Manuela Bosco ja Pamela Tola kirjoittivat yhdessä satukirjan. Kuva Jouni Harala.

Näyttelijät Manuela Bosco ja Pamela Tola löysivät aikuisina toisistaan ystävät ja sielunsiskot. Ensin naapurukset filosofoivat, kirjoittivat sitten yhdessä lastenkirjan ja viimeksi hankkivat yhteisen työhuoneen. –Tässä suhteessa saamme rasittaa toisiamme estoitta.

Talon tavat ovat vielä hakusessa Pamela Tolan, 33, ja Manuela Boscon, 32, yhteisellä työhuoneella. Kun Pamela astuu sisään vanhan puutalon alakertaan, hän katsoo ensimmäisenä Manuelan jalkoihin.

– Otetaanko me kengät pois?

Manuela on tullessaan riisunut tennarinsa pikkuruiseen tuulikaappiin ja tassuttelee vastaan kotoisissa villasukissa. Pamela myllää eteisessä kassiaan ja nostelee sieltä lasten eväitä.

– Äh, jätin näköjään villasukat kotiin.

Näyttelijäystävykset ovat emännöineet yhteistä työhuonetta Helsingin Käpylässä vasta muutaman viikon. He, jotka haluavat kahvia, hakevat sitä viereiseltä kioskilta. Pikkupöydällä on jo kukkia, ja pöydän vierellä kaksi tuolia. Kun vieraita tulee lisää, tuoleja lainataan naapurin puutarhasta. Kakluunin kyljessä odottaa sylillinen halkoja, mutta kevät lämmittää kahden huoneen tilaa jo niin, ettei tulta tarvitse sytyttää.

Huoneisto on puolittain maan alla, ja auringonsäteet siivilöityvät sinne katon rajasta. Kuulas päivänvalo on täydellinen työvalo taulujen maalaamiseen. Siihen hommaan Manuela työhuonetta alun perin kaipasikin.

Näyttelijä, kirjailija ja entinen huippu-urheilija on aina tuntenut vetoa myös maalaamiseen, mutta on päässyt siinä vauhtiin vasta äskettäin.

– Olen ensi kertaa ottanut maalaamisen vakavasti. Se tuntuu älyttömän hyvältä, Manuela sanoo.

Kun Manuela sai idean omasta ateljeetilasta, hän piirsi kotona toiveensa aarrekarttaan. Vain pari päivää myöhemmin tutulla lenkillä lähikauppaan silmiin osui mainos vuokrattavasta työhuoneesta. Manuela houkutteli Pamelan heti työkämppiksekseen.

– Kun on oikealla tiellä, asiat tapahtuvat helposti, Manuela uskoo.

Nyt pensselit ja sudit ovat vallanneet ikkunalaudat, mutta Pamelan työkaluja näkyy vähemmän. Tärkein niistä on kannettava tietokone, ja perimmäisessä huoneessa nököttää hierontapöytä. Pamela on viittä vaille valmis moderni vyöhyketerapeutti, mutta tekee käsittelyjä toistaiseksi vain kaveripohjalta ja perheelleen. Enemmän hän hyödyntää työhuonetta kirjoittamiseen: työn alla on tarinoita sekä pari elokuvan ja tv-sarjan käsikirjoitusta, jotka odottavat rahoitusta ja pääsyä tuotantoon.

– Olen aina tykännyt kertoa tarinoita. Aloin kirjoittaa ensimmäistä romaaniani, kun olin yhdeksänvuotias, Pamela muistelee.

Taiteilijaelämää perhe edellä

Pamelan ja Manuelan yhteinen lastenkirja Pöytä joka tahtoi kodin ilmestyy kesäkuussa. Tarinan tekeminen tuli tilaustyönä Mannerheimin lastensuojeluliitolta, joka hankkeellaan haluaa muistuttaa perheen yhteisten ruokailuhetkien vaikutuksesta lasten kehitykseen. Tutkimusten mukaan perheensä kanssa ruokailleet lapset pärjäsivät elämässään paremmin kuin ne, jotka syövät yksin.

Kun Pamela kertoi saamastaan kirjaprojektista, Manuela innostui mukaan: hän teki aikoinaan kandityönsä gastronomiasta italialaisessa elokuvassa.

– Lapsuudenkodissani uskottiin yhdessä syömisen tärkeyteen. Se kuului vahvasti italialaiseen kulttuuritaustaamme.

Nyt Manuela on vuoden ikäisen Sahara-tyttären äiti ja avoliitossa näyttelijä Kasimir Baltzarin kanssa. Pamelalla on kolme lasta: 8-, 6- ja 1-vuotiaat pojat, sekä koti näyttelijä Lauri Tilkasen kanssa. Freelancer-näyttelijöiden perheissä aikataulut elävät töiden mukaan, ja joskus on vaikeaa saada koko perhe koolle. Tänään Pamela on lähettänyt esikoisensa kouluun, keskimmäisen päiväkotiin, ja Lauri on jäänyt kotiin hoitamaan nuorimmaista. Manuelan Sahara on kotona lastenhoitajan kanssa.

– Kyllä meillä silti pyritään siihen, että olemme kaikki koolla edes yhtenä ruokailuhetkenä päivässä, Manuela aloittaa.

– Samoin meillä. On hauskaa, että lapsetkin osaavat vaatia sellaista. Yksi lapsistani sanoo aina, ettei halua syödä yksin. Tulkaa tänne, hän komentaa, jos muut yrittävät karata menoihinsa, Pamela jatkaa.

Molemmat naiset uskovat, että rutiinit tuovat lapsille turvaa. Arki kotona ei ole boheemia taiteilijaelämää, jossa elettäisiin inspiraation ehdoilla.

– Ei taiteilijuus näy meillä sellaisena, että kulkisin poncho päällä ja kieltäisin lapsia häiritsemästä luovaa prosessiani. Kyllä meillä mennään perhe eikä taide edellä, Pamela sanoo napakasti.

– Joskus olen tietysti kuvausten takia pitkäänkin poissa kotoa, mutta enimmäkseen meillä eletään tuttua arkea.

Manuela muistuttaa, että rutiinit ovat hyväksi myös hänelle itselleen.

– Ehkä se on peruja urheiluvuosiltani, mutta tarvitsen säännöllisyyttä ja aikarajoja ollakseni tehokkaampi. Epämääräinen lilluminen ja inspiraation odottelu eivät sovi luonteelleni.

Vänkäystaktiikalla

Oma työrutiini oli käytössä myös viime kesänä, kun Manuela ja Pamela kirjoittivat kirjaansa. Työtavaksi valittiin sama, jota Pamela oli aiemmin soveltanut käsikirjoitustöissään: naiset olivat vain väljästi suunnitelleet, miten satu päättyisi, kirjoittivat sitä vuorollaan pätkän ja heittivät tekstin sitten toiselle jatkettavaksi. Sääntöihin kuului, että toisen tekemää tekstiä sai muokata.

– Päätimme, että teksti todellakin olisi yhteistä eikä siitä saanut tuntea mustasukkaisuutta. Välillä yllätyimme, mihin suuntaan toinen päätti viedä tarinaa, mutta samalla oli ihanaa voida jakaa vastuu, ystävykset kertovat.

– Oli yllättävää, miten kivuttomasti työ lopulta sujui kaiken muun tekemisen lomassa.

Yhteistyötä vahvisti luotto siihen, että molemmat hoitavat osuutensa. Pamelaa ja Manuelaa yhdistää samanlainen työmoraali ja ammattietiikka. Ei tullut mieleenkään, että kumpikaan sälyttäisi urakan toisen niskoille.

Ja olihan niitäkin hetkiä, kun kaksikko viilasi yhtä sanaa ja kinasi loputtomiin, laitetaanko tähän pilkkua. Erimielisyyksissä Pamela ja Manuela turvautuvat väsytystaktiikkaan.

– Vänkäämme omaa juttuamme niin pitkään, että lopulta väsymme kinaamaan, Pamela kuvailee.

– Meissä on sisua, itsepäisyyttä ja periksiantamattomuutta. Kyllä miehemmekin tietävät, millaisia jästipäitä osaamme olla, Manuela hekottaa.

– No mutta ei me nyt mitään jyriä olla, Pamela loiventaa.

– Ja jos vähän tulistumme, tiedämme kyllä, ettei ystävyys siihen kaadu. Aina se siitä lutviutuu.

Manuela sanoo lapsen terävöittäneen hänen ajankäyttöään töissä. ”Töitä ei voi tehdä aina kun sielussa siltä tuntuu. Arki on selkeytynyt ja asennoidun työhön ammattimaisemmin.”

Tekstarisiskokset

Pamelan ja Manuelan tapa napata kiinni toistensa ajatuksista, jatkaa lauseita ja väitellä lämpimässä hengessä kuulostaa siltä kuin takana olisi pitkä, elämää nähnyt ystävyys. Todellisuudessa he tutustuivat yhteisen ystävänsä juhlissa kolmisen vuotta sitten. Naisia yhdistivät samanlainen elämäntilanne, kotikulmat, ammatit ja kiinnostuksen kohteet.

– Vaikka maallinen ystävyytemme on suht nuori, koen, että elämässämme on paljon samastumispintaa. Meissä molemmissa on soturia, Manuela sanoo.

– Jokin energiajuttuhan se on, että jonkun kanssa juttu luistaa paremmin, Pamela miettii.

– Olemme kovia analysoimaan ja filosofoimaan, ja aika monta pussia Yogi-teetä on kulunut meidän keskustellessamme. Meidän on myös helppo ymmärtää toisiamme; olemme usein samoissa fiiliksissä tai innostumme tahoillamme samoista jutuista. Yleensä tajuamme jo katseesta, missä tunnelmissa toinen on.

Palattuaan Suomeen Manuela on löytänyt läheisiä ystäviä lapsuudestaan, urheiluvuosiltaan ja teatterikoulusta. Pamelan ystäväpiiri taas meni kokolailla uusiksi, kun hän parikymppisenä muutti opiskelujen perässä Joensuusta Helsinkiin.

– Vaikka tapaan jatkuvasti uusia ihmisiä, solmin vain harvoin syvempiä ystävyyksiä. Elämäntilanne määrää, keiden kanssa ehtii olla yhteyksissä. Joskus täytyy tehdä valintoja ja päästää irti ystävyydestä. Eihän kukaan voi aktiivisesti pitää yllä 50 suhdetta yhtä aikaa, Pamela sanoo.

– Pamelan kanssa ystävyytemme on eri tavalla intensiivistä, koska olemme tiiviimmin läsnä toistemme arjessa, Manuela sanoo.

Ja juuri silloin kadulla alkaa tapahtua. Ensin ikkunan taakse tupsahtaa lastenvaunuja lykkivä Lauri, joka hakee eväitä koulusta pääsevälle esikoiselle. Hetkeä myöhemmin Manuela bongaa tutut lastenvaunut: hoitaja siellä työntelee Saharaa päiväkävelyllä. Heti perään Kasimir kurvaa Volvollaan lähikaupan eteen. Manuela ja Pamela vilkuttavat sisältä kadulle.

– Täällä me vain stalkataan perheitämme päivät pitkät, ystävykset kikattavat.

Oikeasti Pamela ja Manuela eivät tapaa päivittäin, jos edes joka viikko, mutta tekstarit kyllä lentävät monta kertaa päivässä.

– Moni sanoo, ettei halua rasittaa ystäviä omilla asioillaan, mutta me kyllä rasitamme ihan vapaasti. Olemme toistemme puhelinpsykologeja, Pamela sanoo.

– Yhteen tekstariin saa kevyesti purettua koko viikon tapahtumat ja fiilikset, ja toinen vastaa siihen vähintään yhtä lavealla analyysilla. Ne viestiketjusarjat jos purkaisi, saisi hauskan romaanin aikaiseksi, Manuela innostuu.

Usean uran naiset

Manuelaa ja Pamelaa yhdistää myös kiinnostus hyvinvointiin. Pamela harjoittaa modernia vyöhyketerapiaa ja Manuela on valmistunut enkelihoitajaksi.

– Minusta on voimauttavaa tehdä erilaisia juttuja. Kun näyttelijänä toteutan muiden visioita ja olen katseiden kohteena, kirjoittajana voin luoda jotain uutta itsestäni ja touhuta sivussa valokeilasta. Vyöhyketerapia taas on oma maailmansa: siinä en ole yhtään framilla vaan keskityn auttamaan muita, hän kuvailee.

Yhteisestä kiinnostuksesta kertoo työhuoneella kakluunin kylkeen nostetun kirjahyllyn sisältö: Piilotajunnan voima, Enkelit vastaavat, Alitajunnan voima, Reikin sydän, Sielun sopimus, Kehosi kielii, Hengen sopimus… Hyllykössä nököttää myös Manuelan esikoisteos Ylitys kolmen vuoden takaa.

– Olen lapsesta asti aistinut muiden ihmisten tunnelmia. Luen heidän energioistaan, missä mennään paremmin kuin sanoista, Manuela sanoo.

Samaa aistillisuutta on Manuelan tavassa maalata sielunkuvia, joita hän nyt tässä työhuoneessa valmistelee. Tilaustöinä syntyviin muotokuviin kuuluu myös teksti; runo tai pieni tarina. Manuela kuvailee, että keskittyessään asiakkaaseensa hänelle alkaa virrata tästä sielunenergiaa; tietoa ja aistimuksia. Ne hän sitten kertoo kanavoivansa kuvaksi maalauksessaan.

– Tunnen selvästi eläväni jonkinlaista muutoksen aikaa, jonka raskaus ja esikoisen syntymä käynnistivät. Ajanpuute ja alun väsymys vauvan kanssa pakottivat minut päivittämään unelmiani, ja piti alkaa seuloa, mihin oikeasti haluan keskittyä. Niissä pohdiskeluissa maalaamisen tärkeys kirkastui selkeästi, Manuela sanoo.

– Tuntuu ihanalta vihdoin uskaltaa lähteä toteuttamaan unelmaa, joka on ollut jossain taka-alalla niin pitkään.

Pamela tunnistaa helposti Manuelan fiilikset muutoksen kynnyksellä. Uudet valinnat elämässä on yksi näyttelijän lempiaiheista. Siitä Pamela on luennoinut kouluja kiertävässä Zest-projektissa, jossa hän kannustaa nuoria löytämään voimavaransa ja toteuttamaan unelmansa.

– Viestini on, että koskaan ei ole liian myöhäistä valita uudelleen. Se pätee elämässä kaikkeen, Pamela sanoo, tarttuu pahviseen kahvimukiin ja istahtaa Manuelan keskeneräisen maalaustyön eteen.

Taulun taivaansininen on tismalleen samaa sävyä kuin kuviot Pamelan tunikassa. Kuvan naisen hiuksetkin laskeutuvat kuin Pamelan paksu pellavatukka.

– Apua, maalauksestahan tuli ihan kuin sinä! Manuela henkäisee.

Lue lisää:

Manuela Bosco: ”Tämä mauste on lempparini niin ruuissa kuin hajuvesissäkin”

Manuela Bosco: ”En osannut valmistautua äitiyteen”

Manuela Bosco kertoo eronsa taustoista ja uudesta kipinästä

Pamela Tola saapui juhliin poikavauvansa kanssa: "Nautin nyt kotielämästä"

Pamela Tolan poikkeuksellinen kyky: "Aistin ihmisten tunteita ja energioita"

Pamela Tola

Helsinkiläistynyt näyttelijä-käsikirjoittaja syntyi Ruotsinpyhtäällä 15.10.1981.

Perhe: avopuoliso Lauri Tilkanen, kolme poikaa ja koira.

Valmistui teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2008. Opinnäytetyönään julkaisi kirjan Miksi näyttelen?

Läpimurto 2005 elokuvassa Tyttö sinä olet tähti. Muita töitä mm. elokuvat Isänmaallinen mies, 21 tapaa pilata avioliitto, Härmä.

Nähdään elokuvassa Napapiirin sankarit 2, jonka ensi-ilta syyskuussa.

Manuela Bosco

Helsingissä asuva taiteilija ja enkelihoitaja syntyi Mikkelin maalaiskunnassa 11.6.1982.

Perhe: avopuoliso Kasimir Baltzar ja 1-vuotias tytär Sahara.

Avaa ensimmäisen taidenäyttelynsä galleria Ruplassa 23.9.

Entinen olympiatason aitajuoksija.

Esikoisteos Ylitys ilmestyi 2012. Valmistui taidekasvatuksen kandiksi Jyväskylässä 2007 ja näyttelijäksi Roomassa
2009.

Näytellyt mm. Mikkelin teatterissa, lyhytelokuvissa sekä tv-sarjoissa Nymfit ja Syke.

Suomalaislaulaja esittää ohjelmassa Björkin It's Oh So Quiet -kappaleen.

Britannian X Factor -ohjelmassa kilpaileva Saara Aalto, 29, esittää lauantain livelähetyksessä islantilaislaulaja Björkin vuonna 1995 ilmestyneen kappaleen It's Oh So Quiet. Saaran kappalevalinnasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä MTV.

Tunnettu kappale on upea, joskin vaikea. Teknisesti Saara on älyttömän taitava laulaja, mutta kappale on muutenkin yllättävä valinta. Björkin tuotanto henkilöityy vahvasti laulajaan itseensä, joten voi miettiä, miten se taipuu toisen esitykseen. Aallon musikaalimaisuus on myös aika kaukana omaperäisen Björkin tyylistä.

Vaikka Björk on iso nimi, laulajan musiikki myös jakaa vahvasti mielipiteitä. Biisillä ei välttämättä ole helppo kerätä yleisöääniä.

Saara Aallon Facebook-seinän perusteella suurin osa faneista on huolissaan kappalevalinnasta.

”Voi voi... Ei taida engelsmannit tykätä tuosta biisistä. Parempi valinta olisi ollut joku tunnettu diiva, Houston, Adele tai Dion. Tsemppiä kuitenkin”, kuuluu eräs kommentti.

”Nyt kyllä pelottaa.”

”Nyt kyllä pelottaa”, kirjoittaa toinen kommentoija.

Toisaalta osa kommentoijista kehuu kappalevalintaa rohkeaksi ja mielenkiintoiseksi sekä uskoo Saaran mahdollisuuksiin selvitä vaikeastakin biisistä.

Katso Björkin kappaleen musiikkivideo:

Viikon teemana on diivat. Muut kilpailijat esittävät esimerkiksi Mariah Careyn, Adelen, Whitney Houstonin, Aretha Franklinin ja Michael Jacksonin kappaleita. Kaikkien kilpailijoiden kappaleet voi nähdä ITV-kanavan nettisivuilta.

Kisassa on vielä mukana kymmenen osallistujaa.

Toivotaan, että Saara selviää tästäkin haasteesta!

Uskotko, että Saara Aalto voi voittaa Britannian X Factorin?

Yhä useampi nelikymppinen nainen palaa nuoruutensa heppatytöksi. 

Toimittaja Katja Ståhl on saanut leikkimielisen lähestymiskiellon muutamalta ystävältään. Tai oikeammin kiellon ovat sanelleet ystävien puolisot, jotka kauhuissaan ovat seuranneet vaimossaan riehuvaa heppakuumetta. Sen tyypillisimpiä oireita ovat jatkuva hevosista höpöttäminen, talleille unohtuminen ja äkilliset rahanmenot, kun 2 500 euron satula on ”vain ollut pakko” hankkia.

– Kyllä, olen kuumeen tartuttaja, tällainen hevostelun Turmiolan Tommi, Katja myöntää.

Viikonloppuna Katja ja 40 000 samanhenkistä hevosiin kallistunutta kohtaa toisensa Horse Show’ssa Helsingin Jäähallissa. Tapahtuman esteratsastuksen maailmancup tuo areenalle maailman esteratsastajien kaksikymmentä huippua.

– He ovat kuumempaa katseltavaa kuin futarit, Katja sanoo.

Tallielämän ihana tittelittömyys

Katja itse on elävä esimerkki ilmiöstä, jossa nelikymppiset, ruuhkavuosistaan selvinneet naiset palaavat nuoruutensa heppatytöiksi. Hänen mukaansa siinä on kyse halusta palata luontoon ja juurilleen – sekä elämän tyhjyydestä. 

– Teiniyden päätteeksi on pyritty cityyn, uralle, kreisibailaamaan ja haluttu tulla nähdyksi. Se kaikki on tarpeellista, mutta jossain vaiheessa siihen väsähtää: tulee fiilis, että tämä on nähty, Katja sanoo.

40 000 heppafania kokoontuu tänä viikonloppuna Helsingin Jäähalliin. Kuva Piia Arnould / Sanoma arkisto.
40 000 heppafania kokoontuu tänä viikonloppuna Helsingin Jäähalliin. Kuva Piia Arnould / Sanoma arkisto.

Hänelle itselleen syy hurahtamiseen löytyi halusta olla tekemisissä luonnon kanssa.

– Hevoset vastasivat siihen tarpeeseen sivistyneesti. Minun ei tarvinnut erakoitua metsiin.

Luonnon lisäksi tallielämässä viehättää tittelittömyys.

– Hevostelijoiden kesken vallitsee mieletön ekumenia. Tallilla lakkaa olemasta kenenkään äiti, alainen tai pomo. 14-vuotiaalla tyttärelläni on 74-vuotias tallikaveri.

Katjan tytöt

Katjallehan ei riittänyt arki-iltaharrastaminen tallilla, vaan lopulta piti sukeltaa syvään päähän – hankkia oma hevonen.

– Halusin kokea kaiken ja saada hevosesta ystävän. Se on vähän kuin hoitokoiran kanssa: ei sitä opi tuntemaan kunnolla, vaikka otus olisi miten kiva, hän perustelee.

Perheeseen tuli Pullukka, nyt 15-vuotias hollantilainen puoliverinen ratsuhevonen. Kun sen ura kilpahevosena Hollannissa oli tullut päätökseen, Pullukka muutti Suomeen downshiftaamaan ja ryhtyi täällä ensisynnyttäjäksi iässä, joka naisen vuosissa vastaa nelikymppistä.

”En ole pahastunut, kun Hilpasta on puhuttu, että siinä on muuten vetävän näköinen muija.”

Katja teetti Pullukalla varsan, koska halusi kokea, millaista on tuntea eläin sen ensiminuuteista lähtien. Nykyään hän puhuu hevosistaan samalla äänellä kuin lapsistaan. Siitä, miten Hilppa joutui tekemään bänksit poikaystävänsä Kallen kanssa tai siitä, joutuuko Hilppakin vaihtamaan osoitetta, jos sen kämppäkaveri Raili myydään.

Yhdessä jutussa ladut kuitenkin eroavat: ihmislapsiaan Katja ei ole ilmoittanut mannekiinikilpailuun. Hilpan kyllä.

– En ole pahastunut, kun Hilpasta on puhuttu, että siinä on muuten vetävän näköinen muija.

Helsinki International Horse Show Helsingin Jäähallissa 20.–23.10.

On kivaa, kun sekä teinit että mummit tunnistavat, Mikael Gabriel sanoo.

Vain elämää -ohjelma teki Mikael Gabrielille, 26, sen, minkä monille muille pienempien piirien räppäreille aiemminkin – nosti huimaan kansansuosioon.

Mikael kertoi tänään rauhoittuvansa loppuvuodeksi musiikin ja biisien tekemisen pariin. Ensi vuonna luvassa on ensimmäinen oma kiertue. 

Uusin ulottuvuuksiin noussut suosio tuntuu hyvältä.

– Kyllä se on kiva, kun mummit tulevat kaupassa juttelemaan ja ottamaan kuvia, ja ihan pikkulapsetkin on silleen ”Iskä, iskä kato!”

Mikael kertoo fanipohjansa laajentuneen huomattavasti. Ensi vuoden HIMMEE-kiertueelle ovatkin tervetulleita kaikenikäiset.

”On kiva, kun mummit tulevat kaupassa juttelemaan.”

Lue myös: Mikael Gabriel lähtee ensi vuonna himmeelle kiertueelle

Mikael vaikuttaa olevan sinut huiman suosionsa kanssa.

– Kyllä se kusi on jo noussut aikoinaan päähän. En ole ikinä välttynyt siltä. Nyt tietää jo, mitä se on, eikä se tästä enää nouse, Mikael pohtii.

Vaikka Mikael kertoo aina olleensa oma itsensä, julkinen avautuminen Vain elämää -ohjelmassa oli hänen mukaansa sitä, mitä hän tarvitsi.

– Tämä kokemus vain teki minusta vähemmän kusipään. Enää ei tarvitse esittää mitään, mitä ei ole.

Vain elämää -kautta on jäljellä vielä muutama jakso. Mikael vihjaa, että ihmisten itkettäminen koskettavilla tarinoilla on nyt loppu.

– Oli hauskaa, miten koko Vain elämää meillä meni. Aluksi kukaan ei tuntenut toisiaan, tutustuttiin ja mentiin tosi diippeihin juttuihin, kun kaikki kertoivat elämänsä tarinoita, Mikael muistelee.

– Mutta sitten loppujen lopuksi se meni siihen, että kaikilla oli hauskaa ja me juhlittiin ja oli hyvä fiilis.

Räppäri Mikael Gabriel on nimennyt kiertueensa Vain elämää -ohjelmassakin tiuhaan kuullun tokaisunsa mukaan.

Räppäri ja Vain elämää -tähti Mikael Gabriel kertoi tänään lähtevänsä alkuvuodesta ensimmäiselle omalle kiertueelleen. HIMMEE-nimellä kulkeva kiertue alkaa Joensuusta 14. tammikuuta ja päättyy maaliskuussa. Yhteensä keikkoja kertyy 20 eri puolilla Suomea.

– Toivon, että paikalle tulee ihmisiä laidasta laitaan ja lapsesta mummoon. Show on tehty kaikille, räppäri kuvailee.

Mikaelin mukaan Vain elämää -ohjelma on tuonut mukanaan huikean vastaanoton. Ohjelmassa tähän mennessä nähtyjä kappaleita on kuunneltu Spotifyssä jo kuusi miljoonaa kertaa.

Mikael kertoo, että vuoden aikana hänestä on myös kuvattu dokumenttia, joka nähdään televisiossa marraskuussa. Se täydentää Vain elämää- ohjelmassakin kuultua Mikaelin tarinaa entisestään.

– Dokumentti syventää noita tarinoita ja ehkä mun ja äidin suhdetta ja kaikkea, mitä on aikoinaan käynyt, räppäri kertoo.

Ennen kiertueen alkua Mikael Gabriel aikoo rauhoittua musiikin ja musiikin tekemisen parissa.

Juttua muokattu 21.10.2016 klo 10.03: Korjattu keikkojen määrä.