Uskottomuudesta, päihdehelvetistä ja erosta selviytyminen sekä heittäytyminen uuteen rakkauteen, vanhemmuuteen tai luksusrouvan elämään. Nämä julkkishaastattelut kiinnostivat vuonna 2015.

Riina-Maija Palander

Riina-Maija Palanderille on tapahtunut paljon ja hän puhuu niistä harvinaisen suoraan. Riina ja Kalle Palanderin suhdetta eivät ole hetkauttaneet edes loppuunpalaminen, kaksosten keskenmeno tai uskottomuus. Suurperhe pysyy kasassa Riinan opeilla: lapsilla ei ole asiaa makuuhuoneeseen ja naisen saalistus on miehen hommaa.

– Kalle palvoo maata jalkojeni alla, Riina kertoi syksyllä. Lue haastattelu täältä.

Ensitreffit alttarilla -Sari ja -Antti

Sarista ja Antista tuntui heti, että he olisivat tunteneet toisensa aina. Nyt umpirakastunut Ensitreffit alttarilla -pari odottaa perheenlisäystä.

– On vain ihmeellistä ja ihanaa, että tämä on tapahtunut näin luonnollisesti ja nopeasti. Lue juttu täältä.

Jonna Nygrén

Jonna Nygrén tuli aikoinaan tunnetuksi HIM-rokkari Ville Valon naisystävänä. Päihdevuosista selvinnyt Jonna Nygrén kävi raitistuessaan läpi häpeää, syyllisyyttä ja katkeruuden tunteita. Siitä lähti liikkeelle iso elämänmuutos.

– Fitnessistä tulee vahva olo, mutta se ei ole uusi riippuvuuteni, Jonna kertoi keväällä. Lue juttu täältä.

Ja katso myös video.

Minna Haapkylä

Näyttelijä Minna Haapkylä on ensi kertaa parisuhteessa, jossa hänellä on omaa aikaa. Elämänmuutosten vyöry teki näyttelijästä rennon naisen.

– Nyt tiedän, ettei ero tuhonnut lasteni elämää. Lue juttu täältä.

Seela Sella

Näyttelijä Seela Sellalle, 78, teatteri antoi elämäntehtävän ja aviomiehen mutta vei aikaa lapsilta.

– Olen ollut hyvin itsekäs äiti. Työ on mennyt aina ohi, hän kertoi Mitä olen oppinut -juttusarjassa. Lue juttu täältä.

Antti Luusuaniemi 

Näyttelijä Antti Luusuaniemi hurmasi Syke-sarjan sydänkirurgina. Vaimonsa Lilin kanssa hän viettää kerran päivässä K-18-aikaa. Lue juttu täältä.

Ensitreffit alttarilla -Miia ja -Olli

Olli Laine ja Miia Ezen menivät vuosi sitten kesällä naimisiin Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa. Kyynikot epäilivät, ja itseäkin jännitti. Lähes vuosi myöhemmin rakkaus vielä kukoisti, mutta sittemmin pari päätyi eroon. Lue keväällä tehty haastattelu täältä.

Maria Veitola​

Maria Veitola eli keväällä raskasta elämänvaihetta. Hänellä oli työnsä radioaseman pomona ja Tähdet, tähdet -tuomarina, lapsi­perheen arki ja päälle isän sairaus.

– Kun tajusin kelpaavani vanhemmilleni, yhteistä aikaa onkin enää vähän, Maria kertoi keväällä. Lue juttu täältä.

Didem Özgün

Luksusbloggaaja Didem Özgünin perheessä työnjako on selvä: mies tuo rahat, nainen hoitaa kodin.

– Naiset ovat kateellisia minulle olemuksestani ja itsevarmuudestani. Mieheni tietää, että osaan käyttää hänen rahojaan. Lue juttu täältä.

Pirkka-Pekka Petelius

Pirkka-Pekka Petelius ei koskaan suunnitellut uraa, vaikka hänestä tuli yksi Suomen tunnetuimmista taiteilijoista. Neljän naisen kanssa kasvanut mies on oppinut eniten kriiseistään.

– Ilman avioliittojani en tajuaisi elämääni kuten tänään teen. Lue juttu täältä.

Jutta Gustafsberg

Jutta Gustafsberg ja Sari Peltonen ovat parhaat ystävykset, joilla on sama ex-mies, yhteinen vastuu molempien lapsista ja intohimo treenaamiseen. Uusilta kumppaneilta kuvio on vaatinut ymmärrystä.

–Ydinperhe ei ole minulle mikään arvo, Jutta kertoi kesällä. Lue juttu täältä.

Caitlin Moran

Caitlin Moran oli oudon perheen kiusattu lapsi, josta tuli feministinen supertähti. Siihen tarvittiin lahjakkuutta, lujaa tahtoa ja mahtava parisuhde. Lue juttu täältä. 

Antti Holma ja Saara Turunen

Näyttelijä Antti Holma ja näytelmäkirjailija Saara Turunen tutustuivat lukiossa junan tuomina maalaisina. Ystävyys on pysynyt ja syventynyt.

– Saaran seurassa saan olla erakko, Antti sanoi keväällä. Lue juttu täältä. 

Jaajo Linnonmaa

Suomen suosituin radiojuontaja Jaajo nousi julkkikseksi ohjelmista, joissa nakuiltiin ja sekoiltiin. Nyt entisen raikulipojan illat menevät kotona kaksosvauvat kainalossa.

– Lapset ovat maailman makein juttu. Otan paineita siitä, millaisia ihmisiä kasvatan. Lue juttu täältä.

Laura Honkasalo

Kirjailija Laura Honkasalon maailma romahti neljä vuotta sitten, kun hän tuli yllättäen jätetyksi avioliitossaan.

– Välillä suru vaikutti humalan tavoin ja tuntui, kuin viimeinenkin järjen hiven olisi kadonnut jonnekin, hän kirjoitti erosta toipumisestaan. Lue juttu täältä. 

Osa Anna-Leena Härkösen ja Riku Korhosen kavereista jaksaa toisinaan yhä ihmetellä parin asumismuotoa. 

Kirjailijapari Anna-Leena Härkönen ja Riku Korhonen ovat olleet naimisissa kahdeksan vuotta, mutta eivät ole ikinä asuneet yhdessä.

– Elämme kumpikin omaa arkeamme, yhteistä arkea meillä ei käytännössä ole: emme ole nähneet toisiamme vaikka imuroimassa. Joskus olen pessyt Anna-Leenan ikkunat ja hän on siivonnut keittiöni, Riku kertoi torstaina Otavan syksyn avajaistilaisuudessa.

”Meillä ei ole siivous- tai sisustusriitoja.”

Molemmat ovat tyytyväisiä nykyiseen järjestelyyn. Anna-Leena painottaa, että hän ei kaipaa yhtään pikkulapsiaikojen ruuhka-arkea ja yhteisasumista. Hänen poikansa on jo täysi-ikäinen.

– Meillä ei ole siivous- tai sisustusriitoja. Kun tapaamme, meidän tarvitsee suoriutua vain toisistamme. Tietenkin siihen liittyy vahvasti se, ettei meillä ole yhteisiä tai pieniä lapsia, johon liittyisi velvoitteita.

Kerran viikossa

Pari tapaa usein viikonloppuisin, tai kun molempien kalentereissa on sopiva rako, yleensä kerran viikossa. Riku asuu Turussa, mutta on viettänyt viime keväästä enemmän vapaita Anna-Leenan luona Helsingissä. 

”Ihmiset pelkäävät hassuja asioita, kuten vaikka sukulaisten reaktioita.”

Pari arvelee, että asumismuoto herättää ihmisissä ihmetystä, koska yhteisasuminen on vielä yhteiskunnassa jonkunlainen normi.

– Ihmiset pelkäävät hassuja asioita, kuten vaikka sukulaisten reaktioita. Kun on vahvoja oletuksia, miten asioiden tulisi olla ja on vaikea toimia toisin, vaikka se voisi sopia itselle. Kun opetin yliopistossa, minulla oli kerran oppilas, jonka kumppani asui Japanissa. Minusta se kuulosti haastavalta, Riku sanoo.

Pari uskoo, että tulevaisuudessa useampi aikuinen pari saattaa valita erillään asumisen.

”Aamulla juomme myrtseinä kahvia.”

– Olen nyt huomannut, että nousussa on maailmalla trendi, että lapsettomat ihmiset asuvat erillään, Anna-Leena toteaa.

Kirjailijapari osaa arvostaa myös työrauhaa, jonka järjestely mahdollistaa. Puolivahingossa heidän julkaisutahtinsa on mennyt lomittain. Anna-Leenalta ilmestyi kesän alussa kirja ja Riku kirjoittaa parhaillaan seuraavaa. He arvelevat, että heidän suhteensa ei ole järjestelyllä arkipäiväistynyt.

– Paitsi aamuherätykset ovat aina arkisia. Aamua ei voi naamioida, illat ovat vapautuneita ja riehakkaita, mutta aamulla juomme myrtseinä kahvia, Riku kertoo.
 
 

Anssi Kela. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyt muusikko pyytää some-kommentoijilta kunnioitusta kaikkia kohtaan. 

Muusikko Anssi Kela julkaisi eilen Facebookissaan kuvan Turun kauppatorista. Kuvan alla muusikko kirjoitti seuraavasti:

– Näin torin kulmassa ruumispussin ja raskaasti aseistautuneet poliisit. Tunnelma torilla oli kuitenkin tuossa vaiheessa rauhallinen. Nyt poliisi on tyhjentänyt torin, kuva hotellihuoneeni ikkunasta. Kamala tapaus. Maailma on sairas, ei tähän oikein muuta voi sanoa.

Asiasta kirjoitti eilen esimerkiksi Iltalehti.

”Osa kommentoijista on ollut sitä mieltä, että minut tai muita artisteja pitäisi tappaa.”

Tänään Anssi julkaisi aiheesta uuden päivityksen, jossa kertoo, että on joutunut poistamaan edellisen päivityksensä rasististen kommenttien vuoksi.

– Olen saanut kuulla olevani tapahtumiin osasyyllinen, koska olen mm. esiintynyt rasisminvastaisessa mielenosoituksessa. On tullut yksityisviestejä, joissa minua syytetään murhaajaksi. Osa kommentoijista on ollut sitä mieltä, että minut tai muita artisteja pitäisi tappaa. Tällaiset kommentit olen pyrkinyt heti poistamaan. Sivullani on aina ollut lupa esittää mielipiteitä, jotka eriävät omistani. Raja kulkee uhkausten esittämisessä.

Muusikko toteaa, että kommenttien lukeminen on surullista. Hän toivoo, että uuden postauksen jälkeen ihmiset osaisivat käyttäytyä paremmin.

– Poistan tämän julkaistuani eilisen postaukseni ja kaikki sen kommentit. Ne eivät edistä mitään hyödyllistä. Voitaisiinko tämän kirjoituksen alla yrittää kohdella toisiamme hieman kunnioittavammin? hän peräänkuuluttaa.

”Ei ole sinun vika”

Monet uuden postauksen kommentoijista ovat todenneet, että Anssin aiemmin saamat kommentit ovat järkyttäviä ja kaikin puolin tarpeettomia.

– [Tapahtunut] ei ole sinun, eikä yhdenkään artistin vika. Päinvastoin, artistit ovat aina ensimmäisenä ottamassa osaa suruun ja laulamassa hyvää henkeä moisten ikävien tapahtumien jälkeen, eräs kommentoi päivityksen alla. 

– Loistava kirjoitus Anssi. Toivottavasti muutkin suhtautuisivat yhtä fiksusti asiaan. Vihan lietsominen ja rumat puheet eivät auta ketään. Kaikkea hyvää sinulle, toinen kommentoija totesi.

Lue Anssin koko postaus joko hänen kaikille julkiselta Facebook-sivultaan tai tästä alta: 

Juttua muokattu 18.8.2017 klo 15.51: Lisätty päivityksen alla kirjoitettuja kommentteja.

Martina kertoo, että seksuaalisuus on hänelle tärkeä osa elämää.

Yrittäjä ja tv-persoona Martina Aitolehti, 35, kirjoittaa seksuaalisuudesta ja fantasioista tuoreessa blogitekstissään. Martina kertoo seksuaalisuuden olevan hänelle yksi elämän tärkeimmistä ja perustavanlaatuisimmista osa-alueista.

– Seksi. Tämä mysteerinen sana joka mielellään tulisi sanoa hyvin hiljaa tai vaikka jättää sanomatta kokonaan. Kuinka moni meistä juttelee avoimesti omasta seksielämästä, saatikka niistä villeistä fantasioista? En ainakaan minä, Marina kirjoittaa.

Hänen mielestään seksin ja seksuaalisuuden ei pitäisi olla hyssyteltäviä asioita.

– Seksi ja intohimo on meille elintärkeä asia ja siitä puhuminen ei pitäisi olla niin ”häpeällistä”. Jotta intohimon liekkiä pystyy pitämään yllä, vaatii se paljon. Yksi isoin juttu on se suhde omaan kehoon ja itseltä lupa fantasioida, sinä tiedät mistä sinä tykkäät, nautit ja uskallat sanoa sen ääneen, hän kirjoittaa.

 

Blogissa @idealistafi ajatuksia seksistä 🚿 #blogipäivitetty #luelisää #seksiäjamielihyvää

A post shared by Martina Aitolehti (@martinaaitolehtiofficial) on

Blogipäivityksensä kunniaksi Martina julkaisi Instagramissaan uuden kuvan.

Hän huomauttaa, että vaikka oman seksuaalisuuden hyväksyminen on ollut hänelle aina helppoa, asiasta puhuminen ei ole aina mutkatonta.

– Mun suhde omaan kehoon on ollut aina hyvin selkeä, mutta silti asioiden ääneen sanominen vaatii edelleen välillä rohkeutta. Tähän aion tehdä muutoksen, hän päättää tekstinsä.

Vierailija

Martina Aitolehti haluaa, että seksistä puhuttaisiin rohkeammin: ”Sen ei pitäisi olla niin häpeällistä”

Martina tuli toisena naisena julkisuuteen ja lisäksi on kertonut julkisesti pettäneensä kaikkia miehiään. Lisäksi esitellyt itseään ja moneen kertaan leikattuja silikonirintoja viihde- ja miestenlehdissä. Eli eiköhän tämän turhan julkkiksen suhtautuminen seksiin ja seksuaalisuuteen ole tullut todistetuksi jo ilman huonolla äidinkielellä kirjoitettua blogitekstiä, jossa ei kirjoitusvirheiden ja copypasten käytön lisäksi ollut mitään sisältöä. Me naiset voisi tehdä näiden nuoleskelujuttujen...
Lue kommentti

Lauran kertoo pahimmassa sairauden vaiheessa ajatelleensa, että vain fyysinen kipu saa henkisen tuskan helpottamaan. 

Vyöhyketerapeuttina ja hierojana työskentelevä Laura Tuomarila, 46, kertoi aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä kirjassaan sairastuneensa syömishäiriöön 20 vuotta sitten. Lauran mukaan ensimmäiset vuodet hän sairasti anoreksiaa, myöhemmin sairaus oli jotain anoreksian ja bulimian väliltä.

– Noina vuosina kadotin sen vähäisenkin yhteyden itseeni, mikä minulla oli ennen sairauttani ollut. Syömishäiriö kaappasi identiteettini, ja minusta tuli yhtä kuin sairauteni. Se kuka minä olin, oli täysin hukassa, Laura kirjoittaa Kaunis minä – kun laihuudesta tulee pakkomielle -kirjassaan.

Nyt hän puhuu samasta aiheesta Ilta-Sanomien haastattelussa. Laura kertoo IS:lle yrittäneensä nuoruudessaan näyttää aina ulospäin vahvalta.

– Painoin omia tunteitani jonnekin taustalle ja olin erilaisissa porukoissa. Ahdistuin ja aloin hoitaa ahdistustani syömättömyydellä, hän kertoo.

”Psyykkinen kipu oli niin mieletöntä. Siihen oli hajoamassa siihen pahaan oloon.”

Laura kertoo, että syömishäiriöoireilu oli alkanut jo hänen lapsuudessaan. Syömisten kontrolloiminen oli hänelle keino kontrolloida elämän karikoita.

Sairaus tuotti hänelle suunnatonta henkistä kipua. Yksi keino säännellä mielen kipua Lauralle oli se, että hän alkoi viillellä.

– Psyykkinen kipu oli niin mieletöntä. Siihen oli hajoamassa siihen pahaan oloon. Ainoa keino minulla siihen, että sain ahdistuksen poistettua, oli se, että otin jonkun teräaseen ja vetäisin pienen viillon. Se fyysinen kipu vei sen psyykkisen kivun pois, hän kertoo IS:lle.

Aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä kirjassaan Laura kertoi, että hänen perheensä oli tärkeä tuki toipumisprosessissa. Myös hänen miehensä Samuli Edelmann on auttanut häntä prosessissa. 

– Kukaan ei laittanut aikataulua sille, milloin pitäisi olla valmis. Sain tervehtyä juuri siinä tahdissa, mikä oli minulle sopivaa, hän kertoi. 

Pariskunnalla on kaksi yhteistä lasta: Venla, 16, ja Ilmari,12.