Vauvaa odottava Vappu Pimiä on huomannut, että kaikki raskaudet ovat erilaisia. ”Olen voinut todella huonosti ja kokenut elämäni ensimmäiset migreenit. Esikoisen kanssa kaikki meni helposti. Olemme kuitenkin koko perhe valtavan onnellisia”, hän iloitsee. Kuva: Jonna Öhrnberg

Juontaja Vappu Pimiä on kärsinyt alkuraskautensa ajan pahoinvoinnista. – Nyt huono olo on onneksi vähän helpottanut, hän kertoo.

Suositun Tanssii tähtien kanssa -ohjelman juontaja Vappu Pimiä odottaa toista lastaan. Tulokkaan laskettu aika on ensi kesän alussa.

Hän kertoo, että raskauden muuttamat muodot ovat vaikeuttaneet vaatteiden valintaa.

– Huomaan, että kaikki vaatteet alkavat käydä pieniksi. Ylläni on hiljattain Roomasta ostettu vyö, joka on jo viimeisessä reiässä. Onneksi nahkahame mahtui päälle. Raskaus on niin alussa, etten haluaisi siirtyä vielä äitiysvaatteisiin. Viimeksi pystyin käyttämään normivaatteita pidempään, hän kertoi helsinkiläisravintola Königissä, jossa esiteltiin uutta KotiFustra-valmennusmetodia.

Vapun ja hänen miehensä Teemu Huuhtasen esikoistytär Viola syntyi lokakuussa vuonna 2012.

Juontajan uusi raskaus on ollut täysin erilainen kuin Violaa odottaessa.

– Olen voinut todella huonosti. Tuntuu kuin olisin neljättä viikkoa putkeen kankkusessa ilman tippaakaan alkoholia. Olen ollut myös todella väsynyt ja kokenut elämäni ensimmäiset migreenit. Onneksi kuvotusolo on vähän helpottanut.

Vappu tunnetaan intohimoisena kokkina. Hänen oma ruokaohjelmansa Vapun valtakunta pyörii parhaillaan MTV3:lla. Viime viikolla hän julkaisi esikoisteoksensa, Vapun reseptikirjan, jossa kannustaa kaikkia kokkaamaan vähän parempaa arkiruokaa hyvistä raaka-aineista.

– Sivuilla on lempireseptejäni vuosien varrelta. Osa on kulkenut matkassani yli 20 vuotta. Kaikki on hartaudella testattu ja hyvässä seurassa nautittu. Kiitos miehelleni, joka on kestänyt sen, että keittiö on ollut välillä kaaoksessa, hän nauraa.

Vappu iloitsee ruokakirjansa saamasta hyvästä palautteesta.

– Monet pyörittävät arkikiireessä samoja, tylsiksi käyneitä reseptejä. Jos yksikin kotikokki löytää uusia oivalluksia ja innostuu kokeilemaan rohkeasti uutta, olen onnistunut.

Vappu myöntää, että raskauspahoinvoinnin vuoksi hellan ääressä hääriminen on ollut välillä tukalaa.

– Jotkin ruuat, tuoksut ja mausteet tekevät todella pahaa. Ensimmäisen raskauden aikana pystyin syömään kaikkea, nyt yököttää. Olen syönyt perusruokia: lihapullia, nakkikastiketta, paistettua lohta ja keittoja. Kaikki eksoottisempi tökkii – ja minä rakastan itämaisia makuja! Yhtenä viikonloppuna mieleni teki pizzaa, joten tein sitä. Seuraavana päivänä en pystynyt koskemaankaan siihen.

Lue myös:

Vappu Pimiä herää aamukuudelta treenaamaan: ”Ilman liikuntaa minusta tulee hirviö

Vappu Pimiä raskaana: ”Koko perhe onnesta sekaisin”

Tanssii tähtien kanssa -puvustaja paljastaa ohjelman pahimmat pukumokat ja -kriisit

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.