Vaatteidenvaihtobileissä kaikki voittavat.

Onko tämä muka joku vaate? ihmettelee Emmi Jormalainen ja kääntelee käsissään mustaa kangasmyttyä.

– No onhan se! Mekko! Kun vaan tietäis, miten se puetaan päälle, Jenni Valo nauraa.

Naiset ovat kantaneet kassikaupalla vaatetta, kenkiä, koruja ja laukkuja ystävänsä Silke Hölkerin vaatteidenvaihtobileisiin.

Emmi on hylännyt kummallisen mekon takaisin vaatevuoren päälle ja tepastelee tyytyväisenä Jennin tuomissa viininpunaisissa kiinantossuissa. Anu Toivolan kädessä kilisee punainen rivistö Silken rannerenkaita, ja Franziska Jahnke kiskoo vihreää trikoopaitaa päällensä. Silke tuputtaa Anke Fröselle rokkihenkistä minihamettaan ja poikaystävänsä äidiltä saamiaan kenkiä.

– Idean saimme ystävältäni, joka on aiemmin järjestänyt tällaisia kemuja. Kaikki halukkaat eivät päässeet tänään, joten järkkäämme vaihtoillan uudestaan parin viikon päästä, Jenni suunnittelee.

Keittiöstä kuuluu poks. Anke ja Franziska ovat kaivaneet kassista pullollisen kuohuvaa, ja muut nostelevat esille juustoja, viinirypäleitä, patonkia, sipsejä ja suklaakeksejä.

Vaatteiden vaihtaminen on naisten uusin tempaus. Porukassa diilataan tavaroita tiuhaan: Emmi on juuri saanut kaveriltaan skannerin hajonneen tilalle, Jenni on puolestaan kaverinsa vanhan levysoittimen uusi omistaja. Jenni on myös perustanut helsinkiläisten vaihtoringin Facebookiin.

Vielä jäi Hurstillekin

- I love this bag!

- Ihana mekko! Ai se onkin mun tuoma.

- Das kleid ist wirklich dein stil!

Helsinkiläistyttöjen ystävät Silke, Anke ja Franziska ovat Saksasta, ja vaatteita ihastellaan sujuvasti kolmella kielellä.

Vanhojen vaatteiden kiikuttaminen ystäville käy ekologisesta vaatekaapin kevätsiivouksesta, mutta on siinä toinenkin juju.

– Kyläileminen on ihanaa, ihan toista kuin kahvilassa istuminen. Mulla on ystäviä, jotka keittelevät hilloja ja ompelevat yhdessä, mä en osaa sellaista. Mutta vaatteiden vaihtaminen on hyvä tekosyy viettää iltaa kavereiden kanssa, Jenni fiilistelee.

– On kivaa, että vaate, johon on itse kyllästynyt, ilahduttaa toista, Silke miettii.

Vaihtamatta jääneet vaatteet naiset keräävät takaisin pusseihin. Jenni nappaa ne mukaansa ja vie vaatekeräykseen.

 

”Tääl ois sulle siksak-sakset”

Myös netissä diilataan vaatetta ja tavaraa. Uusin tavarankierrätyspalvelu on maaliskuussa avattu Netcycler. Käyttäjät ilmoittavat sivuille tavaran, josta haluavat luopua ja mitä toivovat sen tilalle.

– Jos käyttäjä etsii vaikkapa koon 33 kaunoluistimia, ja toinen käyttäjä sellaisia tarjoaa, palvelu yhdistää heidät automaattisesti, toimitusjohtaja Juha Koponen valottaa.

Juuri nyt vaihtajaa odottavat muun muassa sauvasekoitin, siksak-sakset, tamburiini, imetystyyny ja musta pillerihattu.

Vaatteista ja tavaroista voi myös pyytää hintaa, mutta Koposen mukaan ainakin toistaiseksi vaihtareiden tekeminen on ollut suositumpaa.

Chisu teki Vain elämää -historiaa.

Chisu yllätti Anna Puun päivänä kaikki muut artistit, kun hän toi lavalle Ylioppilaskunnan laulajat.

– Mä olen ollut tosi hiljainen tänään. Aina, kun rupean miettimään tätä biisiä, tulee kyyneleet silmiin. Miten pystyn vetämään tämän? Chisu sanoi ennen esitystään ja kertoi valintansa olevan Mestaripiirros.

Chisun mielestä Mestaripiirros on yksi Suomen musiikkihistorian hienoimmista kappaleista. Anna puhkesi kyyneliin jo ennen esitystä. Biisi on hänelle henkilökohtainen, sillä se tuo mieleen hänen tyttärensä.

– Mikään muu ei ole ikinä yhtä täydellinen kuin se oma. Se sun tekele, Anna selitti jaksossa.

Ohjelmassa kaikki äidit eli Chisu, Anna Puu ja Suvi Teräsniska ovat aikaisemminkin liikuttuneet, kun on tullut puhetta lapsista. Näin kävi nytkin, mutta myös Mikael Gabriel ja Hector varautuivat esitykseen nessuilla.

2790615

Me Naiset ja ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

 

Arttu Wiskarikin pääsi jatkoon Bad Romance -esityksellään. Mitä siitä voi oppia?

Lokakuu on selvästi suomalaisten Bad Romance -kuukausi.

Muistatko vielä Arttu Wiskarin Lady Gaga -esityksen? Wiskari esitti jättihitin Bad Romance alkukuusta MTV-kanavan Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Lauantaina tositoimiin joutuu Saara Aalto, joka valitsi saman kappaleen Britannian X Factor -kilpailun kauhuteemaan.

Jakso jaksolta Saara on osoittanut vahvuutensa sekä laulajana että show-naisena. Viime viikon diivateemassa Saara veti äärimmäisen spektaakkelin, kun hän esitti Björkin It's Oh So Quiet -kappaleen.

Saara Aalto veti melkoisen show'n X Factorin livelähetyksessä viime viikolla. Kuva: All Over Press
Saara Aalto veti melkoisen show'n X Factorin livelähetyksessä viime viikolla. Kuva: All Over Press

Ei ole epäilystäkään, etteikö Saara esittäisi täydellistä Lady Gaga -show’ta. Mutta kun katsoo Arttu Wiskarin Bad Romance -vedon, voi siitä ottaa avuksi kaksi täsmäoppia – kelle tahansa ja mihin tahansa tiukkaan paikkaan.

1. Välillä kannattaa heittää täysin överiksi

Tämän kauden Tähdet, tähdet -ohjelma käynnistyi todellisella kimalleshow’lla. Moni televisionkatselija yllättyi, kun Artti Wiskari kertoi esittävänsä Lady Gagan vuonna 2009 ilmestyneen Bad Romancen.

Ilta-Sanomille Wiskari kertoi, että hän ei pystynyt edes etukäteen treenaamaan kappaletta keuhkoputkentulehduksensa vuoksi. Mies teki kappaleesta omankuuloisensa ja pääsi jatkoon.

– Tämä on täysin vastakohta sille, mitä mä itse teen. On hyvä aloittaa siitä, että heittää niin överiksi kuin pystyy, Arttu Wiskari sanoi esityksensä jälkeen.

Lue myös! Saara Aalto voittoon! Avuksi 5 oppia edellisiltä X Factor -voittajilta

Haaroista revinneet housut eivät haittaa Arttu Wiskaria! Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen
Haaroista revinneet housut eivät haittaa Arttu Wiskaria! Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen

2. Mikään ei ole noloa!

Kesken suoran Tähdet, tähdet -lähetyksen Arttu Wiskarille tapahtui lavalla jotain äärimmäisen kiusallista: hänen housunsa ratkesivat. Mutta Arttu ei häkeltynyt. Hän jatkoi Bad Romance -esitystään, vaikka punaiset kalsarit näkyivät.

Onkohan Saara Aallon esiintymisasussa yhtä paljon kimalletta kuin Arttu Wiskarin hopeapuvussa?

Saara Aalto esittää Bad Romance -kappaleen lauantaina 29. lokakuuta Britannian X Factor -livelähetyksessä, joka alkaa kello 22 Suomen aikaa itv-kanavalla.

Tummasävyinen ruotsalaiselokuva näyttää fantasian keinoin, millaista on olla nuori ja ulkopuolinen.

Teini-ikäiset Kim (Tuva Jagell), Bella (Wilma Holmén) ja Momo (Louise Nyvall) elävät maailmassa, jossa kiusaaminen ja seksuaalinen ahdistelu ovat arkipäivää. Turvaa tarjoaa Bellan sadunomainen kasvihuone, jonne ystävykset sulkeutuvat iltaisin. Eräänä päivänä tyttöjen istuttamasta siemenestä versoo maaginen kasvi, joka avaa oven poikien maailmaan, eikä mikään ole kohta entisellään.

Alexandra-Therese Keiningin ohjaama elokuva on tunnelmallinen sekoitus draamaa ja fantasiaa. Kuvaus on kauniin synkkää, taikaelementit taidokkaasti toteutettuja, ja nuoret näyttelijänlupauksetkin suoriutuvat varsin mallikkaasti. Ongelmat löytyvät lähinnä tarinasta, joka loppua kohden tuntuu hieman kadottavan punaisen lankansa. Myöskään teemoiltaan elokuva ei täysin löydä muotoaan.

Vaikka Girls Lost kuvaa vakuuttavasti murrosiän haasteita, jää se sukupuoli-identiteettiä käsittelevänä teoksena pintaraapaisuksi.

Katso traileri:

Girls Lost

***

Ensi-ilta 28.10.

Lauantain livelähtetykseen valmistautuva laulaja juhli halloween-bileissä Lontoossa.

Tästä eivät kauhukostyymit enää synkkene eikä Saara Aallon ihonväri kalpene.

Britannian X Factor -kilpailijat viettivät halloween-bileitä, joissa suomalaislaulaja juhli kalman kalpeana kauhukuningattarena.

 

Kuva, jonka Saara Aalto (@saaraaalto) julkaisi

Huomiota herättävin yksityiskohta Saaran halloween-tyylissä oli hänen kaulalleen maalattu iso punainen verijälki.

Saara Aalto julkaisi Instagram-tilillään kuvan omasta kauhulookistaan, jonka oli taikonut ammattimaskeeraja Fai Archer.

Lookin peruselementit olivat: vaalea iho, tumma silmämeikki ja syvän punaisiksi maalatut huulet sekä pääkalloseppele ja musta huntu.

 

Kuva, jonka Fai Archer (@faiarcher) julkaisi

Fai Archer julkaisi myös kuvia Saaran halloween-maskista Instagram-tilillään.

Suomalaislaulaja ja hänen kilpakumppaninsa osallistuivat torstai-iltana Lontoossa Kiss FM -radiokanavan bileisiin. Saara Aalto paljasti ennen juhlia odotetun biisivalinnan, jonka hän esittää seuraavassa livelähetyksessä lauantaina.

Lue lisää: Saara esittää seuraavassa X Factor -jaksossa Lady Gagan Bad Romance -kappaleen

Tee itse!

Saaran halloween-maskin voit tehdä helposti itsekin kotona. Jos sinulla ei ole tekoverta etkä ehdi sellaista ostamaan pilailukaupasta, voi veren taiteilla kestävällä punaisella huulipunalla. Päälle kannattaa suihkuttaa meikinkiinnitysainetta.  

Kasvojen meikki onnistuu yksinkertaisimmillaan valkoisella ihonpohjustuksella, mustalla kajaalilla ja tummalla punalla.

Katso video! Miten levittää tumma huulipuna siististi? Katso ohjeet kohta kohdalta

Saara julkaisi myös Facebook-videon illan juhlista Sada Vidoon kanssa.