Tiesitkö, että Maisa Torppa taitaa riisipiirakan rypyttämisen, ahmii elämäkertoja ja seuraa intohimoisesti politiikkaa.

"Julkkistyrkky", "tyhmä blondi", "aivoton bimbo". Tosi-tv-tähti Maisa Torppa on saanut niskaansa paljon haukkuja. Moni kuvittelee, että keväällä esitetyn Tuulitunneli-ohjelman vakiopanelistin korvien välissä liikkuu ainoastaan se tuuli.

Olet saanut kritiikkiä älykkyydestäsi ja julkisesta kuvastasi. Mitä mieltä olet siitä, että ihmiset pitävät sinua bimbona, Maisa Torppa?

”Onhan se loukkaavaa, että ihmiset ajattelevat minusta niin, koska todellisuudessa en ole sellainen. Mutta en pidä sitä enää kovinkaan kamalana. Blondin rooli myös suojelee yksityisyyttäni.”

Mitä sellaista osaat, mitä sinusta ei tiedetä?

”Ihmisten on varmaan vaikea kuvitella, että teen itse riisipiirakat, poimin marjat ja teen hilloja. Rakastan telttailua ja käyn metsäretkillä. Olen se, joka on aina ensimmäisenä lantsarit jalassa kuralätäkössä.

Soitan todella hyvin pianoa ja paria muutakin soitinta kuten klarinettia. Olen käynyt musiikkiluokat ja suorittanut teoriatutkintoja.

Luen ihan älyttömän paljon. Ahmin kirjoja ja elämänkertakirjoja. Viimeisimpänä luin Zlatanin elämänkerran, mutta se ei ole hyvä esimerkki siitä, mitä yleensä luen. Tykkään poliittisista elämänkerroista. Äsken luin Hillary Clintonista. Minua kiinnostavat kaikki politiikassa mukana olleet ihmiset, ja seuraan intohimoisesti politiikka."

Mitä haluaisit sanoa ihmisille, jotka näkevät sinut blondina bimbona?

”Haluaisin, että ihmiset avaisivat silmänsä ja tajuaisivat, että kaikki ei ole niin mustavalkoista. Se mitä juorulehdissä lukee, ei ole se koko totuus.

Kaikkien pitäisi muistaa, että minä olen mukana showbisneksessä. Se, että vaikutan tyhmältä jossain Tuulitunneli-ohjelmassa, ei tarkoita, että olisin sitä oikeasti. Se on show’ta.

Toisaalta minun mielestäni kaikkien ei edes tarvitse tietää, minkälainen olen oikeasti. Jos läheiseni tietäävät, millainen olen arjessa, se riittää minulle.”

Keväällä esitetyssä Tuulitunneli-ohjelmassa vakiopanelistina nähty Maisa tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2012, kun hän kilpaili Viidakon tähtöset -tosi-tv-ohjelman ensimmäisellä kaudella. 18-vuotiaana hän voitti Miss Bikini -kisan, minkä jälkeen aloitti työskentelyn chat-juontajana.

Nina

Tosi-tv-julkkis Maisa Torppa: "Blondin rooli suojelee yksityisyyttäni"

Jos kerran on tärkeintä, että läheiset tietävät millainen ihminen on, niin silloinhan ei ole tarvetta antaa näitä turhia haastatteluja koskien omaa "todellista" persoonaa. Maisan tissikommenttien perusteella kukaan ei tule ikinä pitämään häntä muuna kuin tyhmänä ja pinnallisena blondina.Oikeasti fiksu ihminen ei halua ehdoin tahdoin idiootin leimaa otsaansa loppuelämäkseen vain jonkun shown takia.
Lue kommentti

Yleisökato kahdessa kesäteatterissa toi Lotta Ansakorvelle pahat velat. Taiteellisena johtajana työskentelevä Ansakorpi ei kuitenkaan aio lannistua. – Nyt on painettava kahta kauheammin hommia.

Kylmä ja sateinen kesä on harmittanut erityisen paljon tänä vuonna, mutta toisille se ei aiheuttanut vain pahaa mieltä – vaan sai aikaan taloudellisen katastrofin.

Kahden kesäteatterin taiteelliselle johtajalle Lotta Ansakorvelle, 33, kylmästä kesästä johtuva yleisökato oli kova isku. Muun muassa Iltalehti uutisoi heinäkuussa huonon kesäsään aiheuttamissa talousvaikeuksissa painiskelevasta Ansakorvesta. Hän haki alkuvuodesta lisärahoituksen pankista Sappeen ja Ellivuoren kesäteattereiden esitysten pyörittämiseen ja panttasi asuntonsa takuuksi lainalle.

Nyt riskinottoa seurannut tappion suuruus on selvillä: kesästä kerääntyi velkaa lopulta noin 100 000 euroa.

Hyväntekeväisyys kohotti fiilistä

Heti kesän alussa alkoi olla selvää, että nyt saattaa mennä mönkään ja lujaa.

– Jo alkukesästä oli havaittavissa yleisökatoa. Ryhmälipunmyynnistä peruutettiin lippuja kylmän sään takia, ja ovilipunmyynti ei vetänyt yhtä paljon kuin aiempina kesinä, vaikka esitykset saivatkin positiivista palautetta, Ansakorpi kertoo Me Naisille.

Ansakorpi päätyi kertomaan huolistaan naisyrittäjien Facebookryhmässä, johon kuuluu yli 30 000 jäsentä. Pian puhelin täyttyi ilmoituksista ja viestistä, kun ryhmän naisyrittäjät lähettivät tsemppinsä Ansakorvelle.

”Hyväntekeväisyyskampanja sai aikaan positiivisen fiiliksen ongelmista huolimatta.”

Yksi tsemppaajista päätyi myös ideoimaan kesäteattereille hyväntekeväisyyskampanjan, jotta tuloja syntyisi edes vähän enemmän.

– Kampanjassa kuka tahansa pystyi ostamaan lipun jommankumman teatterin esityksiin ja halutessaan lahjoittaa lipun eteenpäin itse tai yritykseni Sydämenpalo Oy:n kautta. Lahjoitimme teatterilippuja esimerkiksi hoitokoteihin, kehitysvammaisille ja vähävaraisille, Ansakorpi kertoo.

Lopulta lippuja ostettiin hyväntekeväisyyskampanjan kautta vähän yli sata kappaletta, mutta se ei valitettavasti riittänyt pelastamaan tilannetta.

– Kampanja sai kyllä aikaan valtavan positiivisen fiiliksen ongelmista huolimatta. Olen liikuttunut ja kiitollinen siitä, kuinka täysin tuntemattomat ihmiset riensivät apuun ja tukivat minua, Ansakorpi sanoo.

Kesän aikana Sappeen teatterissa kävi noin 5 000 ja Ellivuoreen noin 2 000 katsojaa. Se on todella vähän, kun kyseessä on ammattiteatteri ja ammattiteatterin kulut.

”Ei minua yksi kylmä kesä pysäytä elämässä.”

– Suurin kustannus teatteriesityksissä ovat palkat ja ne maksetaan aina. Asunto oli pakko laittaa myyntiin, jotta saisin kuluja katettua ja lainat maksettua, Ansakorpi sanoo.

Teatterin tekeminen jatkuu

Taloudelliset ongelmat eivät kuitenkaan ole nujertaneet Ansakorpea.

– Olen mukana monessa teatteriin liittyvässä tekemisessä, kuten kurssien, koulutusten ja kiertävien esitysten järjestämisessä. Olen luonteeltani sellainen, että nousen aina jaloilleni ja koetan löytää kaikesta aina sen positiivisen puolen, Ansakorpi sanoo.

– Kun talousasiat ovat nyt näin huonosti, on tietenkin painettava kahta kauheammin hommia, että tästä pääsee eteenpäin. Minulle teatterin tekeminen on elämäni suurin rakkaus, joten sitä en ole lopettamassa. Ei minua yksi kylmä kesä pysäytä elämässä.

Saara Aaltoa kiitetään rohkeudesta tehdä sitä, mitä itse haluaa.

Valoisuus, sitkeys, rohkeus – muun muassa näiden asioiden ansiosta Saara Aalto, 30, on valittu Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi 2017, kertoo Ilta-Sanomat. Voittajan valitsi Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati.

Palkinnoin jakoi viime vuoden voittaja Kaj Kunnas.

IS:n mukaan Saaran nimitykseen vaikuttivat muun muassa hänen valoisa persoona, sitkeys sekä rohkeus tehdä juuri sitä, mitä itse haluaa. 

Omistautuminen muusikon uralle on vaikuttanut Saaran elämään monella tapaa. Hän kertoi huhtikuussa Me Naisille satsanneensa tuhansia euroja Britannian X-Factorissa menestymisensä eteen. Rahaa paloi muun muassa kuvauksiin matkustamiseen sekä hotelleissa yöpymiseen.

– Kun kisa osaltani jatkui, rahaa paloi vaatteisiinkin. Meitä kuvattiin joka päivä, eikä samoja asuja saanut käyttää, Saara kertoi.

Kun Saara sijoittui Britannian X-Factor-kisassa toiseksi, hän iloitsi menestyksestään Instagram-tilillään. 

– En voisi olla onnellisempi tänään! Tämä kaikki on niin täydellistä, unelmastani tuli totta, koska te hyväksyitte minut. Rakastan teitä niin paljon, tämä on alku.