Teemu Selänne ja hänen kaksosveljensä Paavo Selänne, joka työskentelee opettajana. Kuvat: Otava/Jari Tolvanen ja Jonan Öhrnberg

Jääkiekkolegenda Teemu Selänne kiistää järkyttyneensä Teemu-elämäkerran paljastuksista ja myöntää olevansa dominoiva persoona.

Tänään julkaistu elämäkerta jääkiekkoilija Teemu Selänteestä, 44, paljastaa rakastetusta ja palvotusta kiekkotähdestä julkisuuteen aivan uusia puolia. Teemu-kirjaan on haastateltu Teemun läheisiä perheenjäseniä, ystäviä ja pelikavereita. Heidän mukaansa kultapojan ulkokuoren alla on myös piinkova diktaattori, jonka mukaan kaikkien on elettävä.

Teemun kaksosveli Paavo Selänne muun muassa kuvailee veljeään despootiksi (itsevaltias).

– Kirja on mun näköinen ja rehellinen. Annoin läheisteni kertoa mielipiteensä minusta ja arvostan heidän mielipidettään. Totta kai yllätyinkin, mutta Paavo jos joku saa kutsua minua despootiksi. En kyllä edes tiennyt mikä despootti on, joten katsoin sanakirjasta, Teemu nauroi kirjan julkistustilaisuudessa torstaina.

Hän kiistää järkyttyneensä läheistensä kuvauksista, mutta myönsi olevansa dominoiva persoona, joka usein tekee päätökset kaveripiirissä. Hän painotti kuitenkin kunnioittavansa muidenkin mielipiteitä. Samaan hengenvetoon Teemu myönsi tulleensa vuosien varrella itsekkäämmäksi, mitä ominaisuutta huippu-urheilijalta toki vaaditaankin.

– Mulla on paljon kavereita, eikä kaikille ikävä kyllä riitä aikaa. Sitä haluaa viettää harvat ja valitut hetket niiden kanssa, joiden kanssa oikeesti on tosi mageeta. Kun olen kesäisin vain 7 viikkoa Suomessa, ei kaikille mitenkään jää aikaa ja jotkin valintani ovat voineet satuttaa muita, hän muotoili.

Teemua ihmetytti kirjassa erityisesti väite, ettei hänellä olisi aikaa omille vanhemmilleen tai että nämä jäisivät vähälle huomiolle. Vanhemmat nimittäin vierailevat Teemun mukaan joka vuosi monta kuukautta hänen kotonaan Anaheimissa.

– Se väite on kyllä siinä mielessä ihan hanurista, hän puuskahti.

"Minusta ei saa kohukirjaa"

Selänne myönsi lehdistötilaisuudessa, että joitakin kohtia kirjassa on pehmennetty, sillä hän ei halunnut kirjasta ”kohukirjaa”, joskaan sellaista ei hänestä kuulemma saisikaan. Hän muistuttaa, että kirjassa on myös paljon rakkautta, jota hän osoittaa vanhempiaan, vaimoaan Sirpaa, lapsiaan, ystäviään ja lempiharrastuslajejaan tennistä ja golfia kohtaan.

– Hirveä tuuri on käynyt, että olen löytänyt Sirpan elämääni. Hänen panoksensa on ollut täysin korvaamatonta. Hän on tehnyt kodistamme sellaisen, että siellä on hyvä olla ja sinne on hyvä tulla. Nyt meillä on perheenä enemmän yhteistä aikaa, peliuransa keväällä lopettanut Teemu iloitsee.

Loppujen lopuksi omasta itsestä ja elämästä kirjan sivuilta lukeminen oli Teemulle kuulemma ”valaiseva ja jopa terapeuttinen” kokemus.

– Eihän sitä koskaan tiedä, mitä läheiset susta oikeesti miettivät, joten oli hienoa, että he sanoivat sen kirjassa. He myös palauttivat mieleen jo itse unohtamiani asioita, hän kuittaa.

Lue myös:

Näin Teemu Selänteen läheiset ovat päässeet nauttimaan kiekkotähden rahoista

Liisa-äiti: "Teemu on sovinistinen ja mustasukkainen"

Näin paljon Teemu Selänne tienasi NHL-urallaan

Sirpa Selänne: "Mustasukkaisuus nosti päätään tänä kesänä"

Paavo Selänne kaksosveljestään: "Teemu on diktaattori, jonka pillin mukaan kaikkien on tanssittava"

 

Lisää Teemusta ja Sirpasta:

Teemu ja Sirpa Selänne: "Suhteemme salaisuus on huumori ja hyvä seksi"

Näin maitopoika Teemu Selänne on muuttunut 20 vuodessa

Sirpa Selänne juhli lätkävaimojen kanssa

30 asiaa, joita et tiennyt Teemu Selänteestä

Videot:

Tällainen on Selänteiden koti - katso video

Mikä Teemun käytöksessä ärsyttää Sirpaa?

Laulaja kertoi vetäytyvänsä keikkatauolle lonkkaoperaation vuoksi.

Kaija Koo saapui Arman Alizadin uuteen Arman Live -ohjelmaan kävelykeppinsä kanssa.

– Onneksi on mahdollisuus mennä leikkaukseen ja ensi kesänä keppiä ei tarvita, Kaija Koo sanoi Nelosen ohjelmassa tiistai-iltana.

Kaija Koo paljasti, että hän on menossa lonkkaleikkaukseen lokakuussa.

– Mun on pakko sanoa tää, koska olen kauan poissa.

Lue myös! Kaija Koo: ”Olisipa joku nuorempana sanonut, että kyllä sinä selviydyt”

Hänen mukaansa lonkkaleikkauksen jälkeinen sairausloma voi kestää pitkään, jopa neljä kuukautta. Sen jälkeen hän aikoo tehdä ”jotain isoa”.

”Olen sairauslomalla aika pitkään, varmaan neljä kuukautta.”

Kaija Koo esiintyi kesällä keppinsä kanssa Kotkan Meripäivillä. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Kaija Koo esiintyi kesällä keppinsä kanssa Kotkan Meripäivillä. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Tämän kesän keikat laulaja veti kepin kanssa.

– Ainoastaan viimeisen keikan jouduin peruuttamaan kipujen takia.

Lokakuun 6. päivä Kaija Koo julkaisee uuden kappaleen, jossa on mukana myös Cheek. Hänen uusi albuminsa ilmestyy marraskuussa.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Susanna Ingerttilä asuu nyt kahden nuoremman poikansa kanssa.

Media-alan yrittäjä Susanna Ingerttilä erosi hiljattain it-alalla työskentelevästä miehestään. He menivät naimisiin vuonna 2011. Iltapäivälehdet uutisoivat viime viikolla Susannan jättäneen yksin erohakemuksen.

– Eroon ei liity dramatiikkaa. Muutin pois yhteisestä kodistamme jo pari kuukautta sitten, hän sanoi Suomen Urheiluliiton Keiju Junior Juoksukoulun esittelytilaisuudessa tiistaina.

Susanna vaikutti energiseltä ja hyvinvoivalta avioeroprosessista huolimatta.

– Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä. En näe, että minun pitäisi asiaa sen enempää kenellekään selitellä, hän summasi.

”Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä.”

Avioero on Susannalle toinen. Hän erosi ex-puolisostaan Jani Sievisestä keväällä 2007. Susannalla ja Janilla on kaksi yhteistä lasta, vuonna 1997 syntynyt Aleksanteri ja 2001 syntynyt Aaron.

Iloa koiraharrastuksesta

Koiraharrastuksestaan tunnettu Susanna asuu nyt kahdestaan kuopuksensa Aaronin ja Daisy-koiransa kanssa. Iloa arkeen tuovat myös neljä viiden viikon ikäistä jackrussellinterrierinpentua.

– Kolme tyttöä ja yksi poika. Tytöille on jo löydetty kodit ja poikaakin tullaan tällä viikolla katsomaan, hän kertoi.

Susanna vetää säännöllisesti ratsastustunteja ja päätoimittaa Egorazzi-nettilehteä. 

– Olen tällainen jokapaikanhöylä, hän hymähti.

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen mukaan huipulla saa olla itsekäs ja vähän outo.

Ylimielinen. Julkisuudenkipeä. Keskittyisi muiden mollaamisen sijaan treenaamiseen, niin voisi jopa pärjätä.

Muun muassa näin sosiaalisessa mediassa on arvosteltu hiihtäjä Aino-Kaisa Saarista, 37.

”Oikku-Aikku” kertoo elämäkerrallisessa Tahto-kirjassaan hankalista väleistään niin kaksossiskonsa kuin hiihtomaajoukkueen jäsentenkin kanssa. Harvassa ovat ne, jotka eivät saa kuulla kunniaansa, kun moninkertainen maailmanmestari kertaa menneisyyden tapahtumia Pekka Holopaisen kirjoittamassa teoksessa.

Lue myös: Aino-Kaisa Saarinen uutuuskirjassa pahasta välirikosta siskonsa kanssa: ”Kaksossisko osaa olla kylmä kuin mannerjää”

– Olen joka tapauksessa aina halunnut paljon enemmän urheilumenestystä kuin kaikkien kaveruutta, ja päässyt tavoitteeseeni. Hiihto on paras ystäväni, Aino-Kaisa myöntää kirjassa.

Perinteisesti urheilumaailmassa kaikki, mikä tapahtuu pukukopissa, myös jää pukukoppiin. Aino-Kaisa on kuitenkin päättänyt tuoda julkisuuteen asiat, joista niin monesti vaietaan ja kertoa oman näkökulmansa tapahtumista. Oliko viisasta pahoittaa tuttujen mieli vanhoja kaivelemalla – siitä voi olla monta mieltä.

”Hiihto on paras ystäväni.”

Urheilijaminä ja siviiliminä

Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että huippu-urheilijat todella ovat itsekeskeisiä, hankaliakin ihmisiä. Myös Aino-Kaisa tuo sen esiin.

– Huipulla saa olla vähän outo. Sillä ikävä fakta on, että minun kokemukseni mukaan näissä ympyröissä ainakin yksilöurheilulajissa voi pärjätä vain ihminen, joka pahimmillaan on sietämättömän itsekäs omien etujensa tavoittelija. Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin, Aikku perustelee kirjassa.

Hiihtäjä kuitenkin huomauttaa, että nyt käytävässä keskustelussa hänen huippu-urheilijaminänsä hankaluus korostuu. Aino-Kaisan siiviiliminää pääsee todistamaan harvempi.

”Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin.”

– Toivottavasti kukaan ei tämän luettuaan kuvittele, että olen jatkuvasti sellainen itsekäs tiuskija kuin arvokisastarttien alla tai ennen kauden tärkeimpiä harjoituksia. Silloin en tulisi kenenkään kanssa toimeen, kaikkein vähiten itseni.

– 99 prosenttia elämästäni olen erittäin monien suuresti arvostamieni ihmisten antaman todistuksen mukaan kohtelias, avulias, hyväkäytöksinen ja lämmin ihminen.

Jäljelle jäävä yksi prosentti kuitenkin näkyy eniten julkisuudessa.

– Sillä prosentilla tulokset on tehty, Aino-Kaisa toteaa kirjassa.

Lauri Tähkä esittelee parratonta leukaansa Instagramissa.

Muusikko Lauri Tähkä ehti kasvatella muhkeaa partaa pitkän aikaa, mutta tuore Instagram-päivitys kertoo, että mies on joutunut luopumaan metsuriseksuaalityylistään.

Syynä on vedonlyönti, jonka Lauri hävisi noustessaan Suomen virallisen listan ykköseksi. Hän julkaisi myös kuvan todisteeksi.

– Kiitos kuuluu ehdottomasti sinulle, hän kirjoittaa kuvatekstissä faneilleen.

– Olette parasta.

Fanit ovat menestyksestä iloisia, mutta lyhentynyt parta jakaa mielipiteet.

– Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin. Toivottavasti tapaamme partasi pian uudelleen, kommenteissa muun muassa kirjoitetaan.

Kummasta tyylistä tykkäät enemmän?