Kuvat: Sanoma-arkisto
Kuvat: Sanoma-arkisto

Julkkikset kiittelevät sosiaalisessa mediassa niin omia isiään kuin puolisoitaankin.

Isänpäivä näkyy myös sosiaalisessa mediassa. Moni julkkiskin on innostunut jakamaan kuvia isänpäivän vietostaan tai muistelemaan omia vanhempiaan.

Muusikot Jannika ja Toni Wirtanen saivat esikoisensa elokuussa 2015.

– Hän kokkaa, hoivaa, leikkii ja rakastaa – joka päivä. Meidän tuki ja turva. Meidän superisi, Jannika hehkuttaa Tonia Instagram- kuvassaan.

 

Hän kokkaa, hoivaa, leikkii ja rakastaa - joka päivä. Meidän tuki ja turva. Meidän superisi. 💗💪 #isänpäivä

Kuva, jonka Jannika B 💎 (@jannikabofficial) julkaisi

Laulaja Benjamin Peltonen naureskelee lapsuuskuvan yhteydessä itsensä ja isänsä värierolle.

– Voisi kuvitella, että minut on adoptoitu Siperiasta.

Ex-kiekkoilija Teemu Selänteellä on aihetta tuplailoon, sillä hänen Eetu-poikansa on jo 19-vuotias. Moni on kommentoinut kuvan yhteydessä, että Eetu ja nuori Teemu ovat kuin kaksi marjaa.

 

Hard to believe this but Happy 😊 19th birthday my son 🎉🎂Lav u!

Kuva, jonka Teemu Selanne (@sel8nneteemu) julkaisi

Maria Veitola viettää ensimmäistä isänpäiväänsä ilman isää. Hänen isänsä kuoli maaliskuussa. Maria kertoi suhteestaan vanhempiinsa ja isänsä sairaudesta haastattelussamme puolitoista vuotta sitten.

Muusikko Jukka Poika julkaisi kuvan isänpäiväkävelyn harmaudesta.

 

Isänpäiväkävely! Onnea iseille! 🍾🚶🏻🎁⛄️

Kuva, jonka Jukka Poika (@jukkapoikaofficial) julkaisi

Laulaja Juha Tapio toivotteli hyvää isänpäivää kaikille.

 

Hyvää Isäinpäivää Suomen isät ja perheet! Tänään olen kiitollinen isästäni ja pojistani!

Kuva, jonka Juha Tapio (@juhatapioofficial) julkaisi

Bloggaaja ja ruokakirjailija Hanna Gullichsen ja aviomies Joonas Laurila saivat elokuussa kaksospojat. Hanna toivotti tuoreelle isälle ihanaa päivää. Hänellä on myös poika aiemmasta liitostaan.

Viulisti Linda Lampenius jakoi vanhan kuvan viime viikolla kuolleesta Börje-isästään. Linda kirjoitti viikko sitten Instagramissa 94-vuotiaan isänsä poismenosta koskettavasti.

– Isä oli maailman lämpimin ja kiltein. Pala sydämestäni kuoli isän mukana.

 

❤❤❤❤❤ #love #farsdag #fathersday #idol #actor #hero #börjelampenius @svenskateatern #theatre

Kuva, jonka Linda Lampenius (@lindalampenius) julkaisi

Toimittaja Noora Shingler julkaisi kuvan insinööri-isästään, jolta tyttären mukaan hoituu kaikki.

 

Iskä ❤️ #kahdenpokantaktiikalla #insinööri #kaikkihoituu #luottojäbä

Kuva, jonka Noora (@noorashingler) julkaisi

Juontaja Sami Kuronen pohti suhdettaan omaan isäänsä sekä omaa tapaansa olla isä uusperheessä.

– Olen usein miettinyt mikä minä olen? Yhdelle olen isä, yhdelle kumppani ja kahdelle lapselle toivon mukaan se turvallisuudentunnetta tuova aikuinen/vanhempi. Tai vaikka Batman, hän kirjoitti.

 

Hyvää isänpäivää! Minulle isä on ollut aina auktoriteetti, esikuva, tietotoimisto ja turva johon olen voinut luottaa. Kun minusta tuli isä reilut seitsemän vuotta sitten, yksi isoista toiveistani oli että pystyisin tarjoamaan tyttärelleni samanlaisen isäsuhteen. Haluan olla sekä fyysinen että henkinen syli johon voi käpertyä niin murheissa kuin ilon hetkinä, myös silloin kun mitään erityistä syytä ei ole. Vanhemmuuteni on saanut viime vuosina uudenlaisia piirteitä ja vastuita. Uusperheen arjessa roolit hakevat usein muotoaan ja jokainen on varmasti hetkittäin vähän hukassa siitä, mikä minun paikkani tässä bändissä on. Olen usein miettinyt mikä minä olen? Yhdelle olen isä, yhdelle kumppani ja kahdelle lapselle toivon mukaan se turvallisuudentunnetta tuova aikuinen/vanhempi. Tai vaikka Batman😄 Tänään oli ensimmäinen isänpäivä kun syliini tuli kaksi pienempää ja yksi vähän isompi tyttö. Tunsin aidosti että olen oikealla tiellä ❤️ #isänpäivä #batman @mirkkatorikka

Kuva, jonka Sami Kuronen (@samikuronen) julkaisi

Karita Tykkä julkaisi yhteiskuvan rakkaan isänsä kanssa.

Game of Thrones -sarjassa näyttelevä Peter Dinklage on ryhtynyt Petan kanssa toimiin huskyjen hylkäämisen vähentämiseksi.

Huskyt ja suden näköiset koirat ovat tärkeä osa Game of Thrones -sarjaa, ja monet fanit haluavat lemmikikseen samanlaisia koiria. Valitettavasti ilmiö näkyy huskyjen hankkimisen lisäksi myös hylättyjen koirien määrässä.

Helsingin Sanomat kertoo, että Britanniassa hylätään nykyään vuosittain jopa 80 huskya. Ennen Game of Thrones -sarjan alkua määrä oli vain noin kymmenen huskya vuodessa.

Sarjassa Tyrion Lannisteria näyttelevä Peter Dinklage on HS:n mukaan huolestunut siitä, että Game of Thronesin fanit ovat ottaneet siperianhuskyja lemmikeikseen. Moneilta faneilta on puuttunut koiraa ottaessa varmuus siitä, että lemmikistä pystyy pitämään huolta.

Dinklage on yhdistänyt voimansa eläinsuojelujärjestö Petan kanssa estääkseen koirien harkitsematonta ostamista ja hylkäämistä.

Peter Dinklage. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters
Peter Dinklage. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters

– Ymmärrämme että hurjasusien suosion myötä monet ovat ostaneet huskyja. Se on väärin löytöeläintalojen kotia tarvitseville koirille, ja lisäksi myös näitä huskyja hylätään usein. Niin usein käy, jos koira hankitaan hetken mielijohteesta, Dinklage kirjoittaa.

– Pyydän ja anelen, jos aiotte ottaa koiran perheeseenne, olkaa varmoja siitä, että olette valmiita suureen vastuuseen.

Myös esimerkiksi Game of Thronesissa Arya Starkia näyttelevä Maisie Williams toimii aktiivisesti eläimien oikeuksien hyväksi. Williams on muun muassa protestoinut delfiinien metsästämistä vastaan sekä puhuu eläinkokeilla testaamattomien tuotteiden puolesta. Vuonna 2016 hän myös adoptoi itselleen hylätyn koiran.

 

Nivea-tuotemerkin omistama Beiersdorf Oy pahoittelee mainoksesta koitunutta ikävää huomiota. 

Erityisesti Twitterissä älähdettiin useaan otteeseen keskiviikkona, kun Nivea julkaisi Facebookissaan vartalovoidetta käsittelevän postauksensa.

Mainoksessa oli kuva riippukeinussa makoilevan naisen sääristä sekä seuraava teksti: ”Nosta jalat ylös ja rentoudu. Mihin tarvitaan kirjaa, kun voi keskittyä ihailemaan kaunista ihoa?”.

Nivean Facebook-sivulla jaettu postaus, joka on sittemmin poistettu, näytti tältä.
Nivean Facebook-sivulla jaettu postaus, joka on sittemmin poistettu, näytti tältä.

Mainoksen nähneet ihmettelivät postauksen kommenteissa ja Twitterissä, onko kaunis ulkomuoto älykkyyttä ja sivistystä tärkeämpää.

Mainoksesta aiheutuneen negatiivisen kommentoinnin vuoksi Nivea poisti postauksensa.

Nivea-tuotemerkin omistaman Beiersdorf Oy:n kaupallinen johtaja Rita Levomäki-Elamo vakuuttaa, ettei tarkoituksena ollut pahoittaa kuluttajien mieltä.

– Olemme pahoillamme, jos NIVEAn Suomen facebookissa 16.8.2017 tekemämme postaus on aiheuttanut ikävää huomiota. Tarkoituksenamme oli kertoa, miten hyvältä ja rentoutuneelta olo voi kesällä tuntua, Levomäki-Elamo lausunnossaan.

– Ymmärrämme postaukseen kohdistuneen huomion, eikä tarkoituksemme ollut missään nimessä loukata kuluttajiamme, joita arvostamme erittäin paljon. Tästä syystä postaus on poistettu sivuiltamme. 

Asiasta kertoi ensimmäiseksi Markkinointi & Mainonta.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Naisille jää näissä kaverielokuvissa vain heteroalibin rooli.

Henkivartija Michael Bryce (Ryan Reynolds) tyrii työkeikallaan pahanpäiväisesti. Onneksi Michaelin ex-naisystävä Amelia Ryder (Elodie Yung) tarjoaa hänelle tilaisuuden todistaa ammattitaitonsa. Michael saa tehtäväkseen toimittaa inhoamansa palkkamurhaaja Darius Kincaidin (Samuel L. Jackson) Haagiin. Kincaid on kutsuttu todistamaan Kansainvälisessä tuomioistuimessa Valko-Venäjää diktaattorin elkein johtavaa presidentti Dukhovichiä (Gary Oldman) vastaan.

Patrick Hughesin ohjaama uutuus The Hitman’s Bodyguard noudattelee kaveruskomedioiden tuttua kaavaa. Lajityypin kivijalka on Tappava ase, jossa sähäkästi sanailevaa kyttäkaksikkoa näyttelivät Mel Gibson ja Danny Glover. Näissä elokuvissa kaverukset ovat yleensä niin kiinni toisissaan, että naisille jää vain heteroalibin rooli. He ovat mukana tarinassa vain todistaakseen, etteivät päähenkilöt ole homoja, vaikka viihtyvätkin mieluiten keskenään. Miesten suhde etenee samalla tavalla kuin Hollywood-romansseista: toisiaan inhoava parivaljakko mieltyy toisiinsa, kunhan on ensin saanut ärhennellä keskenään. Näinhän miesten ja naistenkin suhde saa alkunsa, mikäli Hollywoodia on uskominen.

Hughes ei tuo tähän kuvioon mitään uutta. Aina kun katsoja on pitämäisillään leffasta, Jackson murjaisee sovinistisen tai homofobisen vitsin. Niin, eihän sitä tosiaan olla homoja, vaikka ollaan kahden.

Katso traileri:

The Hitman's bodyguard

**

Ensi-ilta 18.8.