Vera Kiiskinen nähdään tänä syksynä Pohjantähden Elinan roolissa.

Näyttelijä Vera Kiiskinen selviää arjesta ilman digiboksia, formuloita ja timantteja. Ja jos ei huvita, hän sanoo sen suoraan.
 

Nainen etsii isänsä kaltaista miestä.

Uskon, että nainen etsii kumppanistaan molempia vanhempiaan, jotain tuttua kummastakin.

Nainen muuttuu vanhemmiten yhä enemmän äitinsä kaltaiseksi.

Puolisoni on huomannut tämän herkemmin kuin minä: se kuulemma kuuluu äänenpainoissa ja tavassani tiuskahdella. Näen myös tuttua siinä, millainen olen suhteessa lapseeni. Yritän kuitenkin kasvaa ihan omaksi itsekseni.

Nainen nauttii juoruilusta.

No juu, mutta yleensä se on merkki siitä, että omassa elämässä ei tapahdu tarpeeksi.

Nainen nalkuttaa.

Mitä se on? Ehkä nainen sortuu nalkuttamaan silloin, kun hän ei osaa ilmaista, mitä todella kaipaa.

Humalainen nainen on ruma.

Ainakin omasta mielestäni olen kyllä aika säkenöivä.

Nainen inhoaa formulakisoja.

Miksi minun pitäisi katsoa, kun joku ajaa autolla ympyrää? Eikö tällainen pitäisi kieltää uudessa ilmastosopimuksessa?
Mutta se, että formulat olisivat vain miesten juttu, ei pidä paikkaansa. Tunnen naisia, jotka ovat  matkustaneet jopa kisapaikoille katsomaan ajoja.
Meillä ei ole edes näkynyt pariin vuoteen televisiota, koska digiboksi jäi hankkimatta. Se on ollut hyväkin asia, ettei lapsi vahingossa altistu kaikelle ahdistavalle, mitä tv:stä tungetaan.

Nainen voi urallaan menestyä vain miehisillä keinoilla.

Ikävä kyllä monilla johtavilla paikoilla tarvitsee yhä kovuutta pärjätäkseen. Uskon kuitenkin, että mitä useampi nainen pitää kiinni omista arvoistaan, sitä harvinaisemmaksi tämä uskomus käy. Naiselliseen tapaan viedä maailmaa eteenpäin kuuluu paljon tärkeitä arvoja.

Omalla alallani naisten verkostoituminen on jo vahvaa: puhumme palkoista, kirjoitamme toisillemme töitä ja suosittelemme toisiamme rooleihin. Naisohjaajat, -käsikirjoittajat ja naistarinat nähdään koko ajan tärkeämpinä, ja toivottavasti se peilaa myös muuta maailmaa.

Nainen ei osaa ajaa autoa.

Pah, meillä molemmat ajavat autoa. Joskin omalta ajotyyliltäni olen aika luova kuski, sanoisin. Samanlaisia mutkat suoriksi -kuskeja löytyy vaikkapa Italiasta.

Synnytys on naisen talvisota.

No huhhuh! Ei kai niitä voi verrata. Synnytyksessä sentään luodaan elämää,
sodassa synnytetään kuolemaa.

Nainen osaa olla sopivissa tilanteissa täysin avuton.

Olen päivittäin blondi taskuparkkeerauksessa. Ei kai sitä kaikkea tartte!

Raha-asiat ja tekniikka ovat naiselle hepreaa.

Kyllä minä olen perheemme rahapoliisi, vaikka välillä käsitykseni siitä, mihin rahat riittävät, onkin vähän epärealistinen. Mieheni taitaa tietokoneet, mutta kaikkeen muuhun tarvitsemme taidokasta talonmiestämme Karia.

Nainen kärsii usein sängyssä päänsärystä.

No jaa, minä kyllä sanon ihan suoraan, että nyt ei huvita!

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.