MTV3-kanavan uusi lottotyttö Jasmin Hamid hyvästeli omasta halustaan Salkkarit ja hyppäsi lottojuontajan pestiin.

Salatut elämät -tähti Jasmin Hamid, 29, on Maikkarin uusi lottojuontaja. Uusi pesti pakotti Jasminin jättämään roolinsa Salkkareissa.

Jasmin, vaikka jätitkin Salkkarit, olet edelleen mukana politiikassa Helsingin kaupunginvaltuutettuna, yksi Tesian-yrityksen pyörittäjistä ja nyt myös lottokasvo. Miten tämä kaikki mahtuu elämääsi?

– Se on järjestelykysymys. Olen alalla, jota tehdään intohimosta. Politiikka ja leipätyöni ovat olleet harrastuksia, joista on tullut ammatti. Jos sunnuntai-iltana luen esityslistaa, ei se tunnu työltä, koska olen aidosti kiinnostunut niistä asioista. Vapaa-aikaa ja työtä on aika vaikea erottaa. Nyt tämän työn myötä pitää varmaankin priorisoida, koska kaikkea ei voi tehdä samaan aikaan.

Olit Helsingin Sanomien mukaan parhaiten tienaava Salkkari-tähti vuonna 2011, mutta omaisuutesi ei taida olla rahapelein haalittua. Lottoatko?

– Ostan säännöllisen epäsäännöllisesti valmiita kuponkeja.

Mikä on suurin lottovoittosi?

– Reilut 70 euroa. Tuntui tosi makealta ja isolta asialta!

Suomen ensimmäinen lottotyttö Hilkka Kotamäki mainosti lottoa kesällä 1971 pelkässä olkihatussa ja pienessä pyyhkeessä rannalla maaten. Mitä olisit valmis tekemään Loton eteen?

– En usko, että Loton eteen tarvitsee tehdä enää mitään noin hurjaa. Sanotaanko, että olen valmis pitämään yllä itselleni ja lottobrändille hyvää imagoa.

Lotto-lähetyksissä hymyillään koko ajan. Mitä teet, jos posket kramppaavat?

– Lähetykset kestävät onneksi vain kuusi minuuttia. Tänään lottopressissä otti kyllä jo koville hymyily, mutta se johtui varmaan osittain jännityksestä ja innostuksesta. Kunnioitan missejä, jotka tämän taitavat!

 Jos suosituinta Salatut elämät -sarjan jaksoa on seurannut  1,2 miljoonaa suomalaista, on lottolähetys kerännyt parhaimmillaan alle miljoonaa tuijottajaa. Tuntuuko tämä takapakilta?

– Ei missään nimessä. Sain itse tehdä tämän päätöksen ja olisin voinut valita toisin. Tulen kaipaamaan työkavereita, mutta on kiva kokeilla uusia juttuja.

Olet suomentataari ja puhut äidinkielenäsi tataaria. Miten lottovoittajaa onnitellaan tataariksi?

Kotlo bulsen eli onneksi olkoon.

 Jasminin lisäksi lottolähetyksiä vetää lottokonkari Johanna Helin. Lottojuontajat pääsevät uudistuneessa lotossa myös suunnittelemaan, tuottamaan ja tekemään lähetystä.

Ensimmäinen Lotto-lähetys MTV3-kanavalta nähdään lauantaina 5. lokakuuta Kymmenen uutisten jälkeen. Jasmin Hamid nähdään vasta toisessa lähetyksessä 12. lokakuuta.

Vastaa kyselyyn: Mitä tekisit, jos voittaisit lotossa?

Lue myös: Tästä syystä lottoamme

Saara Aalto iloitsee tasa-arvoisesta avioliittolaista, joka tuli voimaan tänään.

Muusikko Saara Aalto iloitsee Twitterissä tasa-arvoisesta avioliittolaista, joka tuli voimaan tänään.

– Samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat nyt laillisia Suomessa. Menetkö kanssani naimisiin, Meri Sopanen? Saara kysyy Twitterissä.

Ilmeisesti Saara ja Meri aikovat uusia kihlauksensa, sillä he ovat jo kihloissa. Meri kosi Saaraa elokuussa 2016.

Muutama vuosi sitten Saara ja Meri kertoivat Me Naisten haastattelussa, että he löysivät toisistaan aikoinaan vastinparit.

– Huomaan, että eroavaisuudet, jotka ensin näin esteiksi suhteellemme, ovatkin kääntyneet vahvuuksiksi. Elämäni on parempaa, stressitasot laskeneet ja ahdistukset poissa. Tällainen rentous on minulle kokonaan uutta, Saara kertoi marraskuussa 2015.

Sosiaalisessa mediassa monet ovat ilmoittaneet boikotoivansa ohjelmaa, jos Kasmir saa jatkaa Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa.

MTV-kanava pohtii muusikko Kasmirin eli Thomas Kirjosen jatkoa suositussa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Sosiaalisessa mediassa monet ovat kyseenalaistaneet Kasmirin sopivuuden viihdeohjelmaan sen jälkeen, kun hänen ystävänsä Axl Smith sai tuomion kuvattuaan salaa seksikumppaneitaan.

Kasmiria kuultiin todistajana oikeudessa, jossa Smith tuomittiin ehdolliseen vankeuteen ja mittaviin korvauksiin seksikumppaneidensa salakuvaamisesta ja materiaalin levittämisestä. Kasmir muun muassa kuului WhatsApp-ryhmään, johon Smith jakoi salaa kuvaamiaan videoita.

– Käsittelemme koko tilannetta, Tanssii tähtien kanssa -ohjelman esiintyjiä sekä Kasmirin osallistumista siihen, kertoo MTV:n kotimaisten sisältöjen vastaava tuottaja Sari Valtanen Helsingin Sanomille.

Valtasen mukaan päätöksiä asiasta on luvassa keskiviikon aikana. Vielä keskiviikkoaamuna MTV tiedotti nettisivullaan, että Kasmir tanssii parinsa kanssa tulevana sunnuntaina sambaa DJ Maksy & Chrissyn One Dance -kappaleen tahtiin.    

Kasmir on itse ollut julkisuudessa vähäsanainen tapahtuneesta. Hän kertoi Twitterissä tiistaina 28. helmikuuta Smithin tuomion jälkeen, että toivoo asiasta kärsineille rauhaa toipumiseen ja että on pahoillaan uhrien puolesta.

 

Nasima Razmyar kertoo elämäkerrassaan, miten nyt puolivuotiaan pojan nimi keksittiin. 

Kuinka valita lapselle sopiva, kaunis, toimiva ja fiksun kuuloinen nimi, kun vanhemmilla on eri äidinkielet? Tätä pohtivat kansanedustaja Nasima Razmyar ja hänen miehensä Jonas Fager, kun he saivat pojan elokuussa 2016.

Nasima kertoo nimen valinnasta juuri ilmestyneessä Nasima-elämäkerrassaan. Pohdinta alkoi heti, kun lapsen sukupuoli oli melko varmasti tiedossa. Johan on suomenruotsalainen, Afganistanissa syntyneen Nasiman äidinkieli on dari, ja keskenään pariskunta puhuu suomea, joten ainakin näillä kielillä nimen piti toimia. 

– Oltiin Johanin kanssa autolla liikenteessä, ja tämä tuli mieleen ahaa-elämyksenä: jos Johanin ja Nasiman yhdistää, niin siitähän tulee Jonas. Nimi löytyy myös persian kielestä – ehkä hän siis on Jonas? Myöhemmin kaikki isovanhemmat ihastuivat nimeen kovasti, Nasima muistelee kirjassa. 

Tuleva isoisä teki nimilistan

Lapsen toiseksi nimeksi valikoitui Adrian. 

Nimen valinnassa auttoi myös Nasiman isä Daoud Razmyar

– Isä oli sitä mieltä, että nimessä täytyy olla jotain afganistanilaista. Hän ehdotti monia nimiä, teki pitkää listaa soitettuaan ystävilleen Euroopassa, että kertokaa, mitkä ovat teidän maissanne sellaisia nimiä, joita hän voisi ehdottaa tyttärelleen tämä pojalle sopivaksi, Nasima kertoo. 

Johan Fager ja Nasima Razmyar tanssivat Linnan juhlissa joulukuussa 2016. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Johan Fager ja Nasima Razmyar tanssivat Linnan juhlissa joulukuussa 2016. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Tanssii tähtien kanssa -kilpailija Hanna Sumari kirjoittaa blogissaan vaikeuksista, joita hän kohtaa lukihäiriöisenä tanssioppilaana.

Toimittaja-juontaja Hanna Sumari, 58, tanssi viime sunnuntaina cha-cha-chan Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa. Tanssiesitys sai yhdeksän pistettä, jotka olivat illan huonoimmat.

– Olit niin pihalla rytmistä koko ajan, ja voisi kuvitella, että luotiin kokonaan uusi tanssilaji. Sen nimi voisi olla vaikka bingo, tuomaristoon kuuluva Jukka Haapalainen sanoi tanssiesityksen jälkeen.

Hanna kertoo nyt blogissaan, että bingoksi mennyt cha-cha-cha toi hänelle mieleen koulumuistoja, kun hän opetteli kertotauluja – jotka eivät suostuneet menemään jakeluun millään.

– Siihen aikaan ei lukihäiriöstä tiedetty mitään. Tutustuin itsekin aiheeseen vasta nelikymppisenä, jolloin tajusin, miksi muun muassa sekoitan helposti vasemman ja oikean, teen kirjoitusvirheitä ja asioiden ulkoa oppiminen on jäätävän hankalaa.

Aiemminkin Hanna on maininnut blogissaan, kuinka hän oppi kirjoittamaan ja lukemaan hyvin hitaasti. Kaikki ulkoa opeteltavat asiat tuottivat ongelmia, kuten ne tekevät edelleen.

”En arvannut, että se olisi näin hullun hankalaa.”

– Tämä kaikki vaikuttaa myös tanssin oppimiseen, koreografian sisäistämiseen ja automatisoitumiseen, mutta en arvannut, että se olisi näin hullun hankalaa, Hanna kirjoittaa uudessa postauksessaan.

Tanssikisaan Hanna sanoo ottaneensa avukseen muun muassa mielikuvaharjoitukset. Hän on antanut koreografiansa eri liikkeille nimiä ja kirjoittanut ne paperille. Sitten hän on laittanut silmänsä kiinni ja tanssinut koreografian mielikuvissaan sekä tarkistanut tarvittaessa kuviot paperilta.

– Siellä oli sellaisia kuvioita kuin kisa, nipistys, juoksee, kohtaa, pyörii, napakka, ota vastus ja kerää.

Vielä harjoituksissa Hanna sanoo koreografiansa toimineen virheettömästi. Hänen mukaansa vasta Tanssii tähtien kanssa -studiolla paketti alkoi hajota.

– Nyt koetan keksiä sen tavan, jolla oppisin koreografiat niin, ettei noin kävisi.

Seuraavaksi Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa Hanna tanssii parinsa Sami Heleniuksen kanssa tangon.

Vierailija

TTK-kisaaja Hanna Sumari kertoo lukihäiriöstään: ”Vaikuttaa myös tanssin oppimiseen”

Lukihäiriöisenä jo zumpailukin oli hankalaa, kun piti mennä oikeaan ja heiluttaa vasenta. Onneksi takarivin taavina ei tarvinut välittää kunhan tanssi. Samoin nuo oikea ja vasen ovat aina menneet sekaisin, monet haukutkin olen saanut siitä että en osaa sanoa käänny vasempaan vaan sanoin käänny tuonne. Onneksi tuollaisesta ei tarvitse välittää, tavallisessa elämässä. Aivoni on vain erilaiset
Lue kommentti
fanittaja mmummi

TTK-kisaaja Hanna Sumari kertoo lukihäiriöstään: ”Vaikuttaa myös tanssin oppimiseen”

Mä en ymmärrä miksi nykyisin kaikkien pitäisi olla tikkuja , meistä jokainen on yksilöllinen . Minusta noiden panettelijoiden pitäis pitää mölyt mahassaan . Maailmassa on muutenkin paljon pahaa, se riittäköön . Moniko näistä arvostelijoista pystyy laittaan itsensä likoon ja koko kansan silmien eteen , Hannalle suuret tsempit , anna palaa (y)
Lue kommentti