Justin Timberlake on popmiljonääri ja näyttelijä. ”Minua ei silti kannata kadehtia kuin korkeintaan hyvän tuurini takia”, hän on sanonut. Kuvat: Reuters
Justin Timberlake ja Jessica Biel. Aikaisemmin poppari on seurustellut muun muassa Cameron Diazin ja Britney Spearsin kanssa.
"Olen kohtalainen golfari. Pidän siitä, että lajin parissa voin eristäytyä muusta maailmasta. Tämä työ on kaikessa mahtavuudessaan hyvin kuluttavaa, ja kaipaan välillä omaa aikaa."

Justin Timberlake on superlahjakkuus, mutta silti poptähti pitää itseään vain keskinkertaisena. – Vaikka olen nykyään muusikko ja näyttelijä, en mielestäni ole erityisen hyvä kummassakaan, Justin sanoi vuonna 2010.

Pariisilaishotellin muhkea sohva on imaissut sisäänsä puolet Justin Timberlakesta, 29. Aikaeron väsyttämä laulaja-­näyttelijä on uponnut ­syvälle pehmeään selkä­nojaan ja saa juuri ja juuri ojennettua kätensä tervehdykseen. Vähän väliä sormet hieraisevat silmiä, ja puhetta säestävät mehevät haukotukset.

Jotenkin Justin onnistuu olemaan puolihorroksessa ilman, että hän tuntuu ylimieliseltä. Vaatimatonta vaikutelmaa korostaa sekin, että Justin surutta arvostelee itseään ja supertähteyttään.

– Tunnen itseni jatkuvasti nörtiksi. Alun perin aloin tehdä musiikkiakin ­siksi, etten tuntisi itseäni niin ankeaksi. Vaikka olen nykyään muusikko sekä näyttelijä, en mielestäni ole erityisen hyvä kummassakaan. Korkeintaan ­keskinkertainen, Justin selostaa.

Miehen saavutuksia tarkastellessa itse­kritiikki ei tunnu oikeutetulta. ­Onhan Justin voittanut kuusi musiikkialan himoittua Grammya, kaksi tv-alan Emmy-palkintoa ja myynyt yli 14 miljoonaa soololevyä. Lisäksi hän on onnistunut saamaan jalansijaa näyttelijänä: Justin esiintyy tämän hetken kohutuimmassa elokuvassa The Social Network, josta ­povataan miehelle Oscaria.

– En välitä, saanko Oscarin vai en. Palkinnot eivät ole syy, miksi tätä työtä teen. Olen voittanut monta Grammyakin, vaikken koskaan pitänyt mahdollisena. Mutten tietenkään murtuisi surusta, jos minut palkittaisiin tuolla patsaalla, tähti velmuilee.

Musiikkiura katkolla

Vaikka Justin on noussut supertähdeksi musiikillaan, ei häntä huvita nyt puhua siitä. Hän painottaa haluavansa satsata elokuva-uraansa, sillä hän ei tällä ­hetkellä tunne intohimoa laulamiseen.

Silti Justinin puheista huomaa, ettei hän ole vielä täysin sinut näyttelijän­uransa kanssa. Kun tähti vertailee elokuvia ja musiikkimaailmaa, hän viittaa laulamiseen ’minun bisneksenäni’, mutta korjaa lipsahduksensa äkkiä ­yleisemmäksi termiksi.

– Minulla näyttelemistä ja musiikkia yhdistää erityisesti yksi asia: molem­pien avulla pyrin viihdyttämään ihmisiä ja toivon, että he pitävät näkemästään.

The Social Network on Justinille uudenlainen haaste, sillä hän esittää olemassa olevaa henkilöä, musiikkipalvelu Napsterin perustajaa Sean Parkeria. Elokuva kertoo internetyhteisö Facebookin alkutaipaleesta ja sen keksijästä Mark Zuckerbergista, joka parikymppisenä koltiaisena nousee maailman nuorimmaksi miljardööriksi. Jesse ­Eisenbergin näyttelemä Mark päätyy viettämään juhlinnantäyteistä arkea Sean Parkerin houkuttelemana.

Ökyelämä ja nuorena rikastuminen ovat tuttuja myös Justinille. Hänen omaisuutensa arvioidaan olevan 50 miljoonaa dollaria (noin 36 miljoonaa euroa), joita Justin tuhlaa muun muassa asumalla kalliisti: hän juuri osti seitsemän miljoonan dollarin kattohuoneiston New Yorkista. Tähti kuitenkin suhtautuu rikkauksiinsa ­rauhallisesti.

– Suurimmat saavutukseni ovat paljon pienemmissä asioissa. Minua ei kannata kadehtia kuin korkeintaan ­hyvän tuurini takia. En ajattele olevani muita parempi.

Justin uskoo nöyrän elämänasenteensa johtuvan kasvatuksestaan ja ­pitää esikuvanaan omaa isäänsä. Vaikka baptisti­kirkossa kuoronjohtajana työskentelevä Randy Timberlake erosi ­Justinin äidistä Lynn Harlessista jo ­pojan ollessa kaksivuotias, ei asia ole jäänyt kaivertamaan miesten välejä.

– Isäni on idolini, sillä hän on kaikin puolin hyvä ihminen ja hyvä tyyppi, Justin kiittelee.

Exän kanssa töissä

Justinin ryhti sohvalla suoristuu ja huomio terästyy, kun puhe siirtyy golfiin. Lajin intohimoisen harrastajan tasoitus golfissa on kuusi, mikä tarkoittaa, että hän on lähellä ammattilaistasoa.

– Olen kohtalainen golfari. Pidän siitä, että lajin parissa voin eristäytyä muusta maailmasta. Tämä työ on kaikessa mahtavuudessaan hyvin kuluttavaa, ja kaipaan välillä omaa aikaa. Tosin kiireiden vuoksi en ole päässyt kentälle kolmeen kuukauteen. Säälittävää.

Justinin pelejä ovat lykänneet uuden elokuvan Friends with Benefits kuvaukset. Siinä hän näyttelee yhdessä ex-tyttö­ystävänsä Cameron Diazin kanssa. ­Julkisuudessa on liikkunut huhuja, että Justinin nykyinen rakastettu, näyttelijä Jessica Biel olisi ottanut nokkiinsa ­Justinin ja Cameronin yhteistyöstä, mutta yksityisyyttään vaaliva pari ei ole kommentoinut asiaa.

Justin tuntuu ehtineen myös yksityiselämässään hämmentävän paljon. Hän on seurustellut Jessican kanssa kolme vuotta, Cameronin kanssa kaksi vuotta ja sitä ennen Britney Spearsin kanssa neljä vuotta. Eikä mies ole vielä täyttänyt edes kolmeakymmentä.

– Olen innostunut kolmekymppisistäni. Jos elämä silloin on yhtään samanlaista kuin parikymppisenä, minun ­pitää yrittää levätä enemmän ja varautua matkusteluun. Tulevaisuus tuntuu jännittävältä. Olen innostunut kokeilemaan uusia juttuja ja kehittymään ­paremmaksi ihmiseksi.

Kenties seuraava vuosikymmen tuo mukanaan myös kosinnan ja jälkikasvua?

– Ehkä, toki, miksipä ei. En sano ­asiaan juuta enkä jaata, mutta kyllähän ­ihmiset noin yleisesti ottaen oman ­perheen haluavat.

Justin Timberlake Hartwall Areenalla (Areenakuja 1, Helsinki) ma 12.5.2014 klo 19. Keikka on loppuunmyyty, mutta vapautuneita lippuja voi tiedustella ovelta.

Juttu on julkaistu Me Naisten numerossa 42/2010.

Justin Randall Timberlake

■ 31.1.1981 Tennesseessä syntynyt laulaja-näyttelijä. Asuu Los Angelesissa.

■ Ura julkisuudessa alkoi tv-ohjelmasta The New Mickey Mouse Club. Nousi maailmansuosioon poikabändissä ’N Sync, joka hajosi vuonna 2002.

■ Soololevyjen ­Justified (2002) ja FutureSex/Love­Sounds (2006) ­jälkeen Justin on muun muassa näytellyt elokuvissa Alpha Dog, Love Guru ja animaatiossa Shrek kolmas.

Laulaja kertoi vetäytyvänsä keikkatauolle lonkkaoperaation vuoksi.

Kaija Koo saapui Arman Alizadin uuteen Arman Live -ohjelmaan kävelykeppinsä kanssa.

– Onneksi on mahdollisuus mennä leikkaukseen ja ensi kesänä keppiä ei tarvita, Kaija Koo sanoi Nelosen ohjelmassa tiistai-iltana.

Kaija Koo paljasti, että hän on menossa lonkkaleikkaukseen lokakuussa.

– Mun on pakko sanoa tää, koska olen kauan poissa.

Lue myös! Kaija Koo: ”Olisipa joku nuorempana sanonut, että kyllä sinä selviydyt”

Hänen mukaansa lonkkaleikkauksen jälkeinen sairausloma voi kestää pitkään, jopa neljä kuukautta. Sen jälkeen hän aikoo tehdä ”jotain isoa”.

”Olen sairauslomalla aika pitkään, varmaan neljä kuukautta.”

Kaija Koo esiintyi kesällä keppinsä kanssa Kotkan Meripäivillä. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Kaija Koo esiintyi kesällä keppinsä kanssa Kotkan Meripäivillä. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Tämän kesän keikat laulaja veti kepin kanssa.

– Ainoastaan viimeisen keikan jouduin peruuttamaan kipujen takia.

Lokakuun 6. päivä Kaija Koo julkaisee uuden kappaleen, jossa on mukana myös Cheek. Hänen uusi albuminsa ilmestyy marraskuussa.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Susanna Ingerttilä asuu nyt kahden nuoremman poikansa kanssa.

Media-alan yrittäjä Susanna Ingerttilä erosi hiljattain it-alalla työskentelevästä miehestään. He menivät naimisiin vuonna 2011. Iltapäivälehdet uutisoivat viime viikolla Susannan jättäneen yksin erohakemuksen.

– Eroon ei liity dramatiikkaa. Muutin pois yhteisestä kodistamme jo pari kuukautta sitten, hän sanoi Suomen Urheiluliiton Keiju Junior Juoksukoulun esittelytilaisuudessa tiistaina.

Susanna vaikutti energiseltä ja hyvinvoivalta avioeroprosessista huolimatta.

– Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä. En näe, että minun pitäisi asiaa sen enempää kenellekään selitellä, hän summasi.

”Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä.”

Avioero on Susannalle toinen. Hän erosi ex-puolisostaan Jani Sievisestä keväällä 2007. Susannalla ja Janilla on kaksi yhteistä lasta, vuonna 1997 syntynyt Aleksanteri ja 2001 syntynyt Aaron.

Iloa koiraharrastuksesta

Koiraharrastuksestaan tunnettu Susanna asuu nyt kahdestaan kuopuksensa Aaronin ja Daisy-koiransa kanssa. Iloa arkeen tuovat myös neljä viiden viikon ikäistä jackrussellinterrierinpentua.

– Kolme tyttöä ja yksi poika. Tytöille on jo löydetty kodit ja poikaakin tullaan tällä viikolla katsomaan, hän kertoi.

Susanna vetää säännöllisesti ratsastustunteja ja päätoimittaa Egorazzi-nettilehteä. 

– Olen tällainen jokapaikanhöylä, hän hymähti.

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen mukaan huipulla saa olla itsekäs ja vähän outo.

Ylimielinen. Julkisuudenkipeä. Keskittyisi muiden mollaamisen sijaan treenaamiseen, niin voisi jopa pärjätä.

Muun muassa näin sosiaalisessa mediassa on arvosteltu hiihtäjä Aino-Kaisa Saarista, 37.

”Oikku-Aikku” kertoo elämäkerrallisessa Tahto-kirjassaan hankalista väleistään niin kaksossiskonsa kuin hiihtomaajoukkueen jäsentenkin kanssa. Harvassa ovat ne, jotka eivät saa kuulla kunniaansa, kun moninkertainen maailmanmestari kertaa menneisyyden tapahtumia Pekka Holopaisen kirjoittamassa teoksessa.

Lue myös: Aino-Kaisa Saarinen uutuuskirjassa pahasta välirikosta siskonsa kanssa: ”Kaksossisko osaa olla kylmä kuin mannerjää”

– Olen joka tapauksessa aina halunnut paljon enemmän urheilumenestystä kuin kaikkien kaveruutta, ja päässyt tavoitteeseeni. Hiihto on paras ystäväni, Aino-Kaisa myöntää kirjassa.

Perinteisesti urheilumaailmassa kaikki, mikä tapahtuu pukukopissa, myös jää pukukoppiin. Aino-Kaisa on kuitenkin päättänyt tuoda julkisuuteen asiat, joista niin monesti vaietaan ja kertoa oman näkökulmansa tapahtumista. Oliko viisasta pahoittaa tuttujen mieli vanhoja kaivelemalla – siitä voi olla monta mieltä.

”Hiihto on paras ystäväni.”

Urheilijaminä ja siviiliminä

Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että huippu-urheilijat todella ovat itsekeskeisiä, hankaliakin ihmisiä. Myös Aino-Kaisa tuo sen esiin.

– Huipulla saa olla vähän outo. Sillä ikävä fakta on, että minun kokemukseni mukaan näissä ympyröissä ainakin yksilöurheilulajissa voi pärjätä vain ihminen, joka pahimmillaan on sietämättömän itsekäs omien etujensa tavoittelija. Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin, Aikku perustelee kirjassa.

Hiihtäjä kuitenkin huomauttaa, että nyt käytävässä keskustelussa hänen huippu-urheilijaminänsä hankaluus korostuu. Aino-Kaisan siiviiliminää pääsee todistamaan harvempi.

”Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin.”

– Toivottavasti kukaan ei tämän luettuaan kuvittele, että olen jatkuvasti sellainen itsekäs tiuskija kuin arvokisastarttien alla tai ennen kauden tärkeimpiä harjoituksia. Silloin en tulisi kenenkään kanssa toimeen, kaikkein vähiten itseni.

– 99 prosenttia elämästäni olen erittäin monien suuresti arvostamieni ihmisten antaman todistuksen mukaan kohtelias, avulias, hyväkäytöksinen ja lämmin ihminen.

Jäljelle jäävä yksi prosentti kuitenkin näkyy eniten julkisuudessa.

– Sillä prosentilla tulokset on tehty, Aino-Kaisa toteaa kirjassa.

Lauri Tähkä esittelee parratonta leukaansa Instagramissa.

Muusikko Lauri Tähkä ehti kasvatella muhkeaa partaa pitkän aikaa, mutta tuore Instagram-päivitys kertoo, että mies on joutunut luopumaan metsuriseksuaalityylistään.

Syynä on vedonlyönti, jonka Lauri hävisi noustessaan Suomen virallisen listan ykköseksi. Hän julkaisi myös kuvan todisteeksi.

– Kiitos kuuluu ehdottomasti sinulle, hän kirjoittaa kuvatekstissä faneilleen.

– Olette parasta.

Fanit ovat menestyksestä iloisia, mutta lyhentynyt parta jakaa mielipiteet.

– Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin. Toivottavasti tapaamme partasi pian uudelleen, kommenteissa muun muassa kirjoitetaan.

Kummasta tyylistä tykkäät enemmän?