MTV3-kanavan uusi lottotyttö Jasmin Hamid hyvästeli omasta halustaan Salkkarit ja hyppäsi lottojuontajan pestiin.

Salatut elämät -tähti Jasmin Hamid, 29, on Maikkarin uusi lottojuontaja. Uusi pesti pakotti Jasminin jättämään roolinsa Salkkareissa.

Jasmin, vaikka jätitkin Salkkarit, olet edelleen mukana politiikassa Helsingin kaupunginvaltuutettuna, yksi Tesian-yrityksen pyörittäjistä ja nyt myös lottokasvo. Miten tämä kaikki mahtuu elämääsi?

– Se on järjestelykysymys. Olen alalla, jota tehdään intohimosta. Politiikka ja leipätyöni ovat olleet harrastuksia, joista on tullut ammatti. Jos sunnuntai-iltana luen esityslistaa, ei se tunnu työltä, koska olen aidosti kiinnostunut niistä asioista. Vapaa-aikaa ja työtä on aika vaikea erottaa. Nyt tämän työn myötä pitää varmaankin priorisoida, koska kaikkea ei voi tehdä samaan aikaan.

Olit Helsingin Sanomien mukaan parhaiten tienaava Salkkari-tähti vuonna 2011, mutta omaisuutesi ei taida olla rahapelein haalittua. Lottoatko?

– Ostan säännöllisen epäsäännöllisesti valmiita kuponkeja.

Mikä on suurin lottovoittosi?

– Reilut 70 euroa. Tuntui tosi makealta ja isolta asialta!

Suomen ensimmäinen lottotyttö Hilkka Kotamäki mainosti lottoa kesällä 1971 pelkässä olkihatussa ja pienessä pyyhkeessä rannalla maaten. Mitä olisit valmis tekemään Loton eteen?

– En usko, että Loton eteen tarvitsee tehdä enää mitään noin hurjaa. Sanotaanko, että olen valmis pitämään yllä itselleni ja lottobrändille hyvää imagoa.

Lotto-lähetyksissä hymyillään koko ajan. Mitä teet, jos posket kramppaavat?

– Lähetykset kestävät onneksi vain kuusi minuuttia. Tänään lottopressissä otti kyllä jo koville hymyily, mutta se johtui varmaan osittain jännityksestä ja innostuksesta. Kunnioitan missejä, jotka tämän taitavat!

 Jos suosituinta Salatut elämät -sarjan jaksoa on seurannut  1,2 miljoonaa suomalaista, on lottolähetys kerännyt parhaimmillaan alle miljoonaa tuijottajaa. Tuntuuko tämä takapakilta?

– Ei missään nimessä. Sain itse tehdä tämän päätöksen ja olisin voinut valita toisin. Tulen kaipaamaan työkavereita, mutta on kiva kokeilla uusia juttuja.

Olet suomentataari ja puhut äidinkielenäsi tataaria. Miten lottovoittajaa onnitellaan tataariksi?

Kotlo bulsen eli onneksi olkoon.

 Jasminin lisäksi lottolähetyksiä vetää lottokonkari Johanna Helin. Lottojuontajat pääsevät uudistuneessa lotossa myös suunnittelemaan, tuottamaan ja tekemään lähetystä.

Ensimmäinen Lotto-lähetys MTV3-kanavalta nähdään lauantaina 5. lokakuuta Kymmenen uutisten jälkeen. Jasmin Hamid nähdään vasta toisessa lähetyksessä 12. lokakuuta.

Vastaa kyselyyn: Mitä tekisit, jos voittaisit lotossa?

Lue myös: Tästä syystä lottoamme

Näyttelijä menehtyi 88 vuoden iässä sairastettuaan pitkään. 

Pitkän linjan viihdyttäjä, näyttelijä Esko Hukkanen kuoli pitkän sairastamisen jälkeen 88-vuotiaana 22. heinäkuuta Lahdessa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iisalmen Sanomat.

Hukkanen teki pitkän uran näyttelijänä teattereissa, tv:ssä ja valkokankaalla. Hänet muistetaan erityisesti sarjoista VelipuolikuuMetsolat ja Team Ahma, sekä elokuvista Simpauttaja, Manillaköysi ja Painija.

Hänen viimeisimpiin rooleihinsa lukeutuu Kullervo Väkeväisen rooli tv-sarjassa Lehmän vuosi.

Mittavan tv- ja elokuvauran ohella Hukkanen näytteli useissa Suomen teattereissa Oulusta Lappeenrantaan. Hän jäi eläkkeelle Lahden kaupunginteatterista vuonna 1991, mutta jatkoi näyttelemistä vielä eläkepäivillään.

 

Ylen Elävän arkiston video Velipuolikuu-sarjan Laskiämpäri-sketsistä.

Rehti mies, erityinen huipputyyppi

Näyttelijäkollegat ovat ottaneet uutisen Hukkasen poismenosta haikeudella. Moni on puhunut legendasta kauniin sanoin.

– Hän jätti kyllä hienon jäljen suomalaiseen teatteriin ja myöskin tv-viihteeseen. Sellaisia persoonallisuuksia enää harvoin löytyy, ja sellaisia maailma tarvitsisi lisää, näyttelijä Mikko Kivinen sanoi Ilta-Sanomille.

Vuonna 1975 Eskon rinnalla Simpauttaja-elokuvassa näytellyt Ahti Kuoppala, 86, kertoi Iltalehdelle, että Eskon kanssa oli aina mukava työskennellä.

– Voin sanoa, että hän oli mies mitä parhaimmasta päästä. Esko oli oikein mukava ja rehti mies.

Myös näyttelijä Aake Kallialalle Hukkasen kuolema oli Ilta-Sanomien mukaan pysäyttävä uutinen.

– Esko oli ihan oma persoonansa, todella omaperäinen tyyppi. Kaikki hänessä, puhetyylistä lähtien oli aivan erityistä, hän kertoi.

– Emme viime vuosina pitäneet paljoa yhteyttä, mutta kähistiin aina asioista. Hän oli erittäin hauska työtoveri, huipputyyppi.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Nyrkkeilijä kirjoittaa tämänhetkisen elämänsä haasteista pitkässä Instagram-kirjoituksessaan.

Nyrkkeilijä Eva Wahlström kertoo Instagramissa julkaisemassaan tekstissä uusperhe-elämän haasteista. Kirjoituksen aluksi hän kertoo, että haluaa tuoda asian esille yhdessä puolisonsa Niklas Räsäsen kanssa.

– Kuten tiedätte, Nikulla ja minulle on molemmilla lapsi edellisestä suhteesta, eli perheessä on kaksi lasta, joilla on kaksi kotia, Eva kirjoittaa.

 

Haluamme Nikun kanssa nostaa esille vaijettua aihetta. Olemme erittäin onnellisia yhdessä, ja se varmasti näkyy kaikesta, myös kuvista joita jaamme. Se ei kuitenkaan ole ihan koko totuus. Kuten tiedätte, Nikulla ja mulla on molemmilla lapsi edellisestä suhteesta/liitosta, eli perheessä on kaks lasta joilla on kaksi kotia. Mä herään joka ikinen aamu ajatukseen "Leon." En aina heti muista, että nythän oli isän vuoro, eikä poika ole kotona. Kun kävelen pojan huoneen ohi sänky on tyhjänä ja leikit on jäänyt kesken. Sydän painaa taas sata kiloa ja ahdistaa. Niklas vuorostaan saattaa opettaa mun pojalle asoita, samalla kun omansa on äitinsä luona eikä isä paikalla. Ja Niku kokee suurta syyllisyyttä. En käsitä, että monet eronneet vanhemmat kertovat miten hienosti ero on sujunut lasten kohdalla. "Lapset ovat sopeutuneet niin hienosti" ja "Asumme niin lähekkäin että lapset voi tulla ja mennä kuten haluavat" jne. No lasten on pakko sopeutua, eihän niille anneta vaihtoehtoa. Tai sitten ei vaan kehdata myöntää, että tää on ollu hemmetin vaikeaa kaikille. Nyt kolme vuotta eron jälkeen voin sanoa, että lapset voivat hyvin. Mutta silti. Miten lapsi oppii asettumaan ja löytää rauhan, kun elää kahdessa kodissa? Mitä kun leikit on kesken kun täytyy vaihtaa kotia, tai poika on sopinut treffit naapurin lapsen kanssa ymmärtämättä, että juuri silloin on toisen vanhemman päivä. Mitä jälkiä se jättää lapsiin, että heidät erotetaan vuorotellen toisesta vanhemmasta vasten tahtoaan? Mitä kun kodeissa on eri säännöt, tai kun lapsi joutuu välillä suojelemaan toista vanhempaa, tai kun juuri se tärkeä unilelu on toisessa kodissa? Mitä kun lapsi aina ikävöi toista vanhempaa, vaikka aikaa kuluisi kuinka? Ja mitä kun en voi olla lapselle läsnä joka hetki, vaikka haluaisin? Kun en voi lohduttaa kun hän kaipaa, kun en näe häntä tekemässä ensimmäistä maalia jalkapallo-ottelussa tai hyppäämässä volttia mereen ekaa kertaa. En halua syyllistää ketään, sillä monesti ero on välttämätön eikä kenenkään pidä elää huonossa suhteessa, ellei sitä pysty muuttamaan paremmaksi. Se ei tietenkään ole lapsellekaan hyväksi. Mutta ei myöskään haluta kannustaa ketään antamaan periksi liian helposti.

A photo posted by eva wahlström (@eva_wahlstrom) on

Hän kertoo tekstissään, kuinka vaikeaa vanhemmalle on, että lapsi asuu kahdessa eri kodissa.

– Herään joka ikinen aamu ajatukseen 'Leon'. En aina heti muista, että nythän oli isän vuoro, eikä poika ole kotona. Kun kävelen pojan huoneen ohi, sänky on tyhjänä ja leikit on jäänyt kesken. Sydän painaa taas sata kiloa ja ahdistaa. Niklas vuorostaan saattaa opettaa minun pojalleni asioita, samalla kun omansa on äitinsä luona eikä isä paikalla. Ja Niku kokee suurta syyllisyyttä.

 ”Herään joka ikinen aamu ajatukseen 'Leon.'”

Menetetyt ensimmäiset voltit

Eva pohtii kirjoituksissaan, miten eroperheessä elävä lapsi pärjää kahden kodin välillä. Lisäksi hän ihmettelee, kuinka moni sanoo, että uusperheessä eläminen on helppoa.

– En käsitä, että monet eronneet vanhemmat kertovat, miten hienosti ero on sujunut lasten kohdalla. 'Lapset ovat sopeutuneet niin hienosti' ja 'Asumme niin lähekkäin, että lapset voi tulla ja mennä kuten haluavat' ja niin edelleen. No lasten on pakko sopeutua, eihän niille anneta vaihtoehtoa. Tai sitten ei vaan kehdata myöntää, että tämä on ollut hemmetin vaikeaa kaikille, Eva kirjoittaa.

Evan omasta erosta on jo kolme vuotta. Hän kertoo, että kahden kodin järjestelmä toimii tällä hetkellä hyvin, mutta siitä huolimatta tilanne edelleen mietityttää.

”Mitä kun kodeissa on eri säännöt, tai kun lapsi joutuu välillä suojelemaan toista vanhempaa, tai kun juuri se tärkeä unilelu on toisessa kodissa?”

– Mitä kun kodeissa on eri säännöt, tai kun lapsi joutuu välillä suojelemaan toista vanhempaa, tai kun juuri se tärkeä unilelu on toisessa kodissa?

– Mitä kun lapsi aina ikävöi toista vanhempaa, vaikka aikaa kuluisi kuinka? Ja mitä kun en voi olla lapselle läsnä joka hetki, vaikka haluaisin? Kun en voi lohduttaa, kun hän kaipaa, kun en näe häntä tekemässä ensimmäistä maalia jalkapallo-ottelussa tai hyppäämässä volttia mereen ekaa kertaa, Eva kirjoittaa.

Lopuksi hän kehottaa ihmisiä harkitsemaan tarkasti, ennen kuin eroaa.

– Monesti ero on välttämätön eikä kenenkään pidä elää huonossa suhteessa, ellei sitä pysty muuttamaan paremmaksi. Se ei tietenkään ole lapsellekaan hyväksi. Mutta ei myöskään haluta kannustaa ketään antamaan periksi liian helposti.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Vierailija

Hienoa pohdintaa ja viisaita sanoja. Juuri ennen tätä huttua luin Me Naisten artikkelin täysin vastakkaisesta ajattelutavasta... http://www.menaiset.fi/keskustelu/2218020/ketju/saako_ihan_hyvasta_liito...
Vaikka Eva onkin jo eronnut lapsensa isästä niin on hienoa lukea viisaita sanoja joista joku muu ehkä ottaa opikseen. Toisin kuin tuo toisen artikkelin "terveellä itsekkyydellä" lasten kustannuksella leikkivä äiti.

Muusikko Tero Vaara kirjoitti tiukkasanaisen Facebook-päivityksen lapsuudestaan ja isästään.

Mamba-yhtyeestä tuttu laulaja Tero Vaara, 51, julkaisi eilen Facebookissa julkisen päivityksen, jossa kertoo isänsä kuolleen viime viikon torstaina. Päivityksen mukaan hän on saanut läheisiltään osanottoja tapahtuneesta. Ne hän kertoo ottaneensa vastaan ”herrasmiestyyliin”.

Samalla Tero kuitenkin kertoo, että hänen suhteensa isään oli hankala.

– Ei oltu läheisiä ollenkaan, hän kirjoittaa.

– Vähän tuntuisi, että lopullinen erkaantuminen tapahtui jo vuosikymmeniä sitten. Itkut on itketty.

Teron mukaan peruskoulunopettajana työskennellyt isä oli kotona ”kiukkuinen ja lyhytpinnainen äijä, jolla ei enää ollut paukkuja omien pentujen lapsellisuuksia sietämään”.

”Iltapäivien ilmapiiri porilaisessa pientalossa oli useimmiten kerrassaan painostava”

– Iltapäivien ilmapiiri porilaisessa pientalossa oli useimmiten kerrassaan painostava, Tero kertoo päivityksessään.

Myös isän alkoholin käytöstä Tero kertoo avoimesti.

– Pitkät juomaputket loivat lisää arvaamattomuutta eloon. Viinankatkuun tai horjahteluun oli parasta olla reagoimatta. Klassinen virtahepo olohuoneessa -dilemma väistettiin täydellisellä teeskentelyllä, puhumattomuudella ja ohi katsomisella.

Nuoruuden kodissa Terosta ei tuntunut turvalliselta.

– Uskonnon opettamisesta mies ei omien sanojensa mukaan pitänyt ollenkaan, mutta oli kuitenkin kasvatusmetodikseen omaksunut raamatullisen "Joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan” -filosofian.

”On paljon ajattelemista tästä kaikesta”

Päivityksen alla moni on kiitellyt Teroa suorapuheisesta kirjoituksestaan. Tähän mennessä Teron kirjoitus on kirvoittanut yli 300 kommenttia. Joukossa on osanottoja, sympatiaa ja kertomuksia vastaavista kokemuksista.

– Kiitos kun jaoit, on paljon ajattelemista tästä kaikesta. Se oli sitä aikaa sodan jälkeen, näitä on valitettavan paljon. Surra ei saanut, ei itkeä, ei nauraa. Ei osattu puhua tunteista, ne tulivat sitten ulos juuri näillä menetelmillä joita tässä kirjoitit, eräs kommentoijista kertoo.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Näyttelijä Ellen Pompeo valitsi varman toimeentulon, koska ei uskonut tarpeeksi työllistymiseensä Hollywoodissa.

Näyttelijä Ellen Pompeo, 46, oli kolmikymppinen aloittaessaan supersuositun Greyn anatomia -sairaalasarjan pääosassa. Menestyksestä huolimatta hän myöntää Peoplen haastattelussa miettineensä 12 tuotantokauden aikana, olisiko välillä aika tehdä urallaan jotakin muuta.

Hän päätti kuitenkin pysyä televisioruudussa.

– Päätökseni pysyä Greyn anatomiassa perustui puhtaasti ikääni, näyttelijä myöntää.

– 33-vuotiaana olin tarpeeksi viisas ymmärtääkseni, että kelloni tikittää jo Hollywoodissa, Ellen Pompeo sanoo viitaten ikäsyrjinnästään tunnettuun elokuvateollisuuteen.

Hän myöntää aloittaneensa näyttelijänä tavallista myöhemmin. Vähitellen sopimusneuvotteluissa kävi ilmi, ettei roolien löytyminen enää neljänkymmenen ikävuoden lähestyessä ole helppoa.

Ei vanhoille jaksoille

Päätös jäädä sarjaan olikin Ellenin mielestä hyvä, eikä hän kadu sitä. Sarja menestyi hyvin ja tarjosi hänelle varman toimeentulon.

– Päätin pysyä sarjassa, olla kiitollinen ja yrittää ratsastaa sillä niin kauan kuin pystyn. Olen erittäin tyytyväinen päätökseeni, ja ajan kuluessa se on tuntunut aina vain paremmalta.

Vaikka näyttelijä suhtautuukin vanhenemiseen luonnollisena asiana, vuosikymmenen takaisia jaksoja hän ei halua katsoa – onhan hän vanhentunut ruudussa yli 10 vuotta.

– Niin epämiellyttävää kuin ikääntymisensä katsominen onkin, en usko, että fyysiseen kauneuteen keskittyminen on paras juttu mielen kannalta.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.