Pääministeri Justin Trudeau on saanut naisten sukat pyörimään. Kuva: Reuters
Pääministeri Justin Trudeau on saanut naisten sukat pyörimään. Kuva: Reuters

Disney-prinssiltä näyttävä pääministeri on pannut Kanadan lisäksi internetin sekaisin.

Joko olet kuullut miehestä nimeltä Justin Trudeau? Hän on Kanadan uusi ykköskuumis. Ei, hän ei ole näyttelijä, tv-tähti eikä malli – vaikka siltä ehkä näyttääkin. Hän on Kanadan pääministeri.

Disney-prinssin ja Hunks-tanssijan ristisiitokselta näyttävän Trudeaun, 44, johtama liberaalipuolue voitti vaalit viime lokakuussa. Trudeau on pannut sekaisin myös internetin: sosiaalisessa mediassa jaetaan kiihtyvällä tahdilla miehestä sorvattuja meemejä. Kanadalaiset ovat hullaantuneita uuteen pääministeriinsä ja viljelevät vitsejä miehen ulkonäöstä.

"Onko tämä sitä ilmastonmuutosta vai mikä helleaalto Kanadaan on iskenyt? Ei, sehän onkin vain Justin Trudeau."

Trudeaun joogaopettajavaimosta Sophiesta on tullut jo seurattu tyyli-ikoni. Mutta Trudeau-helleaalto on vyörynyt Suomeenkin, vai mitä pitäisi ajatella näistä pikaotannalla kerätyistä naisten kommenteista?

"No onhan se hyvännäköinen, ei voi kiistää. Silmät niin kauniit, että jonkun mielestä voi olla jopa liian naisellinen ja nätti."

"Jo hänen isänsä, Kanadan pitkäaikainen pääministeri Pierre Trudeau, oli varsinainen playboy. Onkohan poika tullut yhtään isäänsä, grrrr..."

Mutta mutta, Trudeau ei ole vain komea, vaan häntä sopii hehkuttaa ehkä ihan oikeastikin.

1. Hän on suvaitsevainen

"Yhtään ei aluksi innostanut, ihan tavallinen jotenkin. Mutta sitten kun alkoi tihkua niitä päätöksiä – hänen ministerinsä ovat oikeasti alojensa erityisasiantuntijoita, hallituksessa on monimuotoisuutta, hänen maahanmuuttopolitiikkansa on järkevää... niin johan ALKOI KIINNOSTAA. Sitten hän näyttikin yhtäkkiä paljon seksikkäämmältä ja ihanammalta."

2. Hän on feministi

"Hän on suvakki ja feministi! Trudeaun hallituksessa on etniseltä taustaltaan vaikka millaisia ministereitä: esim. puolustusministeri on intialaistaustainen sikhipoliitikko, oikeusministeri kuuluu alkuperäiseen intiaaniväestöön. Kun Trudeaulta kysyttiin uuden hallituksen muodostamisen jälkeen, miksi ministereistä tasan puolet on naisia, hän vastasi: koska nyt on vuosi 2015. Justin siis palkkaa ihmiset omien ansioidensa eikä suhteiden tai hyvä veli -verkoston kautta."

3. Hän on hyvis

"Hän haluaa kiristää rikkaimpien verotusta ja vähentää lapsiköyhyyttä."

4. Hakkaa pahikset

"Ylläysvahva! Justin on harrastanut nyrkkeilyä 20 vuotta ja on huippukunnossa, mistä todistaa myös se, että voitti nyrkkeilyottelussa konservatiivien pahiksen, entisen ammattisotilaan Patrick Brazeaun."

5. Hän osaa yllättää

"Hän on opiskellut kirjallisuutta! Vasemmassa olkapäässä iso, seksikäs tatuointi. Hän haluaa laillistaa marihuanan."

"Hänellä on kolme suloista lasta, joita selvästi rakastaa. Muutenkin hän vaikuttaa kuvien perusteella pitävän lapsista."

Eli Kanadan pääministerissä on samassa paketissa Robin Hood, Jeesus, herkkä runopoika, lempeä pehmoisä, mutta myös ripaus pahista (se tatuointi!). Ymmärrämme teitä, Kanadan naiset. Oi, Justin, Justin, milloin tulet valtiovierailulle Suomeen?

2408743
9 hyvää 10 kaunista

Joko sinäkin käyt kuumana Kanadan pääministeriin? Ehkä kannattaisi

"...Trudeaun hallituksessa on etniseltä taustaltaan vaikka millaisia ministereitä: esim. puolustusministeri on intialaistaustainen sikhipoliitikko, oikeusministeri kuuluu alkuperäiseen intiaaniväestöön (...) Justin siis palkkaa ihmiset omien ansioidensa eikä suhteiden tai hyvä veli -verkoston kautta." Ihmistä ei pitäisi palkata suhteiden tai verkostojen takia, muttei myöskään etnisen taustansa vuoksi. Uhriutuminen ja kiintiöt joutavat romukoppaan. Onhan sentään 2010-luku ja kaikilla...
Lue kommentti

– Alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, Jari Sillanpää kertoo Ilta-Sanomissa.

Laulaja Jari Sillanpää, 52, kertoo Ilta-Sanomissa, miten alkoholin vähentäminen on vaikuttanut hänen hyvinvointiinsa. Jarin mukaan hänen painonsa on noussut tasaisesti viime kesästä lähtien.

– Aloin juoda viime kesänä limuja ja syödä irtokarkkeja. Limut tulivat alkoholin tilalla, Jari kertoo IS:ssa.

Jarin mukaan hän vähensi alkoholinjuontia ”radikaalisti” kolme vuotta sitten.

– Join ihan liikaa ja sain migreenioireita saunan ja alkoholin yhdistelmästä. Mutta alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, hän kertoo lehden haastattelussa.

Jari sanoo haluavansa lopettaa limsojen juonnin, jotta pysyisi hyvässä kunnossa. Hän ei kuitenkaan mieti ulkonäköään enää yhtä paljon kuin nuorempana.

Vuonna 2014 Jari kertoi Me Naisten haastattelussa, että hänen painonsa on jojoillut vuosia.

– Olen kurinalaiseen elämään aivan liian laiska ja mukavuudenhaluinen. Iän myötä minusta on tullut myös armollisempi itseäni kohtaan. ­Painoni on uran varrella vaihdellut 80 kilosta yli sataan kiloon, joten yleisöni on tottunut näkemään minut kaikenkokoisena, Jari kertoi syksyllä 2014.

 

Anni Hautala lomaili kesällä avomiehensä stand up -koomikko Niko Kivelän ja molempien poikien kanssa Kreikassa ja mökillä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Radiojuontaja Anni Hautala aloittaa joka maanantai terveellisen elämän, mutta päätös pitää korkeintaan keskiviikkoon asti.

Juontaja Anni Hautala, 35, julkaisee marraskuussa keittokirjan. Projekti alkoi, kun kustantaja otti suosikkijuontajaan yhteyttä.

– Minulla on helppo suhde ruokaan. Rakastan sitä, että en itsekään tiedä, mitä ruokaa laitan ja kaivelen kaapeista kaikkia tekotarpeita, Anni kertoi torstaina Otavan syyskauden avajaisissa.

Kesällä Anni vieraili kirjaa varten Champagnesen ja Cognacin kylissä, jossa tutustui juomien valmistusprosesseihin. Kirjassa on muutama drinkkiohje. Ruuan suhteen Anni kuvailee olevansa nautiskelija.

”Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.”

– En ole koskaan ollut millään dieetillä. Minulla on siihen liian huono itsekuri. Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.

Keho ei totu aikaisiin aamuherätyksiin

Radio Suomipopin Aamulypsyä juontava Anni herää joka aamu ennen viittä. Aikaisin herääminen ja väsymys lisäävät makeannälkää.

– Keho ei oikein totu siihen heräämiseen. Aloitan joka maanantai terveellisemmän elämän ja suunnittelen karkkilakkoa, mutta se loppuu viimeistään keskiviikkona. Toimituksessa on usein karkkeja ja herkkuja, joihin sorrun.

”Loppukevät oli ihan hullua juoksua.”

Aamulypsyn lisäksi Anni jatkoi tällä viikolla kesän jälkeen Idolsin kuvauksia. Kuuden viikon kesäloma tuli tarpeeseen.

– Olin todella tiukka lomasta. Loppukevät oli ihan hullua juoksua ja odotin jo lomaa. Huomaan, että käyn silloin kärsimättömäksi; en jaksaisi yhtään mitään korjauksia tai muutoksia, vaan olin, että kuvataan nyt vaan.

Kuvien jakaminen turmapaikalta pyydetään lopettamaan, jotta poliisit saisivat työrauhan syyllisten löytämiseksi.

Torstai-iltana 13 ihmistä kuoli ja kymmenet loukkaantuivat, kun pakettiauto ajoi ihmisjoukkoon Barcelonan suosituimmalla kävelydadulla. Isis on julistautunut iskun tekijäksi.

Las Ramblas -kävelykadulle kohdistuneen terrori-iskun jälkeen Twitter on alkanut täyttyä kissojen kuvista aihetunnisteella #barcelona. Ilmiöstä uutisoi ensimmäisenä Helsingin sanomat.

Kissakuvat ovat vastaus terrorismille. Ilmiö sai alkunsa Belgian terrori-iskujen jälkeen vuonna 2015, ja ajatus sen taustalla on antaa poliisille työrauha jakamalla kuvia kissoista turmapaikan ja uhrien sijaan. Nyt myös Barcelonan iskuihin vastataan kissoilla.

Lue lisää: Kissakuvista tuli Brysselin terroristijahdin symboli

”Pyydän, postatkaa kuvia kissoista Las Ramblasilla loukkaantuneiden ihmisten sijaan. Älkää välittäkö tietoa terroristeille”, käyttäjä nimeltä Fortino Tapia twiittasi.

Legendaarisen Catherine Deneuven karisma kannattelee ensi-iltaelokuvaa, jossa nainen kohtaa isänsä rakastajattaren.

Keski-ikäinen kätilö Claire (Catherine Frot) pakenee elämää arkisiin rutiineihinsa. Clairen elämä mullistuu, kun hänen isänsä rakastajatar Bèatrice (Catherine Deneuve) ottaa häneen yhteyttä kolmen vuosikymmenen hiljaisuuden jälkeen. Naisilla on iso kana kynittävänä. Samaan aikaan Clairen puutarhapalstan naapurin ilmestyy kiinnostava mies Paul (Olivier Gourmet).

Ranskalaisohjaaja Martin Provost muistetaan meillä parhaiten taiteilijaelämäkerroista Violette ja Séraphine, jotka kertoivat kirjailija Violette Leducista ja taidemaalari Séraphine de Senlisistä. Tällä kertaa ohjaaja on vaihteeksi tarttunut sepitteelliseen tarinaan.

Provostin uutuusdraama Rakkaudella, Bèatrice lepää ranskalaisen elokuvan grand old ladyn Catherine Deneuven harteilla. Deneuve on legenda, jonka näyttelijäntyötä seuraisi mielellään, vaikka hän tulkitsi pelkkää puhelinluetteloa. Erityisen vakuuttavasti hän esittää hurjapäistä naista, joka on tottunut pärjäämään omilla ehdoillaan miehisessä maailmassa. Konkari on saanut arvoisensa vastuksen Catherine Frotista, joka tulkitsee uskottavasti pikkuhiljaa kukkaan puhkeavaa seinäruusua.

katso traileri:

Rakkaudella, Béatrice

***

Ensi-ilta 18.8.