Touko Aalto valittiin vihreiden puheenjohtajaksi kesäkuussa 2017. Kuva: Sanoma-arkisto / Kaisa Rautaheimo
Touko Aalto valittiin vihreiden puheenjohtajaksi kesäkuussa 2017. Kuva: Sanoma-arkisto / Kaisa Rautaheimo

Touko Aalto myöntää Ilta-Sanomille, että avioeron taustalla on hänen suhteensa toiseen naiseen.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto, 33, ja hänen aviopuolisonsa Johanna Pietiläinen eroavat. Avioerosta kertoneen Ilta-Sanomien mukaan avioero haki Johanna Pietiläinen yksin.

– Tämä pitää valitettavasti paikkansa. En halua kommentoida yhtään enempää, koska tämä on minulle aika kipeä asia, Pietiläinen kertoi lehdelle.

”Tämä on aika vaikea paikka ihmisen elämässä.”

Aallon mukaan päätös oli yhteinen, mutta Pietiläinen ehti hakea eroa yksin, sillä pariskunta ei ole ollut vähään aikaan tekemisissä. Aalto myönsi IS:lle myös, että eron taustalla on hänen suhteensa vihreiden palkkalistoilla olevaan naiseen.

– Avioero pitää paikkansa ja tämä toinen asia pitää paikkansa. Tämän enempää en tule asiaa missään vaiheessa kommentoimaan. Tämä on aika vaikea paikka ihmisen elämässä, Aalto sanoi IS:lle.

 

Täällä ollaan :) #itsenäisyyspäivä #linnanjuhlat

A post shared by Touko Aalto (@monsieurtuco) on

Touko Aalto ja Johanna Pietiläinen Linnan juhlissa vuonna 2016. Kuva: Instagram

Aalto ja Pietiläinen menivät naimisiin elokuussa 2015, mutta olivat yhdessä vuosia. Heillä ei ole yhteisiä lapsia.

Vierailija

IS: Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto eroaa – taustalla suhde toiseen naiseen

"Kriisiviestintä: myönnä virhe, pyydä anteeksi tekoasi - älä muiden reaktioita". Ottamatta kantaa tähän tapukseen voisin yleistää: Sellaista se on tuollaisissa tiiviissä yhteisöissä, yrityksissä jne aletaan helposti syödä kuormasta, varsinkin jos toinen puolisko ei satu kuulumaan samoihin piireihin niin tilaisuuksia saattaa tulla. Touhu saattaa lisäksi jatkua vaikka miten pitkään ja olla laajojenkin piirien tiedossa toisen puoliskon ollessa tyhmänä tietämätön touhuista, saattaa jopa saada juuri...
Lue kommentti

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.