MTV3-kanavan uusi lottotyttö Jasmin Hamid hyvästeli omasta halustaan Salkkarit ja hyppäsi lottojuontajan pestiin.

Salatut elämät -tähti Jasmin Hamid, 29, on Maikkarin uusi lottojuontaja. Uusi pesti pakotti Jasminin jättämään roolinsa Salkkareissa.

Jasmin, vaikka jätitkin Salkkarit, olet edelleen mukana politiikassa Helsingin kaupunginvaltuutettuna, yksi Tesian-yrityksen pyörittäjistä ja nyt myös lottokasvo. Miten tämä kaikki mahtuu elämääsi?

– Se on järjestelykysymys. Olen alalla, jota tehdään intohimosta. Politiikka ja leipätyöni ovat olleet harrastuksia, joista on tullut ammatti. Jos sunnuntai-iltana luen esityslistaa, ei se tunnu työltä, koska olen aidosti kiinnostunut niistä asioista. Vapaa-aikaa ja työtä on aika vaikea erottaa. Nyt tämän työn myötä pitää varmaankin priorisoida, koska kaikkea ei voi tehdä samaan aikaan.

Olit Helsingin Sanomien mukaan parhaiten tienaava Salkkari-tähti vuonna 2011, mutta omaisuutesi ei taida olla rahapelein haalittua. Lottoatko?

– Ostan säännöllisen epäsäännöllisesti valmiita kuponkeja.

Mikä on suurin lottovoittosi?

– Reilut 70 euroa. Tuntui tosi makealta ja isolta asialta!

Suomen ensimmäinen lottotyttö Hilkka Kotamäki mainosti lottoa kesällä 1971 pelkässä olkihatussa ja pienessä pyyhkeessä rannalla maaten. Mitä olisit valmis tekemään Loton eteen?

– En usko, että Loton eteen tarvitsee tehdä enää mitään noin hurjaa. Sanotaanko, että olen valmis pitämään yllä itselleni ja lottobrändille hyvää imagoa.

Lotto-lähetyksissä hymyillään koko ajan. Mitä teet, jos posket kramppaavat?

– Lähetykset kestävät onneksi vain kuusi minuuttia. Tänään lottopressissä otti kyllä jo koville hymyily, mutta se johtui varmaan osittain jännityksestä ja innostuksesta. Kunnioitan missejä, jotka tämän taitavat!

 Jos suosituinta Salatut elämät -sarjan jaksoa on seurannut  1,2 miljoonaa suomalaista, on lottolähetys kerännyt parhaimmillaan alle miljoonaa tuijottajaa. Tuntuuko tämä takapakilta?

– Ei missään nimessä. Sain itse tehdä tämän päätöksen ja olisin voinut valita toisin. Tulen kaipaamaan työkavereita, mutta on kiva kokeilla uusia juttuja.

Olet suomentataari ja puhut äidinkielenäsi tataaria. Miten lottovoittajaa onnitellaan tataariksi?

Kotlo bulsen eli onneksi olkoon.

 Jasminin lisäksi lottolähetyksiä vetää lottokonkari Johanna Helin. Lottojuontajat pääsevät uudistuneessa lotossa myös suunnittelemaan, tuottamaan ja tekemään lähetystä.

Ensimmäinen Lotto-lähetys MTV3-kanavalta nähdään lauantaina 5. lokakuuta Kymmenen uutisten jälkeen. Jasmin Hamid nähdään vasta toisessa lähetyksessä 12. lokakuuta.

Vastaa kyselyyn: Mitä tekisit, jos voittaisit lotossa?

Lue myös: Tästä syystä lottoamme

– Selvästi kriitikko haluaa, ettei kukaan kävisi katsomassa elokuvaa, ohjaaja Tuukka Temonen sanoo Me Naisille.

”Mä odotin todella paljon Kalle Kinnusen arvostelua TMK-leffasta. Onhan hän alansa arvostetuimpia. Sit kun tää nyt tuli, niin elokuvasta ei sanota juuri mitään? Mä jotenkin luulin, että elokuvakriitikko arvostelee elokuvia eikä niiden tekijöitä?”

Näin elokuvaohjaaja Tuukka Temonen avautui Facebook-sivuillaan Image-lehden kolumnin jälkeen.

Elokuvakriitikko Kalle Kinnunen luonnehti kolumnissaan Teit meistä kauniin -elokuvaa muun muassa ”teolliseksi vanukkaaksi”. Kinnunen kuvaili myös, että ”kliimaksi näyttää maakuntabändin 500 euron musavideolta”.

Miksi Kalle Kinnusen kolumni ärsyttää niin paljon, Tuukka Temonen?

– Kollegat, läheiset ja kaikki tutut ovat sanoneet, ettei yhdestä kolumnista kannata välittää. Mutta se on julkista pilkkaa, ja on epäreilua, että elokuvan tekijää pilkataan tällä tavalla, Temonen sanoo Me Naisille.

Vaikka Temonen ilmaisee voimakkaasti mielipahansa, hän kirjoitti Facebookissa, että hänestä vanukasjuttu on myös ”kehu, joka yllätti”.

– Halusin tehdä viihteellisen elokuvan. Jos elokuvasta tuli vanukas, niin sehän tarkoittaa, että se on suhteellisen helposti katsottava viihde-elokuva, Temonen iloitsee.  

– Ymmärrän, että Teit meistä kauniin ei ole Kinnusen elokuva eikä hän pidä siitä. Mutta selvästi hän haluaa, ettei kukaan kävisi katsomassa elokuvaa.

”Maltillinen laina, suuret vakuudet”

Niin Tuukka Temosella kuin hänen Olga-vaimollaan on paljon kiinni elokuvassa, jolla on miljoonabudjetti.

– Otimme elokuvaa varten itse 150 000 euron lainan ja panttasimme sen vuoksi omaisuuttamme, Temonen taustoittaa tilannetta.

Lue myös! Olga Temonen: Oli haastavaa näytellä Tuukan ohjauksessa

– Laina on maltillinen, mutta yrittäjiltä vaaditaan Suomessa paljon vakuuksia 150 000 euron vuoksi.

Temoset ovat joutuneet kiinnittämään elokuvaansa varten sekä oman että Tuukan äidin kodin sekä yrityksensä kiinteistön.

– Äiti ei koskaan ota varauksetta poikansa ideoita, mutta kyllä hän nopeasti lämpeni ajatukselle.

”Lainan maksaa takaisin parissa vuodessa.”

Talousasiat ovat Temosen mukaan panttauksista ja lainasta huolimatta kunnossa.

– Vedämme tälläkin hetkellä koko ajan normaalia yritystoimintaa eikä meidän tarvitse kituuttaa. Tuollaisen lainan maksaa takaisin parissa vuodessa. Pääsisimme myös purkamaan kiinnityksiämme vaikka heti, mutta haluamme säästää rahaa elokuvan markkinointikassaan.

Apulanta-elokuvassa nähdään paljon nuoria näyttelijälupauksia, joista Temonen sanoo itse olevansa erittäin ylpeä.

Lue myös: Apulanta-elokuvan näyttelijät julki – tältä he näyttävät Tonina, Sipenä, Tuukkana ja Anttina

Elokuva kertoo Apulannan ensimmäisistä vuosista. Yhtyeen keulakuvaa, Toni Wirtasta näyttelee Tatu Sinisalo, rumpali Sipe Santapukkia Teppo Manner ja ex-basisti Temosta Iiro Panula.

Millaiset tavoitteet ohjaaja on asettanut 7. syyskuuta ensi-iltaan tulevalle elokuvalle?

– En uskalla haaveilla tästä Luokkakokouksen tai Leijonasydämen kaltaista menestystä. Jos yksikin ihminen katsoo tämän elokuvateatterissa, olemme tyytyväisiä. Mutta jos 150 000 ihmistä näkee elokuvan, niin se on huippumenestys.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Rumpali Jussi 69 joutui viikoksi sairaalaan.

Rumpali Jussi 69, 44, menetti tajuntansa kesken keikan toissa viikolla, ja hänet kiidätettiin sairaalaan tehohoitoon, uutisoi Ilta-Sanomat.

Sairauskohtaus sattui keikalla The Local Band -kokoonpanon kanssa Helsingin Nosturissa.

– Mulla meni siellä taju, enkä saanut hengitettyä ollenkaan. Mut vietiin suoraan teholle, Jussi 69 kertoi IS:lle. 

”Koko kroppa oli kerännyt 15 kiloa nestettä.”

Sairaalassa Jussin sydäntä ja vointia tarkkailtiin, ja hän kertoo lehdelle olleensa viikon ajan happilaitteissa.

– Mulla oli keuhkot ihan täynnä vettä. Koko kroppa oli kerännyt 15 kiloa nestettä. Lääkäri sanoi, että poikkeuksellisen hyvä peruskuntoni pelasti henkeni.

Muusikko kertoo lehdelle, että lääkäri arvioi sairauskohtauksen syyksi levon ja palautumisen puutteen. Sen vuoksi Jussi 69:n on tarkkailtava jaksamistaan huolellisemmin tästä eteenpäin.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Vierailija

Jestas kun pahan näköinen vanha ukkeli..  Ikää on varmaan kuuskymmentä ja missähän lie säikähtänyt kun on tukka pamahtanut pystyyn. Viempä tämän tutulle lintu tutkijalle tunnistusta varten. Ettei vain olisi se harvinainen suouikku peltovaakku hilirimpsis ????

Britannian X Factor -ohjelman tuomarit ylistivät eilen Saara Aallon laulua. Esitys kuitenkin herätti myös kysymyksiä.

Brittilehti Daily Mail kritisoi, että olet liian kokenut osallistuaksesi laulukilpailuun, koska teet ammattiartistin uraa Suomessa. Myös Suomessa on noussut esiin kysymyksiä siitä, tiesikö tuomaristo taustaasi. Mitä ajatuksia kritiikki herättää sinussa, Saara Aalto?

– En ole todellakaan unohtanut kertoa, että olen tehnyt paljon musiikkia aiemminkin! Kun osallistuin ensimmäisiin koelauluihin Manchesterissa, taustani syynättiin tarkasti läpi. Siinä vaiheessa tuli selväksi, ettei aiempi urani ole este kilpailuun osallistumiselle. Jos olisin ison levy-yhtiön listoilla, se olisi este. Mutta minä teen musiikkia oman yritykseni kautta, joten ongelmaa ei ole.

”Kun osallistuin ensimmäisiin koelauluihin Manchesterissa, taustani syynättiin tarkasti läpi.”

– Tässä kilpailussa ihminen otetaan vastaan sellaisena kuin hän on. Tuotantoyhtiön mielestä kokemukseni on ainoastaan siisti asia. He ovat olleet siitä todella innoissaan.

Oliko idea kilpailuun osallistumisesta omasi vai tuliko se jostain muualta?

– Ideani oli omani. Bongasin netissä ilmoituksen, jossa kilpailuun haettiin osallistujia. Katsoin sitä ja aloin miettiä, että tämähän on maailman suurin laulukilpailu, joka varmasti avaa uusia ovia. Siitä se ajatus sitten lähti.

Aiemmin esiintyessäsi suomalaisissa laulukilpailuissa olet saanut kuulla ikäviäkin luonnehdintoja persoonastasi. Nyt sait maailman musiikkimoguleilta ylistystä. Näetkö paikkasi enemmän kansainvälisillä areenoilla kuin Suomessa?

– Olen aina jollain tasolla tiennyt, että sovin ulkomaille paremmin. Aina, kun olen tehnyt ulkomaalaisten kapellimestareiden ja kokoonpanojen kanssa töitä, olen saanut superhienoja kokemuksia ja olen kokenut, että minua ymmärretään.

”Olen aina jollain tasolla tiennyt, että sovin ulkomaille paremmin.”

– Ihmisillä on Suomessa minusta etukäteisodotus. Itsevarmuuteni ja iloisuuteni tuntuvat olevan joillekin liikaa. Olen Suomessa joutunut usein pienentämään persoonaani, ettei se herättäisi niin voimakasta reaktiota.

– X Factorissa minun ei tarvinnut pienentää itseäni. Oli mahtavaa, kun sain hymyillä ja näyttää innostukseni. Siellä kehotettiin koko ajan olemaan rohkeasti vieläkin innostuneempi ja hymyilemään enemmän. Suomessa minulle ei ole koskaan sanottu niin. Reaktio persoonaani oli aivan päinvastainen kuin Suomessa. Pidin siitä todella paljon, minkä takia olin myös esiintyessäni todella rauhallinen.

Mistä luulet johtuvan, että Suomessa iloisuuteesi suhtaudutaan negatiivisesti?

– Pakko sanoa, että on minulla Suomessakin ihan mielettömiä faneja. Saan Suomessa elantoni musiikistani, joten kyllä täälläkin ihmiset pitävät tekemisestäni.

– Mutta olen kyllä vuosien varrella joutunut miettimään, miksi Suomessa on niin negatiivinen asenneilmapiiri. Ainoa mieleeni tuleva selitys on se, että ihmiset eivät pysty saavuttamaan omia unelmiaan. Jos itse ei pääse omiin haaveisiinsa, toisen menestymisestä tulee paha mieli.

”Olen vuosien varrella joutunut miettimään, miksi Suomessa on niin negatiivinen asenneilmapiiri.”

– Mielestäni täällä kaivataan enemmän kannustusta. Jokaisen pitäisi saada kokemus siitä, että on hyvä jossakin. Jos ihminen on onnellinen oman itsen kanssa, hänellä ei ole syytä haukkua muuta.

Miltä tuomaristolle (Simon Cowell, Nicole Scherzinger ja Louis Walsh) esiintyminen tuntui?

– Se oli kivaa, ja olin rauhallinen. Olen paineiden alla parhaimmillani, joten esiintyminen ei jännittänyt. Lisäksi olen tehnyt paljon töitä laulamisen eteen ja tiedän, että osaan tehdä hommani. Tietenkin tuomareiden kommenttien kuuleminen jännitti.

”Minä olen paineiden alla parhaimmillani, joten esiintyminen ei jännittänyt.”

Haaveiletko kansainvälisestä suosiosta?

– Kyllä minä unelmoin siitä, että musiikkini pääsee kansainväliseen levitykseen. Uskon, että tämä kilpailu vie koko uraani eteenpäin. En sinällään unelmoi mistään listahiteistä, mutta haluan tehdä musiikkia ja haluan, että musiikkiani kuullaan laajasti.

– Uskon, että elämässä kaiken on tarkoitus johtaa minua oikeaan paikkaan. Vaikka kilpailu päättyisi niin, että minulla olisi ihan hirveää ja haluaisin sen jälkeen muuttaa keskelle metsää, uskon, että minun on tarkoitus tehdä tämä. Kilpailu on jo nyt kehittänyt minua hurjin harppauksin. On hurja nähdä, että mitä se vielä tuo tulleessa. Olen aina ollut sitä mieltä, että kannattaa lähteä jänniin juttuihin ja tavoitella suurta. Sillä tavalla voi myös saada suurta.

”Olen aina ollut sitä mieltä, että kannattaa lähteä jänniin juttuihin ja tavoitella suurta. Sillä tavalla voi myös saada suurta.”

Viime viikonloppu oli sinulle todellinen superviikonloppu: Brittien X Factor -debyytin lisäksi kihlauduit kumppanisi Meri Sopasen kanssa. Minkälainen fiilis viikonlopusta jäi?

– Viikonloppu oli todella ihana ja unohtumaton! Lisäksi se oli melko hullu ja absurdi. Sain vasta viikonloppuna tietää, että jaksoni näytetään tv:ssä vain vähän ennen kihlajaisiamme. Sen jälkeen alkoi aikamoinen härdelli.

Minkälaiset kihlajaisenne olivat?

– Meillä piti olla alun perin Merin kanssa vain tuparit, mutta sitten yhdistimme ne kihlajaisiksi. Vietimme mukavan illan kavereiden kesken.

Oliko Meri mukanasi Briteissä kilpailujen aikana?

– Oli! Se oli minulle todella tärkeää. Koska minulla ei ole bändiä, on ihanaa, että hän on musiikkiasioissa tukenani. Kilpailu oli myös Merille jännittävä, koska häntäkin kuvattiin ja haastateltiin siellä. Samalla kuitenkin nautimme olostamme ja lomailimme.

Miten kilpailu etenee?

– Siitä en voi valitettavasti kertoa kovinkaan paljoa. Mutta seuraavana on edessä kilpailun bootcamp-leiri.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Mein vika..

No nyt hän on ulkomailla nyt narinat pois ja antaaa palaa?Itse hän moittii nyt Suomalaisia valittaen negatiiviseta ilmapiiristä yhtälö ei nyt täsmää?

ulkkis

Saara on vain käymässä ulkomailla. Ja hienoa että uutta keikkaa on sieltä jo saatu. Rehellisesti sanoen Saara puhuu niin totta. Suomalaiset ovat enemmän muuttuneet negatiiviseen suuntaan, ja se on todella ikävää. Ei osata kannustaa toisia, niin ei itsekään saa toisilta kannustusta eikä arvostusta. Homma kun toimii aina molemmin päin.
Lähde vain Saara ulkomaille asumaan: täällä saa hegittää vapaasti, nauraa ja iloita kun siltä tuntuu. Eikä varsinkaan tarvitse pienentää itseään. Ammattitaitoa arvostettaan ihan toisella tavalla kuin Suomessa. Elämästä löytyy rentoutta ja se on kaikkella tavalla nauttitavaa. Meidän ystäväpiiristä osa palanut Suomeen, ja muutaman vuoden kuluttua lähteneet takaisin ulkomaille. Eikä tarvitse ihmetellä että miksi.

Britannian X Factor -ohjelman tuomarit ylistivät Saara Aallon laulua.

Suomalaislaulaja Saara Aalto, 29, nähtiin eilen illalla Britannian X Factor -ohjelman uusimmalla tuotantokaudella.

Kilpailun karsinnassa hän esitti Sian kappaleen Chandelier, jolla irtosi myös paikka jatkoon.

Tuomarit Simon Cowell, Pussycat Dolls -yhtyeen Nicole Scherzinger sekä Louis Walsh olivat vaikuttuneita Saaran esityksestä.

– Olit niin hyvä että sait minut haluamaan twerkata juuri nyt, Nicole totesi.

Simon Cowell kuvaili Saaran ääntä sielukkaaksi. Kaikki kolme tuomaria äänestivät hänet jatkoon.

”Tämä mahdollisuus voi todella muuttaa elämäni.”

– Tämä mahdollisuus voi todella muuttaa elämäni, Saara kertoi ohjelmassa jatkoon päästyään.

Saara iloitsi kilpailuun osallistumisesta myös Instagramissa julkaisemassaan kuvassa.

– Matkani X Factorissa alkoi! Olen sanaton ja tunnen oloni siunatuksi, Saara kirjoitti kuvatekstissä, jossa hän myös kiitteli ohjelman tuomareita.

Saaran esitys on julkaistu myös ohjelman Youtube-kanavalla:

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.