Miksi hauskuudella pitää olla hintansa? Kuva: Shutterstock
Miksi hauskuudella pitää olla hintansa? Kuva: Shutterstock

Darralooks-tili kerää ihmisten parhaita asukokonaisuuksia Instagramissa. Ainoa vaatimus on se, että tyyliä maustaa kohmelo.

Kyllähän se suurimpaan osaan meistä on toisinaan iskenyt – krapula nimittäin. 

Huterassa olotilassa harva ryhtyy innosta kiljuen räpsimään itsestään valokuvia. Jotkut kuitenkin haluavat jakaa kaikelle kansalle oman kohmeloisen olemuksensa. Nyt se onnistuu helposti Darralooks-nimellä kulkevän Instagram-tilin välityksellä.

"Miltä sun darra näyttää?” kysytään Darralooksin kuvauksessa.

Tilille kootaan krapulaisten ihmisten parhaita asukuvia, joissa tyypit esiintyvät erilaisissa ympäristöissä ja paljastavat asunsa lisäksi, miltä heidän juhlien jälkeinen olemuksensa näyttää. Lisää krapulaotoksia voi Darralooks-tilin lisäksi löytää Instagramista hashtagilla #darralooks.

Kokosimme tilin kuvien inspiroimana 11 erilaista klassikkokrapulaa. Mikä näistä kanuunoista muistuttaa eniten omaasi?

1. Mättödarra

Siis sellainen kohmelo, jossa edellisyönä nakkikioskilta napatun hodarin puolikaskin kelpaa.

 

"hesburgerin vien mukanani hautaan" #darralooks

Kuva, jonka DARRALOOKS (@darralooks) julkaisi

2. Janokrapula

Mikä tahansa passaa, kunhan se ei ole alkoholia. 

3. "Väsynyt, mutta onnellinen" -kohmelo

Vaikka päätä vähän painaa, joskus krapulassakin voi hymyilyttää.

 

"namun kesätytöt" #darralooks

Kuva, jonka DARRALOOKS (@darralooks) julkaisi

4. Himokas krapula

Vaikka tutkimusten mukaan seksi ei lievitä kohmeloa, se kuitenkin saattaa auttaa unohtamaan kenkun olon.

5. Kassi Alma -darra

Järkkäsitkö illanistujaiset kotosalla? Se on sitten kauppareissu edessä.

 

"ei löytyny muumilimpparii" #darralooks

Kuva, jonka DARRALOOKS (@darralooks) julkaisi

6. Katumuskrapula

Eilisen muistikuvat vyöryvät päähäsi kuin varkain. Muistat kaataneesi juomat työkaverisi päälle ja jostain syystä raivonneesi taksikuskille. Todennäköisesti vannot, ettet juo enää koskaan.

7. ”Kukas sinä olet?” -kankkunen

Joskus railakkaan illan jälkeen saattaa herätä yllättävästä seurasta.

 

"kun hemuli kohtasi hater-lehmän" #darralooks

Kuva, jonka DARRALOOKS (@darralooks) julkaisi

 

8. "Kyllä se lähtee sillä, millä se on tullutkin" -darra

Tekisikö pari tasoittavaa sittenkin poikaa? Helsingin Sanomien mukaan krapularyyppy on ainoa pomminvarma keino päästä eroon kohmelon oireista. Hyväksi se ei kuitenkaan ole, koska joillakin se voi laukaista juomiskierteen. 

 

"ei täs voi muuta ku ottaa tasottavia ja toivoo parasta" #darralooks

Kuva, jonka DARRALOOKS (@darralooks) julkaisi

 

9. Suunnitelmat uusiksi -darra

Miksi kukaan ajattelee pystyvänsä treenaamaan juhlien jälkeisenä päivänä?

 

"niin paha darra, että haluan pilatestaa sieluni" #darralooks

Kuva, jonka DARRALOOKS (@darralooks) julkaisi

 

10. Krapulaton krapula

Ei krapulanaamaa, ei yököttävää oloa, ei väsymystä. Jotkut kutsuvat tätä myös onnenpotkuksi.

Kaipaatko vinkkejä kankkusen selättämiseen? Lue parhaat konstit täältä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Muistatko vielä Hel Looksin?

Darrralooksin kanssa samalla periaatteella toimiva katutyyliblogi Hel Looks oli vuosina 2005–2014 yksi Suomen merkittävimmistä muotisivustoista. Vuodesta 2014 saakka Hel Looksin päivittäminen on kuitenkin ollut satunnaista, koska blogin perustajat Liisa Jokinen ja Sampo Karjalainen muuttivat vuonna 2014 San Franciscoon. Nykyään pariskunta esittelee uuden kotikaupunkinsa tyylejä SF Looks -blogissa.

Hel Looksista on tehty vuosien varrella useita erilaisia parodioita. Esimerkiksi vuoden 2012 kuntavaalien aikaan Tumblriin luotiin omat sivunsa Perussuomalaisten, Kokoomuksen ja Vihreiden ehdokkaista. Kokoelmat kulkevat nimillä Per Looks, Kok Looks ja Vih-Looks.

– Alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, Jari Sillanpää kertoo Ilta-Sanomissa.

Laulaja Jari Sillanpää, 52, kertoo Ilta-Sanomissa, miten alkoholin vähentäminen on vaikuttanut hänen hyvinvointiinsa. Jarin mukaan hänen painonsa on noussut tasaisesti viime kesästä lähtien.

– Aloin juoda viime kesänä limuja ja syödä irtokarkkeja. Limut tulivat alkoholin tilalla, Jari kertoo IS:ssa.

Jarin mukaan hän vähensi alkoholinjuontia ”radikaalisti” kolme vuotta sitten.

– Join ihan liikaa ja sain migreenioireita saunan ja alkoholin yhdistelmästä. Mutta alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, hän kertoo lehden haastattelussa.

Jari sanoo haluavansa lopettaa limsojen juonnin, jotta pysyisi hyvässä kunnossa. Hän ei kuitenkaan mieti ulkonäköään enää yhtä paljon kuin nuorempana.

Vuonna 2014 Jari kertoi Me Naisten haastattelussa, että hänen painonsa on jojoillut vuosia.

– Olen kurinalaiseen elämään aivan liian laiska ja mukavuudenhaluinen. Iän myötä minusta on tullut myös armollisempi itseäni kohtaan. ­Painoni on uran varrella vaihdellut 80 kilosta yli sataan kiloon, joten yleisöni on tottunut näkemään minut kaikenkokoisena, Jari kertoi syksyllä 2014.

 

Anni Hautala lomaili kesällä avomiehensä stand up -koomikko Niko Kivelän ja molempien poikien kanssa Kreikassa ja mökillä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Radiojuontaja Anni Hautala aloittaa joka maanantai terveellisen elämän, mutta päätös pitää korkeintaan keskiviikkoon asti.

Juontaja Anni Hautala, 35, julkaisee marraskuussa keittokirjan. Projekti alkoi, kun kustantaja otti suosikkijuontajaan yhteyttä.

– Minulla on helppo suhde ruokaan. Rakastan sitä, että en itsekään tiedä, mitä ruokaa laitan ja kaivelen kaapeista kaikkia tekotarpeita, Anni kertoi torstaina Otavan syyskauden avajaisissa.

Kesällä Anni vieraili kirjaa varten Champagnesen ja Cognacin kylissä, jossa tutustui juomien valmistusprosesseihin. Kirjassa on muutama drinkkiohje. Ruuan suhteen Anni kuvailee olevansa nautiskelija.

”Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.”

– En ole koskaan ollut millään dieetillä. Minulla on siihen liian huono itsekuri. Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.

Keho ei totu aikaisiin aamuherätyksiin

Radio Suomipopin Aamulypsyä juontava Anni herää joka aamu ennen viittä. Aikaisin herääminen ja väsymys lisäävät makeannälkää.

– Keho ei oikein totu siihen heräämiseen. Aloitan joka maanantai terveellisemmän elämän ja suunnittelen karkkilakkoa, mutta se loppuu viimeistään keskiviikkona. Toimituksessa on usein karkkeja ja herkkuja, joihin sorrun.

”Loppukevät oli ihan hullua juoksua.”

Aamulypsyn lisäksi Anni jatkoi tällä viikolla kesän jälkeen Idolsin kuvauksia. Kuuden viikon kesäloma tuli tarpeeseen.

– Olin todella tiukka lomasta. Loppukevät oli ihan hullua juoksua ja odotin jo lomaa. Huomaan, että käyn silloin kärsimättömäksi; en jaksaisi yhtään mitään korjauksia tai muutoksia, vaan olin, että kuvataan nyt vaan.

Kuvien jakaminen turmapaikalta pyydetään lopettamaan, jotta poliisit saisivat työrauhan syyllisten löytämiseksi.

Torstai-iltana 13 ihmistä kuoli ja kymmenet loukkaantuivat, kun pakettiauto ajoi ihmisjoukkoon Barcelonan suosituimmalla kävelydadulla. Isis on julistautunut iskun tekijäksi.

Las Ramblas -kävelykadulle kohdistuneen terrori-iskun jälkeen Twitter on alkanut täyttyä kissojen kuvista aihetunnisteella #barcelona. Ilmiöstä uutisoi ensimmäisenä Helsingin sanomat.

Kissakuvat ovat vastaus terrorismille. Ilmiö sai alkunsa Belgian terrori-iskujen jälkeen vuonna 2015, ja ajatus sen taustalla on antaa poliisille työrauha jakamalla kuvia kissoista turmapaikan ja uhrien sijaan. Nyt myös Barcelonan iskuihin vastataan kissoilla.

Lue lisää: Kissakuvista tuli Brysselin terroristijahdin symboli

”Pyydän, postatkaa kuvia kissoista Las Ramblasilla loukkaantuneiden ihmisten sijaan. Älkää välittäkö tietoa terroristeille”, käyttäjä nimeltä Fortino Tapia twiittasi.

Legendaarisen Catherine Deneuven karisma kannattelee ensi-iltaelokuvaa, jossa nainen kohtaa isänsä rakastajattaren.

Keski-ikäinen kätilö Claire (Catherine Frot) pakenee elämää arkisiin rutiineihinsa. Clairen elämä mullistuu, kun hänen isänsä rakastajatar Bèatrice (Catherine Deneuve) ottaa häneen yhteyttä kolmen vuosikymmenen hiljaisuuden jälkeen. Naisilla on iso kana kynittävänä. Samaan aikaan Clairen puutarhapalstan naapurin ilmestyy kiinnostava mies Paul (Olivier Gourmet).

Ranskalaisohjaaja Martin Provost muistetaan meillä parhaiten taiteilijaelämäkerroista Violette ja Séraphine, jotka kertoivat kirjailija Violette Leducista ja taidemaalari Séraphine de Senlisistä. Tällä kertaa ohjaaja on vaihteeksi tarttunut sepitteelliseen tarinaan.

Provostin uutuusdraama Rakkaudella, Bèatrice lepää ranskalaisen elokuvan grand old ladyn Catherine Deneuven harteilla. Deneuve on legenda, jonka näyttelijäntyötä seuraisi mielellään, vaikka hän tulkitsi pelkkää puhelinluetteloa. Erityisen vakuuttavasti hän esittää hurjapäistä naista, joka on tottunut pärjäämään omilla ehdoillaan miehisessä maailmassa. Konkari on saanut arvoisensa vastuksen Catherine Frotista, joka tulkitsee uskottavasti pikkuhiljaa kukkaan puhkeavaa seinäruusua.

katso traileri:

Rakkaudella, Béatrice

***

Ensi-ilta 18.8.