Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen olivat tavatessaan 13- ja 15-vuotiaita. ”Mietin, mikä hönö kersa tuossa pyörii. Kahden vuoden ikäero tuntui silloin suurelta”, Toni muistaa. Kuvat: Lauri Rotko

Yhteinen Apulanta-ura on tehnyt Sipe Santapukista ja Toni Wirtasesta kuin veljeksiä. Parisuhderintamalle se on kuitenkin luonut synkemmän varjon. – Bändi on ollut rakastajattarena jokaisessa parisuhteessani, Toni sanoo.

Toni ja Sipe, Sipe ja Toni. Apulannan solisti Toni Wirtanen, 39, ja rumpali Simo ”Sipe” Santapukki, 36, kuuluvat yhteen erottamattomasti.

– Kun hyppään taksikyytiin perätörnävällä, kuski sataprosenttisen varmasti mainitsee Tonin jossain vaiheessa, Sipe sanoo.

– Ja jos minä kohtaan sukulaisen, jota en ole nähnyt 35 vuoteen, ei mene kahta ja puolta minuuttia pidempään, kun hän jo kysyy, onko Sipe saanut talonsa valmiiksi. Olen alkanut keksiä kaikenlaista. Että siltähän paloi se sauna tai osa talosta piti purkaa. Hyvä tarina on aina ­parempi kuin totuus, Toni kertoo.

Nyt poikien bändin Apulannan tarina on koottu kirjaksi. Elokuun alussa ilmestyvä Apulanta – Kaikki yhdestä pahasta kertoo bändin historiikin lisäksi sen jäsenten elämän­tarinat. Toni ja Sipe ovat ainoina jäljellä 1992 aloittaneesta alkuperäiskokoon­panosta. Mikä miehiä pitää yhdessä?

Syvempää sitoutumista

Toni vertaa ystävyyssuhdetta veljeyteen ja verisiteeseen.

– Mitä muuta tämä voisi olla? Vaikka toisen naama välillä vituttaa, ei se poista perustavanlaatuista sidettä väliltämme. Tässä maailmassa ei ole ­Simon lisäksi ketään muuta, joka olisi käynyt läpi kanssani samat kokemukset.

Sipen ja Tonin suhde ei myöskään ole perinteistä jätkien välistä kaveruutta. Heistä miesten ystävyyteen kuuluu yleensä sanattoman ymmärryksen ydin, kun taas naisten kanssa puhutaan enemmän.

– Me ollaan Simon kanssa aika ämmiä, koska puhumme paljon tunneasioista. Kyllä meidän työyhteisömme muistuttaa enemmän naisvaltaista konttoria kuin sahan pukukoppia, Toni kuvailee.

– Olemme lopulta aika herkkiä poikia. Juttelemme usein parisuhdeasioista, vaikka harvemmin miehet niistä puhuvat, Sipe tiivistää.

Viime vuosi oli molemmille sitoutumisen aikaa. Uutenavuotena Toni vei vihille laulaja Jannika B:n. Avioliitto on tuonut suhteeseen syvyyttä.

– Koska meidän perheessämme ei esimerkiksi ole jälkikasvua, ei avioliitto vaikuta perustiistain kulkuun oikeastaan mitenkään. Mutta jonkinlaisen ­sitoumuksen syvemmän ulottuvuuden se kyllä on synnyttänyt. Enää isoja juttuja ei tule tehtyä toiselta kysymättä.

Sipe taas muutti ensimmäistä kertaa avoliittoon, kun hän ja suunnistaja Minna Kauppi perustivat yhteisen kodin.

– Minulle yhteen muutto on symbolisesti aika lailla kuin papin aamen. Aiemmin siihen on ollut suuri kynnys, mutta tässä suhteessa se tuntui luonnolliselta, Sipe sanoo.

– Ai pankinjohtajan aamen on tärkeämpi kuin papin aamen? Toni heittää.

Nyt kun Toni on mennyt naimisiin, ­hänestä on vain luontainen jatke, että perhe jossain vaiheessa laajenee.

– Bändin luoma massiivinen haamu on ollut rakastajattarena jokaisessa ­parisuhteessani. Isyyttäni on jarruttanut se, että olen miettinyt, mitä perheen ­perustaminen tekisi bändille. Tiedän, että se kuulostaa käsittämättömältä.

Sipe ajattelee samoin. Hänenkään ­aiemmissa naissuhteissaan perheenlisäys ei ole tuntunut sopivalta ajatukselta, mutta nyt se on alkanut tuntua oikealta.

– Olen kyllä nuoresta asti nähnyt itseni isänä, mutta minulla ei ole ollut asian kanssa mikään kiire, Sipe aloittaa.

– Mikä tuossakin on? Jätkä on kohta 40-vuotias, eikä muka ole kiire isäksi. Ajattelitko olla 70-vuotias ensisynnyttäjä, Toni kysyy.

– No en sentään ajatellut tehdä lipposia ja saada kersaa 55-vuotiaana!

Miehemme taivaalla

Yhtyeensä takia Toni ja Sipe viettävät vuodessa yli sata päivää yhdessä. Sen ­ulkopuolella he tapaavat vain harvoin. Yksi yhteinen harrastus ystävillä silti on.

Vuonna 2008 Sipe ja Toni hankkivat yhdessä lentolupakirjat.

– Kerroin Tonille aloittaneeni lentotunnit, ja jo seuraavalla teoriatunnilla hänkin oli mukana, Sipe muistaa.

Nyt kaverusten lentäminen on vähentynyt. Innokkuutta ovat laimentaneet muun muassa tiheään tapahtuneet ­ilmailuonnettomuudet.

– Hirveä määrä onnettomuuksia on selvästi vähentänyt innostusta. Tosin niin ei saisi reagoida, nyt nimenomaan pitäisi mennä taivaalle.

Yhdellä kerralla oli likellä, että Tonista olisi tullut ilmailuonnettomuuden uhri, ja Sipestä sen todistaja. Sipe seurasi ­Tonin lentoa lennonjohtotornissa, kun äkkiä tuulimittarit menivät punaiselle.

– Otin yhteyttä koneeseen, että tuuleeko? Tontsa vastasi tärisevällä äänellä, ettei ikinä ole ollut näin tuulista. Kun ensimmäinen laskeutumisyritys ei ­onnistunut, ymmärsin, että nyt täytyy olla huonot fiilarit olla taivaalla. Pistin kädet ristiin ja toivoin, että Tontsa tulee sieltä ehjin nahoin alas, Sipe kuvailee.

– Se oli kuolemaa syleilevä kokemus. Ensimmäinen laskeutumisyritykseni meni sadalla metrillä ohi kiitoradan. Yhtäkkiä tuuli sitten tyyntyi, ja tajusin, että hetkeni on tässä. Mutta ei mennyt edes lentskari hajalle, Toni kertaa.

Viatonta säätöä

Kun Apulanta alkoi menestyä, Sipe oli juuri saanut ylioppilaslakin ja Toni oli 21-vuotias. Muusikot myöntävät, että nuoreen ikään ja rokkielämään kuuluivat naiset ja säätäminen. Touhu oli kaverusten mukaan kuitenkin viatonta.

– Siitä olen ylpeä, että minulla ja ­Tonilla on aina ollut hyvät käytöstavat. Sellainen ei päde kaikkiin bändeihin.

– Meillä on ollut varsin kunnioittava suhde naisiin, ja olemme aina lähestyneet heitä enemmän ihmisinä kuin iltahuvina. Itse asiassa koen, että meitä on välillä esineellistetty. Onkohan tämä taas osoitus siitä, että olemme vähän ämmiä itsekin, Toni jää pohtimaan.

Esineellistämisellä Toni tarkoittaa ­ilmiötä, kun yleisön humalaiset naiset käyvät häpeilemättä kähmimään.

– Siinä kun sanot, että tuo on perseestä ja käsket ottaa käden pois haaroista, saattaa kähmivä naisihminen loukkaantua. Se on kyllä erikoista, Toni tuhahtaa.

– Ja välillä lähestymiset tulevat todella yllättävältä taholta. Jotkut käpälöijät ovat itsekin erityisasemassa, eivät perustyyppejä yleisöstä, Sipe kertoo.

Joskus nuoruudessa kävi niinkin, että tyttöystävät yrittivät saada poikia lopettamaan uransa bändissä. Miehet ajattelevat, että silloin tyttö on ollut väärä: kuka estäisi rakastaan toteuttamasta unelmiaan.

– Tai entäpä sellainen äijä, joka suostuu lopettamaan, kun tyttöystävä pyytää. Eihän sellaisella jätkällä tee mitään.

Huumori hoitaa

Kun bändissä on eletty hankalia ­aikoja, Sipellä ja Tonilla on ollut yhteinen tapa reagoida vaikeuksiin – tehdä entistä ­kovemmin töitä. Esimerkiksi basisti Tuukka Temosen lähtö oli ryhmälle ­kova paikka. Sipen ja Tonin mukaan ero kuitenkin vain tiivisti heidän välejään.

Toinen toimivaksi todettu lääke vastoinkäymisissä on huumori, joskus musta ja kalmanhuuruinenkin. Kirjoittamaton sääntö on, että kaikelle voi nauraa, ihan kaikelle. Esimerkiksi Tonin paniikki­häiriöille kymmenisen vuotta sitten.

– Kun olin paniikkipäissäni ja luulo­sairauteni oli pahimmillaan, Sipe kysyi, eivätkö ne saatanan napit nyt toimi, Toni nauraa.

Sipe puolestaan on kärsinyt masennuksesta. Miehet muistavat ajan, jolloin Toni menetti kokonaan yhteyden Sipeen.

– Yksi parisuhde oli Simolle niin kuluttava, etten sen aikana saanut yhteyttä häneen ja koin, etten tuntenut koko jätkää. Sipe oli kuin jossain kaivon pohjalla. En silti lakannut yrittämästä, Toni kertoo.

– Minulla on ollut väärä lähestymistapa murheisiini. En ole halunnut pelotella muita omilla möröilläni. Joskus niistä olisi ehkä hyvä puhua, Sipe myöntää.

Kaksikko on aina ollut kova tekemään käytännön piloja. Apulannan historiaan mahtuu kepposia rumpujen varastamisesta Sipen äidin vedättämiseen. Jekku lähti liikkeelle Mitä vaan -videon kuvauksista 1997. Videossa on räjähdyskohtaus, joka tiedettiin vaaralliseksi.

– Sipen äiti tiesi, että olimme kuvaamassa tällaista videota, joten kuvausten jälkeen soitin hänelle ja esittäydyin ­rikospoliisiksi. ’Pitäisi tulla ruumista tunnistamaan, epäillään, että se on Simo Santapukki.’ Sipen äiti muistaakseni pyörtyi. Olihan se aika härkänen pila, Toni naureskelee nyt.

Kaikkia kolttosiaan Toni ja Sipe eivät suostu paljastamaan edes kirjassaan.

– Näin naistenlehdessä pitäisi antaa semmoinen syvällinen ajattelijakuva, että ollaan poolopaidat päällä, keskustellaan Buñuelin leffoista ja naukkaillaan punaviiniä sen jälkeen, kun ollaan juuri tultu maratonilta.
Menisikö läpi?

Ari Väntäsen kirjoittama Apulanta – Kaikki yhdestä pahasta -historiikki julkaitaan 7.8.2014.

1991

Toni ja Sipe perustavat Apulannan. Ensimmäinen ­basisti on amerikkalainen Amanda ”Mandy” Gaynor.

1993

Mandy palaa Jenkkilään. Tuukka ­Temonen valitaan bändiin.

1996

Läpimurtoalbumi Ehjä sisältää ­ensimmäisen hitiksi nousseen Hei hei mitä kuuluu.

1997

Apulannan menestynein single Anna mulle piiskaa myy triplaplatinaa.

2000

Marzi Nyman pestataan kitaristiksi Plastik-kiertueelle.

2005

Tuukka lopettaa Apulannassa, bassoon tulee Parta-Sami Lehtinen.

2007

Pojat ryhtyvät yrittäjiksi ja perustavat Apulanta Oy:n.

2008

Kuutio-albumi palkitaan Emmalla.

2011

Apulanta täyttää 20 vuotta. Pihtiote-kappaleesta tulee bändin 21. listaykkönen.

2014

Parta-Sami jättää Apulannan. Uusi basisti on Bomfunk Mc’sin Ville Mäkinen.

Lue myös:

Apulannan Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen paljastavat totuuksia toisistaan

Sipe Santapukki ja Minna Kauppi tekivät kaikkensa salatakseen suhteensa

Riitaisa ero Anna Erikssonista masensi Sipe Santapukin: "Tajuttoman raskas ihmissuhde"

Simo ”Sipe” Santapukki

■ Apulannan rumpali syntyi 20.12.1977 Heinolassa. Asuu avoliitossa suunnistaja Minna Kaupin kanssa.
■ Julkaisi vuonna 2002 iskelmäalbumin Sipe, jonka solisteina vierailivat mm. Gösta Sundqvist ja Anna Eriksson, jonka kanssa seurusteli 2004–2007.
■ Innokas autourheilija ajaa F3-luokassa.

Toni Wirtanen

■ Apulannan solisti ja kitaristi syntyi Heinolassa 4.4.1975. Asuu Lahdessa laulajavaimonsa Jannika B:n kanssa.
■ Osallistuu Vain elämää -sarjan kolmannelle tuotantokaudelle. Oma tv-sarja Toni Wirtanen Undercover pyöri Nelosella vuonna 2004.
■ Uuden Musiikin Kilpailun tuomarina vuodesta 2013.

Näyttelijä Alina Tomnikov uskoo, että luvassa on enemmänkin rooleja Venäjällä.

Muun muassa Rölli-elokuvista tuttu näyttelijä Alina Tomnikov on rakentanut viime vuodet menestyksekästä uraa Suomessa. Hiljattain suomalais-venäläinen näyttelijä sai näkyvän roolin myös isosta venäläistuotannosta. Hän pääsee mukaan keisarinna Katariina Suuresta kertovaan tv-sarjaan, joka sijoittuu 1700-luvulle. 

– Kyseessä on ihan jäätävän suuri rooli, jonka sain sen ansiosta, että puhun venäjää toisena äidinkielenäni. Reissasin koko kesän ja alkusyksyn Venäjällä, ja sarjasta tuli minulle tosi rakas. Oli ihanaa, että pääsin viimein käyttämään toista äidinkieltäni työssäni, Alina kertoi Pahan kukat -elokuvan kutsuvierasensi-illassa Helsingin Tennispalatsissa.

Alina näyttelee sarjassa katalaa ja manipuloivaa prinsessa Wilhelminaa, joka oli naimisissa Katariina Suuren pojan Paavali I:n kanssa ja kietoi hovin jäsenet nopeasti pikkusormensa ympärille.

”Ensimmäinen työ on aina kaikkein vaikein saada, mutta sen jälkeen sen pitäisi käydä helpommaksi.”

Teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2013 valmistunut Alina on jo pidemmän aikaa havitellut ulkomaille ja erityisesti Venäjälle. Hän uskoo, että läpimurto poikii tulevaisuudessa enemmänkin töitä itänaapurista. 

– Olen aivan varma, että luvassa on muitakin rooleja. Ensimmäinen työ on aina kaikkein vaikein saada, mutta sen jälkeen sen pitäisi käydä helpommaksi. Agentilleni on jo tullut useita kyselyjä, ja olen tosi hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä.

Temperamentti ja kiihko pinnassa

Vaikka näytteleminen on pääosin samanlaista Venäjällä kuin Suomessa, sikäläinen kulttuuri lyö Alinan mukaan leimansa myös näyttelijäntyöhön. Venäjällä näyttelijällä on lisäksi takanaan paljon isompi tiimi ja taustaorganisaatio. 

– Temperamentti ja kiihko ovat Venäjällä paljon enemmän pinnassa kuin Suomessa. Tunteet käyvät kuumina ilman, että niihin liittyy minkäänlaisia aggressioita. Se on aivan mahtavaa!

– Venäjällä minulla oli myös omat vankkurit ja neljä assistenttia koko ajan käytössäni. Se tuntui aluksi oudolta, sillä Suomessa olen tottunut siihen, että huolehdin hyvin itsenäisesti omista aikatauluistani, Alina hämmästeli.

Koko ikänsä Suomessa asunut Alina tunnistaa itsessäänkin monia venäläisiä piirteitä.

– Uskon, että minussa on paljonkin venäläistä. Olen itsekin aika temperamenttinen ja tunnen monet asiat ja tunteet hyvin vahvasti ja kehollisesti. Varsinkin silloin, kun olen paikalliskielen ja -kulttuurin ympäröimänä, minusta tuntuu, kuin olisin kokonaan eri ihminen. Se on ihana tunne!

Mikael Gabriel ja Triana Iglesias hempeilevät yhteiskuvissa ja hehkuttavat toisiaan avoimesti.

Tämän illan Vain elämää -jakson jälkeen räppäri Mikael Gabriel, 26, nousee viimeistään kansansuosioon, mutta jotain ohjelmassa jää myös kertomatta. Kuka on se upea nainen, joka on viime aikoina kulkenut Mikaelin rinnalla?

Triana Iglesias Holten, 34, on norjalainen näyttelijä, juontaja ja malli – ja Instagram-kuvapalveluun kirjoittamansa ansioluettelon mukaan myös dj, burleskiartisti ja täyspäiväinen merenneito. Iglesias-sukunimi tulee Trianan espanjalaisen äidin puolelta.

Kotisivujensa mukaan Triana on poseerannut sekä Playboyn eri maiden kansissa että muissakin miestenlehdissä. Viime vuosina Triana on myös juontanut Norjan Paratiisihotelli-ohjelmaa.

Mikaeliin nainen törmäsi töiden merkeissä.

– Tapasimme vuosi sitten Gumball-rallissa Tukholmassa, ja kai voi sanoa, että olen rakastunut päästä varpaisiin, Mikael kertoi tuoreessa haastattelussamme.

”Kai voi sanoa, että olen rakastunut päästä varpaisiin.”

Myös Triana on puhunut Mikaelista ja parin suhteesta kauniisti norjalaislehdissä ja kehuu rakastaan avoimesti Instagramissa.

– Hänen mielensä ja sielunsa ovat yhtä kauniita kuin ulkokuorensa, hän kirjoittaa tänään julkaisemassaan kuvassa Mikaelista.

Lue myös: Mikael Gabriel: ”En ole ikinä hajonnut niin pahasti kuin Vain elämää -kuvauksissa”

Eilen Mikael ja Triana edustivat yhdessä Pahan kukat -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä. Räppäri näyttelee lähiönuorista kertovassa elokuvassa, jonka on ohjannut Antti J. Jokinen.

Triana Iglesias ja Mikael Gabriel poseerasivat onnellisen näköisinä eilisessä kutsuvierastilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Triana Iglesias ja Mikael Gabriel poseerasivat onnellisen näköisinä eilisessä kutsuvierastilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Vaikka suhde on kestänyt vasta vuoden verran ja kaksikolla on eri kotimaat, on Triana ehtinyt jo muuttaa Mikaelin elämää.

– Triana on vaikuttanut maailmankatsomukseeni muun muassa sillä, että hän on kasvissyöjä. Kun hän tulee, meillä on kasvisviikot. Kaveritkaan eivät erota Trianan tekemää pastakastiketta bolognesesta, Mikael kehui haastattelussamme.

”Kaveritkaan eivät erota Trianan tekemää pastakastiketta bolognesesta.”

Kun pari ehtii olla yhdessä, söpöläiset myös jakavat silloin tällöin rakkaudentäyteisiä kuvia faneilleen sosiaalisessa mediassa.

 

THIS... ❤️ #LoveSpam

Kuva, jonka Triana Iglesias (@trianaiglesias) julkaisi

Triana nähdään myös hempeissä tunnelmissa Mikaelin kanssa miehen Helium-musiikkivideolla. Maaliskuussa julkaistu video on kuvattu räppärin kotona.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Prinsessa ihastutti kaikki paijaamalla kaneja ja lausumalla ensimmäiset sanansa kameroiden läsnäollessa.

Herttuatar Catherine ja prinssi William edustavat parhaillaan Kanadassa. Pääministeri Justin Trudeau kutsui perheen vieraakseen juhlimaan Kanadan 150-vuotissynttäreitä.

Herttuaparin lapset, kolmevuotias prinssi George ja reilun vuoden vanha prinsessa Charlotte, ovat päässeet tällä kertaa mukaan reissuun. Viime keväänä lapset jäivät kotiin, kun William ja Catherine olivat edustusmatkalla Intiassa ja Bhutanissa.

Matkalta julkaistuista kuvista päätellen George ja Charlotte nauttivat reissusta täysillä. He esimerkiksi osallistuivat torstaina armeijan perheille järjestetyille lastenkutsuille Victorian kaupungissa.

Charlotte ihastui kutsuilla Smores-nimiseen pupuun.
Charlotte ihastui kutsuilla Smores-nimiseen pupuun.

Brittilehti Telegraphin mukaan Charlotte lausui kutsuilla ensimmäisen sanansa julkisesti. Ilmapalloihin ihastunut pikkuprinsessa huusi innoissaan ”Dada” isälleen Williamille.

Charloten virne kertoo, että simppelit asiat, kuten ilmapallot, ilahduttavat myös prinsessaa.
Charloten virne kertoo, että simppelit asiat, kuten ilmapallot, ilahduttavat myös prinsessaa.

Jos näistä ilmeistä ei tule hyvälle tuulelle, niin mistä sitten?

Pupun lisäksi lapset hurmasi kuusivuotias kultaisennoutajan ja villakoiran sekoitus Moose, joka on terapiakoira syöpäpotilaille.
Pupun lisäksi lapset hurmasi kuusivuotias kultaisennoutajan ja villakoiran sekoitus Moose, joka on terapiakoira syöpäpotilaille.

Moosesta oli varmasti apua, jos pikkukuninkaallisilla oli ikävä omaa koiraansa Lupoa.

Georgen yllä oli pikkuprinssin tavaramerkki eli sortsit.
Georgen yllä oli pikkuprinssin tavaramerkki eli sortsit.

Prinssin ja prinsessan tyyli on tullut jo tutuksi. Charlotte edustaa useimmiten leveähelmaisessa mekossa ja neuletakissa.

Ilmeistä päätellen myös herttuatarparilla oli hauskaa lastenkutsuilla.
Ilmeistä päätellen myös herttuatarparilla oli hauskaa lastenkutsuilla.

Juhlien kohokohta eläinten lisäksi oli ilmapalloista hahmoja puhaltava taikuri.

Myös herttuaparin asuinpaikan Kensingtonin palatsin virallisella Instagram-tilillä jaettiin suloisia kuvia juhlista. Yhdessä niistä George intoilee saippuakuplista.

Edustushommat, eivät aina mitään tylsää pönötystä. Ainakaan jos sattuu olemaan pikkukuninkaallinen.

Jutta Gustafberg kiittelee ex-miestään Harria siitä, että he ovat pysyneet ystävinä ja kasvattaneet lastaan onnistuneesti yhdessä.

Fitness-yrittäjä Jutta Gustafberg hehkuttaa Facebookiin kirjoittamassaan tuoreessa tekstissä yllättävää henkilöä: ex-miestään ja poikansa isää Harri Gustafsbergiä.

Hehkutukseen ja Harrille osoitettuun kiitoskirjeeseen on Jutan mukaan syynsä.

– Kiitos siitä, että olet ollut luottoystäväni kaikki nämä vuodet. Ystävyytemme ei päättynyt siihen, kun oma avioliittomme päättyi. Jos jostain olen ylpeä niin siitä, että olemme osanneet laittaa omat tunteet tarvittaessa järjestykseen niin, että lapsen etu on aina ollut etusijalla, Jutta kirjoittaa.

– Olemme mielestäni malliesimerkki siitä, miten avioero voidaan hoitaa hyvässä hengessä. Koskaan ei ole ollut vääntöä huoltajuudesta, lomista, rahasta tai mistään muustakaan. Jopa se, että olemme etsineet asuntomme riittävän läheltä toisiaan pojan kulkemisen helpottamiseksi on mahtavaa. 

”Koskaan ei ole ollut vääntöä huoltajuudesta, lomista, rahasta tai mistään muustakaan.”

Jutan ja Harrin erosta on kulunut seitsemän vuotta. Harri ja leskeksi jäänyt Jutta olivat naimisissa 2007–2011. Harrista tuli silloin adoption kautta Maxin isä. Edelleen he kasvattavat teini-iän kynnyksellä olevaa poikaansa yhdessä.

– Kasvattamisessa edessä on tärkeät vuodet. Sanomasi ”poika tarvitsee positiivista pakkoa” monen asian suhteen pitää hyvin paikkansa, Jutta toteaa kirjeessään.

Jutta kiittelee myös Harrin nykyistä kumppania.

– Terveiset myös ihanalle elämässäsi vaikuttavalle naiselle J:lle, joka on ymmärtänyt sen, että exät voivat olla keskenään hyviä ystäviä.

Jutta nostaa kirjoituksessaan esille myös sen, että Harri on väittelemässä tohtoriksi mielenhallinnasta ja on ehdolla vuoden puhujaksi.

Petteri Jussilan eksät

Jutta on onnistunut muutenkin säilyttämään hyvät välit ympäröiviin ihmisiin, vaikka parisuhteet ovat vaihtuneet. Viime vuonna kerroimme haastattelussamme Jutan ystävyydestä Sari Peltoseen, joka oli avoliitossa Petteri Jussilan kanssa, ennen kuin Jutta ja Petteri tapasivat ja rakastuivat.

Lue myös: Jutta Gustafsberg ystävystyi miehensä exän kanssa: “En halunnut velloa katkeruudessa kuten äitini”

Naisten yhteinen taival alkoi ikävissä merkeissä, sillä Jutta oli toinen nainen ja Sari petetty puoliso ja pienten lasten äiti.

– Tiesin kyllä, että ero oli vain ajan kysymys, ja mietin, kuka on se ihminen, joka tulee tähän väliin. Aluksi reagoin Juttaan, että sekin lehmä, mutta ajan mittaan olen ollut iloinen, että Luojan kiitos Petteri valitsi juuri hänet, Sari kertoi haastattelussa.

Jutan ja Petterin lapsi Max oli vain kymmenkuinen, kun Petteri hukkui kotitalonsa rantaan vuonna 2004.

Menetys yhdisti naisia, ja Sari perheineen jopa muutti joksikin aikaa Jutan luo.

–Olemme edelleen toistemme ensimmäiset tukijat kriiseissä. Kun elämässä tulee vastoinkäymisiä, tiedämme, että toisistamme saamme parhaan sparrauskaverin. Voimme aina purkaa toisillemme synkintä settiä, Jutta kertoi.

Jutta Gustafsberg ja Sari Peltonen ovat parhaat ystävykset, joilla on sama ex-mies.
Jutta Gustafsberg ja Sari Peltonen ovat parhaat ystävykset, joilla on sama ex-mies.