Vuonna 2011 Cheek tuomittiin 6 000 euron vahingonkorvauksiin lievästä pahoinpitelystä. Lisäksi hänet tuomittiin 15 päivän päiväsakkoihin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Cheekin tuloilla maksettavaa kertyi 2 670 euroa. Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen
Vuonna 2011 Cheek tuomittiin 6 000 euron vahingonkorvauksiin lievästä pahoinpitelystä. Lisäksi hänet tuomittiin 15 päivän päiväsakkoihin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Cheekin tuloilla maksettavaa kertyi 2 670 euroa. Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen

– Olin pirun vihainen itselleni. Kybädona kankkulan kaivoon oli täysin älytöntä touhua, Cheek muistelee JHT – Musta lammas -elämäkerrassa.

Cheek eli Jare Tiihonen muistelee JHT – Musta lammas -kirjassaan kolaria, jossa hän romutti upouuden, 200 000 euron arvoisen Bentley Continental -autonsa. Lokakuussa 2011 Cheek oli lähtenyt muusikko Kim Heroldin levynjulkkaribileistä kuskaamaan kahta ystäväänsä sekä kahta ”mimmiä” kotiin. Kruununhaan ja Merihaan välisen sillan jyrkässä kaarteessa auto lähti kuitenkin käsistä.

– Painan kevyesti kaasua. Bentley on kevyt kuin juna. Kiihdytys ei tunnu liioittelulta. Painan vielä kevyesti lisää, ja samalla tunnen, etteivät Benan renkaat kosketa asfalttia. Auto on ilmassa, Cheek muistelee Mikko Aaltosen kirjoittamassa kirjassa.

Auto kiisi vesiliirrossa kohti sillan kaidetta, kahden vastaantulevan kaistan yli. Cheek ei ehtinyt eikä pystynyt tekemään mitään.

”Havahdun vasta, kun toinen mimmeistä alkaa vaikeroida.”

– Kuulen vain oman ääneni. Ai saatana, ai saatana, AI SAATANA!

Renkaat osuivat reunakiveykseen, ja iskun voimasta auto pomppasi rotvallin yläpuolelle, törmäsi sillankaiteeseen ja tömähti takaisin jalkakäytävälle. Vasen eturengas vääntyi pahasti, auton kyljet olivat painuneet sisään ja tuulilasi oli säröillä.

– Seisomme jalkakäytävällä. Aivoni lonksuttavat tyhjää. Havahdun vasta, kun toinen mimmeistä alkaa vaikeroida. Sattuiko suhun, kysyn tytöltä. Ei kun toi sun autos. Se on ihan romuna.

Cheekillä tuli kiire hoitaa auto ja itsensä pois paikalta, ennen kuin asia päätyisi mediaan. Hän oli juonut illan aikana kolme pullollista olutta. Poliisin alkometrin mukaan promilleja ei kuitenkaan ollut liikaa.

Helppo kymppitonnin keikka tuli kuin taivaasta

Kirjasta selviää, että Cheek on kova moittimaan itseään kaikista mokista. Niin hän teki nytkin. Kolarin jälkeisinä viikkoina Cheekin päässä pyöri vain lause ”Tiihonen olet polttanut kymppitonnin puolessa vuodessa sakkoihin”.

– Ajatus alkoi takoa päätäni. Pahoinpitelytuomion ja liikenteen vaarantamisen lisäksi olin hölmöillyt korttini hyllylle kolmeksi kuukaudeksi. Se vaikeutti käytännön elämää monin tavoin. Olin pirun vihainen itselleni. Kybädona kankkulan kaivoon oli täysin älytöntä touhua. Mistä oikein pieraisisin ylimääräisen kympin, jolla kuittaisin hölmöilyni.

Cheek kyseli keikkamyyjältään, keksisivätkö he pari lisäkeikkaa syksylle. Mutta sitten hän sai yllättäen puhelun tuntemattomasta numerosta, johon päätti poikkeuksellisesti vastata.

– Tarvittaisiin DNA:lle firman sisäinen tsemppausbiisi, jossa olisi teemana suomalainen sisu. Että kun vedetään läpi harmaan kiven, niin lopulta onnistuu. Biisi tulisi yksinoikeudella DNA:n sisäiseen käyttöön. Saisit kertakorvauksen. Kymppi tulisi sulle tehdystä työstä, mainostoimiston projektipäälliköksi itsensä esitellyt mies selitti Cheekille puhelimitse.

”Käyn äänittämässä biisin Rähinän studiolla ja se on siinä. Nopea kybä.”

Cheek ei ollut uskoa puhelua todeksi.

– En ole pätkääkään uskonnollinen ihminen, mutta tämä alkaa tuntua jo johdatukselta, hän mietti.

Cheekillä ei ollut aikaa tehdä kokonaan uutta biisiä, mutta hän lupasi tehdä Jippikayjei-kappaleen biittiin kaksi uutta säkeistöä ja kertosäkeen, jotka kertovat suomalaisesta sisusta. Lopulta kymppitonnin kaupat syntyivät. Cheekillä oli kiire, sillä hän tarvitsi säkeistöt jo seuraavalle päivälle. Hän päätti pyytää ystäväänsä, räppäri Brädiä (Kapa Härkönen) tekemään tonnista toisen säkeistön.

– Jo samana iltana kirjoitamme kumpikin 12 tahdin verset. Käyn äänittämässä biisin Rähinän studiolla ja se on siinä. Nopea kybä.

Sitaatit JHT – Musta lammas -kirjasta (Otava, kirjoittanut Mikko Aaltonen), joka ilmestyy tänään 6.10.2016.

Osa Anna-Leena Härkösen ja Riku Korhosen kavereista jaksaa toisinaan yhä ihmetellä parin asumismuotoa. 

Kirjailijapari Anna-Leena Härkönen ja Riku Korhonen ovat olleet naimisissa kahdeksan vuotta, mutta eivät ole ikinä asuneet yhdessä.

– Elämme kumpikin omaa arkeamme, yhteistä arkea meillä ei käytännössä ole: emme ole nähneet toisiamme vaikka imuroimassa. Joskus olen pessyt Anna-Leenan ikkunat ja hän on siivonnut keittiöni, Riku kertoi torstaina Otavan syksyn avajaistilaisuudessa.

”Meillä ei ole siivous- tai sisustusriitoja.”

Molemmat ovat tyytyväisiä nykyiseen järjestelyyn. Anna-Leena painottaa, että hän ei kaipaa yhtään pikkulapsiaikojen ruuhka-arkea ja yhteisasumista. Hänen poikansa on jo täysi-ikäinen.

– Meillä ei ole siivous- tai sisustusriitoja. Kun tapaamme, meidän tarvitsee suoriutua vain toisistamme. Tietenkin siihen liittyy vahvasti se, ettei meillä ole yhteisiä tai pieniä lapsia, johon liittyisi velvoitteita.

Kerran viikossa

Pari tapaa usein viikonloppuisin, tai kun molempien kalentereissa on sopiva rako, yleensä kerran viikossa. Riku asuu Turussa, mutta on viettänyt viime keväästä enemmän vapaita Anna-Leenan luona Helsingissä. 

”Ihmiset pelkäävät hassuja asioita, kuten vaikka sukulaisten reaktioita.”

Pari arvelee, että asumismuoto herättää ihmisissä ihmetystä, koska yhteisasuminen on vielä yhteiskunnassa jonkunlainen normi.

– Ihmiset pelkäävät hassuja asioita, kuten vaikka sukulaisten reaktioita. Kun on vahvoja oletuksia, miten asioiden tulisi olla ja on vaikea toimia toisin, vaikka se voisi sopia itselle. Kun opetin yliopistossa, minulla oli kerran oppilas, jonka kumppani asui Japanissa. Minusta se kuulosti haastavalta, Riku sanoo.

Pari uskoo, että tulevaisuudessa useampi aikuinen pari saattaa valita erillään asumisen.

”Aamulla juomme myrtseinä kahvia.”

– Olen nyt huomannut, että nousussa on maailmalla trendi, että lapsettomat ihmiset asuvat erillään, Anna-Leena toteaa.

Kirjailijapari osaa arvostaa myös työrauhaa, jonka järjestely mahdollistaa. Puolivahingossa heidän julkaisutahtinsa on mennyt lomittain. Anna-Leenalta ilmestyi kesän alussa kirja ja Riku kirjoittaa parhaillaan seuraavaa. He arvelevat, että heidän suhteensa ei ole järjestelyllä arkipäiväistynyt.

– Paitsi aamuherätykset ovat aina arkisia. Aamua ei voi naamioida, illat ovat vapautuneita ja riehakkaita, mutta aamulla juomme myrtseinä kahvia, Riku kertoo.
 
 

Anssi Kela. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyt muusikko pyytää some-kommentoijilta kunnioitusta kaikkia kohtaan. 

Muusikko Anssi Kela julkaisi eilen Facebookissaan kuvan Turun kauppatorista. Kuvan alla muusikko kirjoitti seuraavasti:

– Näin torin kulmassa ruumispussin ja raskaasti aseistautuneet poliisit. Tunnelma torilla oli kuitenkin tuossa vaiheessa rauhallinen. Nyt poliisi on tyhjentänyt torin, kuva hotellihuoneeni ikkunasta. Kamala tapaus. Maailma on sairas, ei tähän oikein muuta voi sanoa.

Asiasta kirjoitti eilen esimerkiksi Iltalehti.

”Osa kommentoijista on ollut sitä mieltä, että minut tai muita artisteja pitäisi tappaa.”

Tänään Anssi julkaisi aiheesta uuden päivityksen, jossa kertoo, että on joutunut poistamaan edellisen päivityksensä rasististen kommenttien vuoksi.

– Olen saanut kuulla olevani tapahtumiin osasyyllinen, koska olen mm. esiintynyt rasisminvastaisessa mielenosoituksessa. On tullut yksityisviestejä, joissa minua syytetään murhaajaksi. Osa kommentoijista on ollut sitä mieltä, että minut tai muita artisteja pitäisi tappaa. Tällaiset kommentit olen pyrkinyt heti poistamaan. Sivullani on aina ollut lupa esittää mielipiteitä, jotka eriävät omistani. Raja kulkee uhkausten esittämisessä.

Muusikko toteaa, että kommenttien lukeminen on surullista. Hän toivoo, että uuden postauksen jälkeen ihmiset osaisivat käyttäytyä paremmin.

– Poistan tämän julkaistuani eilisen postaukseni ja kaikki sen kommentit. Ne eivät edistä mitään hyödyllistä. Voitaisiinko tämän kirjoituksen alla yrittää kohdella toisiamme hieman kunnioittavammin? hän peräänkuuluttaa.

”Ei ole sinun vika”

Monet uuden postauksen kommentoijista ovat todenneet, että Anssin aiemmin saamat kommentit ovat järkyttäviä ja kaikin puolin tarpeettomia.

– [Tapahtunut] ei ole sinun, eikä yhdenkään artistin vika. Päinvastoin, artistit ovat aina ensimmäisenä ottamassa osaa suruun ja laulamassa hyvää henkeä moisten ikävien tapahtumien jälkeen, eräs kommentoi päivityksen alla. 

– Loistava kirjoitus Anssi. Toivottavasti muutkin suhtautuisivat yhtä fiksusti asiaan. Vihan lietsominen ja rumat puheet eivät auta ketään. Kaikkea hyvää sinulle, toinen kommentoija totesi.

Lue Anssin koko postaus joko hänen kaikille julkiselta Facebook-sivultaan tai tästä alta: 

Juttua muokattu 18.8.2017 klo 15.51: Lisätty päivityksen alla kirjoitettuja kommentteja.

Martina kertoo, että seksuaalisuus on hänelle tärkeä osa elämää.

Yrittäjä ja tv-persoona Martina Aitolehti, 35, kirjoittaa seksuaalisuudesta ja fantasioista tuoreessa blogitekstissään. Martina kertoo seksuaalisuuden olevan hänelle yksi elämän tärkeimmistä ja perustavanlaatuisimmista osa-alueista.

– Seksi. Tämä mysteerinen sana joka mielellään tulisi sanoa hyvin hiljaa tai vaikka jättää sanomatta kokonaan. Kuinka moni meistä juttelee avoimesti omasta seksielämästä, saatikka niistä villeistä fantasioista? En ainakaan minä, Marina kirjoittaa.

Hänen mielestään seksin ja seksuaalisuuden ei pitäisi olla hyssyteltäviä asioita.

– Seksi ja intohimo on meille elintärkeä asia ja siitä puhuminen ei pitäisi olla niin ”häpeällistä”. Jotta intohimon liekkiä pystyy pitämään yllä, vaatii se paljon. Yksi isoin juttu on se suhde omaan kehoon ja itseltä lupa fantasioida, sinä tiedät mistä sinä tykkäät, nautit ja uskallat sanoa sen ääneen, hän kirjoittaa.

 

Blogissa @idealistafi ajatuksia seksistä 🚿 #blogipäivitetty #luelisää #seksiäjamielihyvää

A post shared by Martina Aitolehti (@martinaaitolehtiofficial) on

Blogipäivityksensä kunniaksi Martina julkaisi Instagramissaan uuden kuvan.

Hän huomauttaa, että vaikka oman seksuaalisuuden hyväksyminen on ollut hänelle aina helppoa, asiasta puhuminen ei ole aina mutkatonta.

– Mun suhde omaan kehoon on ollut aina hyvin selkeä, mutta silti asioiden ääneen sanominen vaatii edelleen välillä rohkeutta. Tähän aion tehdä muutoksen, hän päättää tekstinsä.

Vierailija

Martina Aitolehti haluaa, että seksistä puhuttaisiin rohkeammin: ”Sen ei pitäisi olla niin häpeällistä”

Martina tuli toisena naisena julkisuuteen ja lisäksi on kertonut julkisesti pettäneensä kaikkia miehiään. Lisäksi esitellyt itseään ja moneen kertaan leikattuja silikonirintoja viihde- ja miestenlehdissä. Eli eiköhän tämän turhan julkkiksen suhtautuminen seksiin ja seksuaalisuuteen ole tullut todistetuksi jo ilman huonolla äidinkielellä kirjoitettua blogitekstiä, jossa ei kirjoitusvirheiden ja copypasten käytön lisäksi ollut mitään sisältöä. Me naiset voisi tehdä näiden nuoleskelujuttujen...
Lue kommentti

Lauran kertoo pahimmassa sairauden vaiheessa ajatelleensa, että vain fyysinen kipu saa henkisen tuskan helpottamaan. 

Vyöhyketerapeuttina ja hierojana työskentelevä Laura Tuomarila, 46, kertoi aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä kirjassaan sairastuneensa syömishäiriöön 20 vuotta sitten. Lauran mukaan ensimmäiset vuodet hän sairasti anoreksiaa, myöhemmin sairaus oli jotain anoreksian ja bulimian väliltä.

– Noina vuosina kadotin sen vähäisenkin yhteyden itseeni, mikä minulla oli ennen sairauttani ollut. Syömishäiriö kaappasi identiteettini, ja minusta tuli yhtä kuin sairauteni. Se kuka minä olin, oli täysin hukassa, Laura kirjoittaa Kaunis minä – kun laihuudesta tulee pakkomielle -kirjassaan.

Nyt hän puhuu samasta aiheesta Ilta-Sanomien haastattelussa. Laura kertoo IS:lle yrittäneensä nuoruudessaan näyttää aina ulospäin vahvalta.

– Painoin omia tunteitani jonnekin taustalle ja olin erilaisissa porukoissa. Ahdistuin ja aloin hoitaa ahdistustani syömättömyydellä, hän kertoo.

”Psyykkinen kipu oli niin mieletöntä. Siihen oli hajoamassa siihen pahaan oloon.”

Laura kertoo, että syömishäiriöoireilu oli alkanut jo hänen lapsuudessaan. Syömisten kontrolloiminen oli hänelle keino kontrolloida elämän karikoita.

Sairaus tuotti hänelle suunnatonta henkistä kipua. Yksi keino säännellä mielen kipua Lauralle oli se, että hän alkoi viillellä.

– Psyykkinen kipu oli niin mieletöntä. Siihen oli hajoamassa siihen pahaan oloon. Ainoa keino minulla siihen, että sain ahdistuksen poistettua, oli se, että otin jonkun teräaseen ja vetäisin pienen viillon. Se fyysinen kipu vei sen psyykkisen kivun pois, hän kertoo IS:lle.

Aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä kirjassaan Laura kertoi, että hänen perheensä oli tärkeä tuki toipumisprosessissa. Myös hänen miehensä Samuli Edelmann on auttanut häntä prosessissa. 

– Kukaan ei laittanut aikataulua sille, milloin pitäisi olla valmis. Sain tervehtyä juuri siinä tahdissa, mikä oli minulle sopivaa, hän kertoi. 

Pariskunnalla on kaksi yhteistä lasta: Venla, 16, ja Ilmari,12.