Olli Väätäinen ja Wilma Schlizewski menivät naimisiin vuonna 2012 vuoden seurustelun jälkeen. Kuva vuodelta 2015: Sanoma-arkisto/Anniina Keiskander
Olli Väätäinen ja Wilma Schlizewski menivät naimisiin vuonna 2012 vuoden seurustelun jälkeen. Kuva vuodelta 2015: Sanoma-arkisto/Anniina Keiskander

Wilma Schlizewskin ja Olli Väätäisen parisuhdetta seurataan kesällä kuvatussa Elämä pelissä -ohjelmassa. Wilman mukaan parisuhdeongelmat on nyt selvitetty ja pari rakentaa elämäänsä tällä hetkellä Virossa.

Tatuointitaiteilija Wilma Schlizewski, 57, ja kunto-ohjaaja Olli Väätäinen, 50, ovat mukana Ylen Elämä pelissä -ohjelmassa, jossa he hakevat apua parisuhdeongelmiinsa. Sunnuntaina esitetyssä ensimmäisessä jaksossa katsojille tuli selväksi, että kaksikon liitto on kriisissä. Välit vaikuttivat lähes jäätäviltä.

Wilma kertoi jaksossa, että ”heidän avioliitossaan on tällä hetkellä hieman ruuhkaa”.  Ohjelman juontaja Jenni Pääskysaari yritti tiedustella, mitä se tarkalleen tarkoittaa.

– Sitä voi katella, mitä se tarkoitti prinsessa Dianalle, Wilma vastasi ohjelmassa.

Kuuluisassa televisiohaastattelussa vuonna 1995 Diana puhui ensimmäisen kerran julkisesti miehensä, prinssi Charlesin uskottomuudesta toteamalla, että heitä oli avioliitossa kolme, joten se kävi ahtaaksi. Kolmannella henkilöllä Diana viittasi Charlesin rakastajattareen Camilla Parker Bowlesiin.

"Selvitimme asiat juurta jaksain"

Elämä pelissä -ohjelman kuvauksista on kulunut nyt puoli vuotta. Wilma ei myönnä, että katuisi ohjelmaa, muttei myöskään ole siitä erityisen innoissaan. Alun perin asiaan liittyi myös väärinkäsitys. Aikaisemmin ohjelmassa on pantu julkkisten elämäntavat uusiksi. Kun Wilmaa pyydettiin ohjelmaan, hän luuli, että hänet ja Olli haluttiin mukaan tsemppareiksi, asiantuntijoiden rooliin. Wilma lupautui heti ohjelmaan, mutta vasta myöhemmin hänelle selvisi, mistä on kyse. Pari ei silti halunnut perääntyä.

– Kaikkea täytyy kokeilla kerran, Wilma sanoo Me Naisille.

"Nyt me mennään Ollin kanssa täyttä häkää yhdessä."

Wilman mukaan moni asia on myös muuttunut kuvausten jälkeen. Aviokriisi on selätetty, ja ongelmat ovat Wilmalle jo "vanha juttu".

– Ainakin ohjelma toimi buusterina. Parisuhdeongelmat on silti selvitettävä itse. Me nostimme kissan pöydälle ja selvitimme asiat juurta jaksain. Totesimme, että suhteemme on vielä elinkelpoinen lehmä, jota ei kannata tappaa. Nyt me mennään Ollin kanssa täyttä häkää yhdessä ja eletään onnellisena, Wilma kertoo.

Tatuointiuran lisäksi Wilma on koulutukseltaan myös NLP-trainer ja psykoterapeutti. Omassa suhteessa koulutuksista ei kuitenkaan ole ollut hyötyä.

– Niinhän se on, ettei suutarin lapsilla ole kenkiä. Toisten ongelmia on helpompi setviä kuin omia.

Vaikkei Wilma mielellään vatvo enää omia parisuhdeongelmiaan, hänellä on kriisin keskellä kamppaileville pareille vinkki:

– Istukaa alas, hengittäkää syvään ja miettikää, mistä se paha olo johtuu. Ja vähän voisi olla myös malttia. Tässä ajassa universumissa leijailee älytön malttamattomuus: kaikki pitäisi aina saada ja tapahtua heti, Wilma kritisoi.

Uusi elämä Virossa

Ohjelman jälkeen Wilma ja Olli tekivät ison elämänmuutoksen. He laajensivat bisneksiään Tallinnaan ja muuttivat ensimmäistä kertaa yhteen asumaan. Yhteenmuutto ei Wilman mukaan ole kuitenkaan ollut niin iso askel kuin voisi kuvitella.

– Löysimme toisemme vanhoilla päivillä. Emme muuttaneet aikaisemmin yhteen, koska meillä molemmilla oli elämää suuremmat asuntolainat. Lisäksi Olli on minimalisti ja minä rojupelle. Kumpikaan ei silloin halunnut luopua omasta asunnostaan, mutta kyllä me ollaan asuttu lähes joka ikinen päivä tähänkin mennessä yhdessä – vuoronperään toistemme luona.

”Ajattelimme, että nyt tai ei koskaan.”

Olli tekee Tallinnassa töitä kunto-ohjaajana ja Wilma viettää pian tatuointiliikkeensä avajaisia. Wilman haaveena on yhdistää tatuointiliikkeen yhteyteen myös kahvila ja romukauppa.

– Avajaiset viivästyvät hieman, koska isäni kuoli muutama viikko sitten ja olen ollut muistisairaan äitini tukena. Mutta olen uusista kuvioista hirveän innoissani. Ajattelimme, että nyt tai ei koskaan – ja sitten myin kesämökkini.

Wilman mukaan Viro on yrittäjälle paljon houkuttelevampi vaihtoehto kuin Suomi.

– Suomi on ihana, mutta ei siellä voi perustaa romukauppaa mökkirahoilla. Virossa yrittäminen on paljon yksinkertaisempaa ja halvempaa kuin Suomessa verotuksen ja lupamenetelmien takia.

Jos haluat testata, kuinka paljon omassa parisuhteessasi on rakkautta, voit tehdä Elämä pelissä -parisuhdetestin TÄÄLLÄ.

Elämä pelissä TV1:ssä tiistaisin kello 20.00. Sarjan päätösjakso esitetään poikkeuksellisesti sunnuntaina 6.3. klo 19.30.

Juttua muokattu 2.2.2016 klo 10.40. Korjattu ohjelman lähetysajat.

Laitonta

Wilma Schlizewski ja Olli-puoliso selättivät aviokriisin: ”Suhteemme on elinkelpoinen lehmä, jota ei kannata tappaa”

Wilma Shshf ei todellakaan ole psykoterapeutti. Psykoterapeutti-ammattinimike on lain suojaama ammattinimike ja sitä on laitonta käyttää ellei ole Valviran antamaa lupaa. Siihen pätevät samat säännöt kuin lääkärinä esiintymiseen ilman Valviran antamaa riittävään koulutukseen perustuvaa lupaa. Nimikkeen käyttöoikeuden saa vain kriteerit täyttävän psykoterapiaopiskelun jälkeen. Wilma Skjfjise ei ole käynyt mitään asianmukaista koulutusta eikä hänen nimeään löydy Valviran ylläpitämästä...
Lue kommentti
jury

Wilma Schlizewski ja Olli-puoliso selättivät aviokriisin: ”Suhteemme on elinkelpoinen lehmä, jota ei kannata tappaa”

Kaiken maailman "terapeutteja" (terapeutti-nimitys on maailman väärinkäytetyin) ? Mikä saa naiset hyväksymään "ruuhkat" parisuhteessa ? Pitää olla rohkeutta tehdä ratkaisuja, eikä olla niin riippuvaisia miehistä. Jos menevät, niin antaa mennä. Ei siinä mitään menetä, mutta saa itsekunnioituksensa takaisin.
Lue kommentti

Martina kertoo, että seksuaalisuus on hänelle tärkeä osa elämää.

Yrittäjä ja tv-persoona Martina Aitolehti, 35, kirjoittaa seksuaalisuudesta ja fantasioista tuoreessa blogitekstissään. Martina kertoo seksuaalisuuden olevan hänelle yksi elämän tärkeimmistä ja perustavanlaatuisimmista osa-alueista.

– Seksi. Tämä mysteerinen sana joka mielellään tulisi sanoa hyvin hiljaa tai vaikka jättää sanomatta kokonaan. Kuinka moni meistä juttelee avoimesti omasta seksielämästä, saatikka niistä villeistä fantasioista? En ainakaan minä, Marina kirjoittaa.

Hänen mielestään seksin ja seksuaalisuuden ei pitäisi olla hyssyteltäviä asioita.

– Seksi ja intohimo on meille elintärkeä asia ja siitä puhuminen ei pitäisi olla niin ”häpeällistä”. Jotta intohimon liekkiä pystyy pitämään yllä, vaatii se paljon. Yksi isoin juttu on se suhde omaan kehoon ja itseltä lupa fantasioida, sinä tiedät mistä sinä tykkäät, nautit ja uskallat sanoa sen ääneen, hän kirjoittaa.

 

Blogissa @idealistafi ajatuksia seksistä 🚿 #blogipäivitetty #luelisää #seksiäjamielihyvää

A post shared by Martina Aitolehti (@martinaaitolehtiofficial) on

Blogipäivityksensä kunniaksi Martina julkaisi Instagramissaan uuden kuvan.

Hän huomauttaa, että vaikka oman seksuaalisuuden hyväksyminen on ollut hänelle aina helppoa, asiasta puhuminen ei ole aina mutkatonta.

– Mun suhde omaan kehoon on ollut aina hyvin selkeä, mutta silti asioiden ääneen sanominen vaatii edelleen välillä rohkeutta. Tähän aion tehdä muutoksen, hän päättää tekstinsä.

Vierailija

Martina Aitolehti haluaa, että seksistä puhuttaisiin rohkeammin: ”Sen ei pitäisi olla niin häpeällistä”

Martina tuli toisena naisena julkisuuteen ja lisäksi on kertonut julkisesti pettäneensä kaikkia miehiään. Lisäksi esitellyt itseään ja moneen kertaan leikattuja silikonirintoja viihde- ja miestenlehdissä. Eli eiköhän tämän turhan julkkiksen suhtautuminen seksiin ja seksuaalisuuteen ole tullut todistetuksi jo ilman huonolla äidinkielellä kirjoitettua blogitekstiä, jossa ei kirjoitusvirheiden ja copypasten käytön lisäksi ollut mitään sisältöä. Me naiset voisi tehdä näiden nuoleskelujuttujen...
Lue kommentti

Lauran kertoo pahimmassa sairauden vaiheessa ajatelleensa, että vain fyysinen kipu saa henkisen tuskan helpottamaan. 

Vyöhyketerapeuttina ja hierojana työskentelevä Laura Tuomarila, 46, kertoi aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä kirjassaan sairastuneensa syömishäiriöön 20 vuotta sitten. Lauran mukaan ensimmäiset vuodet hän sairasti anoreksiaa, myöhemmin sairaus oli jotain anoreksian ja bulimian väliltä.

– Noina vuosina kadotin sen vähäisenkin yhteyden itseeni, mikä minulla oli ennen sairauttani ollut. Syömishäiriö kaappasi identiteettini, ja minusta tuli yhtä kuin sairauteni. Se kuka minä olin, oli täysin hukassa, Laura kirjoittaa Kaunis minä – kun laihuudesta tulee pakkomielle -kirjassaan.

Nyt hän puhuu samasta aiheesta Ilta-Sanomien haastattelussa. Laura kertoo IS:lle yrittäneensä nuoruudessaan näyttää aina ulospäin vahvalta.

– Painoin omia tunteitani jonnekin taustalle ja olin erilaisissa porukoissa. Ahdistuin ja aloin hoitaa ahdistustani syömättömyydellä, hän kertoo.

”Psyykkinen kipu oli niin mieletöntä. Siihen oli hajoamassa siihen pahaan oloon.”

Laura kertoo, että syömishäiriöoireilu oli alkanut jo hänen lapsuudessaan. Syömisten kontrolloiminen oli hänelle keino kontrolloida elämän karikoita.

Sairaus tuotti hänelle suunnatonta henkistä kipua. Yksi keino säännellä mielen kipua Lauralle oli se, että hän alkoi viillellä.

– Psyykkinen kipu oli niin mieletöntä. Siihen oli hajoamassa siihen pahaan oloon. Ainoa keino minulla siihen, että sain ahdistuksen poistettua, oli se, että otin jonkun teräaseen ja vetäisin pienen viillon. Se fyysinen kipu vei sen psyykkisen kivun pois, hän kertoo IS:lle.

Aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä kirjassaan Laura kertoi, että hänen perheensä oli tärkeä tuki toipumisprosessissa. Myös hänen miehensä Samuli Edelmann on auttanut häntä prosessissa. 

– Kukaan ei laittanut aikataulua sille, milloin pitäisi olla valmis. Sain tervehtyä juuri siinä tahdissa, mikä oli minulle sopivaa, hän kertoi. 

Pariskunnalla on kaksi yhteistä lasta: Venla, 16, ja Ilmari,12.

Game of Thrones -sarjassa näyttelevä Peter Dinklage on ryhtynyt Petan kanssa toimiin huskyjen hylkäämisen vähentämiseksi.

Huskyt ja suden näköiset koirat ovat tärkeä osa Game of Thrones -sarjaa, ja monet fanit haluavat lemmikikseen samanlaisia koiria. Valitettavasti ilmiö näkyy huskyjen hankkimisen lisäksi myös hylättyjen koirien määrässä.

Helsingin Sanomat kertoo, että Britanniassa hylätään nykyään vuosittain jopa 80 huskya. Ennen Game of Thrones -sarjan alkua määrä oli vain noin kymmenen huskya vuodessa.

Sarjassa Tyrion Lannisteria näyttelevä Peter Dinklage on HS:n mukaan huolestunut siitä, että Game of Thronesin fanit ovat ottaneet siperianhuskyja lemmikeikseen. Moneilta faneilta on puuttunut koiraa ottaessa varmuus siitä, että lemmikistä pystyy pitämään huolta.

Dinklage on yhdistänyt voimansa eläinsuojelujärjestö Petan kanssa estääkseen koirien harkitsematonta ostamista ja hylkäämistä.

Peter Dinklage. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters
Peter Dinklage. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters

– Ymmärrämme että hurjasusien suosion myötä monet ovat ostaneet huskyja. Se on väärin löytöeläintalojen kotia tarvitseville koirille, ja lisäksi myös näitä huskyja hylätään usein. Niin usein käy, jos koira hankitaan hetken mielijohteesta, Dinklage kirjoittaa.

– Pyydän ja anelen, jos aiotte ottaa koiran perheeseenne, olkaa varmoja siitä, että olette valmiita suureen vastuuseen.

Myös esimerkiksi Game of Thronesissa Arya Starkia näyttelevä Maisie Williams toimii aktiivisesti eläimien oikeuksien hyväksi. Williams on muun muassa protestoinut delfiinien metsästämistä vastaan sekä puhuu eläinkokeilla testaamattomien tuotteiden puolesta. Vuonna 2016 hän myös adoptoi itselleen hylätyn koiran.

 

– Alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, Jari Sillanpää kertoo Ilta-Sanomissa.

Laulaja Jari Sillanpää, 52, kertoo Ilta-Sanomissa, miten alkoholin vähentäminen on vaikuttanut hänen hyvinvointiinsa. Jarin mukaan hänen painonsa on noussut tasaisesti viime kesästä lähtien.

– Aloin juoda viime kesänä limuja ja syödä irtokarkkeja. Limut tulivat alkoholin tilalla, Jari kertoo IS:ssa.

Jarin mukaan hän vähensi alkoholinjuontia ”radikaalisti” kolme vuotta sitten.

– Join ihan liikaa ja sain migreenioireita saunan ja alkoholin yhdistelmästä. Mutta alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, hän kertoo lehden haastattelussa.

Jari sanoo haluavansa lopettaa limsojen juonnin, jotta pysyisi hyvässä kunnossa. Hän ei kuitenkaan mieti ulkonäköään enää yhtä paljon kuin nuorempana.

Vuonna 2014 Jari kertoi Me Naisten haastattelussa, että hänen painonsa on jojoillut vuosia.

– Olen kurinalaiseen elämään aivan liian laiska ja mukavuudenhaluinen. Iän myötä minusta on tullut myös armollisempi itseäni kohtaan. ­Painoni on uran varrella vaihdellut 80 kilosta yli sataan kiloon, joten yleisöni on tottunut näkemään minut kaikenkokoisena, Jari kertoi syksyllä 2014.

 

Vierailija

IS: Alkoholin vähentäminen ajoi Jari Sillanpään limsa- ja irtokarkkikoukkuun

Lopetin alkoholin juonnin (en ollut suurkuluttaja, lasi viiniä silloin tällöin) puolitoista vuotta sitten kokonaan kun aloin urheilla vakavammin. Puoli vuotta myöhemmin tajusin olevani sokerikoukussa. Saatoin syödä jopa puolikiloa karkkia/suklaata päivässä, joka päivä. Noin vuosi sitten päätin lopettaa sokerin syönnin (karkit ja vastaavat, ei hedelmiä). Alkoholiin en ole sortunut kertaakaan mutta sokeriin monta kertaa. Nyt taas kolme viikkoa ilman mutta vaikeaa se on edelleen. Sokeri on...
Lue kommentti