Sara Parikka on voinut alkuraskauden jälkeen hyvin. Kuva: Sakari Majantie
Sara Parikka on voinut alkuraskauden jälkeen hyvin. Kuva: Sakari Majantie

Salatut Elämät -näyttelijäpari saa perheenlisäystä vuodenvaihteessa.

Salatut elämät -tv-sarjassa Peppiä näyttelevän Sara Parikan, 24, raskaus on edennyt jo reippaasti yli puolivälin. Saran ja hänen puolisonsa, Salkkari-kollega Mikko Parikan toisen lapsen on määrä syntyä vuodenvaihteen aikoihin. Saralla ja Mikolla on entuudestaan pieni Matilda-tytär.

Sara esiintyi maanantaina Salkkareiden syyskauden lehdistötilaisuudessa.

– Olen voinut todella hyvin. Alussa olin pahoinvoiva, onneksi silloin oli kesäloma. Nyt raskauden puolivälin jälkeen on mennyt paremmin. Kai toinen raskaus on aina vähän hankalampi, Sara kuvaili vointiaan.

Kesän aikana Parikat ovat lomailleet muun muassa New Yorkissa. He ovat viettäneet aikaa myös muun muassa Linnanmäellä, Suomenlinnassa, Korkeasaaressa sekä sukulaisten kanssa.

– Nykissä kävimme nähtävyyksillä ihan perusturistina. Oli sairaan kuuma. Tämä oli toinen kerta, ja vielä jäi paljon näkemättä, pariskunta kertoi.

Sara toivoo pystyvänsä työskentelemään äitiyslomaan saakka, joka alkaa marraskuun lopulla.

– Työn ja lapsiperhearjen yhdistäminen on sujunut mielestäni hyvin. Kävin keväällä vierailemassa Salkkareissa ja äitiyslomalla tein toisen Nightmare-leffani. Nyt tyttö aloitti päiväkodin, mikä helpottaa arkea, Sara selitti.

Sekä Saralla että Mikolla on itsellään pieni ikäero omiin sisaruksiinsa. Siksi heistä tuntuikin luonnolliselta tehdä Matildalle sisarus tässä vaiheessa. Lisää lapsia Sara ei kuitenkaan toistaiseksi lupaile.

– Jos minulta kysytään, niin lapsiluku on täynnä. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos mieli muuttuu matkan varrella, hän tuumi.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.