Scarlett Johansson rakentaa määrätietoisesti uraansa, eikä suunnittele vielä perheen perustamista. – Toki haluan muutaman lapsen, jotain yhden ja kymmenen väliltä, uuden rakkaan löytänyt näyttelijätär kertoo.

Lehtikuva

Scarlett Johansson, 27, on pieni nainen, mutta hän onnistuu täyttämään tilan niin olemuksellaan kuin kuuluvalla äänelläänkin. Hän pölähtää sisään newyorkilaishotellin huoneeseen kesken kollegansa Matt Damonin haastattelun ja alkaa kuittailla miehelle välittömästi.

– Blaa blaa blaa, siinä puhuu maailman seksikkäin iskä. Ne sanat eivät kyllä sovi yhteen millään, Scarlett kailottaa ja tarttuu Koti eläintarhassa -elokuvan vastanäyttelijäänsä hartioista.

Kesken lauseen yllätetty Matt näyttää hieman kiusaantuneelta ja kommentoi pikaisesti olevansa ennemminkin maailman pisin kääpiö.

Scarlett sen sijaan on tämän hetken kuumin naisnäyttelijä, ja hänelle on rapsahdellut voittoja useammastakin seksisymboliäänestyksestä. Sumuisessa silmämeikissään, mustiin farkkuihin ja läpikuultavaan "johonkin vanhaan" paitaan pukeutuneena hän näyttää siltä, ettei yksinkertaisesti voi seksikkyydelleen mitään, olipa hänen päällään mitä tahansa.

– Seksikkään leima johtuu ehkä siitä, että olen kurvikas ja itsevarma siitä. Itse en ajattele olevani seksisymboli, mutta nyt jo hyväksyn, että minua pidetään sellaisena. Muutaman vuoden päästä tulee joku toinen, sanoo näyttelijätär, joka istuu jalkojensa päälle käpertyneenä, jauhaa purukumia ja on selkeästi jo lopen kyllästynyt toimittajien vakiokysymykseen.

Hän puhuisi mieluummin esimerkiksi politiikasta, yhdestä lempiaiheistaan.

Alastonkuvia netissä

Vaikka Scarlett onkin tunnettu vartalostaan, hän ei ole näytellyt täysin alasti yhdessäkään elokuvassa. Viime syyskuussa kaikki kuitenkin pääsivät kurkistamaan tähtösen vaatteiden alle, kun joukko Scarlettin puhelimesta varastettuja alastonkuvia levisi internetissä. Kuvissa Scarlett kieriskelee yläosattomissa sängyllä ja esittelee takamuksensa kaaria.

Heikkohermoisempi olisi väittänyt kuvissa esiintyvän joku hyvin samannäköinen henkilö, mutta Scarlett toimi toisin. Hän myönsi omistavansa kuvien tekijänoikeudet eli tunnusti, että todella esiintyy itse kuvissa. Hän myös pani FBI:n jahtaamaan hakkeria, jonka uhreiksi ovat hänen lisäkseen joutuneet useat muutkin näyttelijättäret. Hakkeri pidätettiin, mutta kuvat säilyvät internetissä ikuisesti.

Myöhemmin Scarlett kertoi, että kännykkäkuvat olivat muutaman vuoden takaa ja ne oli tarkoitettu hänen silloiselle aviomiehelleen Ryan Reynoldsille, 35. Lisäksi hän lausui viileästi "tiedän parhaat puoleni".

Scarlett ei piitannut skandaalista vaan jatkoi töiden tekoa: hän kuvasi kaksi elokuvaa sekä matkusti kuivuuden ja nälänhädän runtelemiin Somaliaan ja Keniaan herättääkseen ihmisten tietoisuuden maiden tilanteesta.

Yhteiskunnallista valveutuneisuuttaan näyttelijä on osoittanut myös antamalla rahaa hyväntekeväisyyteen. Elokuvaroolien lisäksi mammonaa on tippunut muun muassa Dolce & Gabbanan, Louis Vuittonin, L’Oréalin ja Reebokin keulakuvana olosta.

Toki shoppailuunkin Scarlett on välillä sortunut. Yhtä ostostaan hän katuu erityisesti.

– Tarvitsin autoa ja ostin kerran sellaisen ajattelematta. Kun se saapui kotiini, tajusin, millainen peto oli kyseessä. Todennäköisesti se tuhosi koko otsonikerroksen pelkästään olemalla autotallissani.

Eläintarhan Kelly

Internetin alastonkuvakohu on nyt joka tapauksessa takana ja huomio kiinnittyy uuteen koko perheen draamaan Koti eläintarhassa. Tositapahtumiin ja samannimiseen kirjaan perustuvassa elokuvassa Scarlett näyttelee eläintenhoitaja Kelly Fosteria, ja Matt Damon on eläintarhaan lapsineen muuttava leski Benjamin. Yhdessä he herättävät ränsistyneen eläintarhan uuteen loistoon.

Kellyn rooli on kaukana glamourista, joten Scarlett ei käyttänyt kuvauksissa juuri lainkaan meikkiä. Jätkämäinen, tomerasti kädet puuskassa ja jalat harallaan seisova Kelly tuntuu olevan aika kaukana tosielämän hehkeästä Scarlettista. Näyttelijä itse pitää huulipunan aina käden ulottuvilla, sillä se on pelastus kaikkeen. Muutenkaan hän ei mielellään liiku ilman meikkiä – koskaanhan ei voi tietää, keneen törmää.

Mutta yhtymäkohtiakin rooli-Kellyyn on, sillä näyttelijä rakastaa eläimiä. Hänellä on chihuahua Maggie ja kultaisennoutajan kaltainen pelastuskoira Baxter. Menestyksestään huolimatta Scarlett elää melko tavallisesti ja välttelee seurapiirejä, kun se vain on mahdollista.

– Tykkään olla New Yorkissa, käydä elokuvissa, konserteissa, nähdä ystäviäni.

Tuulinen rakkauselämä

Uunituoreet uutiset kertovat, että Scarlett seurustelee newyorkilaisen mainosalalla työskentelevän Nate Naylorin, 27, kanssa. Suhde on jatkunut julkisuudelta salassa peräti viisi kuukautta.

Hiljattain huhuttiin myös, että Scarlett olisi etsimässä uutta kotia Lontoosta. Syyksi kerrottiin, ettei Scarlett kestänyt ex-aviomiehensä Ryan Reynoldsin ja tämän uuden tyttöystävän, Gossip Girl -näyttelijän Blake Livelyn, 24, kuhertelua samassa kaupungissa.

Vaikka Scarlett tuntuu nyt vakiintuneen ja kulkevan onnellisena New Yorkin kaduilla uuden kultansa kainalossa, tähden rakkauselämä on ollut tuulista.

Scarlett vaikuttaa aina onnistuneen nappaamaan kainaloonsa juuri sen, kenet hän haluaa. Nimekkäässä listassa ovat muun muassa sydäntenmurskaajat Jared Leto, Josh Hartnett ja Justin Timberlake. Myös huhuttujen deittikumppaneidenkin lista on pitkä. Viime vuonna Scarlettin nähtiin lohduttautuvan näyttelijä Sean Pennin, 51, seurassa.

Avioero näyttelijä Ryan Reynoldsista oli nuorelle Scarlettille kova pala, ja hän myöntää olleensa masentunut eron jälkeen. Hän ei ollut tarpeeksi valmistautunut avioelämän ylä- ja alamäkiin. Yksi syy liiton kariutumiseen oli, ettei pariskunnalla ollut riittävästi yhteistä aikaa. Avioliitto oli tuntunut Scarlettista kuitenkin oikealta ja luonnolliselta ratkaisulta siinä vaiheessa elämää. Hänestä se oli itse asiassa paras asia, jonka hän oli koskaan tehnyt.

Koska Scarlett puhuu rakkauselämästään vain harvoin, hänen suhteistaan tiedetään lähinnä miesten nimet. Näyttelijätär haluaa säilyttää niin paljon yksityisyydestään kuin mahdollista. Siksi hän ei ole esimerkiksi Facebookissa tai Twitterissä.

Lapsia? Toki!

Scarlettilla on kuitenkin muutama hyvä ystävä, joiden kanssa hän voi puhua luottamuksellisesti mistä tahansa. Lisäksi hänellä on läheinen suhde kaksoisveljeensä Hunteriin.

Näyttelijäksi Scarlett halusi jo lapsena ja hän onkin keskittynyt uraansa aina täysillä. Perheen perustaminen ei siksi ole vielä suunnitelmissa.

– Juuri nyt en ajattele äitiyttä. Olen 27 ja keskellä työuraani, joten perhe ei kuulu tähän hetkeen. Toki haluan muutaman lapsen jokin päivä.

Haaveilemaansa lapsilukua hän ei suostu paljastamaan.

– Muutaman, jotain yhden ja kymmenen väliltä, hän heittää.

Äitiyden sijaan Scarlett keskittyy toisenlaiseen lapseen: ohjaustyöhön. Ohjaaminen tuntuu Scarletista luontevalta jatkolta uralle, mutta taustalla piilee ajatus myös siitä, ettei naisnäyttelijälle välttämättä riitä iän karttuessa tarpeeksi rooleja. Scarlett on tosin pysynyt Hollywood-elokuvien kestotähtenä jo pitkään, eikä suosio näytä ainakaan vielä hiipuvan. Siitä hän saa kiittää omia hyviä valintojaan, olivatpa kysymyksessä pienet hittileffat tai ison budjetin kassamagneetit.

Scarlett ei näyttelisi elokuvassa, jonka vuoksi hän ei itse olisi valmis jonottamaan lippukassalle.

– Töissäni on riitettävä sekä fyysisiä että emotionaalisia haasteita.

Vielä yksi unelmarooli

Maailman seksikkäin nainen, 2000-luvun Marilyn Monroe ja Woody Allenin muusa... Scarlett on saavuttanut alle 30-vuotiaana kaiken sen, mistä näyttelijäuralle tähtäävät nuoret naiset haaveilevat. Yksi unelmarooli Scarlettilla on kuitenkin vielä mielessä.

– Haluaisin näytellä Norma Desmondia elokuvan Sunset Boulevard (Auringonlaskun katu) uudelleenfilmatisoinnissa.

Siihen Scarlett on kuitenkin vielä parikymmentä vuotta liian nuori. Tämän tähden ura valkokankaalla ei todellakaan ole ohi.

Haastattelun lisäksi jutun lähteinä on käytetty artikkeleita lehdistä Los Angeles Times, Daily Mail, People.com, Vanity Fair, Cosmopolitan ja Interview.

Lauantain livelähtetykseen valmistautuva laulaja juhli halloween-bileissä Lontoossa.

Tästä eivät kauhukostyymit enää synkkene eikä Saara Aallon ihonväri kalpene.

Britannian X Factor -kilpailijat viettivät halloween-bileitä, joissa suomalaislaulaja juhli kalman kalpeana kauhukuningattarena.

 

Kuva, jonka Saara Aalto (@saaraaalto) julkaisi

Huomiota herättävin yksityiskohta Saaran halloween-tyylissä oli hänen kaulalleen maalattu iso punainen verijälki.

Saara Aalto julkaisi Instagram-tilillään kuvan omasta kauhulookistaan, jonka oli taikonut ammattimaskeeraja Fai Archer.

Lookin peruselementit olivat: vaalea iho, tumma silmämeikki ja syvän punaisiksi maalatut huulet sekä pääkalloseppele ja musta huntu.

 

Kuva, jonka Fai Archer (@faiarcher) julkaisi

Fai Archer julkaisi myös kuvia Saaran halloween-maskista Instagram-tilillään.

Suomalaislaulaja ja hänen kilpakumppaninsa osallistuivat torstai-iltana Lontoossa Kiss FM -radiokanavan bileisiin. Saara Aalto paljasti ennen juhlia odotetun biisivalinnan, jonka hän esittää seuraavassa livelähetyksessä lauantaina.

Lue lisää: Saara esittää seuraavassa X Factor -jaksossa Lady Gagan Bad Romance -kappaleen

Tee itse!

Saaran halloween-maskin voit tehdä helposti itsekin kotona. Jos sinulla ei ole tekoverta etkä ehdi sellaista ostamaan pilailukaupasta, voi veren taiteilla kestävällä punaisella huulipunalla. Päälle kannattaa suihkuttaa meikinkiinnitysainetta.  

Kasvojen meikki onnistuu yksinkertaisimmillaan valkoisella ihonpohjustuksella, mustalla kajaalilla ja tummalla punalla.

Katso video! Miten levittää tumma huulipuna siististi? Katso ohjeet kohta kohdalta

Saara julkaisi myös Facebook-videon illan juhlista Sada Vidoon kanssa.

Siskonpeti-tähden perhearki on palapeliä.

Näyttelijä Sanna Stellan nauttii arjestaan puolivuotiaan Fria-tytön kanssa. Keväällä syntynyt pienokainen on Sannalle ja hänen äänisuunnittelijapuolisolleen Micke Nyströmille kolmas. Pariskunnan kotona kirmaavat ennestään 7-vuotias Rasmus ja 4- vuotias Vilda.

– Fria on aivan ihana tapaus, vaikka nukkuukin juuri nyt todella huonosti. Hänelle taitaa tulla hampaita, Sanna naurahti Nenäpäivä-hyväntekeväisyyskampanjan pressitilaisuudessa Kiseleffin talossa Helsingissä.

Perheonnea varjostaa se, että pari viikkoa ennen Frian syntymää Sannan perheen kotoa löytyi hometta. Lopputulos oli, että koko asunto meni remonttiin ja perhe muutti evakkoon.

– Talostamme löytyi mittava homevaurio, mutta se saadaan korjattua. Säikähdin kunnolla, mutta onneksi kukaan perheestämme ei ehtinyt sairastua vakavasti, Sanna kertoo.

”Toivottavasti pääsemme muuttamaan takaisin kotiin jouluksi.”

Mihinkään oikeustoimiin perhe ei jupakan takia meinaa ryhtyä. Sanna vitsaili, että hänestä saisi nyt hyvän homekoiran.

– Haistan heti kaupan kassalla, kenen vaatteissa haisee home, ja tekee mieli mennä huomauttamaan, että onkohan kotonasikin hometta, hän nauroi.

Korjaustöiden varjolla perhe sai hyvän tekosyyn remontoida samalla vähän kaikkea muutakin, eli remppaprojekti niin sanotusti laajeni. 

– Toivottavasti pääsemme muuttamaan takaisin kotiin jouluksi. Se on sitten toinen juttu, että minkä vuoden jouluna.

Arjen palapeliä

Arki kolmen lapsen, kissan, koiran ja kahden freelancerin perheessä on melkoista palapeliä. Sanna on jo palannut töihin ja tekee sekä juontohommia että tv-töitä ja teatterinäytöksiä. 

– Juuri eilen kävimme mieheni ja äitini kanssa logistisen keskustelun siitä, kuka on missä milloinkin ja miten lasten viennit ja haut toteutetaan. Onneksi on hyvät tukiverkot.

Hässäkästä huolimatta Sannasta tuntuu, että hän elää elämänsä parasta aikaa.

– Aion ottaa kaiken irti tästä vauva-ajasta ja nauttia joka hetkestä, koska lisää lapsia en enää aio tehdä.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntija Elina Tanskanen ja Juustopäät-yhtyeen Jani Tanskanen rakastuivat toisiinsa rytinällä. Aluksi he molemmat vastustivat tutustumista. – Sitoutuminen on järjetön riski, Elina sanoo.

– Olen eri mieltä!

Näin Elina Tanskanen saattaa sanoa, jos näkemykset eivät aviomies Jani ”Jansku” Tanskasen kanssa kohtaa. Enempää kumpikaan ei korota ääntään, eivätkä astiat tosiaankaan lentele. Sen sijaan Tanskasilla neuvotellaan ja keskustellaan.

Elina ja Jansku eivät nimittäin riitele koskaan.

– Meillä on samanlainen, tasainen temperamentti. Perheessämme on tosi rauhallista, Jansku sanoo.

Aiemmissa suhteissaan hän on kyllä riidellyt, mutta Elina on totuttanut hänet siihen, että asioita ei haudota vaan niistä keskustellaan heti.

– Totta kai tulee tilanteita, joissa olemme eri mieltä. Jos jokin alkaa painaa mieltäni, pakotan itseni nostamaan sen heti pöydälle, Elina sanoo.

Vaikka kielenkäyttö olisi rauhallista, arki ei aina ole.

– Olemme yrittäjäperhe, mikä tarkoittaa hyviä ja huonoja asioita. Parhaimmillaan kolmea ipanaa viedään ympäriinsä minuuttiaikataululla, Elina kertoo.

– Koti on usein pommin jäljiltä. Olen toivottoman huono siivoamaan. Varoitin Janskua jo kolmansilla treffeillä, että siinä asiassa olen hyvin suurpiirteinen ja boheemi.

Ensitreffit sokkona

– Mehän olemme tavanneet sokkotreffeillä. Kaverimme painostivat meitä tapaamaan, koska heidän mielestään sovimme tosi hyvin yhteen, Elina kertoo.

Jos tarjoutuu mahdollisuus tavata uusi ihminen, se kannattaa tsekata. Oli toukokuu 2008, ja näin neuvottiin sinkku­oppaassa, jonka toimittaja Elina Pirinen, 31, oli muutama vuosi sitten julkaissut.

Elina oli sinkku, ja hänen työkaverinsa oli löytänyt hänelle juuri sopivan miehen: 30-vuotiaan Janskun, joka oli mainosalan yrittäjä ja vuosituhannen vaihteessa lopettaneen Juustopäät-yhtyeen rumpali.

Elinan tilanne parisuhteen kannalta oli kuitenkin huono.

– Minulla oli kolmenkympin kriisi, ja mietin, kuka olen ja mitä teen – sellainen pyörremyrsky mielessä, Elina kertoo.

Janskulle hetki oli vähintään yhtä huono kuin Elinalle. Hänellä oli pieni lapsi hiljattain eroon päättyneestä suhteestaan.

– Olen aina ollut tosi maalaisjärki-ihminen. Sitten joku sanoo, että lähdepä sokkotreffeille. Ei tule tapahtumaan! Jansku sanoo.

Lopulta Elina laittoi Janskulle viestin Facebookissa, jotta treffeille painostaneet kaverit olisivat tyytyväisiä. Kaksikko pääsi välittömästi yhteisymmärrykseen siitä, että on parempi, ettei heistä tule mitään.

– Kun paineita ei ollut, kirjoittelimme jonkin aikaa niitä näitä, Elina sanoo.

Toukokuun viimeisenä iltana Jansku vietti kaverinsa kanssa poikien saunailtaa Helsingissä. Saunomisen jälkeen he lähtivät kaverin ehdotuksesta keskustaan.

”Kaverit kiusasivat meitä siitä, että olimme imeliä ja vaaleanpunaisessa rakkauskuplassa.”

Myös Elina oli ulkona samana iltana.

– Soittelimme Janskun kanssa illan mittaan ja sovimme näkevämme, kun kerran molemmat olimme liikenteessä, Elina sanoo.

– Kaverilleni tuli hirveän nopeasti kiireellistä menoa, Jansku muistelee.

– Joimme GT:tä ja kerroimme huonoja vitsejä. Sitten saatoit minut bussille, ja halasimme, Elina lisää.

Tismalleen vuoden päästä, kevään viimeisenä lauantaina, Elina ja Jansku Tanskanen pukeutuivat mustiin ja saivat toisensa punk-teemaisissa häissään Helsingissä.

Aikuiset rakkauskuplassa

Ennen häitä ehti tapahtua seuraavaa: Jansku ja Elina kävivät silloin tällöin lounaalla ja leffassa. Loppukesästä, erään yhdessä vietetyn kahvilaillan jälkeisenä aamuna, Elinalla oli oudon hyvä olo.

– Siivosin, menin jumppaan ja jumpasta ostamaan terveysruokia, Elina kertoo yllättävästä tarmonpuuskastaan.

Verkkainen tutustuminen johti rakastumiseen, joka sitten etenikin rytinällä. Janskun pienen ja suloisen tyttären Elina tapasi meriakvaario Sea Lifessa. Sen jälkeen kolmikko söi Janskun tekemää lohikeittoa.

– Kaverit kiusasivat meitä siitä, että olimme imeliä ja vaaleanpunaisessa rakkauskuplassa, Elina sanoo.

Jansku pohti tarkkaan, onko Elina se oikea. ”Kyselin kavereiltani, että jos elämässä olisi yksi mahdollisuus lukita kumppani, eikä sitä voisi enää vaihtaa, lukitsisitko sen ihmisen, jonka kanssa olet nyt. Itse olen päätöksestäni edelleen samaa mieltä.”

Jansku ja Elina kuvittelivat olevansa kadoksissa olleita toistensa kopioita. He puhuivat öisin puhelimessa tuntikausia ja katselivat huvikseen kivannäköisiä asuntoja.

– Yhtenä yönä puhelimessa sanoin, etten halua muuttaa yhteen, ellei ole puhetta lapsista ja avioliitosta, Elina sanoo.

Jansku suhtautui ajatukseen suopeasti. Hän kosi Elinaa muutamaa kuukautta myöhemmin, täysin yllätyksenä.

Aiemmin Elina ei ollut koskaan kuvitellut haluavansa naimisiin. Ei hän ollut ajatellut lapsiakaan.

– Yhtäkkiä jostain syvältä kumpusi halu sitoutua ja perustaa perhe.

Rakkauskupla kesti pitkään. Ensimmäinen yhteinen lapsi Tanskasille syntyi häitä seuraavan vuoden helmikuussa. Kahden vuoden kuluttua häistä Elina odotti toista lastaan. Elina muistaa, miten hän katseli miestään noihin aikoihin:

– Oli outo olo. Mietin, onko alkamassa jokin kriisi.

Kyse olikin vain huumaavan alkuvaiheen loppumisesta.

– Se oli hetki, kun siirryimme rakastumisvaiheesta rakastamisvaiheeseen. Pahin huuru oli hälvennyt. Piti hyväksyä toisen erilaisuus ja erillisyys, ja siinä oli paljon sulattelemista.

Ei tullut kriisiä, tuli arki: Elina opiskeli logoterapiaa. Kuopus syntyi marraskuussa, kun keskimmäinen lapsista ei ollut vielä kahtakaan vuotta. Elina alkoi ottaa vastaan ensimmäisiä terapia-asiakkaitaan, Jansku hautoi levyä studiossa kuukauden keskellä loskaisinta talvea.

– Jälkikäteen olen miettinyt, että hyvänen aika, mikä ajanjakso, Elina sanoo.

Hullunmyllystä Tanskaset suoriutuivat avoimuudella ja tiimihengellä. Aika, hengitteleminen, ajatteleminen ja puhuminen auttoivat silloin ja ovat tehonneet kaikkissa suhteen kipukohdissa.

– Läpinäkyvyyttä liippaava avoimuus ei sovi kaikille, mutta minä tykkään siitä. Vaikka kipukohtia on ollut, olemme päässeet niistä aina jotenkin yli, eikä suhde ole koskaan ollut veitsenterällä, Elina kertoo.

Musamies ja opintonarkkari

Kumppanin tuki on ollut ehdoton edellytys sekä Elinan että Janskun työuralle. Elina uskoo, että ilman miestään hän ei edes olisi yrittäjä.

– En ole luonteeltani mikään näyttävien liikkeiden tekijä. Ilman Janskua en varmastikaan olisi vaihtanut alaa ja perustanut firmaa.

Jansku taas palautti musiikin elämäänsä Elinan tapaamisen jälkeen. Hän oli rumpalina 1990-luvulla Juustopäät-yhtyeessä ja ajautui levynkansien tekemisen kautta mainosalalle. Vuodet ennen Elinan tapaamista olivat ruuhkaisia pienen lapsen ja yrityksen kanssa, ja musiikille jäi vain vähän aikaa.

– Vasta kun elämäni meni Elinan kanssa raiteilleen, aloin taas ajatella musiikkia. Olen rakentanut studion, perustanut pienen levy-yhtiön ja tehnyt comebackin Juustopäiden kanssa. En olisi pystynyt tekemään näitä asioita ilman Elinan kannustusta.

– Kun Jansku on keikoilla, onhan se perheeltä pois. Musiikkiprojektin ajan Janskun aivot ovat sen parissa, vaikka keho olisikin kotona tekemässä spagettia. En kuitenkaan haluaisi ikinä viedä musiikkia häneltä, Elina sanoo.

” Vaikka kipukohtia on ollut, olemme päässeet niistä aina jotenkin yli.”

Elina on nähnyt, kuinka Janskun kasvot loistavat keikkojen jälkeen. Sellaista onnea ei halua kieltää puolisoltaan. Vastaavasti Jansku ei ole asettunut poikkiteloin Elinan intohimolle, opiskelulle. Nyt kesken ovat toimintaterapeutin opinnot.

– Elina on opiskelunarkomaani. Veikkaan, että hän lakkaa opiskelemasta vasta, kun vedetään mullat päälle, Jansku kuvailee vaimoaan.

– Joo, mutta olen luvannut, etten enää suorita varsinaisia tutkintoja enkä kaksia opintoja päällekkäin, Elina huomauttaa.

Sitoutuminen on hardcorea

Parisuhteessa Elina on saanut opetella luottamista.

Elinan mielestä sitoutuminen on hardcorea, koska elämässä voi tapahtua mitä vain.

– Etukäteen ei voi tietää, mitä elämä vielä heittää tielle. Olen ylpeä aviomiehestäni ja pidän häntä hyvännäköisenä, mutta ulkonäkö ja tekemiset ovat katoavaisia, huonoja syitä olla yhdessä. Sitoutuminen on järjetön riski, Elina sanoo.

– Minulle on ollut kasvun paikka ymmärtää, millaista on todella luottaa ja oikeasti olla lähellä toista. Suhteen alussa tarkistelin Janskulta rivien välistä, uskallanko kiintyä vai tulenko satutetuksi.

Palkkio luottamuksesta on ollut hyvä ja turvallinen olo. Nyt luottamus on jo niin lujaa, että toisen uskaltaa antaa tehdä koko perheen elämään vaikuttavia päätöksiä.

Yhden sellaisen Jansku teki kolme vuotta sitten, kun hän päätti ostaa perheelle mökin. Elina näki paikan ensimmäisen kerran vasta, kun se oli jo heidän omansa.

– Se oli superhyvä hankinta, koska mökki on meille ainoa paikka rauhoittua. Siellä tehdään puolukkahilloa ja katsotaan yhdessä Vain elämää, Elina sanoo.

– Kertaakaan en ole joutunut katumaan luottamustani, vaikka minua olisikin ensin vähän epäilyttänyt.

Elina on akateeminen kyseenalaistaja, Jansku sydämeltään punkkari. ”Haluamme kyseenalaistaa kaikenlaista. En tykkää esimerkiksi siitä, että parisuhteen muotoa tai sisältöä pidetään itsestäänselvyyksinä”, Elina toteaa.

Elän niin kuin opetan

Elinan työ Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijana ei Janskun mukaan näy kotona. Tanskaset ovat kumpikin tottuneet olemaan työnsä takia esillä.

Elina ajattelee, että jos yrittää neuvoa toisia ihmisiä rakkaudessa, täytyy opetuksiaan noudattaa itsekin – edes suurimman osan ajasta.

– Olisi todella tekopyhää puhua asioista, joita ei yrittäisi harjoittaa omassa parisuhteessa.

”Kun yrittää pääosin parhaansa, ei haittaa, jos joskus alittaa riman.”

Elinan ja Janskun suhteessa tärkeintä ovat yhteinen aika ja se, että he ovat kiinnostuneita toistensa tekemisistä ja ajatuksista.

– Kun yrittää pääosin parhaansa, ei haittaa, jos joskus alittaa riman. Minä saatan valittaa asioista, joilla ei ole mitään merkitystä ja joita kukaan ei edes muista seuraavalla viikolla, Elina myöntää.

Lapsiaan Tanskaset yrittävät kasvattaa yksilöinä ja tuputtamatta omia kiinnostuksenkohteitaan. Se onnistuu vaihtelevasti.

– Totta kai vanhempana syyllistyy kaikenlaisiin rimanalituksiin, Elina sanoo.

– Jossain vaiheessa mietin, onko elämme yhtä poikkeustilaa vai rauhoittuuko kohta. Lopulta totesimme, että ei tämä rauhoitu: säätämisen määrä on vakio ja kohde vain vaihtuu, Jansku jatkaa.

Säätämisen keskellä auttaa se, että kumpikin puoliso osaa lukea toista. Pienikin havainto riittää.

– Elina on sellainen pikku anturi, joka osaa tulkata tekemisiäni minullekin. Ja kun minä avaan kotioven, tiedän ensimmäisten sekuntien aikana, painaako Elinan mieltä jokin, vaikken näkisi mitään.

Elina ja Jani Tanskanen

Elina Tanskanen

  • 39-vuotias seksuaali- ja logoterapeutti.
  • Pitää vastaanottoa, kouluttaa seksuaalineuvojia ja kirjoittaa Helsingin Sanomiin kolumneja. Opiskelee toimintaterapiaa.
  • Ennen terapiatyötä työskennellyt eri tehtävissä aikakauslehdissä. Kirjoittanut useita kirjoja muun muassa sinkkuudesta ja parisuhteesta.
  • Asiantuntijana Ensitreffit alttarilla -televisiosarjassa.

 

Jani ”Jansku” Tanskanen

  • 38-vuotias mainosalan yrittäjä ja muusikko.
  • Vetää Designer Helsinki -mainostoimistoa.
  • Juustopäät-yhtyeen rumpali. Juustopäät keikkaili ja levytti vuosina 1993–1999 ja teki paluun kaksi vuotta sitten.
  • Soittaa ja tuottaa musiikkia. Perusti hiljattain pienen levy-yhtiön.

Suomalaislaulaja esittää X Factor -ohjelmassa Lady Gagan hittikappaleen.

Britannian X Factor -ohjelmassa kilpaileva Saara Aalto, 29, esittää seuraavassa livelähetyksessä Lady Gagan vuonna 2009 ilmestyneen Bad Romance -kappaleen.

Biisi julkaistiin alun perin The Fame Monster -levyllä ja sen video kahmi monta palkintoa MTV Video Music Awards -gaalassa.

Saara Aalto kertoi kappalevalinnastaan muun muassa Twitterissä.

Monet fanit ovat jo kuulleet uutisen ja iloinneet laulajan kappaleesta. Saara Aallon Twitter- ja Instagram-julkaisut ovat saaneet paljon kommentteja, joissa fanit kehuvat sekä biisivalintaa että suomalaislaulajan kykyjä.   

Viime viikolla vastaanotto oli erilainen. Silloin suurin osa faneista oli huolissaan kappalevalinnasta, joka oli Björkin It's Oh So Quiet.  Saara veti kuitenkin melkoisen Björk-show'n X Factorin livelähetyksessä ja hurmasi kaikki neljä tuomaria.

Terkkuja Adamilta!

Biisivalintansa lisäksi Saara hehkutti Twitterissä tänään myös Adam Lambertilta saamiaan terveisiä.