Tea Khalifalle uusi aluevaltaus myyjänä on mieluisa. ”Ostin tämän villatakin juuri työpaikaltani.”
Tea Khalifalle uusi aluevaltaus myyjänä on mieluisa. ”Ostin tämän villatakin juuri työpaikaltani.”

Juontajana tunnettu Tea Khalifa työskentelee kesän ajan myyjänä.

Aikanaan Jyrki-nuortenohjelmasta julkisuuteen noussut juontaja Tea Khalifa, 38, voidaan tänä kesänä bongata uudenlaisesta ympäristöstä. Tea on aloittanut myyjänä Noora Hautakankaan Relove-liikkeessä Helsingin Töölössä.

– Laitoin pari kuukautta sitten Facebookiin ilmoituksen, että antakaa mulle kesätöitä, jotain päivittäistä tekemistä. Noora sitten nappasi minut kesäksi leipiinsä, olen juuri aloittanut liikkeessä, Tea kertoi Suuri puhallus 2 -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä Helsingissä.

Normaalisti Tea tekee juontokeikkoja freelancerina. 

– Mitään radio- tai tv-keikkaa ei ole nyt näköpiirissä, mutta en sitä oikeastaan kaipaakaan yhtään. On ollut mukavaa pitää matalaa profiilia. En kaipaa eetteriin.

”Olen käynyt näyttelijäkoulun, joten ehkä jatkossa kallistun siihen suuntaan.”

Jyrki-ohjelmaa esitettiin 1995–2001. Tea kertoi ikäistensä tunnistavan juontajan kadulla edelleen.

– 30–40-vuotiaat huutelevat vieläkin Jyrkiä perään, enkä sitä ihmettele. Se oli aikoinaan niin iso juttu ja ehkä tärkein duunipaikka, jossa olen ollut.

Juontaja myös mietti, että televisio ja radio taitavat olla hänen osaltaan nähtyjä.

– Olen käynyt näyttelijäkoulun, joten ehkä jatkossa kallistun siihen suuntaan. Kaikki tulee ajallaan, Aku Louhimiehen Kasipallo-elokuvassa vilahtanut Tea sanoi.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.