Parhaat ystävykset Maikki ja Maisa bloggaavat ja vloggaavat esimerkiksi liikunnasta, ruuanlaitosta, kauneudenhoidosta ja kulttuurista.
Parhaat ystävykset Maikki ja Maisa bloggaavat ja vloggaavat esimerkiksi liikunnasta, ruuanlaitosta, kauneudenhoidosta ja kulttuurista.

Keski-ikäisiä naisia on jo kauan kaivattu YouTuben maailmaan. Maikki ja Maisa ottivat haasteen vastaan.

Saatat ehkä ajatella, että vloggaaminen on teinien puuhaa. On totta, että monet suositut suomalaiset YouTube-tähdet, kuten Soikkuu eli Sonja Hämäläinen ja mmiisas eli Miisa Rotola-Pukkila, ovat nuoria naisia.

Maailmalla monia suosituista YouTube-kanavista pyörittävät kuitenkin keski-ikäiset.

– Aikuisten naisten videoblogit ovat yksi Suomen seuraavista YouTube-trendeistä, povasi Joona Haatainen Me Naisille viime vuonna.

Haatainen on YouTube-verkosto Töttöröö Networkin toimitusjohtaja. Hänen mukaansa aikuisilta aikuisille tehdyille vlogeille voisi hyvin olla kysyntää Suomessa.

Saammeko esitellä: Maikki ja Maisa

Ja kuinkas ollakaan, Me Naisten blogiyhteisössä vloggaavat ja bloggaavat myös Maikki ja Maisa, jotka kutsuvat itseään tätivloggaajiksi!

Uusimmassa videossaan Maikki ja Maisa treenaavat yläkroppaa kuminauhan ja käsipainojen avulla – eikä hommasta tälläkään kerralla selvitä vakavalla naamalla.

Aiemmissa postauksissaan kaksikko on käsitellyt muun muassa lempiohjelmiaan ja lemmikkejä.

Tiesithän, että kuka tahansa voi perustaa blogin Me Naisten sivuille? Näin teet sen.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.