”Rakkaus on elämän eliksiiri, tärkeintä maailmassa. Ilman sitä emme pystyisi toimimaan”, Vappu Pimiä kuvailee.
”Rakkaus on elämän eliksiiri, tärkeintä maailmassa. Ilman sitä emme pystyisi toimimaan”, Vappu Pimiä kuvailee.

Juontaja Vappu Pimiä on rakastanut elämässään viittä miestä. – Teemu on rakkauksistani suurin, sillä hänen kanssaan olen saanut lapsia. Lisäksi hän on superkuuma!

Juontaja Vappu Pimiälle, 38, maailmassa on yksi romanttinen paikka ylitse muiden: Hermosa Beach Los Angelesissa, Kaliforniassa. Sinne Vappu muutti nykyisen aviomiehensä Teemu Huuhtasen perässä vain puolen vuoden etäsuhteen jälkeen. Lähipiiri päivitteli Vapun valintaa, mutta hän itse päätti olla stressaamatta liikoja.

– Se oli ihanaa aikaa. Hengasimme rannalla, matkustelimme, emmekä voineet pitää näppejämme erossa toisistamme. Epäilijöille sanoin, että tuleehan niitä lentoja Jenkeistä takaisin Suomeen monta kertaa päivässä, Vappu muistelee.

– Teemun tavatessani olin kolmekymppinen aikuinen nainen ja tiesin, mitä halusin. Teemukin taisi vähän yllättyä, kun hän näki, että olen toiminnan nainen. Mutta meille kävi hyvin.

”Teemun tavatessani olin kolmekymppinen aikuinen nainen ja tiesin, mitä halusin.”

Puolitoista vuotta sitten Vappu teki hieman vastaavanlaisen irtioton myös isojen tv-ohjelmien juontotöistä, sillä hän halusi antaa happea sekä itselleen että katsojille. Hän oli työskennellyt tv-juontajana putkeen melkein kymmenen vuotta. Tv:n sijaan Vappu keskittyi radioon ja erilaisiin ruokaan liittyviin projekteihinsa.

– Olen nauttinut breikistäni vähän liiankin paljon. Onneksi Joonas Hytönen sanoi minulle, että se on terveen ihmisen merkki, Vappu nauraa.

Urasuuntautuneelle naiselle päätös ei ollut silti ihan helppo.

– Kyllä tauko on myös pelottanut. Katsoin uusien juontajien nimiä ohjelmissa, joista kieltäydyin, ja mietin, että se olisin voinut olla minä. Mutta tarvitsin tämän ajan, jotta pystyin antamaan itselleni tilaa unelmoida ja pohtia tulevaa. Nyt minulla on tv-töitä kohtaan taas uudenlainen nälkä.

Keväällä Vappu palaakin juontamaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa. Hänet on myös valittu uudeksi Maajussille morsian -juontajaksi.

– Olen tosi innoissani Maajussille morsiamesta, sillä jos voin auttaa ihmisiä löytämään rakkauden ja yhteisen arjen, mikäs sen parempaa.

Kuka oli ensirakkautesi?

Esitin naispääosaa Perttu Lepän Tyttöjä ja jäätelöä -lyhytelokuvassa vuonna 1995 ja ihastuin sivuosassa näytelleeseen Lauriin. Pussailimme muilta salaa kuvausautossa ja seurustelimme neljä kuukautta. Lauri oli ensimmäinen poikaystävä, jonka esittelin vanhemmilleni. Muistelen häntä yhä lämpimästi.

Uskotko rakkauteen ensisilmäyksellä?

En, mutta uskon voimakkaaseen vetovoimaan. En kuitenkaan koskaan sanoisi toiselle heti ensitapaamisella, että rakastan sinua. Vannon niin vasta, kun oikeasti tarkoitan sitä.

Millainen olet rakastuneena?

Onnellinen. Täytyy silti erottaa ensihuuma ja rakastaminen toisistaan. Ensihuumassa sitä kulkee ihmeellisessä euforisessa pilvessä ja tähtipölyssä, eikä mikään ärsytä. Rakastaminen taas on sitä, että tuntuu hyvältä röhnöttää yhdessä tiistai-iltana sohvalla ja tehdä ruuaksi makaronilaatikkoa.

Kuka on elämäsi rakkaus?

Romanttisessa mielessä mieheni Teemu, muuten lapseni. Olen hirveän kiinni lapsissani ja tunnen fyysistä ikävää, jos olen heistä kaksikin yötä erossa.

”Olen rakastanut viittä miestä elämäni aikana.”

Montako kertaa olet ollut rakastunut?

Olen rakastanut viittä miestä elämäni aikana. Teemu on rakkauksistani suurin, koska olen saanut hänen kanssaan lapsia. Hän on äärimmäisen hyvä ja älykäs ihminen, joka uskaltaa tehdä rohkeita ratkaisuja – ja superkuuma.

Oletko väleissä eksiesi kanssa?

Kyllä, asiallisissa väleissä. Jokainen eksistäni on omalla tavallaan ihana. En tunne ketään kohtaan katkeruutta tai vihaa vaan toivon heille kaikille hyvää.

"Miehen pitää olla kunnianhimoinen, itsevarma ja saada minut nauramaan", Vappu sanoo.
"Miehen pitää olla kunnianhimoinen, itsevarma ja saada minut nauramaan", Vappu sanoo.

Millainen puoliso olet?

Toivottavasti rakastava, kannustava ja hauska. Ystäväni ja kollegani Aki Linnanahde antoi suuren kohteliaisuuden sanoessaan, että olisin todella hyvä vaimo, koska olen täpäkkä mutta lempeä. Meillä on kotona tasa-arvoista, mutta minä olen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja ja pidän huolta, ettei laiva aja karille.

Miten kahden urakeskeisen ihmisen suhde toimii?

Hyvin, koska ymmärrämme toisiamme: kun lapset ovat menneet nukkumaan, istahdamme molemmat tietokoneidemme ääreen tekemään töitä. Välillä myös jarruttelemme toisiamme. Mieheni ei ole pitänyt kunnon lomia ikuisuuksiin, itse pidin kesällä kahden kuukauden irtioton töistä. Se teki hyvää.

Millaisiin miehiin rakastut?

Ennen pahoihin poikiin, nykyään kiltimpiin. Silti mies ei saa olla vässykkä, vaan hänessä pitää olla vähän nakkikioskitappelijaa mukana. Ennen ajattelin, että vastakohdat täydentävät toisiaan, nykyään arvostan samankaltaisuutta.

”Seksi voi tulla suhteeseen ennen rakkautta.”

Voiko seksiä olla ilman rakkautta?

Helposti. Eri elämäntilanteissa sitäkin on tullut kokeiltua. Mielestäni seksi voi tulla suhteeseen ennen rakkautta. Se on toki ihan erilaista, kun ei ole rakastunut. Siinä on erilainen klangi.

Rakkautta voi olla ilman seksiä, jos puhutaan esimerkiksi ystävistä. Romanttisessa rakkaudessakin sitä varmaan voi olla, mutta itse en sellaista haluaisi.

Voiko rakkautta hoitaa?

Sitä täytyy hoitaa. Kiireiden ja lastenhoidon keskelläkin pidän kiinni siitä, että vietämme mieheni kanssa pussailulomia kahden kesken. Silloin lennämme pariksi yöksi jonnekin päin Eurooppaa. Barcelonassa olemme käyneet neljästi, Roomassa kerran. Kipinän säilyttämiseksi täytyy pussailla ja tehdä vähän jotain muutakin.

Arjessa näytän rakkauttani pussailemalla ja halailemalla joka ikinen päivä. Teen myös hyvää ruokaa ja lähettelen miehelleni rakkaustekstareita. Niiden sisältö on monisyistä.

Oletko romantikko vai realisti?

Olen romantikko ja rakkausfani, mutta toki ymmärrän myös arjen realiteetteja. Joskus olen maalaillut ihania pilvilinnoja, jotka ovat lopulta sortuneet. Jälkikäteen olen silti ymmärtänyt niistä paljon.

”On omituista, kun sädekehä häviää toisen ympäriltä.”

Mistä tunnistaa rakkauden loppumisen?

Kumppani näyttäytyy erilaisena, ikään kuin kutistuu omissa silmissä. Olen kokenut sen ihan konkreettisesti. On omituista, kun sädekehä häviää toisen ympäriltä.

Pahin pettymyksesi rakkaudessa?

Se, että minulle luvattiin jotain, eikä sitä lupausta pidetty. Olen iso tyttö ja kestän asioita, mutta turhan toivon antaminen on ollut kova pettymys.

Pahin virheesi rakkaudessa?

Lasken sekä virheeksi että vahvuudekseni sen, että katson suhteen loppuun asti. En luovuta vaan taistelen suhteen puolesta niin pitkään kuin ikinä mahdollista. Joskus sitä voisi päästää irti aiemminkin.

Onko sydämesi joskus särkynyt?

On. Sydämen särkyminen on ihan kauheaa. Tuntuu, ettei saa henkeä ja että itsestä puuttuu palanen. On raadollista, ettei kelpaakaan omana itsenään toiselle. Sydänsuruissa ja rakastumisessa on oikeastaan paljon samaa: kummankaan aikana ei saa syötyä, nukuttua eikä ajateltua mitään muuta.

Voiko pettämisen antaa anteeksi?

Jos mieheni lukee tämän, niin ei! Mutta se riippuu tilanteesta. Jos toinen pettää jo suhteen alkuhuumassa, tuskin sitä kannattaa jatkaa. Mutta jos on ollut yhdessä 50 vuotta ja viimeiset 10 vuotta ilman seksiä, ei asia ole niin mustavalkoinen.

”Sinkkuaikana kävin ennustajalla kysymässä rakkausasioistani.”

Oletko käyttänyt rakkauspulmaan ammattiapua?

Sinkkuaikana kävin ennustajalla kysymässä rakkausasioistani ja siitä, mihin suuntaan minun pitäisi mennä. Hänen vastauksensa piti osittain paikkansa, osittain ei. Terapiassa en ole rakkauden vuoksi käynyt.

Typerintä mitä olet tehnyt rakastuneena?

Ihan helkkaristi kaikkea. Nuoruudessani tapasin Torremolinoksessa portugalilaispojan ja sanoin, että tulen sinun vuoksesi tänne pian takaisin. Siivosin kaksi kuukautta laivoja, että sain rahat kasaan lentolippuja varten. Viikon päästä tapaamisestamme erosimme.

Kauneinta mitä rakkaasi on sinulle tehnyt?

Kosinut minua. Se tuli aivan puun takaa. Tulin Korkojen kera -ohjelman kuvauksista kotiin vihaisena ja nälissäni. Teemun oli ollut tarkoitus kosia minua kotona, mutta lähdimmekin ärtymykseni takia suoraan ravintolaan, jossa odotti ystäväni Susanna Laine. Hän oli auttanut oikeankokoisen sormuksen hankkimisessa ja supatteli Teemun kanssa koko illan. Vasta uudelleen kotona Teemu pääsi lopulta toteuttamaan suunnitelmansa. Yllätyin täysin, sillä emme olleet ikinä puhuneet naimisiinmenosta.

Mitä vanhempasi opettivat rakkaudesta?

He ovat olleet yli 40 vuotta naimisissa. Äiti on opettanut, että on erikseen yhteinen aika ja oma aika, yhteiset harrastukset ja omat harrastukset. Erityisesti hän on korostanut omien ystävien tärkeyttä.

Miten ajatuksesi rakkaudesta ovat muuttuneet iän myötä?

Olen tullut suvaitsevaisemmaksi ja ymmärrän, että yhdessä olemisen malleja on monenlaisia. En esimerkiksi itse voisi ikinä elää kulissiliitossa tai olla toisen kanssa yhdessä vain rahan vuoksi. Mutta jotkut voivat, eikä se kuulu minulle.

Vappu Pimiä

Juontaja, radiotoimittaja ja ruokakirjailija syntyi 16.5.1978

Helsingissä.

Naimisissa Teemu Huuhtasen kanssa. Lapset Viola, 4, ja Selma, 1.

Julkaissut kaksi ruokakirjaa. Juontaa Radio Novalla Vapun valtakunta -ohjelmaa.

Tanssii tähtien kanssa jatkuu MTV3:lla helmikuussa. Maajussille morsian alkaa MTV3:lla ensi syksynä.

Antti Tuisku ja Erin nähdään yhdessä myös Idols-ohjelman tuomareina. Kuva: Sanoma-arkisto

Aamukuuteen-kumppani Erin on nyt selvittänyt hämmentävän ilmaisun merkitystä.

”Hei beibi, täs on menny liikaa päivii.
Et ei oo päästy lonimaan, mitä me soditaan.”

Ensimmäisellä kerralla Antti Tuiskun Aamukuuteen-sinkun sanat eivät avaudu. Tai ainakaan yksi niistä. Se ei avaudu vielä toisella eikä kolmannellakaan kuuntelukerralla.

Mitä ihmettä ”lonimaan” tarkoittaa?

”Beibi, kun sä katsot mua ja pyydät mua punkkaas lonimaan.”

”Korvamatomateriaalia.” ”Niin loistava.” Antti Tuiskun fanit ovat hehkuttaneet uutta biisiä paljon eri somekanavilla. Mutta tietävätkö hekään, mitä oikeastaan tarkoittaa lonimaan-ilmaisu, joka toistuu kappaleessa?

Biisin feat-osuuden esittää Erin, joka kertoi maanantaina ”lonia”-ilmaisun merkityksen:

– Lonia-sanaa käytetään ku halutaan ns. muffailla, eli lonia, eli vähän kiehnätä ja pussailla, Erin kirjoitti sosiaalisen median tilillään.

Erinin Instagram-päivitykseen on ehtinyt jo tulla kommentteja, mitä muuta lonia-verbi tarkoittaa eri puolella Suomea.

”Meillä päin lonia tarkoittaa hypistelyä.”

– Meillä päin lonia tarkoittaa hypistelyä. Esim. shoppailemassa lonitaan kaikki hyllyt tai rekit, kuvailee Instagram-käyttäjä Kreettalu.

– Mulle tulee mieleen se, kun joku lonii konvehtirasiasta parhaat, sanoo Izmo58.

”Sitä ihteensä”

Antti Tuisku julkaisi uuden sinkkunsa viime viikolla. Se on mukana uudella albumilla Anatude, joka julkaistaan 15. syyskuuta.

Sunnuntaina Antti Tuisku iloitsi Aamukuuteen-kappaleen Spotify-menestyksestä ja julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jossa oli selittävä hashtag #lonimaanonlappiajatarkoittaasitäihteensä.

 

Mitä sanoo sanakirja?

Urbaanissa sanakirjassa lonia tarkoittaa ”valita, lajitella, etsiä jotain asiaa jonkin joukosta”.

Esimerkit:

1. älä loni kaikkia lihapaloja siitä kastikkeesta
2. trafi kielsi rekisterikilpien lonimisen, pitää ottaa järjestyksessä eikä välistä

Kunniaväkivalta saa Suomessakin monia muotoja. Yksi niistä on se, että nuorille pojille sallitaan paljon enemmän vapauksia kuin samanikäisille tytöille, kertoo Helsingin Sanomien haastattelema kurdinainen.

Kolmekymppinen kurdinainen kertoo Helsingin Sanomissa lapsuuden rajusta silpomiskokemuksestaan ja siitä, miten lähipiiri pyrkii rajoittamaan varttuvan tytön ihmisoikeuksia perheen kunnian nimissä.

”Mun oli pakko lähteä pois kotoa.”

– Ensin sinut leikataan, sitten kielletään uiminen, sen jälkeen et saa tavata poikia. Kun olin 17-vuotias, mun oli pakko lähteä pois kotoa. Mun oli pakko tehdä raju askel mun vanhemmille ja perheelle, nimettömäksi jäävä nainen kertoo.

THL määrittelee kunniaväkivallan viittaavan psyykkiseen painostukseen tai suoraan väkivaltaan. Se liittyy ajattelutapaan, jossa kunnia on koko perheen ja suvun yhteinen asia. Koska yksilöiden teot vaikuttavat koko yhteisön kunniaan, käyttäytymisen tulee olla siveellistä ja tietyn seksuaalimoraalin mukaista.

Tytöillä ja pojilla eri säännöt

Kurdinainen kokee, että hänen elämäänsä ja oikeuksiaan rajoitettiin voimakkaasti erityisesti nuoruudessa. Nainen ympärileikattiin nelivuotiaana pakolaisleirillä, ja hän oli vähällä kuolla operaatioon. Taustalla oli perheen pyrkimys saada tytär hyviin naimisiin.  

”Pojilla oli enemmän mahdollisuuksia. He saivat mennä vapaammin.”

– Kun olin joku 7–8-vuotias, niin muistan, että oli aika, jolloin joka ilta, kun menin nukkumaan, rukoilin vaan, että tulen pojaksi. Halusin ne poikien oikeudet. Koska jo silloin näin, että pojilla oli enemmän mahdollisuuksia. He saivat mennä vapaammin, kurdinainen kertoo HS:n haastattelussa.

– Mitä vanhemmaksi tulin niin sitä enemmän minulta alettiin kieltämään kaikenlaisia asioita. Multa riistettiin ihmisoikeuksia, mitä enemmän tytöstä naiseksi kasvoin.

Vaara joutua uhriksi

Ympärileikkausten ja kunniaväkivallan uhka on todellinen myös Suomessa.

– Ympärileikkausperinne elää Suomessakin, sanoi Ihmisoikeusliiton asiantuntija Solomie Teshome Me Naisten haastattelussa. 

Suomessa ei ole tullut esiin yhtään tapausta, että maahanmuuttajataustaisia tyttöjä olisi ympärileikattu täällä. Monilla tytöillä on kuitenkin vaara joutua silpomisen uhriksi matkalla vanhempiensa kotimaassa.

– Epäilyt voivat herätä esimerkiksi, jos tyttö on lähdössä yhdessä vanhempiensa tai toisen vanhemman kanssa kotimaahansa. Vaikka niin, että vain perheen tyttö on lähdössä, muut sisarukset eivät.

Solomie kertoi saavansa konsultointipuheluita terveydenhoitajilta tällaisista aiheista etenkin keväisin lomien kynnyksellä. Tyttöjen iät vaihtelevat taaperoista teini-ikäisiin.

– Kun tyttö on jo lähdössä matkalle ja herää epäilys, että hän joutuu silvotuksi, ollaan jo myöhässä, Solomie kertoi.

MillaR

Kolmekymppinen kurdinainen puhuu HS:ssä tyttöjen ja poikien erilaisesta kohtelusta: ”Ensin leikataan, sitten kielletään uiminen”

Naisten ympärileikkaus on törkeä rikos ja yhteiskunnnan pitäisi ottaa aktiivisempi ote tällaisen silpomisen estämisessä. Sama koskee myös poikien ilman lääketieteellistä perustetta olevia ympärileikkauksia, jota ei tietysti voi verrata naisten leikkaukseen, mutta on ihan yhtä perusteetonta. Suomi ei ole sivistysvaltio ennenkuin tällaiseen lapseen kohdistuvaan väkivaltaan puututaan todenteolla.
Lue kommentti

Maria Veitola kertoo Instagramissa uuvuttavasta työviikostaan, joka vaati lopulta veronsa ja ajoi lepäämään.

Maria Veitola, 44, kertoo Instagramissaan haastavasta työviikostaan esimiehenä. Veitolan mukaan voimat hupenivat oman kunnianhimon ja muiden ihmisten takia. Veitola työskentelee tällä hetkellä muun muassa Radio Helsingin sisältöjohtajana.

– Vaikka sitä kuinka yrittää huolehtia oman elämänsä kohtuullisuudesta ja selkeydestä, esinaisena altistuu sille, että on muita ihmisiä jotka sanovat, että ”en mä jaksakaan tai ei mua huvitakaan, vaikka mä lupasin”. Sitten se kaikki kaatuu tietty mun päälle, koska se on mun duuni – tavallaan – selvittää sotkut ja tilanteet, Veitola kirjoittaa.

 

Esimiestyössä -tai siis mit vit- esiNAIStyössä parasta ja pahinta: ihmiset. Oon ite tehnyt himmeen duunin siinä että tunnistan omat rajani esim. jaksamisen suhteen ja huolehdin niistä. Tää asia on muuten suoraan yhteydessä luotettavuuteen. Mutta: Vaikka sitä kuinka yrittää huolehtia oman elämänsä kohtuullisuudesta ja selkeydestä, esinaisena altistuu sille, että on muita ihmisiä jotka sanovat, että "en mä jaksakaan tai ei mua huvitakaan, vaikka mä lupasin". Sitten se kaikki kaatuu tietty mun päälle, koska se on mun duuni -tavallaan- selvittää sotkut ja tilanteet. No, viime viikko olikin sitten ihan hirveä edellämainituista syistä. Sata palloa ilmassa ja yritin jongleerata parhaani mukaan ja tehdä viisaita päätöksiä. Torstaipäivä meni paniikkihäiriön ja migreenin reunalla koska kaikki oli vaan kaaosta ja olin aivan finaalissa. Kun työkaveri yritti halata, sanoin että "älä koske koska alan itkemään enkä pysty lopettamaan". Se on kamalaa kun oma elämänhallinta menee siitä syystä, että muut ei hallitse elämäänsä. Sit tähän liittyy vielä oma kunnianhimo: en tyydy keskinkertaisuuteen. Pääsisin itse helpommalla jos tyytyisin. Mutta kun en halua. Haluan tehdä työni mahd hyvin. Perjantaina laitoin työpaikalle viestin että en tuu töihin, meen metsään makaamaan sammalmättäälle koska muuten oon kohta jossain akuuttipäivystyksessä. Onneks oli mökkiviikonlippu buukattu veljen perheen kanssa. Tarinan opetus: menkää metsään ja olkaa rakkaittenne kanssa jos ja kun ahdistaa ja kaikki kaatuu päälle. Se saattaa auttaa. Ja pyytäkää apua. Mä pyysin ja onneks mun ihanat työkaverit antoi tukea ja apua. Ja Radio Helsingin sisältöjohtajana ilmoitan, että meidän syysohjelmisto starttaa viikon päästä maanantaina. Mukana mm. uusi, ihana aamushow. #bosslady #radiohelsinki 📻❤️

Henkilön Maria Veitola (@mariaveitola) jakama julkaisu

Instagram-päivityksen mukaan Veitola sai viime viikon lopulla jopa fyysisiä oireita.

”Kaikki oli vaan kaaosta ja olin aivan finaalissa.”

– Torstaipäivä meni paniikkihäiriön ja migreenin reunalla koska kaikki oli vaan kaaosta ja olin aivan finaalissa. Kun työkaveri yritti halata, sanoin että ”älä koske koska alan itkemään enkä pysty lopettamaan”.  Se on kamalaa kun oma elämänhallinta menee siitä syystä, että muut ei hallitse elämäänsä. 

– Perjantaina laitoin työpaikalle viestin että en tuu töihin, meen metsään makaamaan sammalmättäälle koska muuten oon kohta jossain akuuttipäivystyksessä, Veitola kirjoittaa.

Instagram-kuvassa Veitola todella näyttää makaavan keskellä metsää. Hän myös neuvoo muita työstään ahdistuneita tekemään samoin.

– Menkää metsään ja olkaa rakkaittenne kanssa jos ja kun ahdistaa ja kaikki kaatuu päälle. Se saattaa auttaa. Ja pyytäkää apua. Mä pyysin ja onneks mun ihanat työkaverit antoi tukea ja apua.

Veitola on aikaisemmin kertonut, että viime vuosi oli hänelle yksi rankimmista. Hänen isänsä kuoli, ja kodista paljastui paha sisäilmaongelma. Nämä asiat vaikuttivat myös hänen parisuhteeseensa.

Sosiaalisen median mukaan Ohtosesta tuli avioitumisen jälkeen Ohtonheimo.

Luontokuvaaja ja toimittaja Kimmo Ohtonen avioitui Laura-vaimonsa kanssa viime lauantaina. Pariskunta vaihtoi ilmeisesti samalla sukunimensä Ohtonheimoksi. Molemmat löytyvät nyt nimittäin Facebookista sillä nimellä. Toimittaja kertoi avioliitostaan myös Instagramissa.

– Kannan sydäntäsi. Kannan sitä sydämessäni. Eilen sanoimme "tahdon" kauniin perheemme ja ystäviemme edessä. Kiitos teille kaikille, rakastamme teitä paljon, Ohtonheimo hempeilee sunnuntaina Facebookissa julkaisemansa kuvan yhteydessä.

Kimmo Ohtoheimo on suomalainen luontokuvaaja ja -toimittaja. Hän tuli tunnetuksi uituaan Saimaalla 140 kilometrin matkan saimaannorpan hyväksi. Tempauksestaan Ohtonen palkittiin Kultaisella Venlalla vuoden TV-tekona 2013.

 

They said Yes! 😍#ohtonheimot

Henkilön Riikka Kantinkoski (@weekdaycarnival) jakama julkaisu