Parikymppisenä ­Winona Ryder oli uransa huipulla. Kolmekymppisenä hän pyöri jatkuvasti kohuotsikoissa. Nyt nelikymppisenä hän luo uutta uraa ja opettelee olemaan sinut menneisyytensä kanssa.

Kun näyttelijä Winona Ryder jäi kiinni myymälävarkaudesta, Hollywood käänsi naiselle selkänsä. Mutta Winona ei murtunut. – Oudolla tavalla tämä oli parasta, mitä minulle on tapahtunut, hän sanoo nyt.

Jos näyttelijä Winona Ryder voisi, hän todennäköisesti muuttaisi elämästään yhden joulukuisen päivän vuonna 2001. Tuolloin hän käveli ­Beverly Hillsin hienostotavaratalon sovituskoppiin, sulloi laukkunsa täyteen vaatteita ja koruja ja lähti maksamatta.

Winona jäi tempauksestaan heti kiinni ja ­hänet pidätettiin. Siitä seurasi valtava media­kohu, ja Winona menetti uskottavuutensa näyttelijänä vuosikausiksi.

Ennen varkausyritystään Winona tunnettiin 1990-luvun superjulkkiksena. Kun hän seurusteli näyttelijä Johnny Deppin kanssa, Winona oli heistä se suurempi nimi. Yksi vuosikymmenen puhutuimmista näyttelijöistä oli aikansa ikoni.

Mikä siis sai menestyneen näyttelijän, joka tienasi miljoonia jokaisesta elokuvastaan, sortumaan myymälävarkauteen? Winonan ­mukaan hänellä meni huonosti jo ennen varkaus­episodia.

Epätavallinen lapsuus

Kun pieni tummahiuksinen juutalaistyttö syntyi 29.10.1971 minnesotalaisessa Winonan kaupungissa, hänet nimettiin syntymäpaikkansa ­mukaan Winona Laura Horowitziksi. Näyttelijän lapsuus oli epätavallinen: hänen perheensä asui suuressa kommuunissa Pohjois-Kaliforniassa. 380 hehtaarin tontti oli täynnä punapuita, eikä sinne tullut lainkaan sähköä. Paikan nimi oli Rainbow, sateenkaari.

Winonan vanhemmat olivat boheemeja älykköjä, jotka tunsivat kirjallisuus- ja runoilijapiirien tärkeitä vaikuttajia. Kun tytär oli seitsemänvuotias, hänen äitinsä alkoi pyörittää elokuvateatteria vanhassa, kommuunin lähellä sijaitsevassa ladossa. Äiti esitti elokuvia ja antoi Winonan lintsata koulusta, jotta tämä pystyi katsomaan leffoja hänen kanssaan.

Aikuisella Winonalla ei ole vanhemmistaan tai lapsuudestaan mitään pahaa sanottavaa. Hänen äitinsä ja isänsä ovat edelleen naimisissa.

– On älytöntä, miten vanhempani ovat yhä täysin rakastuneita toisiinsa. Minun silmissäni he ovat asettaneet riman todella korkealle. Luulen, että sen takia en ole koskaan mennyt naimisiin, hän on kertonut.

Winonan juutalaistaustaan liittyy myös kipeitä asioita, sillä hänen sukulaisiaan on kuollut natsien keskitysleireillä. Winonan isoäiti on säilyttänyt noilta ajoilta muistoina kirjeitä ja kuvia. Winona on kuullut, että eräs sukulainen kuoli samana päivänä, kun leirin vangit vapautettiin. Nainen oli ollut nuori ja kaunis näyttelijä. Winona on kertonut, että hän tuntee naisen opastavan häntä elämässään yliluonnollisella tavalla.

Winona ja Johnny Depp Saksikäsi Edward -elokuvassa.

Tähdeksi ja ikoniksi

Kymmenvuotiaana Winona vanhempineen muutti Kaliforniaan. Muutto hippikommuunista keskelle tavallista yhteisöä oli raju, ja omaperäistä Winonaa kiusattiin koulussa. Hän hakeutui opiskelemaan näyttelemistä ja saikin pieniä rooleja jo 13-vuotiaana.

Läpimurron Winona teki 17-vuotiaana Tim Burtonin Beetlejuicessa. Mainetta ja kunniaa alkoi sadella myös elokuvista Saksikäsi Edward, Reality Bites ja Vuosi nuoruudestani. Tähti on ­ollut Oscar-ehdokkaanakin kahdesti, elokuvista Viattomuuden aika ja Pikku naisia.

Winonan vahvuus näyttelijänä oli se, että hän tarjosi nuorille naisille uudenlaisen roolimallin 1980-luvun blondien cheerleaderien rinnalle. Hänen esittämänsä hahmot olivat tummia, sarkastisia ja haavoittuvaisia, eikä roolihahmojen tärkein saavutus ollut päästä sänkyyn koulun komeimman pojan kanssa. Winonaa onkin ­kuvailtu sukupolvi X:n edustajaksi, niin ­monessa mieleenpainuvassa tuon ajan elokuvassa hänet on nähty.

Parikymppinen Winona haluttiin kaikkialle. Menestys näkyi myös palkkapussissa. Ensimmäinen talo, jonka Winona osti, sijaitsi maineikkailla Hollywood Hillsin kukkuloilla. Boheemi näyttelijä muutti kuitenkin nopeasti pois, koska hän ei tuntenut kuuluvansa joukkoon rikkaiden elitistien keskellä.

Tiukka työtahti johti lopulta uupumukseen, ja vain 20-vuotiaana Winona kuskattiin sairaalaan masennuksen ja paniikkikohtausten takia. Sittemmin Winona on paljastanut myös kärsineensä unettomuudesta, ja hänen kerrotaan soittelevan öisin kohtalotoverilleen Al Pacinolle, jolla on sama vaiva.

Johnny Depp ja Winona seurustelivat kolme vuotta.

Winonan ja Matt Damonin eron huhuttiin johtuvan Penélope Cruzista.

Kihlat Deppin ja Damonin kanssa

Kuuluisien roolien keskellä kiinnostus myös ­Winonan yksityiselämää kohtaan kasvoi. Se suorastaan räjähti käsiin, kun hän löysi kumppanikseen näyttelijä Johnny Deppin. Pari näytteli yhdessä Saksikäsi Edward -elokuvassa.

Winona ja Johnny ehtivät kihloihin ja mies tatuoi iholleen tekstin Winona forever. Kun pari kolme vuotta myöhemmin erosi, Depp muutti tekstin muotoon Wino forever, ikuisesti juoppo.

Depp ei jäänyt Winonan ainoaksi Hollywood-kihlatuksi, sillä vuoden 1997 uudenvuodenaattona nainen ihastui näyttelijä Matt Damoniin näyttelijä Gwyneth Paltrow'n esitellessä parin toisilleen. Winona ja Matt seurustelivat kaksi vuotta ja ehtivät kihlautuakin, mutta vuonna 2000 pari erosi. Huhujen mukaan ero johtui Mattista, jolla oli vispilänkauppaa silloisen ­vastanäyttelijänsä Penélope Cruzin kanssa.

Winona on kertonut sen ­oikean kumppanin tapaamisen olevan vaikeaa julkisuuden takia. 35-vuotiaana hän tapasi potentiaalisen miehen, joka kuitenkin myöhemmin paljasti kiinnostuneensa naisesta vain siksi, että tämä oli kuuluisa.

– Muistan sen murskaavan tunteen, kun mietin, tapaanko koskaan kumppania, joka ei tiedä minusta mitään ja joka ei kuvittele tuntevansa minua sen perusteella, mitä hän on netistä ­lukenut, tähti päivitteli hiljattain Red-lehdelle.

Tällä hetkellä Winona seurustelee muotiyritys Loomstaten johtajan Scott Mackinlay Hahnin kanssa. Pari on ollut yhdessä kolme vuotta, ja Winona on bongattu kumppaninsa eettisen yrityksen Loomstaten vaatteissa. Yksityiselämäänsä varjeleva näyttelijä kuitenkin vaikenee suhteensa tarkemmista käänteistä.

Kassi, pukupussi ja sakset

Juuri ennen myymälävarkautta Winona oli saanut tähtensä Hollywoodin Walk of Famelle, ja hänen elämänsä vaikutti kaikin puolin onnelliselta. Totuus oli toinen. Jälkikäteen Winona on kertonut, että ennen myymälävarkautta hän oli ajautumassa syöksykierteeseen, joka vei elämää väärään suuntaan.

Kenties näiden ongelmien vuoksi Winona sitten asteli Beverly Hillsin Saks Fifth Avenue -tavarataloon mukanaan kasseja, pukupussi ja sakset, joilla hän irrotti vaatteiden turvahälyttimet. Winona tiesi tarkalleen, mitä teki, sillä kesken rupeaman hän haavoitti sormensa ja käveli pokkana pyytämään myyjiltä laastaria.

Winona yritti poistua tavaratalosta mukanaan lähes 7 000 dollarin edestä maksamattomia ostoksia. Kiinni jäätyään hän selitti harjoittelevansa myymälävarkaan käytöstä tulevaa elokuvaroolia varten. Toinen selitys oli, että hän luuli tavaratalon myöhemmin laskuttavan häntä maksamattomista vaatteista.

Tähden laukusta löydettiin myös kahdeksaa erilaista särkylääkettä. Häntä syytettiin huumeiden hallussapidosta, mutta syytökset ­kumottiin myöhemmin.

Kohun myötä Hollywood käänsi selkänsä Winonalle, eikä häntä palkattu rooleihin entiseen tapaan. Näyttelijä ei kuitenkaan lannistunut, vaan osasi pr-pelin. Hän esiintyi oikeudenkäynneissä muotisuunnittelija Marc Jacobsin vaatteissa, jonka puseron oli alun perin yrittänyt varastaa. Sittemmin Winona on esiintynyt merkin mallinakin. Hän myös poseerasi W-lehden kannessa paidassa, jossa luki Free Winona, vapauttakaa Winona.

Näyttelijälle vaadittiin jopa ehdotonta ­vankeusrangaistusta, mutta tuomiota lievensi Winonan ensikertalaisuus. Lopulta hän selvisi varkausyrityksestä ehdonalaisella, 10 000 dollarin sakoilla ja 480 tunnin yhdyskuntapalvelulla.

Vain puhuttelevia rooleja

Valtava kohu oli sen verran kuluttava, että ­Winona vetäytyi julkisuudesta. Hän harrasti ­itsetutkiskelua ja keskusteli läheistensä kanssa. Nyt hän näkee tapahtuneessa jo hyvääkin.

– Elämääni oli tullut ongelmia jo pari vuotta aiemmin. Oudolla tavalla tämä oli parasta, mitä minulle on tapahtunut, sillä en ollut koskaan kysynyt itseltäni, mitä muuta elämässäni on näyttelemisen lisäksi.

Lähes viiden vuoden tauon jälkeen Winona sitten palasi elokuviin. Hän teki vakuuttavia rooleja muun muassa Black Swanin katkerana ex-ballerinana ja The Dilemman petturivaimona.

Comeback onnistui, sillä Hollywood otti siipeensä saaneen Winonan innoissaan vastaan.Punaisella matolla kuvaajat ja toimittajat kuhisivat hänen ympärillään. Näyttelijä itse ei tosin ajattele kadonneensa mihinkään.

– Missä minä muka olin? Haluan vain tehdä hyvää työtä enkä tuntea paluupaineita. Minulla ei ole minkäänlaista hinkua olla elokuvatähti, Winona töksäytti hiljattain The Telegraphille.

Nyt 42-vuotiaana Winona näyttää samalta kuin parikymppisenä: suuret ruskeat silmät, kuulas iho ja tumma tukka ovat edelleen hänen tavaramerkkejään. Se, mikä on muuttunut, on näyttelijän asenne itseään kohtaan. Hän ei tunnu välittävän, onko kuuluisa vai ei. Ja vaikka roolit eivät ole enää yhtä suuria kuin uran huippu­aikoina, Winona  ei kanna huolta huomisesta.

– On vapauttavaa päästä yli nuoruuden ahdistuksesta. Nyt otan vastaan vain rooleja, jotka ­todella puhuttelevat minua. En ajattele strategisia urasiirtoja. Minulla on myös mahtava perhe, jonka luo kääntyä. Työt eivät ole kaikki kaikessa.

Lähteet: MN-arkisto, Imwdb.com, Interview, Mail Online, New York Post, The Telegraph, Red

Winona Ryder

■ Syntyi 29.10.1971 Yhdysvalloissa Minnesotassa.
■ Tunnetaan rooleistaan mm. elokuvissa Saksikäsi Edward, Reality Bites ja Vuosi nuoruudestani. Ollut kahdesti Oscar-ehdokkaana.
■ Kihlautunut kahdesti. Nykyinen miesystävä on toimitusjohtaja Scott Mackinlay Hahn.
■ Uusia merkittäviä rooleja mm. elokuvissa Black Swan (2010) ja Homefront (2013).

Ruotsin kieli selvisi viiden parhaan joukkoon. Äänestä omaa suosikkiasi!

Brittilehti Independent uutisoi tuoreesta kyselystä, joka selvitti, mikä eurooppalainen kieli on puhuttuna kaikkein puoleensavetävin.

Kyselyyn vastasi 1 000 ihmistä, ja sen suoritti deittisivusto Happn.

Voittoon kiiri italia, joka keräsi neljäsosan äänistä. Ranskan kieli tuli täpärästi hopealle vain kaksi prosenttia pienemmällä äänisaalilla. Suomen naapureista ruotsin ja venäjän kieli selvisivät Top 10 -joukkoon.

Näin kielet sijoittuivat kyselyssä:

  1. italia (25 prosenttia)
  2. ranska (23 prosenttia)
  3. irlanti (19 prosenttia)
  4. espanja (16 prosenttia)
  5. ruotsi (5 prosenttia)
  6. venäjä (4 prosenttia)
  7. portugali (2 prosenttia)
  8. saksa (1 prosentti)
  9. hollanti (1 prosentti)
  10. kreikka (1 prosentti)

Äänestä suosikkiasi!

Euroopan voi mieltää monella tavalla. Valitsimme äänestykseen Euroopan unionin 24 virallista kieltä. Mikä kieli on sinun mielestäsi EU:n seksikkäin?

Mikä eurooppalainen kieli on mielestäsi viehättävin?

Varo jaksopaljastusta! Mikael Gabrielilla oli rankka lapsuus. Mutta niin oli hänen äidilläänkin. Räppäri puhuu äitinsä taustoista Vain elämää -jaksossa. 

Räppäri Mikael Gabriel, oikealta nimeltään Mikael Sohlman, ei ikinä ole peitellyt rankkaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan. Mikael eli kahdestaan äitinsä kanssa, kunnes 14-vuotiaana hänet otettiin huostaan. 

Perjantain Vain elämää -jaksossa Mikael kertoo, että huostaanotto on jäänyt vaivaamaan hänen äitiään, vaikka aikuisena Mikael on yrittänyt selittää tälle, että huostaanotto oli lopulta pelkästään hyvä asia. Jaksossa Mikael puhuukin kauniisti äidistään.

– Mutsi on vahvin ja pelottavin nainen, jonka tiedän. En ole varmasti ollut hänelle helppo lapsi kasvattaa. Aikuisiässä oon alkanut ymmärtää sitä, että siinä on aika buli mimmi, Mikael kertoo jaksossa.

”En tiedä ketään mun lähipiiristä, joka olis elänyt sellaista elämää kuin mun mutsi.”

Mikaelin äiti on lähtöisin Etelä-Virosta pienestä Võrun kaupungista. Äiti tuli Suomeen ennen Viron itsenäistymistä vuonna 1988.

– Kaikki, mitä se on joutunut Neuvostoliitossa kokemaan, kaikkea paskaa, mitä siellä on tapahtunut... Mutsi ei saanut kuunnella radiosta jenkkiläisiä biisejä. Jos sä kuuntelit, jouduit pelkästään siitä Siperiaan. En tiedä ketään mun lähipiiristä, joka olis elänyt sellaista elämää kuin mun mutsi. Ja enhän mä olis täällä, jos Suomi ei olis aikoinaan ottanut äitiä vastaan, Mikael kertoo.

Ankara kasvatus

Mikaelin mukaan äiti kasvatti hänet ankarasti, mutta aikuisena räppäri on ymmärtänyt, mistä kasvatusmetodit johtuvat.

– Mutsi on tosi pieni muija, mutta siinä on isommatkin jätkät nostaneet kädet ilmaan, kun se on suuttunut. Siinä on jotain karhuemoa ja sellaista Neuvostoliiton mahtia.

Me Naisten haastattelussa Mikael kertoi pari viikkoa sitten, että vietti lapsena paljon aikaa äitinsä ompelimossa, Helsingin Ylä-Malmilla. Äidin ompelimossa tehtiin takkeja Tony Halmeelle, verryttelyasuja HIFKin joukkueelle ja liivejä moottoripyöräjengeille.

– Hengailin mutsin työpaikalla paljon ja opin kunnioittaman käsityötä. Äidin firman seinälle lukee, että ainoa, joka täällä huutaa olen minä, ja että täällä ei tingitä, Mikael kertoi haastattelussa.

Mikaelin mukaan yksi asia, mitä hän oppi äidiltään jo lapsena, on se, että verot pitää maksaa.

– Mitä vanhemmaksi tulen, sitä paremmin ymmärrän äitiä. Se kasvatti mut yksinhuoltajana, teki menestyvän firman ja on yhä hengissä.

Suomenruotsalaisen isänsä kanssa Mikael puhui ensimmäistä kertaa, kun oli 13-vuotias. Tämä menehtyi elokuussa 55-vuotiaana. Lue täältä, mikä jäi harmittamaan Mikaelia.

Mikaelin Vain elämää -päivä Nelosella pe kello 20.00

Me Naiset ja ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

 

Mikko Kuustonen muistelee Yhden illan juttu -ohjelmassa äitinsä kuolemaa.

Muusikko ja tv-kasvo Mikko Kuustonen, 56, kertoo keskiviikkoiltana esitettävässä Yhden illan juttu -ohjelmassa yhdestä elämänsä rankimmista elämänvaiheista. Mikon äiti kuoli syöpään, kun tämä oli 16-vuotias. Mikko jäi kahdestaan eläkeikäisen isänsä kanssa, koska vanhemmat sisarukset olivat jo muuttaneet pois kotoa.

– Ihmettelen, kuinka paljon se on jättänyt psyykeeseen jälkiä. Äidin kuoleman jälkeen isäkin sai siihen päälle railakkaan sydärin. Tämä vaihe on ollut aika alakuloista, Mikko kertoo Maaret Kalliolle jaksossa.

Mikko Kuustonen puhuu Maaret Kallion kanssa lapsuudestaan, alkoholiongelmastaan, menestysvuosistaan sekä lapsistaan Iinasta ja Minkasta. Kuva: Liv
Mikko Kuustonen puhuu Maaret Kallion kanssa lapsuudestaan, alkoholiongelmastaan, menestysvuosistaan sekä lapsistaan Iinasta ja Minkasta. Kuva: Liv

”En muista saaneeni hellyydenosoituksia.”

Aikuisena Mikko on käynyt paljon läpi lapsuuttaan ja nuoruuttaan. Hän on miettinyt varsinkin sitä, millaisen rakastamisen mallin on saanut. Hänen isänsä syntyi vuonna 1915 ja vietti viisi vuotta sodassa. Mikon äiti taas jäi orvoksi 7-vuotiaana.

– En juurikaan muista saaneeni hellyydenosoituksia – tai  nähneeni koskaan, että isä ja äiti olisivat esimerkiksi suudelleet. Jos ajatellaan heidän parisuhdettaan, se oli lähinnä selviytymistä, Mikko miettii jaksossa.

Maaret Kallio kysyy Mikolta, onko hän itse pystynyt puhumaan vaikeista asioista.

– Joo, jostain syystä olen. Olen myös hakenut ammattiapua. Olen rampannut terapiassa parikymmentä vuotta. Aika paljon helpommalla pääsee monissa jutuissa, kun pääsee siihen ytimeen.

Yhden illan juttu Livillä keskiviikkoisin kello 21.00.

Me Naiset ja Liv-kanava kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kuvittele, että Donald Trump olisi nainen. Voisiko hän käyttäytyä niin kuin käyttäytyy? Voisiko hän töräytellä suustaan samoja asioita?

Aika hankalalta tuntuu kuvitella.

Arvostettu brittilehti The Guardian kuitenkin leikittelee ajatuksella, mitä jos Trump olisi nainen. Kuinka hänen suhtauduttaisiin?

Kun Clinton ja Trump kohtasivat ensimmäisessä vaaliväittelyssä viime maanantaina, Trump keskeytti Clintonin toistuvasti, huusi ja tehosti sanomaansa heiluttamalla sormeaan ilmassa. Samanlaista käytöstä olisi ollut vaikea odottaa naiselta – joko miestä tai sitten edes toista naista kohtaan.

Clinton on itse yrittänyt välttää naiskortin heiluttelua – koska mikäänhän ei ole monien mielestä ärsyttävämpää kuin sukupuolestaan vinkuva nainen – mutta hiljattain hän myönsi Humans of New York -blogille antamassaan haastattelussa, ettei voi naisena käyttäytyä niin kuin miehet. Sen vuoksi hän esimerkiksi oppi jo nuorena opiskelijana kontrolloimaan tunteitaan ja esiintymään hillitysti.

– Naiset nähdään yhä eri valossa kuin miehet. Se ei ole välttämättä paha asia, mutta se on fakta, Clinton on muotoili.

Me viemme ajatusleikin pitemmälle ja valitsimme Trumpin kuuluisista lohkaisuista muutaman. Mitä jos seuraavat lausahdukset olisivatkin tulleet naisen suusta?

1. ”Kaikki alaiseni flirttailevat minulle. Joko tiedostaen tai tiedostamatta.”

Ohhoh! Voisiko seitsemänkymppinen nainen sanoa näin? Ehkä, mutta silloin yleisö ulvoisi naurusta.

Trump on kuitenkin tosiaan väittänyt, että kaikki Diili-kilpailun naiset olisivat flirttailleet hänelle. Trump on muistanut myös pitää melua niin rakastajantaidoistaan kuin peniksensä koosta.

2. ”Jos hän ei olisi poikani, todennäköisesti deittailisin häntä.”

Tuota, ei, ei näin. Jos äiti sanoisi näin pojastaan, häntä pidettäisiin vähintäänkin perverssinä.

Trump on kuitenkin lohkaissut juuri noin tyttärestään Ivankasta.

Trump on muutoinkin hyvin tunnettu seksistisistä lausahduksistaan, eikä hän epäröi arvioida naisten ulkonäköä suorasanaisesti. Hänen vihapuheensa kohteeksi ovat joutuneet muun muassa näyttelijät Rosie O'Donnell, Bette Midler ja Huffington Post -lehden perustaja Arianna Huffington. Trump on kuvaillut näitä naisia ”rumiksi sekä sisältä että ulkoa”.

3. ”Jos Trump ei ole onnistunut tekemään onnelliseksi ex-vaimojaan Ivanaa eikä Marlaa, kuinka hän voisi tehdä amerikkalaiset onnelliseksi?”

Ahhaahaa! Tätä lausahdusta ei ole kuultu Hillary Clintonin suusta, vaikka kysymys voisikin olla ihan aiheellinen. Sen sijaan Trump on kyllä pyrkinyt kuittailemaan Clintonille useaan otteeseen tämän Bill-puolison ikivanhasta sivusuhteesta. Yksi hänen kuuluisimmista trumpismeistaan kuuluukin:

”Jos Hillary Clinton ei pysty tyydyttämään miestään, kuinka hän pystyisi tyydyttämään Amerikan?”

4. ”Älykkyysosamääräni on yksi korkeimmista – ja te kaikki tiedätte sen! Mutta älkää tunteko itseänne typeriksi tai epävarmoiksi, koska se ei ole teidän vikanne.”

Trump on tietysti aika erikoislaatuinen tyyppi, eikä hänen voida mitenkään ajatella edustavan yleisesti miehiä, mutta uskaltaisikohan silti yleistää, että kaikenlainen rehentely irtoaa miehiltä naisia helpommin? Onko miesten itsetunto parempi?

Sillä tämäkin lausahdus on tosiaan Trumpin suusta, vaikka Hillary Clinton on heistä se eliittiyliopisto Yalen kasvatti.

Poliittisten kommentaattorien mukaan Clinton pyyhki Trumpilla lattiaa ensimmäisessä vaalidebatissa. Trump puolusteli epäonnistumistaan sillä, ”ettei halunnut nolata Clintonia”. Jaloa!

5. ”Hän pelaa mieskortilla. Jos hänellä ei olisi sitä mieskorttia, hänellä ei olisi mitään tsänssejä voittaa.”

Trump on syyttänyt Clintonia naiskortin heiluttamisesta. Vaikka oikeasti juttu taitaa mennä niin, että jos Yhdysvaltojen presidentinvaalin ratkaisee sukupuoli, sukupuolestaan hyötyjä on Trump.

Jeppeliini

Ei ja miksi pitäisi? Eikö siinä ole jo tarpeeksi että, on muutamia miespopulistipellejä riesana Naisilla on kyllä tapana tasa-arvon suomina mahdollisuuksina jostain syystä omia ensimmäisenä ne miesten huonot tavat, valitettavasti..