Bonusfakta: Ruby rakastaa Ninja Turtleseja, jollainen on myös tatuoitu hänen käsivarteensa. Kuva: Shutterstock
Bonusfakta: Ruby rakastaa Ninja Turtleseja, jollainen on myös tatuoitu hänen käsivarteensa. Kuva: Shutterstock

Täydellinen ihmisolento Ruby Rose on laittanut internetin sekaisin. Tämän luettuasi rakastat häntä entistä enemmän.

1. Ei mies eikä nainen

Kaikki puhuvat nyt 29-vuotiaasta näyttelijä-malli-DJ-juontaja-yli-ihminen Ruby Rosesta, joka liittyi Orange is the New Black -sarjaan kolmoskaudella. Kuvankaunis Ruby on niin kuuma, että hän saa heteronaisetkin lääpälleen. Tosielämässä Ruby kuvailee itseään termillä "gender-fluid". Hän on kertonut, ettei tunne olevansa selkeästi mies eikä nainen vaan päättää sukupuolensa päivittäin.

2. Peitteli rintojaan ideaalisiteillä

Ruby on kertonut Guardian-lehdelle, että hän oli lapsena vakuuttunut olevansa poika.

– Rukoilin Jumalalta, etten saisi rintoja.

Ruby jopa litisti rintansa ideaalisiteiden avulla, mikä on hänen mukaansa hyvin epäterveellistä. 12-vuotiaana hän kertoi äidilleen olevansa lesbo. Äiti piti tunnustusta ensin vitsinä ja ohimenevänä vaiheena, mutta nykyään perhe on Rubyn mukaan tottunut hänen seksuaaliseen suuntautumiseensa.

3. Puhuu avoimesti mielenterveysongelmistaan

Ruby on kertonut julkisesti masennuskausistaan. Hän toivoo, että julkinen avautuminen hälventäisi sairauteen liittyviä tabuja.

– En voi ottaa vain työn hyviä puolia ja jättää kertomatta ihmisille, kuka oikeasti olen. Mielestäni olemme ihmisille jotain velkaa, hän perustelee pedestrian.tv-sivustolla.

Vuonna 2013 Rubyn piti peruuttaa DJ-keikkojaan masennuksen vuoksi. Tuolloin hän kertoi sairaudestaan myös tässä avoimessa Facebook-postauksessaan, josta on tykätty yli 80 000 kertaa:

 

There are very few things that can bring a 27 year old self-supporting, out spoken, thick skinned, grown woman to her...

Posted by Ruby Rose on Tuesday, 2 April 2013

4. Teki itse lyhytelokuvan sukupuolirooleista, ja siitä tuli nettihitti

Monilahjakas Ruby paitsi näytteli tässä Break free -nimisessä, osin omaelämänkerrallisessa lyhytelokuvassa, myös käsikirjoitti ja tuotti sen. Ruby on kertonut Guardianille, että videon tarkoitus oli olla lähinnä terapiaa hänelle itselleen ja että hän odotti sille ehkä sataa tuhatta katsojaa. Nyt sitä on kuitenkin katsottu melkein 8 miljoonaa kertaa. Rubyn jättimenestys on osin juuri tämän videon ansiota, koska se sai monet agentit kiinnostumaan hänestä.

5. Ruby oli rakkaalleen ensin toinen nainen

Ruby on kihloissa vaatesuunnittelija Phoebe Dahlin kanssa, joka on kirjailija Road Dahlin lapsenlapsi. Pariskunta tapasi, kun eläinrakas Ruby tuli ystäviensä mukana Phoeben grillijuhliin katsomaan tämän lemmikkipossua.

– Olin silloin toisessa suhteessa, mikä oli hieman ongelmallista, koska sillä sekunnilla kun näin Rubyn, rakastuin häneen välittömästi. Kuulostaa kornilta, mutta se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Ilmeisesti hän tunsi samoin, Phoebe kertoi gay-lehti Outissa.

Parivaljakko alkoi heti viestitellä toisilleen Instagramissa yksityisviesteillä, ja pian Ruby kutsui Phoeben spinningiin ja yökylään. Phoebe kertoi Outille, että yökyläily sujui platonisissa merkeissä aamuun asti, jolloin Ruby suuteli Phoebeta. Nyt pariskunta on jo kihloissa. Noin vuosi sitten Phoebe esitteli tätä komeaa kihlasormustaan Instagramissa:

6. Musiikkia SoundCloudissa

Aivan kuin lyhytelokuvien tehtailussa, näyttelemisessä, mallinhommissa, omassa vaatemallistossa ja juontamisessa ei olisi tarpeeksi, Ruby on myös DJ. Hänen musiikkiaan voi kuunnella ilmaiseksi SoundCloudista. Kaunottaren profiilissa on pitkiä, tunnin mittaisia elektrosettejä, joiden tahtiin Rubyn voi hyvin kuvitella reivaavan Melbournen klubeilla.

7. Vaikuttavat sukujuuret

Rubyn yksinhuoltajaäiti taiteilija Katia Langenheim sai tyttärensä 20-vuotiaana. Kun Ruby oli pieni, kaksikko matkaili paljon ja asui esimerkiksi Tasmaniassa ja Victorian maaseudulla mutta asettui sittemmin Melbourneen.

Rubyn kummisetä oli kuuluisa australialainen nyrkkeilijä Lionel Rose, joka on jopa valittu vuoden australialaiseksi. Rubyn isoisoisä Alec Campbell oli puolestaan tunnettu sotilas, jonka saavutuksia ensimmäisen maailmansodan ajalta muistellaan yhä.

8. Tatuoi Maybellinen sloganin solisluulleen

Ruby ponnahti pinnalle alun perin mallina. Hän on tehnyt isoja kampanjoita ja kuvauksia nimekkäille muotilehdille, kuten Voguelle, Marie Clairelle ja Nylonille. Tällä hetkellä hän on Maybellinen kasvo kotimaassaan Australiassa. Ruby ottaa tehtävänsä ilmeisen tosissaan, sillä hän on tatuoinut solisluulleen brändin kuuluisan tunnuslauseen "Maybe she's born with it". Hänellä on tosin 30 tatuointia ympäri kehoaan, joten ehkä yksi mainoslause ei tunnu siinä joukossa missään.

9. Ruby on ollut myös blondi

Tumma lyhyt tukka on nyt Rubyn tavaramerkki, mutta hän ollut myös vaaleaverikkö. Ruby kertoi Guradianille, että mallivuosina hän kasvatti hiuksiaan pidemmäksi uransa vuoksi.

– Ajattelin, etten koskaan menesty, jollen ala näyttää naisellisemmalta.

Nämä luulot on tietenkin sittemmin todistettu täysin vääriksi.

 

Kuva, jonka Ruby Rose (@rubyrose) julkaisi

10. Puolustaa eläinten oikeuksia

Ruby kampanjoi eläinten oikeuksien puolesta PETA:n kasvona, ja söpöilee usein Instagram-tilillään erityisesti koirien kanssa.

 

This dog has no chill. None. Zero. Chill-less.

Kuva, jonka Ruby Rose (@rubyrose) julkaisi

Tälle koiralle on nyt moni kateellinen.

Osa Anna-Leena Härkösen ja Riku Korhosen kavereista jaksaa toisinaan yhä ihmetellä parin asumismuotoa. 

Kirjailijapari Anna-Leena Härkönen ja Riku Korhonen ovat olleet naimisissa kahdeksan vuotta, mutta eivät ole ikinä asuneet yhdessä.

– Elämme kumpikin omaa arkeamme, yhteistä arkea meillä ei käytännössä ole: emme ole nähneet toisiamme vaikka imuroimassa. Joskus olen pessyt Anna-Leenan ikkunat ja hän on siivonnut keittiöni, Riku kertoi torstaina Otavan syksyn avajaistilaisuudessa.

”Meillä ei ole siivous- tai sisustusriitoja.”

Molemmat ovat tyytyväisiä nykyiseen järjestelyyn. Anna-Leena painottaa, että hän ei kaipaa yhtään pikkulapsiaikojen ruuhka-arkea ja yhteisasumista. Hänen poikansa on jo täysi-ikäinen.

– Meillä ei ole siivous- tai sisustusriitoja. Kun tapaamme, meidän tarvitsee suoriutua vain toisistamme. Tietenkin siihen liittyy vahvasti se, ettei meillä ole yhteisiä tai pieniä lapsia, johon liittyisi velvoitteita.

Kerran viikossa

Pari tapaa usein viikonloppuisin, tai kun molempien kalentereissa on sopiva rako, yleensä kerran viikossa. Riku asuu Turussa, mutta on viettänyt viime keväästä enemmän vapaita Anna-Leenan luona Helsingissä. 

”Ihmiset pelkäävät hassuja asioita, kuten vaikka sukulaisten reaktioita.”

Pari arvelee, että asumismuoto herättää ihmisissä ihmetystä, koska yhteisasuminen on vielä yhteiskunnassa jonkunlainen normi.

– Ihmiset pelkäävät hassuja asioita, kuten vaikka sukulaisten reaktioita. Kun on vahvoja oletuksia, miten asioiden tulisi olla ja on vaikea toimia toisin, vaikka se voisi sopia itselle. Kun opetin yliopistossa, minulla oli kerran oppilas, jonka kumppani asui Japanissa. Minusta se kuulosti haastavalta, Riku sanoo.

Pari uskoo, että tulevaisuudessa useampi aikuinen pari saattaa valita erillään asumisen.

”Aamulla juomme myrtseinä kahvia.”

– Olen nyt huomannut, että nousussa on maailmalla trendi, että lapsettomat ihmiset asuvat erillään, Anna-Leena toteaa.

Kirjailijapari osaa arvostaa myös työrauhaa, jonka järjestely mahdollistaa. Puolivahingossa heidän julkaisutahtinsa on mennyt lomittain. Anna-Leenalta ilmestyi kesän alussa kirja ja Riku kirjoittaa parhaillaan seuraavaa. He arvelevat, että heidän suhteensa ei ole järjestelyllä arkipäiväistynyt.

– Paitsi aamuherätykset ovat aina arkisia. Aamua ei voi naamioida, illat ovat vapautuneita ja riehakkaita, mutta aamulla juomme myrtseinä kahvia, Riku kertoo.
 
 

Anssi Kela. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyt muusikko pyytää some-kommentoijilta kunnioitusta kaikkia kohtaan. 

Muusikko Anssi Kela julkaisi eilen Facebookissaan kuvan Turun kauppatorista. Kuvan alla muusikko kirjoitti seuraavasti:

– Näin torin kulmassa ruumispussin ja raskaasti aseistautuneet poliisit. Tunnelma torilla oli kuitenkin tuossa vaiheessa rauhallinen. Nyt poliisi on tyhjentänyt torin, kuva hotellihuoneeni ikkunasta. Kamala tapaus. Maailma on sairas, ei tähän oikein muuta voi sanoa.

Asiasta kirjoitti eilen esimerkiksi Iltalehti.

”Osa kommentoijista on ollut sitä mieltä, että minut tai muita artisteja pitäisi tappaa.”

Tänään Anssi julkaisi aiheesta uuden päivityksen, jossa kertoo, että on joutunut poistamaan edellisen päivityksensä rasististen kommenttien vuoksi.

– Olen saanut kuulla olevani tapahtumiin osasyyllinen, koska olen mm. esiintynyt rasisminvastaisessa mielenosoituksessa. On tullut yksityisviestejä, joissa minua syytetään murhaajaksi. Osa kommentoijista on ollut sitä mieltä, että minut tai muita artisteja pitäisi tappaa. Tällaiset kommentit olen pyrkinyt heti poistamaan. Sivullani on aina ollut lupa esittää mielipiteitä, jotka eriävät omistani. Raja kulkee uhkausten esittämisessä.

Muusikko toteaa, että kommenttien lukeminen on surullista. Hän toivoo, että uuden postauksen jälkeen ihmiset osaisivat käyttäytyä paremmin.

– Poistan tämän julkaistuani eilisen postaukseni ja kaikki sen kommentit. Ne eivät edistä mitään hyödyllistä. Voitaisiinko tämän kirjoituksen alla yrittää kohdella toisiamme hieman kunnioittavammin? hän peräänkuuluttaa.

”Ei ole sinun vika”

Monet uuden postauksen kommentoijista ovat todenneet, että Anssin aiemmin saamat kommentit ovat järkyttäviä ja kaikin puolin tarpeettomia.

– [Tapahtunut] ei ole sinun, eikä yhdenkään artistin vika. Päinvastoin, artistit ovat aina ensimmäisenä ottamassa osaa suruun ja laulamassa hyvää henkeä moisten ikävien tapahtumien jälkeen, eräs kommentoi päivityksen alla. 

– Loistava kirjoitus Anssi. Toivottavasti muutkin suhtautuisivat yhtä fiksusti asiaan. Vihan lietsominen ja rumat puheet eivät auta ketään. Kaikkea hyvää sinulle, toinen kommentoija totesi.

Lue Anssin koko postaus joko hänen kaikille julkiselta Facebook-sivultaan tai tästä alta: 

Juttua muokattu 18.8.2017 klo 15.51: Lisätty päivityksen alla kirjoitettuja kommentteja.

Martina kertoo, että seksuaalisuus on hänelle tärkeä osa elämää.

Yrittäjä ja tv-persoona Martina Aitolehti, 35, kirjoittaa seksuaalisuudesta ja fantasioista tuoreessa blogitekstissään. Martina kertoo seksuaalisuuden olevan hänelle yksi elämän tärkeimmistä ja perustavanlaatuisimmista osa-alueista.

– Seksi. Tämä mysteerinen sana joka mielellään tulisi sanoa hyvin hiljaa tai vaikka jättää sanomatta kokonaan. Kuinka moni meistä juttelee avoimesti omasta seksielämästä, saatikka niistä villeistä fantasioista? En ainakaan minä, Marina kirjoittaa.

Hänen mielestään seksin ja seksuaalisuuden ei pitäisi olla hyssyteltäviä asioita.

– Seksi ja intohimo on meille elintärkeä asia ja siitä puhuminen ei pitäisi olla niin ”häpeällistä”. Jotta intohimon liekkiä pystyy pitämään yllä, vaatii se paljon. Yksi isoin juttu on se suhde omaan kehoon ja itseltä lupa fantasioida, sinä tiedät mistä sinä tykkäät, nautit ja uskallat sanoa sen ääneen, hän kirjoittaa.

 

Blogissa @idealistafi ajatuksia seksistä 🚿 #blogipäivitetty #luelisää #seksiäjamielihyvää

A post shared by Martina Aitolehti (@martinaaitolehtiofficial) on

Blogipäivityksensä kunniaksi Martina julkaisi Instagramissaan uuden kuvan.

Hän huomauttaa, että vaikka oman seksuaalisuuden hyväksyminen on ollut hänelle aina helppoa, asiasta puhuminen ei ole aina mutkatonta.

– Mun suhde omaan kehoon on ollut aina hyvin selkeä, mutta silti asioiden ääneen sanominen vaatii edelleen välillä rohkeutta. Tähän aion tehdä muutoksen, hän päättää tekstinsä.

Vierailija

Martina Aitolehti haluaa, että seksistä puhuttaisiin rohkeammin: ”Sen ei pitäisi olla niin häpeällistä”

Martina tuli toisena naisena julkisuuteen ja lisäksi on kertonut julkisesti pettäneensä kaikkia miehiään. Lisäksi esitellyt itseään ja moneen kertaan leikattuja silikonirintoja viihde- ja miestenlehdissä. Eli eiköhän tämän turhan julkkiksen suhtautuminen seksiin ja seksuaalisuuteen ole tullut todistetuksi jo ilman huonolla äidinkielellä kirjoitettua blogitekstiä, jossa ei kirjoitusvirheiden ja copypasten käytön lisäksi ollut mitään sisältöä. Me naiset voisi tehdä näiden nuoleskelujuttujen...
Lue kommentti

Lauran kertoo pahimmassa sairauden vaiheessa ajatelleensa, että vain fyysinen kipu saa henkisen tuskan helpottamaan. 

Vyöhyketerapeuttina ja hierojana työskentelevä Laura Tuomarila, 46, kertoi aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä kirjassaan sairastuneensa syömishäiriöön 20 vuotta sitten. Lauran mukaan ensimmäiset vuodet hän sairasti anoreksiaa, myöhemmin sairaus oli jotain anoreksian ja bulimian väliltä.

– Noina vuosina kadotin sen vähäisenkin yhteyden itseeni, mikä minulla oli ennen sairauttani ollut. Syömishäiriö kaappasi identiteettini, ja minusta tuli yhtä kuin sairauteni. Se kuka minä olin, oli täysin hukassa, Laura kirjoittaa Kaunis minä – kun laihuudesta tulee pakkomielle -kirjassaan.

Nyt hän puhuu samasta aiheesta Ilta-Sanomien haastattelussa. Laura kertoo IS:lle yrittäneensä nuoruudessaan näyttää aina ulospäin vahvalta.

– Painoin omia tunteitani jonnekin taustalle ja olin erilaisissa porukoissa. Ahdistuin ja aloin hoitaa ahdistustani syömättömyydellä, hän kertoo.

”Psyykkinen kipu oli niin mieletöntä. Siihen oli hajoamassa siihen pahaan oloon.”

Laura kertoo, että syömishäiriöoireilu oli alkanut jo hänen lapsuudessaan. Syömisten kontrolloiminen oli hänelle keino kontrolloida elämän karikoita.

Sairaus tuotti hänelle suunnatonta henkistä kipua. Yksi keino säännellä mielen kipua Lauralle oli se, että hän alkoi viillellä.

– Psyykkinen kipu oli niin mieletöntä. Siihen oli hajoamassa siihen pahaan oloon. Ainoa keino minulla siihen, että sain ahdistuksen poistettua, oli se, että otin jonkun teräaseen ja vetäisin pienen viillon. Se fyysinen kipu vei sen psyykkisen kivun pois, hän kertoo IS:lle.

Aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä kirjassaan Laura kertoi, että hänen perheensä oli tärkeä tuki toipumisprosessissa. Myös hänen miehensä Samuli Edelmann on auttanut häntä prosessissa. 

– Kukaan ei laittanut aikataulua sille, milloin pitäisi olla valmis. Sain tervehtyä juuri siinä tahdissa, mikä oli minulle sopivaa, hän kertoi. 

Pariskunnalla on kaksi yhteistä lasta: Venla, 16, ja Ilmari,12.