Michael Monroen tiimissä kilpaileva Jarkko Kujanpää esiintyy myös maaliskuussa Nelosella alkavassa ohjelmassa Kielletty rakkaus.

Nelosella maaliskuussa alkavassa sarjassa Kielletty rakkaus 12 pariskuntaa kertoo rakkaustarinansa, joka on rikkonut rajoja ja herättänyt ympäristössä vastustusta ja suoranaista vihaa. Yksi rakkaustarinansa kertovista on The Voice of Finlandista tuttu mies, Jarkko Kujanpää.

Tällaisia pariskuntia sarjassa nähdään:

Jarkko, 45, ja Miranna, 23

Viime viikon The Voice of Finlandin Kaksintaistelussa jatkoon mennyt tuttu Jarkko ”Jarkkis” Kujanpää rakastui nykyiseen vaimoonsa Mirannaan lähes kymmenen vuotta sitten. Miranna oli tuolloin 14-vuotias. Jarkko on häntä 22 vuotta vanhempi.

Kaksikko kohtasi ensimmäisen kerran Jarkkiksen Be Alive -yhtyeen fanitapahtumassa, jonne Miranna oli saapunut äitinsä kanssa. Fanitapahtuma muuttui pian Jarkkiksen ja Mirannan ensitreffeiksi. Parilla on uskonnollinen tausta, ja he kertovat suhteen muuttuneen fyysiseksi vasta hääyönä, Mirannan tultua täysi-ikäiseksi.

Vaikka aluksi Mirannan perhe järkyttyi hänen suhteestaan 22 vuotta vanhempaan mieheen, lopulta he saivat läheisiltä sille hyväksynnän. Muut ihmiset eivät kuitenkaan ole olleet yhtä suopeita: suhde on saanut aikaan lastensuojeluilmoituksia, koulukiusaamista ja ahdistelua.

2445339

Michael Jackson -imitaattorina tunnetuksi tullut Jarkko Kujanpää, 45, kilpailee The Voice of Finland -ohjelman viidennellä tuotantokaudella.

Alex, 24, ja Penina, 28

Tämä kaksikko tapasi toisensa yhteisen hevosinnostuksen parissa. Penina pyöritti omaa talliaan, jonne Alex tuli töihin. Tuolloin parisuhteessa ollut Penina kiinnostui heti Alexista.

Alex on transmies. Lapsuudesta asti itsensä mieheksi kokenut Alex oli ennen sukupuolenkorjaustaan Netta.

Pariskunnan suhde on aiheuttanut ihmisissä paheksuntaa. Heistä on kirjoiteltu ikäviä nettikommentteja, ja heidän selkiensä takana on puhuttu pahaa. Niistä huolimatta pari on menossa naimisiin.

Alex ja Penina. Kuva: Nelonen

Diana, 44, ja Olli, 44

Vankilalla on suuri rooli Dianan ja Ollin suhteessa. Diana oli työharjoittelussa Vaasan vankilassa, kun hän kohtasi siellä vankina olleen Ollin.

Dianan lähipiiri ja vankilan henkilökunta eivät hyväksyneet parin ihastumista. Muut yrittivät päättää kaksikon suhteen, koska rakastuminen vankilassa ei ole sallittua. Pari joutui tapaamaan salaa vankilan kirkossa.

Nyt rakkaus on jatkunut 20 vuotta.

Diana ja Olli. Kuva: Nelonen

Hans, 43, ja Nitcharee, 43

Suomalainen Hans ja thaimaalainen Nitcharee tutustuivat deittipalvelu OK Cupidissa. Kuukauden viestittelyn jälkeen Hans matkasi Thaimaahan, jossa heidän piti avioitua. Prosessi ei kuitenkaan ollut niin yksinkertainen. Pariskunta on joutunut kokemaan rakkautensa takia paljon ennakkoluuloja.

Hans ja Nitcharee. Kuva: Nelonen

Saila, 33, ja Sampo, 33

Sampo sairastaa Duchennen lihasdystrofiaa ja Saila on cp-vammainen. Heidän vammansa estävät heidän haaveensa perheestä.

Naimisiinmenonsa jälkeen Saila ja Sampo halusivat hankkia lapsia. Perheenlisäyksen saaminen ei kuitenkaan onnistunut, joten kaksikko hakeutui hedelmöityshoitoihin. Niitä ei heille kuitenkaan sallittu.

Saila ja Sampo. Kuva: Nelonen

Pirjo, 60, ja Kuisma, 62

Ortodoksipappi Kuisma kohtasi Pirjon vain vähän aikaa sen jälkeen, kun oli jäänyt leskeksi. Pari rakastui ja meni kihloihin. Ortodoksisen kirkon sääntöjen mukaan pappi ei kuitenkaan saa avioitua uudelleen – hänen olisi elettävä selibaatissa. Rakkauden takia Kuisma menetti työnsä ja papin virkansa.

Kuisma ja Pirjo. Kuva: Nelonen

14.3. alkavassa ohjelmassa nähdään näiden parien lisäksi kuusi muuta paria. Sarjaa juontaa Anni Hautala ja kussakin jaksossa psykoterapeutti Maaret Kallio pohtii sen aihetta.

Asioista tietävä

The Voice of Finland -kilpailija herätti pahennusta: rakastui fanitapaamisessa 14-vuotiaaseen

Jarkkiksen ja Mirannan esittely on joka mediassa erilainen ja vieläpä eroaa parin omasta (päin naamaa) kertomasta versiota aikalailla! Jaksoa ei ole vielä esitettyihin ja pari on antanut itsestään kuvan valehtelijoina. Ei todellakaan hyvä saatikka luottamusta herättävä kuva. Jos julkisuutta on saatava hinnalla millä hyvänsä, tulisi edes olla rehellinen!
Lue kommentti
Jane094736736

The Voice of Finland -kilpailija herätti pahennusta: rakastui fanitapaamisessa 14-vuotiaaseen

Henkilöt, jotka kirjoittelevat toisen yksityiselämästä, käsittämättömin sanankääntein, ovat itse pimeitä. Kuinka upeata katsoa kerrankin Voicea niin, että siellä on TODELLINEN ÄÄNI. Hengitykseni salpautui, kun kuuntelin Jarkko Kujanpäätä. Onko Suomessa tällainen lahjakkuus! Koskaan aikaisemmin ei ole Voicessa Suomessa ollut näin suurta lahjakkuutta! Ehdoton voittaja. Aivan ylitse muiden. Ei voi edes rinnastaa muihin. Totta kai se on Michael Monroe, joka tunnistaa lahjakkuuden, koska on...
Lue kommentti
Antti Tuisku ja Erin nähdään yhdessä myös Idols-ohjelman tuomareina. Kuva: Sanoma-arkisto

Aamukuuteen-kumppani Erin on nyt selvittänyt hämmentävän ilmaisun merkitystä.

”Hei beibi, täs on menny liikaa päivii.
Et ei oo päästy lonimaan, mitä me soditaan.”

Ensimmäisellä kerralla Antti Tuiskun Aamukuuteen-sinkun sanat eivät avaudu. Tai ainakaan yksi niistä. Se ei avaudu vielä toisella eikä kolmannellakaan kuuntelukerralla.

Mitä ihmettä ”lonimaan” tarkoittaa?

”Beibi, kun sä katsot mua ja pyydät mua punkkaas lonimaan.”

”Korvamatomateriaalia.” ”Niin loistava.” Antti Tuiskun fanit ovat hehkuttaneet uutta biisiä paljon eri somekanavilla. Mutta tietävätkö hekään, mitä oikeastaan tarkoittaa lonimaan-ilmaisu, joka toistuu kappaleessa?

Biisin feat-osuuden esittää Erin, joka kertoi maanantaina ”lonia”-ilmaisun merkityksen:

– Lonia-sanaa käytetään ku halutaan ns. muffailla, eli lonia, eli vähän kiehnätä ja pussailla, Erin kirjoitti sosiaalisen median tilillään.

Erinin Instagram-päivitykseen on ehtinyt jo tulla kommentteja, mitä muuta lonia-verbi tarkoittaa eri puolella Suomea.

”Meillä päin lonia tarkoittaa hypistelyä.”

– Meillä päin lonia tarkoittaa hypistelyä. Esim. shoppailemassa lonitaan kaikki hyllyt tai rekit, kuvailee Instagram-käyttäjä Kreettalu.

– Mulle tulee mieleen se, kun joku lonii konvehtirasiasta parhaat, sanoo Izmo58.

”Sitä ihteensä”

Antti Tuisku julkaisi uuden sinkkunsa viime viikolla. Se on mukana uudella albumilla Anatude, joka julkaistaan 15. syyskuuta.

Sunnuntaina Antti Tuisku iloitsi Aamukuuteen-kappaleen Spotify-menestyksestä ja julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jossa oli selittävä hashtag #lonimaanonlappiajatarkoittaasitäihteensä.

 

Mitä sanoo sanakirja?

Urbaanissa sanakirjassa lonia tarkoittaa ”valita, lajitella, etsiä jotain asiaa jonkin joukosta”.

Esimerkit:

1. älä loni kaikkia lihapaloja siitä kastikkeesta
2. trafi kielsi rekisterikilpien lonimisen, pitää ottaa järjestyksessä eikä välistä

Kunniaväkivalta saa Suomessakin monia muotoja. Yksi niistä on se, että nuorille pojille sallitaan paljon enemmän vapauksia kuin samanikäisille tytöille, kertoo Helsingin Sanomien haastattelema kurdinainen.

Kolmekymppinen kurdinainen kertoo Helsingin Sanomissa lapsuuden rajusta silpomiskokemuksestaan ja siitä, miten lähipiiri pyrkii rajoittamaan varttuvan tytön ihmisoikeuksia perheen kunnian nimissä.

”Mun oli pakko lähteä pois kotoa.”

– Ensin sinut leikataan, sitten kielletään uiminen, sen jälkeen et saa tavata poikia. Kun olin 17-vuotias, mun oli pakko lähteä pois kotoa. Mun oli pakko tehdä raju askel mun vanhemmille ja perheelle, nimettömäksi jäävä nainen kertoo.

THL määrittelee kunniaväkivallan viittaavan psyykkiseen painostukseen tai suoraan väkivaltaan. Se liittyy ajattelutapaan, jossa kunnia on koko perheen ja suvun yhteinen asia. Koska yksilöiden teot vaikuttavat koko yhteisön kunniaan, käyttäytymisen tulee olla siveellistä ja tietyn seksuaalimoraalin mukaista.

Tytöillä ja pojilla eri säännöt

Kurdinainen kokee, että hänen elämäänsä ja oikeuksiaan rajoitettiin voimakkaasti erityisesti nuoruudessa. Nainen ympärileikattiin nelivuotiaana pakolaisleirillä, ja hän oli vähällä kuolla operaatioon. Taustalla oli perheen pyrkimys saada tytär hyviin naimisiin.  

”Pojilla oli enemmän mahdollisuuksia. He saivat mennä vapaammin.”

– Kun olin joku 7–8-vuotias, niin muistan, että oli aika, jolloin joka ilta, kun menin nukkumaan, rukoilin vaan, että tulen pojaksi. Halusin ne poikien oikeudet. Koska jo silloin näin, että pojilla oli enemmän mahdollisuuksia. He saivat mennä vapaammin, kurdinainen kertoo HS:n haastattelussa.

– Mitä vanhemmaksi tulin niin sitä enemmän minulta alettiin kieltämään kaikenlaisia asioita. Multa riistettiin ihmisoikeuksia, mitä enemmän tytöstä naiseksi kasvoin.

Vaara joutua uhriksi

Ympärileikkausten ja kunniaväkivallan uhka on todellinen myös Suomessa.

– Ympärileikkausperinne elää Suomessakin, sanoi Ihmisoikeusliiton asiantuntija Solomie Teshome Me Naisten haastattelussa. 

Suomessa ei ole tullut esiin yhtään tapausta, että maahanmuuttajataustaisia tyttöjä olisi ympärileikattu täällä. Monilla tytöillä on kuitenkin vaara joutua silpomisen uhriksi matkalla vanhempiensa kotimaassa.

– Epäilyt voivat herätä esimerkiksi, jos tyttö on lähdössä yhdessä vanhempiensa tai toisen vanhemman kanssa kotimaahansa. Vaikka niin, että vain perheen tyttö on lähdössä, muut sisarukset eivät.

Solomie kertoi saavansa konsultointipuheluita terveydenhoitajilta tällaisista aiheista etenkin keväisin lomien kynnyksellä. Tyttöjen iät vaihtelevat taaperoista teini-ikäisiin.

– Kun tyttö on jo lähdössä matkalle ja herää epäilys, että hän joutuu silvotuksi, ollaan jo myöhässä, Solomie kertoi.

MillaR

Kolmekymppinen kurdinainen puhuu HS:ssä tyttöjen ja poikien erilaisesta kohtelusta: ”Ensin leikataan, sitten kielletään uiminen”

Naisten ympärileikkaus on törkeä rikos ja yhteiskunnnan pitäisi ottaa aktiivisempi ote tällaisen silpomisen estämisessä. Sama koskee myös poikien ilman lääketieteellistä perustetta olevia ympärileikkauksia, jota ei tietysti voi verrata naisten leikkaukseen, mutta on ihan yhtä perusteetonta. Suomi ei ole sivistysvaltio ennenkuin tällaiseen lapseen kohdistuvaan väkivaltaan puututaan todenteolla.
Lue kommentti

Maria Veitola kertoo Instagramissa uuvuttavasta työviikostaan, joka vaati lopulta veronsa ja ajoi lepäämään.

Maria Veitola, 44, kertoo Instagramissaan haastavasta työviikostaan esimiehenä. Veitolan mukaan voimat hupenivat oman kunnianhimon ja muiden ihmisten takia. Veitola työskentelee tällä hetkellä muun muassa Radio Helsingin sisältöjohtajana.

– Vaikka sitä kuinka yrittää huolehtia oman elämänsä kohtuullisuudesta ja selkeydestä, esinaisena altistuu sille, että on muita ihmisiä jotka sanovat, että ”en mä jaksakaan tai ei mua huvitakaan, vaikka mä lupasin”. Sitten se kaikki kaatuu tietty mun päälle, koska se on mun duuni – tavallaan – selvittää sotkut ja tilanteet, Veitola kirjoittaa.

 

Esimiestyössä -tai siis mit vit- esiNAIStyössä parasta ja pahinta: ihmiset. Oon ite tehnyt himmeen duunin siinä että tunnistan omat rajani esim. jaksamisen suhteen ja huolehdin niistä. Tää asia on muuten suoraan yhteydessä luotettavuuteen. Mutta: Vaikka sitä kuinka yrittää huolehtia oman elämänsä kohtuullisuudesta ja selkeydestä, esinaisena altistuu sille, että on muita ihmisiä jotka sanovat, että "en mä jaksakaan tai ei mua huvitakaan, vaikka mä lupasin". Sitten se kaikki kaatuu tietty mun päälle, koska se on mun duuni -tavallaan- selvittää sotkut ja tilanteet. No, viime viikko olikin sitten ihan hirveä edellämainituista syistä. Sata palloa ilmassa ja yritin jongleerata parhaani mukaan ja tehdä viisaita päätöksiä. Torstaipäivä meni paniikkihäiriön ja migreenin reunalla koska kaikki oli vaan kaaosta ja olin aivan finaalissa. Kun työkaveri yritti halata, sanoin että "älä koske koska alan itkemään enkä pysty lopettamaan". Se on kamalaa kun oma elämänhallinta menee siitä syystä, että muut ei hallitse elämäänsä. Sit tähän liittyy vielä oma kunnianhimo: en tyydy keskinkertaisuuteen. Pääsisin itse helpommalla jos tyytyisin. Mutta kun en halua. Haluan tehdä työni mahd hyvin. Perjantaina laitoin työpaikalle viestin että en tuu töihin, meen metsään makaamaan sammalmättäälle koska muuten oon kohta jossain akuuttipäivystyksessä. Onneks oli mökkiviikonlippu buukattu veljen perheen kanssa. Tarinan opetus: menkää metsään ja olkaa rakkaittenne kanssa jos ja kun ahdistaa ja kaikki kaatuu päälle. Se saattaa auttaa. Ja pyytäkää apua. Mä pyysin ja onneks mun ihanat työkaverit antoi tukea ja apua. Ja Radio Helsingin sisältöjohtajana ilmoitan, että meidän syysohjelmisto starttaa viikon päästä maanantaina. Mukana mm. uusi, ihana aamushow. #bosslady #radiohelsinki 📻❤️

Henkilön Maria Veitola (@mariaveitola) jakama julkaisu

Instagram-päivityksen mukaan Veitola sai viime viikon lopulla jopa fyysisiä oireita.

”Kaikki oli vaan kaaosta ja olin aivan finaalissa.”

– Torstaipäivä meni paniikkihäiriön ja migreenin reunalla koska kaikki oli vaan kaaosta ja olin aivan finaalissa. Kun työkaveri yritti halata, sanoin että ”älä koske koska alan itkemään enkä pysty lopettamaan”.  Se on kamalaa kun oma elämänhallinta menee siitä syystä, että muut ei hallitse elämäänsä. 

– Perjantaina laitoin työpaikalle viestin että en tuu töihin, meen metsään makaamaan sammalmättäälle koska muuten oon kohta jossain akuuttipäivystyksessä, Veitola kirjoittaa.

Instagram-kuvassa Veitola todella näyttää makaavan keskellä metsää. Hän myös neuvoo muita työstään ahdistuneita tekemään samoin.

– Menkää metsään ja olkaa rakkaittenne kanssa jos ja kun ahdistaa ja kaikki kaatuu päälle. Se saattaa auttaa. Ja pyytäkää apua. Mä pyysin ja onneks mun ihanat työkaverit antoi tukea ja apua.

Veitola on aikaisemmin kertonut, että viime vuosi oli hänelle yksi rankimmista. Hänen isänsä kuoli, ja kodista paljastui paha sisäilmaongelma. Nämä asiat vaikuttivat myös hänen parisuhteeseensa.

Sosiaalisen median mukaan Ohtosesta tuli avioitumisen jälkeen Ohtonheimo.

Luontokuvaaja ja toimittaja Kimmo Ohtonen avioitui Laura-vaimonsa kanssa viime lauantaina. Pariskunta vaihtoi ilmeisesti samalla sukunimensä Ohtonheimoksi. Molemmat löytyvät nyt nimittäin Facebookista sillä nimellä. Toimittaja kertoi avioliitostaan myös Instagramissa.

– Kannan sydäntäsi. Kannan sitä sydämessäni. Eilen sanoimme "tahdon" kauniin perheemme ja ystäviemme edessä. Kiitos teille kaikille, rakastamme teitä paljon, Ohtonheimo hempeilee sunnuntaina Facebookissa julkaisemansa kuvan yhteydessä.

Kimmo Ohtoheimo on suomalainen luontokuvaaja ja -toimittaja. Hän tuli tunnetuksi uituaan Saimaalla 140 kilometrin matkan saimaannorpan hyväksi. Tempauksestaan Ohtonen palkittiin Kultaisella Venlalla vuoden TV-tekona 2013.

 

They said Yes! 😍#ohtonheimot

Henkilön Riikka Kantinkoski (@weekdaycarnival) jakama julkaisu