Pete Parkkonen julkaisi tänään uutta musiikkia kahden vuoden tauon jälkeen. Innokkaimpia faneja hän on saanut hätistellä myös näiden vuosien aikana.

Pete Parkkonen, 26, julkaisi tänään JVG:n kanssa uuden biisin Mitä mä teen. Biisin ilmestyminen on jännittänyt, koska uutta musiikkia Peteltä ei ole tullut vähään aikaan.

– Nyt on hymyssä pitelemistä. Pyöriskelin yöllä sängyssä, kun jännitti niin paljon. Vähille jäivät yöunet, Pete kertoo.

Peten edellinen albumi ilmestyi vuonna 2014. Sen jälkeen laulaja voitti Tanssii tähtien kanssa -kilpailun ja keikkaili JVG:n kanssa sekä itsekseen. Viime kesänä Petestä tuli myös isä, mutta sitä hän ei halua kommentoida.

”Uudet kokemukset ovat tehneet elämästä rikkaampaa.”

– Näiden parin vuoden aikana on tapahtunut paljon. En ole muuttunut ihmisenä, mutta uudet kokemukset ja uusien ihmisten tapaaminen ovat tehneet elämästä rikkaampaa. Olen sama Pete Pihtiputaalta kuin kahdeksan vuotta sitten, hän sanoo.

Hauskaa Räikkösten häissä

Viikko sitten Pete ja JVG:n Jare ja VilleGalle olivat vieraina F1-kuljettaja Kimi Räikkösen ja Minttu Virtasen häissä Italian Toscanassa.

– Kun on tarpeeksi hyviä biisejä, saa kutsuja häihin. Seuraavaksi odottelemme Englannin prinssin kutsua, Pete vitsailee.

– Joskus pääsee vähän isompiin häihin, joskus pienempiin. Oli meillä hauskaa!

Pete on tehnyt paljon yhteistyötä JVG:n kanssa, ja Mitä mä teen on heidän neljäs yhteinen kappaleensa. Musiikinteon ja keikkailun lisäksi miehet viettävät paljon aikaa yhdessä.

– Olemme kaikki samanlaisia hulivilejä. Yksi keskisuomalainen ja kaksi Hesan kundia eivät paljon eroa toisistaan.

Pistäisitkö ne sakset pois?

Pitkä ja käkkärä tukka on Peten tavaramerkki. Tukkajumalaksi kutsuttu artisti hoitaa luonnonkiharia hiuksiaan pesemällä ne vähintään kerran viikossa ja harjaamalla ahkerasti – muuten tukasta tulee iso rastapallo.

”Tukkani on 80 prosenttia urastani.”

– Tukkani on 80 prosenttia urastani. Pitäisi olla todella hyvä syy, jotta leikkaisin sen. Jonain päivänä se kuitenkin varmasti lähtee.

Faneille hiuksilla on selvästi merkitystä. Muutama vuosi sitten innokas nainen halusi muiston Peten tukasta laivan baaritiskillä keikan jälkeen.

– Hän kaivoi sakset laukustaan ja sanoi, että ”ihanaa kun tulit, koska nyt voin ottaa muiston tukastasi”, Pete sanoo huvittuneena.

Tukka jäi kuitenkin päähän, ja sakset menivät takaisin laukkuun. Iskemisyrityksiin Pete vastaa suoraan, jos ei kiinnosta.

– Pitää vain sanoa, että ei kiitos. Valkoinen valhe on ihan hyvä: minulla ei ole nyt aikaa jäädä leikkimään kanssasi fiskarseilla.

Mökkeilyä ja auringonottoa

Tänäkin kesänä monet fanit ovat lähestyneet Peteä.

– Saksia ei ole onneksi tullut vastaan. Olen saanut uusia faneja, vaikka ei ole ollut uutta musiikkia. Hyvää palautetta on tullut sekä naisilta että miehiltä, hän kertoo.

Peten kesä on täyttynyt muutamia vapaapäiviä lukuunottamatta keikkailusta ja uuden musiikin tekemisestä. Vapaapäivinä mies menee mökille tai ottamaan aurinkoa Helsingin Uimastadionille.

– On tärkeää ottaa vähän chilliä. Tänään pääsen rentoutumaan Flow-festivaaleille kavereiden kanssa.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Nanna Karalahti avautuu tunteistaan ensimmäistä kertaa erouutisen jälkeen.

”Me eroamme Jeren kanssa.” Näin Nanna Karalahti kirjoitti viikko sitten blogissaan Idealista.fissä. Samalla hän kertoi, että hän ja Jere Karalahti aikovat kasvattaa Jax-pojan yhdessä.

Nyt Nanna pohtii elämäntilannettaan uudessa postauksessaan, joka on hänen ensimmäisensä eroilmoituksen jälkeen.  

”Jokainen meistä on vastuussa omista teoistaan ja valinnoistaan. Kukaan meistä ei ole pyhimys. Kävelen usein peilin eteen ja kysyn itseltäni miksi olen tässä tilanteessa, olisinko voinut tehdä jotain toisin”, Nanna kirjoittaa.

”Myrskyn jälkeen on poutasää” -otsikolla julkaisemassaan postauksessa Nanna myöntää, että asioita on osattava katsoa läpi vihan ja katkeruuden.

”On kyse sitten itsensä tai toisensa syyttelystä, se on turhaa. On vaan oltava rehellinen ja elettävä totuudessa. Vihan hetkellä se on vaikeaa – myönnän.”

”Miksi olla vihainen itselleen omista valinnoista, koska virheet tekevät meistä ehjän?”

Nannan mukaan vihasta on päästävä nopeasti eroon – on vihan aiheuttajana kuka tahansa.

”Miksi olla vihainen tai katkera toiselle, jos ei osaa hyväksyä toista sellaisena kuin hän on? Miksi olla vihainen itselleen omista valinnoista, koska virheet tekevät meistä ehjän? Miksi katkeroitua, kun aina on luvassa uutta ja hyvää. Itselläni on paljon opeteltavaa näissä asioissa, mutta haluan oppia”, Nanna kertoo.

Kun ystävyys kehittyy rakkaudeksi, se voi myös pelottaa, tietävät Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen.

Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen julkistivat suhteensa pääsiäisenä yhteisellä Lapin-reissullaan. Varsinaisena yllätyksenä kahden tv-persoonan romanssi ei tullut: siitä on supistu jo viime syksystä lähtien, kun kaksikko paljasti puuhaavansa yhdessä Ylöjärven Kuruun hyvinvointikeskusta.

 – Oikeastikin olimme pitkään ihan vain hyviä ystäviä. Meillä oli tosi hyvä olla ystävinä, mutta jossain vaiheessa tässä keväällä aloimme kuitenkin keskustella, mitä tämä nyt on ja voisiko meillä olla vielä paremmin, Jutta kertoo.

Pari myöntää, että ystävyyden muuttuminen rakkaudeksi on myös hiukan pelottanut. Ystävyydestä oli ehtinyt tulla kummallekin tärkeä asia.

 –  Totta kai olemme miettineet, mitä ystävyydellemme tapahtuu, jos parisuhde ei toimikaan. Mutta elämässä on vain kaksi isoa asiaa: pelko ja rakkaus. Nyt suurempi voitti, Juha sanoo.

Jutan ja Juhan on kuitenkin vaikea uskoa, että ystävyys katoaisi, vaikka suhde ei toimisikaan.

 – Tämä suhde on alkanut eri tavalla kuin mikään aiempi suhteeni. Kumpikin on saanut alusta asti olla täysin oma itsensä, kun ei ole ollut tarvetta yrittää hurmata tai esittää itsestään vain hyviä puolia, Jutta sanoo.

Jasper Pääkkönen sai melkein alastonkuvansa maineikkaaseen amerikkalaislehteen.

Pääkaupunkimme Helsingin hehkutus se vain jatkuu. Nyt vuorossa on amerikkalainen New York Post, joka julkaisi maanantaina nettisivuillaan Helsinki-juttunsa.

Lehti kehuu muun muassa pääkaupungin kylämäistä tunnelmaa, sen huippuravintoloita sekä suomalaista designia – ja tietenkin maamme saunakulttuuria.

– Suomessa sauna ei ole vain kuuma, pimeä huone, jossa hikoilet myrkyt ulos ja lämmittelet kipeitä luitasi. Ennen kaikkea se on kokoontumispaikka, missä – perinteisesti – tavattiin, vauvat syntyivät ja perheet saivat (ja saavat yhä) kokoontua yhteen, lehti kirjoittaa.

Jutun pääkuva on Löylyn saunasta, ja kukas siellä lauteilla istuukaan – näyttelijä-saunayrittäjä Jasper Pääkkönen

Jasper Pääkkösen ja Antero Vartian näyttävä Löyly-sauna Helsingin rannalla on saanut paljon huomiota niin Suomessa kuin ulkomaisessakin mediassa, ja myös New York Post mainitsee paikan.

Jasperkin on jo ehtinyt törmätä juttuun, ja vahvistaa Facebookissa tosiaan olevansa kuvassa saunan lauteilla nautiskeleva mies.

– Alastonkuvani New York Postissa! Ei ehkä kokonaan alaston, mutta idea kuulostaa hyvältä suomalaisesta, Pääkkönen kirjoittaa päivityksessään, jota hän on maustanut #nakupelle-hashtagilla.

Muusikko Samuli Putro vähensi juomista vuosikymmenen taitteessa. – Kokonaan en aio lopettaa, sillä alkoholin juominen on usein tosi kivaa.

Muusikko Samuli Putro, 46, viihtyy nykyään niin hyvin yksin, että on vaikea uskoa hänen olevan sama rokkistara, joka kiersi Zen Cafén ja soolouransa huippuvuosina bändin kanssa tauotta ympäri Suomea.

– Alkoi tuntua muuttamisen arvoiselta asialta se, että elämä mittautuu vaan yleisöjen edessä.  Esiintyminen on ihanaa, mutta se ei voi olla se paikka, missä olen kaikista onnellisin, Samuli sanoo.

– Kaikkein tärkeintä on oppia sietämään yksinäisyyttä ja elämään sen kanssa. Se on ehkä vaikein rasti, joka meille ihmisille annetaan, hän uskoo.

Perheetön arki

Omaa tilaa Samuli etsii elämässään muutenkin. Hän ei notku enää baareissa kuten nuorempana ja on muuttanut kaupungin keskustasta kauemmaksi.

– Vähensin juomista vuosikymmenen taitteessa. Kokonaan en aio lopettaa, sillä alkoholin juominen on usein tosi kivaa.  Olisi hölmöä lopettaa kokonaan vain siksi, ettei hallitse sitä.  

Yksin elävää taiteilijaa eivät sido työajat tai perhearki. Kun kotikaupunki Helsinki alkaa tympiä, Samuli vaihtaa vähäksi aikaa maisemaa.

– Pisin sitoumus elämässäni on ollut popmusiikkiin – ensin kuuntelijana ja sitten tekijänä, hän kertoo.

Yksin asuminen ja lapsettomuus eivät ole Samulille tietoisia valintoja. Hän on välillä elänyt pitkäänkin parisuhteessa.

– Kyllä se aluksi on ollut ihan sattumaa, ettei minulla ole perhettä. Se asia ei vaan koskaan tullut kauhean lähelle. Onneksi nykyään yksinelävä ei ole mikään kummajainen ja perheitäkin on monenlaisia. Se on helpottavaa.

Mitkä ovat Samuli Putron lempipaikat ja miksi? Lue lisää Me Naisten digilehdestä 17/2017.

 

Samuli

Putro

Muusikko syntyi 21.8.1970 Helsingissä, mutta kasvoi Raahessa.

Toimi Zen Café -yhtyeen laulajana ja lauluntekijänä 1992–2007.

Soolourallaan julkaissut viisi levyä. Valkoinen hetero ilmestyi helmikuussa.

Asuu yksin Helsingissä.