Syksyllä näyttävän paluun tehnyt muusikko juhli Iskelmä Gaalassa H&M:n mekossa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Syksyllä näyttävän paluun tehnyt muusikko juhli Iskelmä Gaalassa H&M:n mekossa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Chisu kertoo nauttivansa uudesta roolistaan hauskuuttajana.

– Apua, kyllä minua jännittää! Chisu hihkaisi eilen järjestetyn Iskelmä Gaalan hulinassa.

Eilen illalla jännitystä ei synnyttänyt niinkään gaalassa esiintyminen, vaan tänään televisiosta tulevan Saturday Night Live -ohjelman suora lähetys, jonka emäntänä muusikko nähdään.

– Olen aina ollut vitsinheittäjä, mutta nyt pitäisi yrittää olla ihan julkisuudessakin vakuuttava sketsi-ihminen. Onneksi minulla on siellä mukana ihania näyttelijöitä tukena, Chisu kertoi.

Tänään nähtävää jaksoa on harjoiteltu etukäteen. Chisu on päässyt näyttämään taitonsa myös käsikirjoittajana. Hän on saanut tukea varsinkin näyttelijöiltä Pirjo Heikkilältä ja Niina Lahtiselta.

– Se on ollut aivan mahtavaa. On ollut todella mielenkiintoista nähdä, miten tällaista hommaa tehdään. Olen todella innostunut show’sta.

Vielä eiliseen iltaan mennessä Chisu ei ollut ehtinyt nähdä painajaisia ohjelman onnistumisesta. Gaalasta etuajassa lähtenyt muusikko kuitenkin uumoili, että edessä saattaa olla uneton yö.

– Pahinta, mitä voisi tapahtua, olisi täysjäätyminen. Ohjelmalla on miljoona katsojaa, jotka sitten katsoisivat, miten minä epäonnistun. Toinen kuumottava asia olisi se, että joku vaate pettäisi, Chisu tuumasi.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.