei totu aikaisiin aamuherätyksiin

Radio Suomipopin Aamulypsyä juontava Anni herää joka aamu ennen viittä. Aikaisin herääminen ja väsymys lisäävät makeannälkää.

– Keho ei oikein totu siihen heräämiseen. Aloitan joka maanantai terveellisemmän elämän ja suunnittelen karkkilakkoa, mutta se loppuu viimeistään keskiviikkona. Toimituksessa on usein karkkeja ja herkkuja, joihin sorrun.

”Loppukevät oli ihan hullua juoksua.”

Aamulypsyn lisäksi Anni jatkoi tällä viikolla kesän jälkeen Idolsin kuvauksia. Kuuden viikon kesäloma tuli tarpeeseen.

– Olin todella tiukka lomasta. Loppukevät oli ihan hullua juoksua ja odotin jo lomaa. Huomaan, että käyn silloin kärsimättömäksi; en jaksaisi yhtään mitään korjauksia tai muutoksia, vaan olin, että kuvataan nyt vaan.

Kuvien jakaminen turmapaikalta pyydetään lopettamaan, jotta poliisit saisivat työrauhan syyllisten löytämiseksi.

Torstai-iltana 13 ihmistä kuoli ja kymmenet loukkaantuivat, kun pakettiauto ajoi ihmisjoukkoon Barcelonan suosituimmalla kävelydadulla. Isis on julistautunut iskun tekijäksi.

Las Ramblas -kävelykadulle kohdistuneen terrori-iskun jälkeen Twitter on alkanut täyttyä kissojen kuvista aihetunnisteella #barcelona. Ilmiöstä uutisoi ensimmäisenä Helsingin sanomat.

Kissakuvat ovat vastaus terrorismille. Ilmiö sai alkunsa Belgian terrori-iskujen jälkeen vuonna 2015, ja ajatus sen taustalla on antaa poliisille työrauha jakamalla kuvia kissoista turmapaikan ja uhrien sijaan. Nyt myös Barcelonan iskuihin vastataan kissoilla.

Lue lisää: Kissakuvista tuli Brysselin terroristijahdin symboli

”Pyydän, postatkaa kuvia kissoista Las Ramblasilla loukkaantuneiden ihmisten sijaan. Älkää välittäkö tietoa terroristeille”, käyttäjä nimeltä Fortino Tapia twiittasi.

Legendaarisen Catherine Deneuven karisma kannattelee ensi-iltaelokuvaa, jossa nainen kohtaa isänsä rakastajattaren.

Keski-ikäinen kätilö Claire (Catherine Frot) pakenee elämää arkisiin rutiineihinsa. Clairen elämä mullistuu, kun hänen isänsä rakastajatar Bèatrice (Catherine Deneuve) ottaa häneen yhteyttä kolmen vuosikymmenen hiljaisuuden jälkeen. Naisilla on iso kana kynittävänä. Samaan aikaan Clairen puutarhapalstan naapurin ilmestyy kiinnostava mies Paul (Olivier Gourmet).

Ranskalaisohjaaja Martin Provost muistetaan meillä parhaiten taiteilijaelämäkerroista Violette ja Séraphine, jotka kertoivat kirjailija Violette Leducista ja taidemaalari Séraphine de Senlisistä. Tällä kertaa ohjaaja on vaihteeksi tarttunut sepitteelliseen tarinaan.

Provostin uutuusdraama Rakkaudella, Bèatrice lepää ranskalaisen elokuvan grand old ladyn Catherine Deneuven harteilla. Deneuve on legenda, jonka näyttelijäntyötä seuraisi mielellään, vaikka hän tulkitsi pelkkää puhelinluetteloa. Erityisen vakuuttavasti hän esittää hurjapäistä naista, joka on tottunut pärjäämään omilla ehdoillaan miehisessä maailmassa. Konkari on saanut arvoisensa vastuksen Catherine Frotista, joka tulkitsee uskottavasti pikkuhiljaa kukkaan puhkeavaa seinäruusua.

katso traileri:

Rakkaudella, Béatrice

***

Ensi-ilta 18.8.