Touretten syndroomaa sairastava JP ja hänen puolisonsa Pirita kertovat videohaastatteluissa arjestaan.

– Sattuu, ahdistaa, vituttaa koko ajan. Ja on hermostunut olo. En osaa paikallistaa kipua, mutta sisällä on jatkuva paine.

Sellaista on sairastaa Touretten syndroomaa, kuvailee JP Kurvi Radio Aallon haastattelussa. Touretten lisäksi JP kärsii paniikkihäiriöstä.

– Mulla paniikkihäiriö liittyy Touretteen. Pahimpina päivänä en uskalla lähteä kotoa mihinkään tai olla edes yksin edes kotona. Lääkityksen vaihto on nyt kesken, ja toivottavasti uusi lääkitys alkaa tehota, JP kertoo.

2460511

Videolla JP:n puoliso Pirtsu kertoo Vitun huora mä rakastan sua -blogistaan, jonka hän perusti auttaakseen miestään.

Yhden kupin tiskaaminen voi kestää 15 minuuttia

Touretten syndrooma on neurologinen sairaus, jonka näkyviä oireita ovat tahdosta riippumattomat pakkoliikkeet ja ääntelyt.

JP saattaa esimerkiksi toistella hävyttömyyksiä, kuten huoritella vaimoaan julkisesti. Hän kertoo häpeävänsä sairauttaan – etenkin julkisilla paikoilla.

”Eniten pelkään kuitenkin mahdollista periytymistä.”

– Kotona ei hävetä, mutta ärsyttää, vituttaa ja tuskastuttaa joka päivä – joka aamu ja ilta. Eniten pelkään kuitenkin mahdollista periytymistä, vaikka minun tapauksessani se ei olekaan todennäköistä.

Tourette ja paniikkihäiriö tekevät JP:n arjesta hankalaa. Yhden kupin tiskaaminen saattaa kestää 15 minuuttia, jos JP saa pakko-oireita kesken tiskauksen.

Oireita eli ticsejä hän pystyy jonkin verran hillitsemään, mutta silloin ne palaavat myöhemmin entistä pahempina. Hän vertaa oireiden estämistä pissahädän pidättelemiseen. Jos hätää pidättelee pitkään, tulee ennen pitkää housuun.

”Tuntuu vapauttavalta.”

JP:n vaimo Pirita "Pirtsu" Kurvi pitää Vitun huora mä rakastan sua -blogia, jossa hän kertoo elämästä Touretten syndrooman kanssa. Viikko sitten pari julkaisi videon Facebookissa videon, jossa JP kertoo sairaudestaan. Videota on katsottu yli 1,3 miljoonaa kertaa ja sillä on yli 22 000 Facebook-jakoa.

JP ja Pirtsu toivovat, että ihmiset saisivat tietää enemmän sairaudesta.

– Tuntuu hyvältä ja vapauttavalta monella tapaa. Toivottavasti joku muukin sairaudesta kärsivä saisi virallista hyväksyntää tämän ansiosta, JP sanoo.

Sami Minkkinen kertoo uudessa blogikirjoituksessaan, miten hänen uusi suhteensa sai alkunsa.

Havaintoja parisuhteesta -blogia kirjoittava Sami Minkkinen kertoo kahdessa uusimmassa tekstissään tuoreesta parisuhteestaan ja siitä, miten kaikki sai alkunsa.

Viime toukokuussa avioerostaan kirjoittanut Minkkinen sai myrskyn aikaan kerrottuaan jättäneensä vaimonsa rakastuttuaan toiseen. Ex-parin toinen yhteinen lapsi oli tuolloin alle kaksi kuukautta vanha, mikä synnytti paljon keskustelua ja kritiikkiäkin blogin lukijoiden keskuudessa.

Minkkinen kertookin muutama päivä sitten julkaistussa tekstissään, että moni on yhä ihmetellyt nopeaa muutosta.

– Muutama lukijani on ääneen pohtinut, että miten voi olla mahdollista, että olen jättänyt kaiken vanhan taakseni vain sen vuoksi, että olen jäänyt jumiin häneen silmiinsä. Pienenä vihjeenä voisin mainita, että ne silmät nähtyänne tekin jättäisitte. Ne on nimittäin silmät, joihin aivan varmasti jää kiinni niin miehet kuin naisetkin.

Minkkinen listaa myös muita syitä kipinän syttymiselle.

”Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään.”

– Eihän ne silmät tietenkään ihan ainoa syy ollut. Ensimmäisen kerran tavatessamme toki uppouduin niihin täysin, koska ne olivat kauneimmat silmät, mitkä olin koskaan elämässäni nähnyt. Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään, joka oli piilotettu pitkän paidan alle. Se on ollut se toinen syy. 

– Lopullinen niitti tähän kaikkeen oli, kun sain lahjan, joka oli paketoitu jalkapalloseura Liverpoolin lahjapaperiin. Sen jälkeen oli hyvin vaikea kieltäytyä yhtään mistään.

Uudemmassa blogikirjoituksessaan Minkkinen tavanneensa seurustelukumppaninsa ensimmäistä kertaa bussimatkalla. Minkkinen istuutui vastakkain vielä tuntemattoman naisen kanssa ja oli nopeasti myyty.

– Elämä on täynnä kohtaamisia. Toiset ovat merkityksellisempiä kuin toiset. Haluan kertoa yhdestä kohtaamisesta. En tiennyt sellaista voivan edes olla olemassa. Olen kuullut puhuttavan, että ihmisen katseesta voi nähdä hänen menneisyytensä. Edessäni olivat silmät, joista näki kauemmas kuin heti uskalsin edes katsoa. Tiedättehän sellaisen katseen, jonka nähtyään haluaa vain pitää lähellä.

 

Minä rakastan sinua. Suoraan kameraan. Sanokaa se hänelle, jota rakastatte. #havaintojaparisuhteesta #kesä #rakkauspuhe

Henkilön Sami Minkkinen (@havaintojaparisuhteesta) jakama julkaisu

– Se hetki oli merkitsevä. Hetki, joka johti rakastumiseen. Kahden särkyneen ihmisen katseet, jotka kohtasivat jossakin siellä, missä suuret rakkaustarinat alkavat. Istuimme pöydän eri puolilla, mutta silti katseittemme takana pidimme toisistamme jo tiukasti kiinni, Minkkinen kirjoittaa.

Minkkinen on kertonut blogissaan myös esimerkiksi siitä, kuinka vaikeaa etäsuhteessa eläminen on ollut uuden kumppanin kanssa.

Blogin kirjoittamisen lisäksi Minkkinen tullaan näkemään uuden Kielletty rakkaus -sarjan tuotantokauden juontajana. Uudet jaksot alkavat ensi syyskuussa.

Tyttäreni 5v

Sami Minkkinen rakastui bussissa tuntemattoman naisen silmiin: ”Silloin en ollut vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään”

Minkkinen on kaikessa kuvottavuudessaan kuvottavin miehenkuvatus mitä maa päällään kantaa. Jos itse olisin 2kk vanhan vauvan isä niin pääprioriteettini olisi nyt ja vuosia eteenpäin lapseni, ei toisen naisen perse tai silmät. Oksettava pelle kertakaikkiaan.
Lue kommentti

Anna Puun teinikuva on herättänyt hilpeyttä Instagramissa.

Vanhojen valokuvien seasta löytyy joskus melkoisia aarteita. Nyt varsinaisen helmen laatikoiden kätköistä on löytänyt muusikko Anna Puu, 35. Hän julkaisi Instagramissa kuvan itsestään 90-luvulta.

Ensi syksynä toisen kerran The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajana toimiva Puu kertoo, että kuvassa hän on Kreetalla leirikoulumatkalla. Ikää hänellä on ollut silloin noin 15 vuotta.

– Muistan, että Björk piti sen hiuksia tuolleen sykeröillä ja tietty fanityttönä minä myös, Anna Puu on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on lisännyt hashtägiksi esimerkiksi nuorikapinallinen ja teinianna.

Ainakin 90-luvun teinit tunnistavat kuvasta myös monta muuta ysärivillitystä: farkkurepun, liian isot reisitaskuhousut, skeittikengät ja lasit, joissa on oranssit linssit.

Kuva on herättänyt hilpeyttä myös kommentoijissa: ”Ootko tää sinä?” eräs kommentoija ihmettelee.

Oletko sinä löytänyt hauskan nuoruuskuvan itsestäsi? Lähetä se meille ja kerro, mikä tekee kuvastasi erityisen!