Veeti Kallio, 46, ja hänen kymmenen vuotta nuorempi avopuolisonsa saivat pääsiäisenä tyttövauvan. Veetille vauvauutinen oli mieluinen, mutta sai miehen myös pohdiskelemaan.

Kuva Nana Simelius

Kaikki sai alkunsa sirkkelionnettomuudesta. Kaksi vuotta sitten laulaja-näyttelijä Veeti Kallio puuhasteli kotona puutöiden
parissa, kun hän yhtäkkiä nirhasi sormestaan palan pois. Sen sijaan että mies olisi lähtenyt ensiapuun, hän otti verisestä sormesta kuvan ja latasi sen Facebookiin.

Naamakirjassa kuvan näki muuan Jenni Teräväinen. Hän kommentoi kuvaa: "Voi Veeti, Veeti... Kiireessä ei tuu kuin kusipäisiä kakaroita. Parempi jättää noi sirkkelöinnit ammattilaisille! Terveisin Puuseppä".

Veetillä on melkein viisi tuhatta Facebook-kaveria, joten hän joutui hetken miettimään, että kuka se tämmöinen mimmi olikaan. Pian hän muisti, että Jenni työskenteli turkulaisessa yökerhossa, jossa Veeti oli joskus esiintynyt. Mies oli pistänyt merkille viehättävän ravintolapäällikön, mutta siinä kaikki vielä sillä kertaa.

Kommentti kuitenkin herätti Veetin kiinnostuksen, ja hän päätti pyytää naista treffeille.

Jenni vastasi "ihan sama".

– Kun kysyin milloin voisimme nähdä, vastaus oli taas viileä "ihan sama". Ajattelin, että tästä naisesta pitää ottaa selvää, Veeti kertoo.

Kiirastorstaina Veeti ja Jenni saivat tyttövauvan.

Ikisinkku ja kyyninen poikamies

Pariskunnan piti alun perin viettää häitä tänä keväänä, mutta vauvauutinen muutti suunnitelmat. Veeti on ollut kerran aiemmin naimisissa, ja hänellä on 12-vuotias poika. Jennille huhtikuussa syntyvä lapsi on esikoinen.

Kun pari alkoi kaksi vuotta sitten tapailla, Veetin erosta oli jo aikaa ja hän oli kyllästynyt elämään poikamiehenä. Naispuolisia ihailijoita riitti, mutta sielunkumppania ei tahtonut löytyä.

– Olin jo vähän alkanut muuttua kyyniseksi naisten suhteen. Huomasin sortuvani yleistyksiin: kun joku nainen teki jotain ärsyttävää, ajattelin, että naiset on just tuommoisia. Silloin kun emme vielä tunteneet Jennin kanssa kunnolla, pidin häntäkin vähän tiukkiksena, Veeti kertoo.

Ennen Veetin tapaamista Jenni oli työlleen omistautunut ikisinkku. Kaverit olivat jo ajatelleet, että yksin elämiseen tottuneen Jennin olisi jo mahdotonta sovittaa rutiineihinsa miestä tai lasta.

– Mutta ei se niin mahdotonta ollutkaan, kun kohdalle osui oikea ihminen, Jenni tuumii.

Raamikas ja tatuoitu Veeti on monen naisen päiväuni, mutta Jenni suhtautuu puolison ihailijoihin rauhallisesti. 

– Fanit kuuluvat Veetin työnkuvaan. Ravintolassa työskennelleenä olen todellakin nähnyt kaikenlaista, mutta en ole kovin mustasukkainen ihminen. Luotan kunnes toisin todistetaan.

Veeti katsoo ihailevasti Jenniä ja lisää:

– Minun kanssani nainen tarvitsee terveen itsetunnon: Jennillä se on järkähtämätön. Luulen, että helpommin minulle tulee fiilis, että perkele, tää on mun muija, pysykää jätkät kaukana!

Liian vanha isäksi?

Veetillä ja Jennillä on ikäeroa kymmenen vuotta, mutta parin mielestä se ei näy missään. Silti Veeti arasteli ottaa puheeksi perheen perustamisen.

– Jouduin kysymään Jenniltä, olenko hänen mielestään jo liian vanha isäksi. Ajattelin, että mitä jos polveni eivät enää kestä lattialla konttaamista tai mitä jos lasta hävettää, kun tällainen vanha iskä hakee hänet tarhasta.

Vastaus ei ollut Jennille vaikea. Olihan hän jo nähnyt, miten Veeti hyvin hoiti homman esikoisensa kanssa. Jennistä Veeti on ihana isä: huumorintajuinen ja reilu. Myös Veeti on vakuuttunut siitä, että Jennistä tulee loistava äiti.

Vauva ilmoitti lopulta tulostaan nopeammin kuin Veeti ja Jenni olisivat uskoneet. 

– Niin mieluinen kuin vauvauutinen olikin, se aiheutti minulle kriisin, sen meille ensimmäisen. Minun piti käydä läpi asioita menneisyydestäni ennen kuin olin valmis elämänmuutokseen.
Vetäydyin moneksi päiväksi yksin mökille funtsimaan, Veeti kertoo.

Ajatuksista syntyi biisikin: Arvet kertoo eilisen. Veeti kiittää Jenniä siitä, että tämä antoi hänelle tilaa, vaikka se ei varmasti ollut helppoa.

– Nyt olen ensimmäistä kertaa suhteessa, jossa uskallan rehellisesti kertoa, miltä minusta tuntuu ja mitä tarvitsen.

Veeti kertoo, että aiemmissa suhteissaan hänellä on ollut aina ikään kuin B-suunnitelma siltä varalta, ettei homma toimikaan.

– Nyt sellaista ei ole. En pärjäisi enää ilman Jenniä.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.

 

Helen taisi juuri pongahtaa häijyjen muijien ykköseksi.

– Aion olla kaikista häijyistä naisista häijyin, Helen Mirren, 71, lausui maanantaina.

Sanoillaan hän viittasi presidenttiehdokas Donald Trumpin lausuntoon kilpakumppanistaan Hillary Clintonista kaksikon kolmannessa vaaliväittelyssä.

Brittinäyttelijä pääsi ääneen Elle-lehden vuosittaisessa Women in Hollywood -tapahtumassa, joka pidettiin Los Angelesissa maanantaina. Helen Mirren palkittiin tilaisuudessa legendaarisen asemansa ja elämäntyönsä vuoksi.

Kiitospuheensa yhteydessä näyttelijä jakoi parhaat elämänohjeensa, joista voivat ottaa oppia kaikki muutkin naiset tiellään häijyiksi muijiksi.

Lue myös: Häijyt muijat kunniaan! 12 naista, joita voi vain ihailla

– Käyn nopeasti läpi muutaman vinkin, joiden avulla selvitä elämästä, koska varmasti tiedätte, että olen melko vanha, joten olen nähnyt aika paljon elämää. Voitte jakaa vapaasti eteenpäin viittä parasta vinkkiäni, Helen Mirren sanoi puheessaan, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Elle-lehden sivuilla.

”1. Älä ikinä juo alkoholia, paitsi jos juhlit jotain, jos olet järkyttynyt jostakin tai jos on päivä, joka loppuu y-kirjaimeen (huom. englanniksi kaikkien viikonpäivien nimet päättyvät y:hyn). Jos otat, älä koskaan aja.”

”2. Rakkaudessa ei ole sääntöjä – en usko – mutta älä kiirehdi naimisiin, oikeasti. Menin mieheni kanssa naimisiin myöhemmin elämässäni, ja se on toiminut oikein hyvin.”

”Älä kiirehdi naimisiin, oikeasti.”

”3. Anna kumppanillesi vapaus ja tue häntä tavoitteidensa saavuttamisessa. Se on todella tärkeää ja koskee molempia suuntia, sekä miehiä että naisia.”

”4. Blackjack-pöydässä splittaa aina ässät, kasit ja ysit.”

”5. Ole yhteydessä ystäviisi päivittäin, enkä tarkoita Facebookia. On parempi, että on kolme hyvää ystävää kuin kolmesataa sosiaalisessa mediassa. Ystäviä, joille voit oikeasti puhua.”

Koska Helen Mirren ei piittaa omistakaan säännöistään, hän ei pysynyt lupaamassaan viidessä elämänohjeessa. Kuudes ohje oli kieltämättä häijy.

– Ja lopuksi, viis veisaa kenestäkään, joka tuomitsee sen, miltä näytät, etenkin jos hän on joku anonyymi, tuntematon, netissä vaaniva hyypiö tai on turvonnut, pienipäinen, dinosauruskätinen presidenttikandidaatti.