Tasan eivät käy onnenlahjat.

Ihmisten keskiarvoinen älykkyysosamäärä on 100. Albert Einsteinin älykkyysosamääräksi on arvioitu 160. Amerikkalaisälykkö Chris Worthin älykkyysosamäärä voittaa jopa huippufyysikon, hänellä luku on 177.

Worth ylittää toisin sanoen reilusti myös nerouden rajan, joka kulkee älykkyysosamäärässä 140.

Neron elämän voisi kuvitella olevan helppoa – ja niinhän se Worthin mielestä onkin tiettyyn pisteeseen saakka. Hänelle palkan ansaitseminen ja katon päällä pitäminen ovat yksinkertaisia asioita hoitaa. Merkityksen löytäminen elämästä, toisten kanssa ajasta nauttiminen ja todellisen onnen löytyminen ovat kuitenkin mutkikkaampia asioita.

Bussiness Insider kertoi, mitkä asiat ovat Worthin mielestä vaikeimpia asioita neron elämässä.

”Ajattelet, että muut ihmiset varastavat aikaasi.”

Kun ihmiset puhuvat, nero kyllästyy helposti, koska ennakoi muiden sanomisia. Ryhmäkeskusteluissa huippuälykkö tietää aina, miten keskustelu tulee päättymään. Nero ärsyyntyy helposti muista – mikä saa muut usein ärsyyntymään häneen.

”Et ole koulussa koskaan tyytyväinen.”

Worth jätti koulunkäynnin sikseen 16-vuotiaana, koska opiekelutoverit ja opetus kyllästyttivät häntä. Vasta kolmikymppisenä hän jatkoi opintojaan ja hankki maisterintutkinnon. Nykyään hän kouluttaa itseään lukemalla ja opiskelemalla itsenäisesti.

”Et ole työpaikalla koskaan tyytyväinen.”

Koska huippuälykkö on todennäköisesti kiinnostunut tuhannesta eri asiasta samaan aikaan, hänen on vaikea keskittyä vain yhteen. Sen takia pysyvän työpaikan hankkiminen tai ammatin valinta voivat olla nerolle tuskastuttavia prosesseja. Worth on ratkaissut asian työskentelemällä freelancerina. Hänellä on 4–6 työpaikkaa samaan aikaan. Tällä hetkellä hän myös kirjoittaa kirjaa.

”Itsekuria on vaikea löytää.”

Koska Worth tietää oppivansa lähes mitä vaan lyhyessä ajassa, hän harvoin vaivautuu opettelemaan mitään kunnolla. Hän lopettaa usein uuden taidon harjoittelemisen siinä vaiheessa, kun hän on siinä riittävän hyvä, muttei kuitenkaan paras. Vanhemmiten Worth on yrittänyt kiertää ongelmaa kirjoittamalla itselleen listoja ja pakottamalla itsensä jatkamaan asioiden opettelua pitkäjänteisesti.

”Ajattelet olevasi parempi kuin kukaan muu… vaikket ole.”

Myös nerot ovat surkeita tietyissä asioissa. Worthille tuskaa tuottaa esimerkiksi kartanlukeminen, koska hänen on vaikea keskittyä siihen tarpeeksi pitkäksi aikaa. Myös ihmissuhteiden muodostaminen on hänelle hankalaa, koska usein hän vähättelee muita ihmisiä.

Bimmm

Ihmissuhdeongelmia, kyllästymistä… Huippuälykäs kertoo, miten vaikeaa neron elämä on

Sekoitat nyt älykkyyden sosiaalisiin taitoihin, ei supersosiaalinen tai empaattinen välttämättä ole älykäs. Eikä myöskään toisia dissaava itserakas kusipää ole välttämättä älykäs, vaan pelkkä kusipää vain. Näillä taidoilla kun ei ole ÄO:n kanssa mitään tekemistä. Empaattinen ihminen voi olla älykäs, tyhmä tai jotain siltä väliltä. Kuitenkin mukavampi ihminen kuin sinä, olettaisin.
Lue kommentti
asdfgh

Ihmissuhdeongelmia, kyllästymistä… Huippuälykäs kertoo, miten vaikeaa neron elämä on

Kuin lukisi itsestään juttua :/ Mutta vielä yksi huomio: kun aloittaa uuden projektin tai keksinnön luomisen, se jää kesken kun huomaa että se on toteutettavissa: haaste katoaa ja siihen ei ole mitään järkeä tuhlata enempää aikaa. Riittää että pystyy itselleen todistamaan asian toimivuuden. Ja todellakin, tylsien ihmisten kanssa puhuminen on tuskaa (ihmiset, jotka eivät osaa länkyttää muusta kuin millaista kakkaa koira teki tänään, kuka voitti kuulantyönnössä, millaisen unen näki (ketä vi**u...
Lue kommentti

Nollasopimuksessa työnantaja työllistää työntekijää vain oman tarpeensa mukaan.

Välivuottaan viettävälle nuorelle ei ollut mitään lannistavampaa, kuin joutua kyykytetyksi ensimmäisellä työpaikallaan. Tulin valituksi unelmieni työhön, josta minulle luvattiin reilusti tunteja – ainut ehto oli nollasopimuksen solmiminen.

Muutaman viikon jälkeen työvuorojeni määrät romahtivat. Täyden työviikon sijaan sain muutaman neljän tunnin vuoron kuussa. Kesäksi minulle luvattiin kesätöitä, mutta kun aika koitti, vuoroja ei enää ollutkaan. En ollut hakenut muita töitä ja vietin kesäni lopulta kotona.

”Kelpasin töihin juhannuksena ja jouluna, muulloin en.”

Työllistymisestäni ei pidetty huolta, mutta kaikki hyöty otettiin kuitenkin irti: minua velvoitettiin vastaanottamaan työvuorot jopa tunnin varotusajalla. Kelpasin myös töihin juhannuksena ja jouluna, muulloin en. Muutama silloinen työkaverini järkeili jäävänsä kokonaan pois, sillä valtio maksoi parempaa palkkaa.

Lopulta pompottelin kahden työpaikan ja nollasopimuksen välillä. Vastaanotin kaikki saamani vuorot mukisematta ja jouduin usein ratkomaan samoille päiville annettuja työvuoroja. Se oli stressaavaa.

Brittitutkimuksen mukaan nollatuntisopimukset rasittavat nuorten aikuisten mielenterveyttä. Muistan miettineeni usein, oliko vika minussa. Kysyin sitä rohkeasti esimieheltäni, mutta vastaus oli aina sama: ”Tarvetta ei ollut”. Siinä eivät pulinat auttaneet, kun seuraavalle kuulle taas luvattiin töitä.

”Jos päätät irtisanoutua, sinua uhkaa karenssi. Valitse siitä.”

Nollatuntisopimukset sopivat keikkatyöläisille ja opiskelijoille, mutteivat kenellekään muulle. Huonossa työtilanteessa moni suostuu huonoonkin sopimukseen, kun vaihtoehtoja ei vain ole. Työelämää aloittavia nuoria on erityisen helppo kyykyttää, sillä eiväthän ne hölmöläiset osaa edes vaatia mitään.

Yrityksille nollatuntisopimukset ovat lottovoitto: jos tarve työntekijöille on epävarmaa ja tilanteesta riippuvaa, on helppoa säästää palkkakuluissa solmimalla nollasopimuksia. Työnantajan on myös helppo värittää työtilannetta lupailemalla tunteja – eihän niitä ole lopulta pakko tarjota. Jos päätät irtisanoutua, sinua uhkaa karenssi.

Valitse siitä.

Martina kertoo, että seksuaalisuus on hänelle tärkeä osa elämää.

Yrittäjä ja tv-persoona Martina Aitolehti, 35, kirjoittaa seksuaalisuudesta ja fantasioista tuoreessa blogitekstissään. Martina kertoo seksuaalisuuden olevan hänelle yksi elämän tärkeimmistä ja perustavanlaatuisimmista osa-alueista.

– Seksi. Tämä mysteerinen sana joka mielellään tulisi sanoa hyvin hiljaa tai vaikka jättää sanomatta kokonaan. Kuinka moni meistä juttelee avoimesti omasta seksielämästä, saatikka niistä villeistä fantasioista? En ainakaan minä, Marina kirjoittaa.

Hänen mielestään seksin ja seksuaalisuuden ei pitäisi olla hyssyteltäviä asioita.

– Seksi ja intohimo on meille elintärkeä asia ja siitä puhuminen ei pitäisi olla niin ”häpeällistä”. Jotta intohimon liekkiä pystyy pitämään yllä, vaatii se paljon. Yksi isoin juttu on se suhde omaan kehoon ja itseltä lupa fantasioida, sinä tiedät mistä sinä tykkäät, nautit ja uskallat sanoa sen ääneen, hän kirjoittaa.

 

Blogissa @idealistafi ajatuksia seksistä 🚿 #blogipäivitetty #luelisää #seksiäjamielihyvää

A post shared by Martina Aitolehti (@martinaaitolehtiofficial) on

Blogipäivityksensä kunniaksi Martina julkaisi Instagramissaan uuden kuvan.

Hän huomauttaa, että vaikka oman seksuaalisuuden hyväksyminen on ollut hänelle aina helppoa, asiasta puhuminen ei ole aina mutkatonta.

– Mun suhde omaan kehoon on ollut aina hyvin selkeä, mutta silti asioiden ääneen sanominen vaatii edelleen välillä rohkeutta. Tähän aion tehdä muutoksen, hän päättää tekstinsä.

Vierailija

Martina Aitolehti haluaa, että seksistä puhuttaisiin rohkeammin: ”Sen ei pitäisi olla niin häpeällistä”

Martina tuli toisena naisena julkisuuteen ja lisäksi on kertonut julkisesti pettäneensä kaikkia miehiään. Lisäksi esitellyt itseään ja moneen kertaan leikattuja silikonirintoja viihde- ja miestenlehdissä. Eli eiköhän tämän turhan julkkiksen suhtautuminen seksiin ja seksuaalisuuteen ole tullut todistetuksi jo ilman huonolla äidinkielellä kirjoitettua blogitekstiä, jossa ei kirjoitusvirheiden ja copypasten käytön lisäksi ollut mitään sisältöä. Me naiset voisi tehdä näiden nuoleskelujuttujen...
Lue kommentti

Lauran kertoo pahimmassa sairauden vaiheessa ajatelleensa, että vain fyysinen kipu saa henkisen tuskan helpottamaan. 

Vyöhyketerapeuttina ja hierojana työskentelevä Laura Tuomarila, 46, kertoi aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä kirjassaan sairastuneensa syömishäiriöön 20 vuotta sitten. Lauran mukaan ensimmäiset vuodet hän sairasti anoreksiaa, myöhemmin sairaus oli jotain anoreksian ja bulimian väliltä.

– Noina vuosina kadotin sen vähäisenkin yhteyden itseeni, mikä minulla oli ennen sairauttani ollut. Syömishäiriö kaappasi identiteettini, ja minusta tuli yhtä kuin sairauteni. Se kuka minä olin, oli täysin hukassa, Laura kirjoittaa Kaunis minä – kun laihuudesta tulee pakkomielle -kirjassaan.

Nyt hän puhuu samasta aiheesta Ilta-Sanomien haastattelussa. Laura kertoo IS:lle yrittäneensä nuoruudessaan näyttää aina ulospäin vahvalta.

– Painoin omia tunteitani jonnekin taustalle ja olin erilaisissa porukoissa. Ahdistuin ja aloin hoitaa ahdistustani syömättömyydellä, hän kertoo.

”Psyykkinen kipu oli niin mieletöntä. Siihen oli hajoamassa siihen pahaan oloon.”

Laura kertoo, että syömishäiriöoireilu oli alkanut jo hänen lapsuudessaan. Syömisten kontrolloiminen oli hänelle keino kontrolloida elämän karikoita.

Sairaus tuotti hänelle suunnatonta henkistä kipua. Yksi keino säännellä mielen kipua Lauralle oli se, että hän alkoi viillellä.

– Psyykkinen kipu oli niin mieletöntä. Siihen oli hajoamassa siihen pahaan oloon. Ainoa keino minulla siihen, että sain ahdistuksen poistettua, oli se, että otin jonkun teräaseen ja vetäisin pienen viillon. Se fyysinen kipu vei sen psyykkisen kivun pois, hän kertoo IS:lle.

Aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä kirjassaan Laura kertoi, että hänen perheensä oli tärkeä tuki toipumisprosessissa. Myös hänen miehensä Samuli Edelmann on auttanut häntä prosessissa. 

– Kukaan ei laittanut aikataulua sille, milloin pitäisi olla valmis. Sain tervehtyä juuri siinä tahdissa, mikä oli minulle sopivaa, hän kertoi. 

Pariskunnalla on kaksi yhteistä lasta: Venla, 16, ja Ilmari,12.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

LEIJONA

Välttele houkutuksia ja kaksipiippuisia tilanteita. Pidä elämäsi mahdollisimman yksinkertaisena. Älä jätä kesken mitään aloittamaasi.

 

NEITSYT

Pieni paine voi olla nyt hyvä juttu, sillä saat siitä vauhtia. Pian on aika vaihtaa vapaalle. Tarvitset nyt reippaan annoksen kärsivällisyyttä.

 

VAAKA

Pidä huolta itsestäsi. On aika korjata kohdilleen arkirutiinisi ja muut elintapoihisi liittyvät asiat. Liikunta on helpoin tie hyvään oloon.

 

SKORPIONI

Kerro suunnitelmistasi kaverille tai perheenjäsenelle. Saat häneltä niin risuja kuin ruusujakin. Ilmassa on romantiikkaa.

 

JOUSIMIES

Muutokset tekevät sinulle hyvää. Saat päivän tapahtumista nostatusta itsetunnollesi. Mieti tarkkaan, kuka ansaitsee paikan lähipiirissäsi.

 

KAURIS

Edessä on äkkinäisiä muutoksia suunnitelmiisi. Tunteet ovat nyt pinnassa, eikä yhteentörmäyksiltä voi välttyä. Pidä raha-asiasi omana tietonasi.

 

VESIMIES

Pikainen päätös voi viedä sinut huonolle polulle. Suojele omaisuuttasi ja ole tarkkana liikenteessä. Varovaisuus kannattaa tänään joka käänteessä.

 

KALAT

Perehdy tarkemmin sinua kiinnostavaan asiaan. Punnitse huolellisesti vaihtoehtojesi hyviä ja huonoja puolia, jos olet tekemässä tärkeää päätöstä.

 

OINAS

Lähde reissuun, jos rahatilanne ja aikataulu antavat myöten. Nauti laatuajasta rakkaan ihmisen seurassa. On aika miettiä yhdessä tulevaisuutta.

 

HÄRKÄ

Pidä tunteesi hallinnassa. Lähipiiristäsi pukkaa nyt paineita, joita ei pidä ottaa liian vakavasti. Diplomatia on paras aseesi.

 

KAKSONEN

Olet huomion keskipiste tänään. Tutustut uusiin ihmisiin ja säteilysi kerää ihailua. Kohtuudessa pysyminen pelastaa sinut monilta harmeilta.

 

RAPU

Kerro, mitä mielessäsi liikkuu. Älä anna asioiden kasaantua, sillä tunteesi purkautuvat ennemmin tai myöhemmin. Rehellisyys lähentää sinua tärkeän ihmisen kanssa.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!