Heikki Kuula, Pyhimys, Voli ja Ilari Sahamies muodostavat suositun Teflon Brothers -yhtyeen. Kuva: Jonna Öhrnberg
Heikki Kuula, Pyhimys, Voli ja Ilari Sahamies muodostavat suositun Teflon Brothers -yhtyeen. Kuva: Jonna Öhrnberg

Räppäri ja tuottaja Mikko Kuoppala on saanut kuulla kuittailua kaupallisesti menestyneistä työprojekteistaan.

Teflon Brothers -yhtyeen Mikko Kuoppala eli Pyhimys on ollut tekemässä yhtä viime vuoden kuunnelluimmista biiseistä.

Teflon Brothersin Pämppää myi tuplaplatinaa ja keräsi Spotifyssä yli 7,5 miljoonaa striimausta. Kappaleen musiikkivideo on katsottuu YouTubessa yli viisi miljoonaa kertaa.

Pyhimus on myös ollut sanoittamassa esimerkiksi Kasmirin Vadelmavenettä. Ehtiväinen räppäri tekee myös soolouraa, ja hänellä on Teflon Brothersia kokeellisempi Ruger Hauer -yhtye, jossa ovat mukana Paperi T ja Tommishock.

– Erilaiset kanavat tuntuvat minulle luonnollisilta. Jotkut haluavat profiloitua selkeämmin, mutta minulla on hyviä ja huonoja päiviä. Joskus teen biisejä pohdiskeluun, joskus hauskanpitokulmalla. Eivät ne ole ristiriidassa keskenään, Kuoppala mietti eilen Radiogaalassa.

”Ei Teflarit on niin hyvä bisnes, että sitä kannattaisi tehdä rahan takia.”

Mies myöntää kuitenkin saavansa kritiikkiä siitä, että tekee myös kaupallista musiikkia.

– Kritiikki ei haittaa, mutta se ärsyttää. Ei Teflarit on niin hyvä bisnes, että sitä kannattaisi tehdä rahan takia. Se on sen verran rankkaa, teemme sata keikkaa vuodessa.

 

HIFK laittaa tänää Pelikaanii turbiiniin 🐣🔫

Kuva, jonka Teflon Brothers Official (@teflonbrothers) julkaisi

Kiirastorstaina ilmestyvä uusi Ruger Hauer -albumi esittelee hieman aiempaa pehmeämpää äänimaailmaa.

– Viimeksi menimme inhorealismin, kulmikkuuden ja etäännyttämisen ääripäähän. Ei tämäkään silti helppoa tai poppia ole, Kuoppala kuvailee.

 

Pyhimyksen, Paperi T:n ja Tommishockin muodostama Ruger Hauerin uusi albumi Mature julkaistaan 24.3. Arvostettu räppitrio on julkaissut aikaisemmin Monsp Recordsin alla kolme kriitikoiden kehumaa albumia Se syvenee syksyllä (2010), Erectus (2012) ja Ukraina (2013). Mature on ensimmäinen Johanna Kustannuksen kautta julkaistava Ruger albumi. Uusinta pitkäsoittoa on työstetty vuodesta 2014 lähtien työnimellä Regina Hauer, sillä Ruger Hauerin neljännen pitkäsoiton taustalta löytyy Regina-yhtyeen Mikko Pykäri sekä soolourallaan nykyisin aktiivisesti toimiva Iisa. Mikko Pykäri on tuottanut ja säveltänyt levyn, ja Iisan vokaaliosuuksia kuullaan lähes kaikissa kappaleissa. ”Idea yhteislevystä syntyi kun Tommi oli Shine 2009 bändin Euroopan kiertueella miksaajana. Aluksi heittona lähtenyt vitsi `Regina Hauer - Oi kuinka turhia toiveita´ (viittaus Reginan toisen albumin nimeen ´Oi kuinka suuria voimia´) jäi elämään myös Ruger Hauerin keikkapakussa. Pikkuhiljaa vitsi alkoi muuttua toteutuskelpoiseksi ideaksi jonka toteutus alkoi keväällä 2014. Oi kuinka turhia toiveita -viittaus päätyi levyn ensimmäiseksi lauseeksi”, kertoo Pyhimys. "Regina sulautuu nyt Ruger Haueriin. Kaksi eri maailmaa ja useita äärimmäisiä vastapareja kohtaavat sillä toisensa - väkivalta ja herkkyys, syvällisyys ja kepeys, likaisuus ja puhtaus. Kokonaisuus yhdistää kummankin yhtyeen parhaat puolet", jatkaa Mikko Pykäri. Mature on tribuutti kasvukivuille muotoilee Paperi T: ”Mature on yritys kohdata ja hyväksyä ihmisen rajallisuus. Se on Ruger Hauerin kypsin albumi, mutta niinkuin usein elämässäkin, iän ja vastuun kasvaessa henkinen kakaramme alkaa samanaikaisesti oireilla. Lopputulos on tribuutti kasvukivuille. Ikä on vain saatanan korkea numero, mature, salute." Albumin ennakkomyynti alkaa tänään Levykauppa Äxän ja Katin Tavaran sivuilla. Mature: 1. Typerykset jotka polttavat pilveä avoautoissa 2. Sekasin 3. Kuljettaa 4. Krebatorio 5. Charlie Mansonin häät 6. Amazing 7. Fritsuja 8. Täydenkuun äpärä 9. Aika jätä älä 10. Auf Wiedersehen Ruger Hauerin levynjulkaisukeikka on Tavastialla 1.4. ja liput tulevat myyntiin 1.2. http://www.tiketti.fi/tapahtuma/37507 #rugerhauer #regina #mature

Kuva, jonka rugerhauer (@rugerhauer) julkaisi

 

Antakaa töitä

Teflon Brothers -yhtyeen Pyhimys: ”Kritiikki ärsyttää”

Kirjoitusvirheet ärsyttää. Artistin nimi ei ole Pyhimus ja toimittaja ei ole huomannut kissan kokoisita pinkeistä kijraimista huolimatta miten livahti sekaan tälläinen; ”Ei Teflarit on niin hyvä bisnes, että sitä kannattaisi tehdä rahan takia.”. Vähän lisä-ärsytystä tuottaa vielä se että upotettua musiikkivideota ei saa katsoa ulkomailta.
Lue kommentti

Näyttelijä Antti Luusuaniemi ja mainosalalla työskentelevä vaimo Lili Zoe Ermezei ovat perhekeskeisiä työnarkomaaneja.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi, 37, ja Lili Zoe Ermezei, 29, tapasivat kuusi vuotta sitten Budapestissa mainoskuvauksissa. Ensimmäiseksi Lili ihastui suomalaisnäyttelijän nahkalaukkuun, sitten mieheen.

– Paitsi, että Antilla oli hyvä maku, hän oli myös sympaattinen, komea, antelias ja mukava. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä, Lili kertoo.

Jo seuraavana kesänä Lili jätti uransa ja rakastamansa työn ja muutti Suomeen Antin luo.

– Olin niin nuori ja rakastunut, etten epäröinyt hetkeäkään, Lili sanoo.

Antin ammatti tosin herätti hänessä epäilyksiä.

– Pelkäsin, että Antti olisi itseään täynnä. Mutta luultavasti hän saa tarpeeksi huomiota näyttämöllä, sillä kun hän tulee kotiin, hänessä ei ole tippaakaan egoismia tai narsismia.

"Pelkäsin, että Antti olisi itseään täynnä."

Kumpikin heistä on sitä mieltä, että mustasukkaisuus vie ihan turhaa energiaa.

– Valehtelisin, jos väittäisin, ettei tunnu missään, kun Antti suutelee muita näyttelijän työssään. En silti tee siitä ongelmaa, sillä Antti osaa erottaa työn ja yksityiselämän. Olemme tiimi emmekä tunne itseämme uhatuksi, Lili sanoo.

Perhekeskeiset työnarkomaanit

Perheen ja uran välillä tasapainottelu onkin Lilin ja Antin elämässä jokapäiväinen haaste. Molemmat suhtautuvat työhönsä intohimoisesti, mutta arvostavat myös perheen yhteistä aikaa.

– Haluan tehdä työni mahdollisimman hyvin, mutta ei se ole sen tärkeämpää kuin muu elämä. Ei elämää ja perhettä voi siirtää syrjään, Antti sanoo.

"Voisin elää työlleni 24 tuntia vuorokaudessa."

– Olen aina ollut työnarkomaani ja voisin elää työlleni 24 tuntia vuorokaudessa, mutta olen oppinut Antilta, ettei se voi olla ihmisen ainoa arvo. Hän muistuttaa minua siitä, että lopussa meillä ei ole kuin perhe, mainostoimistossa strategisena johtajana työskentelevä Lili jatkaa.

Jännittikö Liliä äitipuolen rooli?  Miten Antti ja Lili jakavat  kotityöt? Mikä on ollut  heidän suhteessa vaikeinta aikaa?  Lue lisää Me Naisten numerosta 34/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.

Antin ideoima Red Carpet –leffafestivaali Hyvinkäällä 31.8. – 3.9.

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja ja ministeri Suvi-Anne Siimes erosi puolueesta jäätyään pois eduskunnasta. Kuva: Heli Blåfield

Suvi-Anne Siimes on ollut 9 vuotta vanhemman puolisonsa kanssa yhdessä 30 vuotta. – Olisi surkeaa, jos avioliitto kariutuisi siihen, että elämänpiirit erkanevat toisistaan.

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja, Työeläkevakuuttajat TELA:n toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes miettii omia eläkevuosiaan vain harvoin.

– Enemmän pohdinta liittyy siihen, että puolisoni on minua yhdeksän vuotta vanhempi. Elämänsuunnitelmaamme kuuluu, että hän jatkaisi töissä mahdollisimman pitkään, jotta elämänpiirimme eivät erkanisi liikaa, Siimes sanoo Me Naisten Tämän olen oppinut haastattelussa.

Siimes on ollut puolisonsa kanssa yhdessä kolmisenkymmentä vuotta.

– Olisihan sen surkeaa, jos avioliitto kariutuisi siihen, että elämänpiirit erkanevat toisistaan.

Politiikka on sotaa

Ministerinä ja kansanedustajan toiminut Suvi-Anne Siimes sanoo, että hänellä oli politiikassa toimiessaan väärä kuva pelin säännöistä.

– Ymmärsin vasta politiikasta poistuttuani, että osa epäonnistumisistani ja vaikeuksistani johtui siitä, että minulla oli täysin väärä kuva politiikasta kun menin sinne, Siimes pohtii.

–Olin lukenut filosofiaa ja kuvittelin, että politiikka toimii keskustelun ja avoimuuden periaatteilla. Sitten ihmettelin ja paheksuin sitä pelaamista, johon törmäsin. Kärsin siitä.

Siimes kuvaa politiikkaa sodaksi, jossa on vain välirauhoja.

– Siellä ei ole mitään onnellista loppua. Tämä oli tärkeää ymmärtää edes jälkikäteen.

Politiikka opetti Siimeskelle, mitä valta on, ja miten sitä käytetään. Ja mitä sen saavuttamiseksi ollaan valmiita tekemään.

Siimes erosi vasemmistoliitosta 2007.

– Olin nuorena puoluetta vailla ollut vasemmistolainen, ja sellainen minusta on tullut vanhempanakin. Minulle on luonnollinen tila olla tällainen hang-around. On kauhean tärkeää, että ihminen voi identifioitua johonkin poliittiseen suuntaan olematta puolueen jäsen. Puolustan oikeutta tällaiseen maailmankuvaan.

Suvi-Anne Siimes kertoo Me Naisten haastattelussa myös, miten oppi jo lapsena, että hänen perheessään on salaisuus, mitä hän ajattelee työstä ja johtajuudesta ja mitä tajusi aikuisen poikansa häissä? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 34/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.