Ilja joutuu selittelemään ulkonäköään 10–20 kertaa päivässä. "En halua viettää koko aikaa itsestäni puhuen, joten viihdyn ystävieni kanssa. Myös perheeni hyväksyy minut nykyään." Kuva: Jouni Harala

Ilja alias Mekaaninen Demoni on valmis menemään äärimmäisyyksiin ulkonäkönsä takia. – En välitä ihmisten mielipiteistä, en edes kehuista.

”Kun päätin tatuoida silmämunani vähän yli kolme vuotta sitten, opettelin elämään sokeana kaiken varalta. Kävelin kotonani kaksi päivää huivi silmillä, ja lopulta osasin liikkua siellä ilman, että rikon mitään. Tiesin, että jos tatuoimisen myötä sokeudun, kukaan läheiseni ei taputa minua selkään ja vietä kanssani loppuelämää ohjaten minua paikasta toiseen.
Kiinnostukseni tatuointeihin ja lävistyksiin alkoi jo 7-vuotiaana, kun luin tätini Suosikki-lehtiä. Ihastuin Axl Rosen kaltaisiin rokkistaroihin ja päätin, että minullakin on joku päivä tatuointeja.

Ensimmäinen tatuointini oli 18-vuotiaana ottamani tribaali. Silloin peilasin itseäni kaikista heijastavista pinnoista ja ajattelin, että näitä on pakko saada lisää.

Teini-ikäisenä näin Ripley’s Believe It or Not -ohjelmassa miehiä roikkumassa lihakoukuissa ja venyttämässä korviaan. Se näytti tosi hyvältä, ja päätin, että minäkin haluan. Päädyin samanhenkiseen porukkaan ja pääsin kokeilemaan lihakoukkuja. Ensimmäinen kerta lihakoukuissa oli hirveä. Se sattui ihan kamalasti.

Demoni syntyi

Kipukynnykseni on korkea, ja nykyään noin puolet kehostani on tatuoitu. Tatuointien lisäksi olen ottanut ihonalaisia implantteja rintaani ja käsivarsiini. Päässäni on viisi sarvea, ja kieleni on halkaistu skalpellilla.
Piilolinssejä en osaa käyttää, joten kaverini tatuoi silmäni mustiksi. Kun tatuoiminen oli ohi, kaverini sanoi: ”Tervetuloa demoniperheeseen.” Siitä syntyi brändini Mekaaninen Demoni.

Harvat säikähtävät minua, koska hymyilen paljon ja olen kuin pieni auringonsäde. Usein ihmiset tulevat uteliaina kyselemään ja juttelemaan. Ajattelen, etten voi olla vielä liian pelottava, jos minulle uskalletaan jutella.

En välitä ihmisten mielipiteistä, en edes kehuista. Mielestäni on täysin väärä lähtökohta tutustua keneenkään ulkonäön perusteella. Tuijottamista en enää mieti, koska sitä tapahtuu koko ajan. Joskus huvittelemme kavereideni kanssa siten, että kaverini kävelee perässäni ja laskee, kuinka moni kääntyy katsomaan perääni.

Joudun selittelemään ulkonäköäni 10–20 kertaa päivässä. En halua viettää koko aikaa itsestäni puhuen, joten viihdyn ystävieni kanssa. Myös perheeni hyväksyy minut nykyään. Äiti sanoo joka muutoksen jälkeen, että näytän jo hyvältä tällaisena. Isälläni kesti kauemman aikaa hyväksyä ulkonäköni, mutta nykyään hän ei enää välitä siitä. Kunhan olen onnellinen.

Uusi peilikuva, uusi alku

Uskon, että ulkonäköni muokkaus on saanut alkunsa osin lapsuudentraumoista. Kävin kristillistä yläastetta, missä minun oli vaikea hyväksyä itseäni, koska olin homoseksuaali ja sittemmin biseksuaali. En arvostanut peilikuvaani ja olen aina nähnyt vaivaa sen eteen, että näyttäisin hyvältä.

Päätin näyttää itselleni, että voin olla, mitä haluan. Uskon, että itsensä hyväksyminen tulee aina ihmiselle jonkinlaisen muutoksen kautta. Jos esimerkiksi eroaa parisuhteesta, saattaa leikata hiukset. Minä tein elämänmuutokseni vain vähän isommalla kädellä.

En usko, että päädyn itse olemaan toisen raskaasti muokatun kanssa. Itse pidän ruskettuneista ja salilla käyvistä ihmisistä. Seurustellessani olen käynyt ottamassa tatuointeja salaa, koska on helpompi saada anteeksi kuin pyytää lupa.

Työskentelen tatuoijana, enkä voisi tai haluaisi vaihtaa alaa, koska en voisi tehdä esimerkiksi asiakaspalvelutyötä. Jos käteni menee poikki, en pysty maksamaan vuokraani.

Minulla on jo pitkään ollut hyvä olo itseni kanssa. Silti haluan jotain lisää. Haluaisin tatuoida koko kehoni ja ottaa myös lisää implantteja. Olen ylittänyt jo sen rajan, että mikään pitäisi minua enää paikallaan.”

Kuka?

Ilja on 30-vuotias Rovaniemellä asuva tatuoija.
Luonut brändin ja työnimen Mekaaninen Demoni.
Noin puolet kehosta tatuoitu, silmämunat mukaanlukien.
Leikkauttanut kielensä ja hankkinut ihonsisäisiä implantteja.

Illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa tapetin poistaminen saa Tiinan ja Samuelin hermot kireällä.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman illan jaksossa seurataan, kuinka parit muuttavat yhteen. Mikko muuttaa Heidin luo Turkuun,  Milla Kimmon kotiin Helsinkiin ja Samuel Tiinan luo Vantaalle. Tiina toivoo, että hänen asuntonsa tuntuisi myös Samuelista omalta ja on valmis tekemään siellä muutoksia. Samuel ei pidä olohuoneessa olevasta New York -aiheisesta tapetista, joten pari päättää remontoida seinän. Kaksikon pitää kuitenkin ensin poistaa tapetti ennen kuin he voivat maalata seinän valkoiseksi.

”Nyt alkoi huumori loppua tästä talosta.”

Tapetin poistaminen osoittautuu kuitenkin hankalammaksi kuin kumpikaan heistä kuvitteli. Ei mene kauan, kunnes Tiinalla kiristyy pinna. Samuel yrittää monesti rauhoitella Tiinaa, mutta hänelläkin menee hermot, kun Tiina ei lopeta panikoimista.

– Mä en jaksa tätä enää. Tää oli maailman typerin idea ikinä, Tiina sanoo jaksossa.

– En mäkään tätä enää jaksa. Nyt alkoi huumori loppua tästä talosta, Samuel sanoo.

Aikaisemmissa jaksoissa Samuelilla ja Tiinalla on mennyt hyvin, mutta saman katon alla molemmat huomaavat toisissaan ärsyttäviä puolia. Kuva: Ava
Aikaisemmissa jaksoissa Samuelilla ja Tiinalla on mennyt hyvin, mutta saman katon alla molemmat huomaavat toisissaan ärsyttäviä puolia. Kuva: Ava

Tiina pelkää, että Samuel tuhoaa hänen lattiansa

Välillä molemmat tsemppaavat ja edistyvät urakassa, mutta Tiinan hermot palavat silti vähän väliä. Erityisen paljon Tiinaa ärsyttää se, miten huolimattomasti Samuel käyttää vettä tapetin kostuttamiseen. Hän pelkää, että Samuel tuhoaa hänen lattiansa.

– Mä saan slaagin tosta veden määrästä, Tiina kommentoi.

Samuel yrittää selittää, että ei vettä niin paljon roisku, että siitä koituisi vesivahinko.

– Okei. Mä vaan tekisin sen itse eri lailla, Tiina sanoo.

– No tuu tekemään. Saat tulla tekemään. Tää ei oo mulle mikään kliimaksi, Samuel närkästyy.

Näet klipin Samuelin ja Tiinan remonttiurakasta MTV.fi:n sivuilta.

Ensitreffit alttarilla tiistaisin Avalla kello 21.00.

Lauri Tähkä esittelee parratonta leukaansa Instagramissa.

Muusikko Lauri Tähkä ehti kasvatella muhkeaa partaa pitkän aikaa, mutta tuore Instagram-päivitys kertoo, että mies on joutunut luopumaan metsuriseksuaalityylistään.

Syynä on vedonlyönti, jonka Lauri hävisi noustessaan Suomen virallisen listan ykköseksi. Hän julkaisi myös kuvan todisteeksi.

– Kiitos kuuluu ehdottomasti sinulle, hän kirjoittaa kuvatekstissä faneilleen.

– Olette parasta.

Fanit ovat menestyksestä iloisia, mutta lyhentynyt parta jakaa mielipiteet.

– Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin. Toivottavasti tapaamme partasi pian uudelleen, kommenteissa muun muassa kirjoitetaan.

Kummasta tyylistä tykkäät enemmän?

Heidi Sohlbergin avoimuus sairauden suhteen ei miellytä kaikkia.

Rintasyöpää sairastava Heidi Sohlberg on raportoinut avoimesti sairastumisestaan niin Facebookissa kuin Instagramissakin. Heidi on totuttu näkemään sosiaaliseen mediaan postaamissaan kuvissa iloisen ja reippaan näköisenä, mutta viikonloppuna hän julkaisi Instagram-tilillään päivityksen, jossa kertoi viettävänsä päivän visusti vuoteessa aikakauslehtipinon kanssa.

– Näillä pääsee varmasti alkuun. Nyt oli aika kuunnella kroppaa ja olla itsekäs. Tämän päivän Sembalot jää mun osalta väliin, päivän pyhitän ihanille lehdille ja varmistan että tyyny on hyvin. Veikkaan että nukun myös muutaman tunnin päikkärit. Niskaa ja päätä juilii, aftat suussa... Heidi kuvaili oloaan ja jatkoi hiukan myöhemmin viestiketjussa:

”Tiedän että niitä pahoinvointipäiviä on vielä tulossa lukuisia, siksi nautinkin aina niistä päivistä kun voi olla jalkeilla ja tehdä välillä töitä ja urheilla.”

– Ja olenkin kiitollinen joka ikisestä kivuttomasta päivästä. Tiedän että niitä pahoinvointipäiviä on vielä tulossa lukuisia, siksi nautinkin aina niistä päivistä kun voi olla jalkeilla ja tehdä välillä töitä ja urheilla.

Kaikkia ei voi miellyttää

Viime viikolla Heidi julkaisi Instagramissa koskettavan videon, jossa hän kertoi sadoista saamistaan tsemppiviesteistä. Hän kertoi lukevansa ja säilyttävänsä kaikki viestit, vaikkei kaikkiin ehdikään vastata. Samalla hän kertoi tietävänsä, että varmasti joitakin ärsyttää hänen avoimuutensa.

– Mutta mä ite ajattelen sen niin, että mitä enemmän näistä asioista puhutaan, sitä useampaa suomalaista voidaan auttaa ajoissa, hän kertoo videolla.

Heidi kertoo olevansa kiitollinen myös suomalaiselle sairaanhoidolle sekä syöpä- ja geenitutkimukselle, joita ilman hän ei edes tietäisi sairastavansa syöpää.

Huomiohakuisuutta?

Osa ikävistä kommentoijista on ollut sitä mieltä, että Heidi haalii itselleen vain huomiota sairaudellaan. Myös Heidin taisteluhenki ja reippaus ovat herättäneet joissakin ärsytystä. Kuin vastaukseksi heille Heidi julkaisi maanantaina Instagram-tilillään englanninkielisen mietelauseen: I sometimes smile and act like nothing is wrong. It's called dealing with shit and staying strong.

Eli ”toisinaan hymyilen ja olen kuin kaikki olisi kunnossa. Sitä kutsutaan vahvana pysymiseksi.”

 

Yks sana... #kiitos 🙏🏻💕 #taistellaanyhdessä #kiitollinensiunattuonnellinen #perikseianneta #soturi #fuckcancer

A video posted by Heidi Sohlberg (@heidisohlberg) on

 

Yhdysvaltojen presidenttiehdokkaiden vaaliväittely sai meeminikkarit vauhtiin.

Presidenttiehdokkaat Donald Trump ja Hillary Clinton kohtasivat toisensa ensimmäisessä vaaliväittelyssä Suomeen aikaan myöhään maanantai-iltana. Jännittävä vaaliväittely jäi siis monelta näkemättä. Ei hätää! Kiitos internetin meeminikkareiden, väittelynkulusta saa nopeasti kattavan käsityksen. Tässä hauskimmat, olkaa hyvät!

Millaiset fiilikset jäivät debatista? No, esimerkiksi tällaiset.

 

See you there. 🍷🍷#debatenight

A photo posted by Marie Claire (@marieclairemag) on

 
Ja tällaiset.
 
 

i can't go on

A video posted by BuzzFeed (@buzzfeed) on

Moni uskoi Obamalla olevan nyt hauskaa.

 

Don't know what to do! #president #presidentialelection #presidentobama #funnymemes #funny

A photo posted by Patrice (@queenpatricealicia) on

Keskustelun aiheiksi nousivat muun muassa Trumpin verosotkut ja Clintonin henkilökohtainen sähköpostiosoite.

Donald Trump keskeytti Hillary Clintonin kymmeniä kertoja.

 

 

(@mo_wad) P.S. Political debates in the comments section are cool but let's not

A photo posted by Introvert (@thefunnyintrovert) on

 

Clinton syytti Trumpia ilmastonmuutoksen kieltämisestä. Trump kielsi kieltäneensä, mutta netistä löytyy totuus:
 

 

#debatenight #debates #hillaryclinton #imwithher #debate2016 #factcheck

A photo posted by @im4hillary on

 

Näyttelijä Lena Dunhamin suosikki ei jäänyt epäselväksi.

 

#sheslays

A video posted by Lena Dunham (@lenadunham) on

Vitsinikkarit laativat myös uudet säännöt juomapeliin.

Jotkut näkivät väittelyssä elokuvallisia yhtymäkohtia.

Vanha kunnon Texts from Hillary -meemikin herätettiin henkiin.