”En pelkää ottaa riskejä, mutta joskus se on väsyttävää. Siitä piirteestä ei niin vain luovutakaan”, Emilia naurahtaa. Kuvat: Liisa Valonen
”En pelkää ottaa riskejä, mutta joskus se on väsyttävää. Siitä piirteestä ei niin vain luovutakaan”, Emilia naurahtaa. Kuvat: Liisa Valonen

Toistuvat pettymykset ihmissuhteissa ja torjutuksi tulemisen tunteet saivat ”rakkaustohtori” Emilia Vuorisalmen hakeutumaan terapiaan. – Olen pohtinut, että ehkä minusta ei vain tykätä.

Räiskyvä lienee turhan laimea termi kuvaamaan tv-kasvo, lääkäri Emilia Vuorisalmea, 38. Innostuessaan Emilia hypähtelee ylös tuoliltaan, nauraa kovaan ääneen ja elävöittää puhettaan käsillään. Puheenaiheet vaeltelevat remonttisuunnitelmista tieteellisiin tutkimuksiin ja patologin pöydällä avatusta ihmisruumiista omaan rakkaus-elämään.

Tällä hetkellä Emilia on sinkku. Hänen viimeisin parisuhteensa päättyi huumaavan ja kiihkeän alun jälkeen, koska Emilia huomasi miehen painavan häntä jatkuvasti alas. Jopa Emilian ystävät alkoivat varoitella häntä tilanteesta. He huomasivat, ettei suhde tehnyt Emilialle hyvää.

– Lähdin suhteeseen täysillä ja sokeuduin nopeasti, vaikka samalla huomasin, ettei mies kohdellut minua hyvin. Jälkikäteen katsottuna kyseessä oli niin sanottu toksinen eli myrkyllinen rakastuminen, jossa rakkaus oli väärällä tavalla koukuttavaa. Tämä ihminen sai minut tuntemaan itseni hyvin epävarmaksi, niin naisena kuin työelämässä, Emilia miettii.

”Terapiassa pohdin, miksi vedän tietynlaisia ihmisiä puoleeni.”

– Tällä kertaa minulla oli kuitenkin voimia irtautua hankalasta tilanteesta. Viimeisen suhteeni jälkeen päätin myös hakeutua terapiaan. Siellä pohdin, miksi vedän tietynlaisia ihmisiä puoleeni ja miten pystyisin muuttamaan sitä.

Terapeutti sanoi, että Emiliasta ulospäin säteilevä vahvuus voi vetää puoleensa vääränlaisia ihmisiä ja pelottaa monia.

– Parisuhteessa olen ärsyttävän takertuva ja intensiivinen, varsinkin alkuvaiheessa. Kietoudun kumppaniin tiukasti, niin henkisesti kuin fyysisesti, Emilia naurahtaa.

– Vedän puoleeni samankaltaisia ihmisiä, yhtä intensiivisiä. Eteeni onkin tullut tilanteita, joissa suhteen happi on loppunut, Emilia kertoo.

Terapeutin mukaan Emilian olisi parempi aloittaa suhde esimerkiksi ystävyydestä, kun toisen jo tuntee.

– Olen tosi hyvä rakastumaan. Rakastaminen ja kiintyminen vaatiikin sitten enemmän. Tähänkin suhteeseen heittäydyin täysillä ja avoimena. Vaikka suhde oli lyhyt, se ehti loukata ja satuttaa, mutta myös pakotti minut katsomaan peiliin. Siksi se opetti minulle paljon omista epävarmuuksistani ja heikkouksistani.

"Ehkä suurin rakkauteni on vielä edessä", Emilia uskoo.
"Ehkä suurin rakkauteni on vielä edessä", Emilia uskoo.

Rakastumisuupumus

Emilia on pohtinut syitä sille, miksi hänen viimeaikaiset suhteensa eivät ole jatkuneet alkuhuumaa pidemmälle.

– Ennen nautin uuden suhteen tuomasta jännityksestä, mutta nykyään koen tietynlaista rakastumisuupumusta. En suoraan sanottuna jaksaisi enää deittailuvaihetta. On väsyttävää jännittää, milloin nähdään seuraavan kerran ja milloin mennään kahville. Haluaisin hypätä suoraan turvalliseen parisuhteeseen, mutta toisaalta tiedän sen olevan mahdotonta. Olen aika mustavalkoinen: jos olen jonkun kanssa, haluan olla sitä täysillä.

Emilia on ymmärtänyt senkin, miten paljon loukatuksi tuleminen sattuu.

– Vasta, kun itseä on loukattu, voi tietää, miltä se tuntuu. Torjutuksi tuleminen tuntuu aivoissa samalta kuin joku löisi lujaa vatsaan.

Nykyään Emilialla on tieteellinen selitys sille, miksi hän toimii suhteissaan niin kuin toimii: hän kuvailee itseään dopamiinivoittoiseksi ihmiseksi. Se tarkoittaa, että aivokemiat ohjaavat häntä ihastumaan tulisesti ja ryntäämään rakkauden puolesta vaikka maailman ääriin. Alkuhuumaan kuuluvat myös ajoittaiset pelon ja ahdistuksen tunteet, joiden Emilia tietää johtuvan laskevista serotoniinitasoista.

– Koen, että juuri tuo pelko on rakkauden suurin vihollinen. Itsekin olen tuon pelon vuoksi varmasti tuhonnut suhteita oman vaurioitumiseni pelossa. Nykymaailmassa on myös illuusio loputtomista mahdollisuuksista esimerkiksi deittisovellusten takia. Sen takia tuntuu, että ihmiset heittävät suhteen helposti menemään, kun ensimmäiset ongelmat ilmenevät.

Pakko olla vahva

Sinkkuvuosien ja itsetutkiskelun jälkeen Emiliasta tuntuu, että hän olisi valmis parisuhteeseen. Kaikki ei kuitenkaan riipu hänestä itsestään, sillä Emilian on otettava huomioon myös 11-vuotias Lilia-tytär.

– Uuden parisuhteen aloittaminen ei ole enää niin helppoa kuin ennen, sillä lapsen vuoksi en voi vain heittäytyä suhteen vietäväksi. Minun täytyy olla todella varma tunteistani ennen suurempia sitoutumispäätöksiä, sillä kyse ei ole vain minusta itsestäni. Toisaalta on mielestäni myös hyvä, että lapset näkevät vanhempien tapailevan ajoittain muita ihmisiä, sillä se on normaalia.

”Arki voisi olla vielä täydempää, kun sen voisi jakaa jonkun aikuisen kanssa.”

Emilia toivoisi parisuhteelta sitä, että voisi välillä tukeutua toiseen ja olla myös itse tuki toiselle.

– Elämäni on ihanaa, mutta tuntuu, että arki voisi olla vielä täydempää, kun sen voisi jakaa jonkun aikuisen kanssa. Joka päivä kaipaan toista ihmistä lähelleni, Emilia miettii.

– Kun arkea pyörittää yksin, ei ole muuta mahdollisuutta kuin olla vahva. Olisi joskus mukavaa, ettei tarvitsisi. Uskon, että tarvitsen vierelleni itsevarman ja määrätietoisen miehen. Vahvan kuoreni alla kun olen loppujen lopuksi tosi herkkä. Välillä mietin, kestäisinkö edes enää sydämeni särkymistä.

Myös työelämässä Emilia on törmännyt tilanteisiin, joissa hänen innostuva luonteensa ja välillä ylitsepursuileva ideointikykynsä on tulkittu hyökkääväksi. Hän on kohdannut viihdealan ihmisten parissa ennakkoluuloja lääkäritaustansa vuoksi.

– Monia mielenkiintoisia tv-töitä on ollut tarjolla, mutten lopulta olekaan sopinut siihen perinteiseen tv-muottiin. Sekä työssä että rakkaudessa pelkoni on: sovinko mihinkään? Molemmissa innostun lujaa. Siksi on rankkaa, kun ovi lyödään toistuvasti kiinni nenän edestä. Täytyy myöntää, että on tullut itkettyä öitä ja mietittyä, onko vika minussa. Olen pohtinut, että ehkä minusta ei vain tykätä, Emilia kertoo.

– Mietin myös, olenko liian ulospäin suuntautunut ja innokas tähän maahan. Jälkeenpäin ajateltuna olen kuitenkin huomannut, että jokainen sulkeutunut ovi on myöhemmin avannut minulle jonkun uuden tien. Pitkään tuntui, ettei mikään etene, kuin olisin jämähtänyt elämässäni välitilaan. Nyt ajattelen, etten ehkä ikinä olisi alkanut toteuttaa unelmaprojektejani, ellei minulle olisi aiemmin sanottu niin monta kertaa ei.

Seksikäs tiede

Vuonna 2015 Emilia julkaisi Sekaisin lovesta -kirjan, jossa hän tutki rakastumista tieteen näkökulmasta. Rakkauden, tieteen ja viihteellisyyden yhdistäminen tuntui Emiliasta niin omalta, että hän päätti perustaa aiheeseen pureutuvan yrityksen. Tiimiin kuuluu tällä hetkellä kuusi naista, ja he lanseerasivat viime kuussa Love Inc Media -nettisivuston.

Emilia kuvailee olevansa porukassa se, joka suunnittelee ja visualisoi isoja, luovia linjoja pitkälle tulevaisuuteen. Siksi hänestä on tärkeää, että hänen rinnallaan on näitä piirteitä täydentäviä ihmisiä.

– Tiede mielletään kuivaksi ja tylsäksi, mutta mielestäni se voi olla hyvin seksikästä. Haluamme tehdä tieteestä helpommin lähestyttävää. Tiede on kiehtovaa, ja se auttaa parhaimmillaan selittämään omaa ja läheistemme käytöstä.

"Olen onnekas, että olen saanut kokea paljon rakkautta elämässäni, vaikka välillä onkin ollut haastavia vuosia", Emilia sanoo.
"Olen onnekas, että olen saanut kokea paljon rakkautta elämässäni, vaikka välillä onkin ollut haastavia vuosia", Emilia sanoo.

Emilia ja Lilia muuttivat hiljattain myös uuteen asuntoon Helsingin keskustassa. Sen remontti alkaa olla loppusuoralla. Edellisen asunnon piti olla vain väliaikainen kämppä, mutta siinä asuessa vierähtikin puolivahingossa kuusi vuotta.

– Monesti on tuntunut, etteivät asiat etene haluamallani tavalla, mutten ole suostunut luovuttamaan. Nyt tuntuu, että ne ovat vihdoin alkaneet loksahdella kohdalleen. Tällä hetkellä tuntuu, että päällä on hyvä flow-tila. Myös tietty puskemisen tarve on hävinnyt, Emilia sanoo.

Hiljattain Emilia aloitti myös yksityisen lääkäriasema Mehiläisen palveluksessa. Hän pyrkii hoitamaan potilaita mahdollisimman kokonaisvaltaisesti ja pohtimaan todellisia syitä oireiden takana.

– Työelämässä tunnen vihdoin löytäneeni tasapainon. Nyt pystyn olemaan sekä lääkäri että tekemään luovaa työtä. Lisäksi olen ymmärtänyt, että ilman tiimiä en ole mitään. Ryhmässä epäonnistumiset voi ottaa vastaan yhdessä, joten nekin tuntuvat pienemmiltä, ja onnistumiset puolestaan entistä paremmilta.

Rakkaustutkimusmatkailija

Nykyään Emilian arki on pitkälti Lilian tanssiharrastuksen sanelemaa. Tyttärellä on peräti 18 tuntia treenejä viikossa tulevien SM-kilpailujen takia, joten Emiliakin on sidottu kotikulmilleen Helsinkiin.

Ennen kaksikolla oli tapana mennä viikonlopuiksi mökille latautumaan, mutta juuri nyt se ei onnistu.

Emilia onkin joutunut keksimään uusia tapoja ladata akkujaan. Mökkipuuhien sijaan hän esimerkiksi käy pitkillä rantakävelyillä ja tanssii kotona itsekseen.

– Jos en urheile, voin huonosti. Silloin menen ylikierroksille, valvon öitä ja väsyn. Olen onneksi oppinut terveelliset elämäntavat jo lapsena, joten niiden noudattaminen tulee luonnostaan.

”Ennen luulin, että minulla synkkaa paremmin miesten kanssa ja että olen yksi jätkistä.”

Emiliaa on kuvailtu julkisuudessa rakkaustohtoriksi. Itse hän kuvailisi itseään rakkaustutkimusmatkailijaksi.

– Olen älytön romantikko ja uskon, että rakkauteen on monia reittejä. Olen onnekas, että olen saanut kokea paljon rakkautta elämässäni, vaikka välillä onkin ollut haastavia vuosia. Ehkä se suurin rakkauteni on vielä kuitenkin edessä, Emilia hymyilee.

Oma työtiimi on omalla tavallaan paikannut rakkauden jättämää aukkoa. Love Incissä mukana on useampi Emilian pitkäaikainen, läheinen ystävä, esimerkiksi kirjailija Katri Manninen. He ovat tunteneet Emilian kanssa jo 11 vuotta.

– Ennen luulin, että minulla synkkaa paremmin miesten kanssa ja että olen yksi jätkistä. Nyt ymmärrän, että tulen tosi hyvin toimeen myös vahvojen naisten kanssa. Olemme helposti innostuvia ihmisiä ja samalla katsomme toistemme perään. Tiimini on myös perheeni.

Emilia Vuorisalmi

Tv-kasvo, lääkäri on syntynyt 1.2.1979.

Asuu Helsingissä Lilia-tyttärensä, 11, kanssa. Lilian isä on näyttelijä-juontaja Mikko Leppilampi.

Kirjoittanut Sekaisin lovesta -kirjan (Otava).

Pyörittää Love Inc Media -sivustoa.

Asiantuntijana Suomen ihanimmat häät -ohjelmassa Avalla.

Game of Thrones -sarjassa näyttelevä Peter Dinklage on ryhtynyt Petan kanssa toimiin huskyjen hylkäämisen vähentämiseksi.

Huskyt ja suden näköiset koirat ovat tärkeä osa Game of Thrones -sarjaa, ja monet fanit haluavat lemmikikseen samanlaisia koiria. Valitettavasti ilmiö näkyy huskyjen hankkimisen lisäksi myös hylättyjen koirien määrässä.

Helsingin Sanomat kertoo, että Britanniassa hylätään nykyään vuosittain jopa 80 huskya. Ennen Game of Thrones -sarjan alkua määrä oli vain noin kymmenen huskya vuodessa.

Sarjassa Tyrion Lannisteria näyttelevä Peter Dinklage on HS:n mukaan huolestunut siitä, että Game of Thronesin fanit ovat ottaneet siperianhuskyja lemmikeikseen. Moneilta faneilta on puuttunut koiraa ottaessa varmuus siitä, että lemmikistä pystyy pitämään huolta.

Dinklage on yhdistänyt voimansa eläinsuojelujärjestö Petan kanssa estääkseen koirien harkitsematonta ostamista ja hylkäämistä.

Peter Dinklage. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters
Peter Dinklage. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters

– Ymmärrämme että hurjasusien suosion myötä monet ovat ostaneet huskyja. Se on väärin löytöeläintalojen kotia tarvitseville koirille, ja lisäksi myös näitä huskyja hylätään usein. Niin usein käy, jos koira hankitaan hetken mielijohteesta, Dinklage kirjoittaa.

– Pyydän ja anelen, jos aiotte ottaa koiran perheeseenne, olkaa varmoja siitä, että olette valmiita suureen vastuuseen.

Myös esimerkiksi Game of Thronesissa Arya Starkia näyttelevä Maisie Williams toimii aktiivisesti eläimien oikeuksien hyväksi. Williams on muun muassa protestoinut delfiinien metsästämistä vastaan sekä puhuu eläinkokeilla testaamattomien tuotteiden puolesta. Vuonna 2016 hän myös adoptoi itselleen hylätyn koiran.

 

– Alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, Jari Sillanpää kertoo Ilta-Sanomissa.

Laulaja Jari Sillanpää, 52, kertoo Ilta-Sanomissa, miten alkoholin vähentäminen on vaikuttanut hänen hyvinvointiinsa. Jarin mukaan hänen painonsa on noussut tasaisesti viime kesästä lähtien.

– Aloin juoda viime kesänä limuja ja syödä irtokarkkeja. Limut tulivat alkoholin tilalla, Jari kertoo IS:ssa.

Jarin mukaan hän vähensi alkoholinjuontia ”radikaalisti” kolme vuotta sitten.

– Join ihan liikaa ja sain migreenioireita saunan ja alkoholin yhdistelmästä. Mutta alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, hän kertoo lehden haastattelussa.

Jari sanoo haluavansa lopettaa limsojen juonnin, jotta pysyisi hyvässä kunnossa. Hän ei kuitenkaan mieti ulkonäköään enää yhtä paljon kuin nuorempana.

Vuonna 2014 Jari kertoi Me Naisten haastattelussa, että hänen painonsa on jojoillut vuosia.

– Olen kurinalaiseen elämään aivan liian laiska ja mukavuudenhaluinen. Iän myötä minusta on tullut myös armollisempi itseäni kohtaan. ­Painoni on uran varrella vaihdellut 80 kilosta yli sataan kiloon, joten yleisöni on tottunut näkemään minut kaikenkokoisena, Jari kertoi syksyllä 2014.

 

Anni Hautala lomaili kesällä avomiehensä stand up -koomikko Niko Kivelän ja molempien poikien kanssa Kreikassa ja mökillä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Radiojuontaja Anni Hautala aloittaa joka maanantai terveellisen elämän, mutta päätös pitää korkeintaan keskiviikkoon asti.

Juontaja Anni Hautala, 35, julkaisee marraskuussa keittokirjan. Projekti alkoi, kun kustantaja otti suosikkijuontajaan yhteyttä.

– Minulla on helppo suhde ruokaan. Rakastan sitä, että en itsekään tiedä, mitä ruokaa laitan ja kaivelen kaapeista kaikkia tekotarpeita, Anni kertoi torstaina Otavan syyskauden avajaisissa.

Kesällä Anni vieraili kirjaa varten Champagnesen ja Cognacin kylissä, jossa tutustui juomien valmistusprosesseihin. Kirjassa on muutama drinkkiohje. Ruuan suhteen Anni kuvailee olevansa nautiskelija.

”Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.”

– En ole koskaan ollut millään dieetillä. Minulla on siihen liian huono itsekuri. Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.

Keho ei totu aikaisiin aamuherätyksiin

Radio Suomipopin Aamulypsyä juontava Anni herää joka aamu ennen viittä. Aikaisin herääminen ja väsymys lisäävät makeannälkää.

– Keho ei oikein totu siihen heräämiseen. Aloitan joka maanantai terveellisemmän elämän ja suunnittelen karkkilakkoa, mutta se loppuu viimeistään keskiviikkona. Toimituksessa on usein karkkeja ja herkkuja, joihin sorrun.

”Loppukevät oli ihan hullua juoksua.”

Aamulypsyn lisäksi Anni jatkoi tällä viikolla kesän jälkeen Idolsin kuvauksia. Kuuden viikon kesäloma tuli tarpeeseen.

– Olin todella tiukka lomasta. Loppukevät oli ihan hullua juoksua ja odotin jo lomaa. Huomaan, että käyn silloin kärsimättömäksi; en jaksaisi yhtään mitään korjauksia tai muutoksia, vaan olin, että kuvataan nyt vaan.

Hanna Kinnusta on haukuttu netissä lihavaksi ja rumaksi, mutta hän on päättänyt rakastaa itseään. – Katkeroitumisen sijaan olen valinnut, etten anna epävarmuuden tunteelle valtaa.

Entinen Salattujen Elämien näyttelijä, nykyinen Radio Aallon juontaja Hanna Kinnunen (o.s. Karjalainen), 37, joutui Salkkari-aikoinaan nettikriitikoiden ruodittavaksi ulkonäkönsä takia. Tänään ilmestyvässä Valtavan ihana – kokemuksia naisen kehosta ja kiloista -kirjassaan Hanna paljastaa, että häntä arvosteltiin tv-näkyvyyden myötä muun muassa syöttöporsaaksi.

Kun negatiivista palautetta alkoi tulla, Hanna hätkähti. Hetken hän jopa uskoi arvostelijoita.

– Kun minua haukuttiin netissä rumaksi ja lihavaksi, ajattelin ensin, että haukkujat ovat oikeassa. Se vahvisti ajatustani siitä, että olen arvoton, Hanna kertoo.

Nyt Hanna ja Valtavan ihana -kirjan toinen tekijä, artistipromoottori Aino-Kuutamo Uusitorppa haluavat lopettaa, tai ainakin vaimentaa, tuollaiset puheet alkuunsa.

– Nykyään ajattelen, että jokaisen keho kuuluu ihmiselle itselleen eikä kenelläkään ole oikeutta arvottaa tai arvostella sitä. Toisen ulkonäön arvostelu on pelkästään huonoa käytöstä, Hanna näpäyttää.

”Toisen ulkonäön arvostelu on pelkästään huonoa käytöstä.”

– Jokaisella naisella on ollut hetki tai hetkiä elämässään, jolloin hän on miettinyt kriittisesti suhdetta omaan kehoonsa. Meidän pitäisi vapautua sellaisesta ajattelusta. Elämä ja aikamme on liian arvokasta käytettäväksi itsensä ja muiden haukkumiseen.

Läskikin voi olla terve

Hanna elää parhaillaan ruuhkavuosiarkea 7- ja 5-vuotiaiden lastensa kanssa. Hän on huomannut, että paras apu jaksamiseen on liikunta. Hanna käy kuntosalilla kolme kertaa viikossa.

Hanna on kuitenkin huomannut, että monet arvostelijat eivät ajattele urheilullisuuden ja pyöreyden liittyvän yhteen. Kun pyöreä ihminen esiintyy julkisesti itseään arvostaen, moni närkästyy ja alkaa luennoida lihavuuden terveysvaaroista.

”Ihminen voi olla ylipainoisena hyväkuntoinen ja liikkua paljonkin.”

– On ihan bullshittiä ajatella, ettei lihava ihminen voisi olla hyväkuntoinen. Ylipaino itsessään ei ole sairaus. Siitä tulee sellainen vasta, jos keho lakkaa sen vuoksi toimimasta. Ihminen voi olla ylipainoisena hyväkuntoinen ja liikkua paljonkin. Arvostelu kertoo enemmän ihmisten stereotypioista kuin arvostelun kohteena olevasta ihmisestä.

Hanna uskoo, että ulkonäköpaineista ja itsekritiikistä vapautuminen ovat lopulta oma valinta.

– Kun minua on arvosteltu netissä tai kiusattu koulussa, olisin voinut jäädä märehtimään epäreiluuden tunteessa. Katkeroitumisen sijaan olen valinnut, etten anna epävarmuuden tunteelle valtaa.

"Negatiivisesta ajattelutavasta irtipäästäminen on valinta", Hanna sanoo.
"Negatiivisesta ajattelutavasta irtipäästäminen on valinta", Hanna sanoo.

Naiset samalle puolelle

Sama ajattelutapa pätee myös toisten ihmisten arvosteluun. Hanna toivoo, että haukkumisen sijaan erityisesti naiset pitäisivät enemmän toistensa puolta.

– Naiset sysäävät helposti vastuun ulkonäkökritiikistä miehille, vaikka oikeasti kilpailemme toistemme kanssa. Jos me tukisimme ja kannustaisimme toisiamme äänekkäämmin, tulisimme kaikki onnellisemmiksi. Se ei liity pelkkiin kiloihin, vaan myös naisen euroon, lasikattoihin, ihan kaikkeen.

Hannaa itseään oikeaan suuntaan ovat ohjanneet paitsi iän mukanaan tuoma itsetunto, myös äitiys.

– Omille lapsilleni haluan opettaa, että he arvostavat sekä itseään että muita ennen kaikkea yksilöinä.

Vierailija

Lihavaksi ja rumaksi mollattu ex-salkkaritähti Hanna Kinnunen: Naiset, tukekaa toisianne haukkumisen sijaan

En tiedä miksi minua ärsyttää lihavista ihmisistä puhuttaessa se ettei lihava sanaa juurikaan käytetä..On pyöreitä ,pullukoita , pehmoisia ja kaikkea semmoista mutta lihava sana on useinkin korvattu jollain muulla..Minä olen lihava ihminen ja sillä siisti. Hoikka on hoikka ja lihava on lihava. Eihän se nyt mikään kirosana ole se lihava, mutta sanoppas tuttavallesi jonka näet pitkästä aikaa että oletpas sinä lihonut...On muuten entinen tuttava sen jälkeen..
Lue kommentti