Kari Taalasmaata näyttelevä Tommi Taurula löytää itsestään ja roolihahmostaan ainakin yhden eron. "Karin ihmissuhteet ovat aika lyhyitä, mutta minä olen ollut yli 10 vuotta naimisissa ja minulla on kaksi tytärtä", Tommi sanoo. Kuva: Jonna Öhrnberg

Kari Taalasmaata näyttelevä Tommi Taurula tunnustaa ajatelleensa jossain vaiheessa, ettei enää ikinä palaa sarjaan. Toisin kävi, mutta miksi?

Suositun Salatut elämät -sarjan Kari Taalasmaata näyttelevä Tommi Taurula, 47, palasi tänä vuonna sarjaan neljän vuoden tauon jälkeen. Sen lisäksi hänet nähdään Salkkarit-leffan toisessa osassa, Nightmare 2 – painajainen jatkuu, joka tulee elokuvateatteihin joulukuussa.

– Tämä on ollut varmaan kahdeksas kerta, kun Kari on palannut sarjaan. Olen lähtenyt niin monta kertaa sarjasta, koska olen sitoutumiskammoinen. Olen halunnut tehdä jotain muutakin kuin Salkkareita. Kauhistuttaa ajatus, että olisin tehnyt sarjaa yli 15 vuotta putkeen, Tommi Taurula kertoi Nightmare 2 -elokuvan pressitilaisuudessa.

Tommi on ollut tyytyväinen, että on pitänyt Salkkari-taukoja. Niiden aikana hän on näytellyt muun muassa Espoon kaupunginteatterin kehutuissa Esitystalous-näytelmän ykkös- ja kakkososissa. Lisäksi hän on saanut kokeilla, miltä tuntuu olla koti-isä.

– Vuonna 2004 olin ollut melkein kolme vuotta putkeen Salkkareissa, joten tuntui mukavalta jäädä puoleksitoista vuodeksi koti-isäksi. Se oli älyttömän hienoa aikaa, kahden lapsen isä muistelee.

Ei koskaan enää Salkkareita

Tällä kertaa paluu sarjaan tai elokuvarooli eivät kuitenkaan olleet Tommille itsestäänselviä valintoja. Jossain vaiheessa hän ajatteli karistavansa Kari Taalasmaan lopullisesti harteiltaan.

– Ajattelin, etten enää koskaan palaisi sarjaan. Mutta kun mua pyydettiin leffaan ja takaisin sarjaan, kyselin kollegoilta, että mikä sarjassa on nykyään meininki. Se oli kaikkien mielestä hyvä, joten ajattelin, että miksi en menisi. Tämä on kuitenkin tosi kiva duuni, ja Karin hahmoa on kiva tehdä. Sitä paitsi näyttelijän töitä ei ole Suomessa loputtomiin. Täällä on ehkä kymmenen näyttelijää, joilta eivät työt lopu, mutta meitä muita freelancereitä on Helsingissä ainakin 200, ja pitäähän meidänkin jotain tehdä.

Tommin lopulliseen päätökseen vaikutti myös tuottaja Marko Äijö – sekä katsojat, jotka toivovat Karin paluuta.

– Tulen Markon kanssa erittäin hyvin toimeen. Useimmiten on käynyt niin, että mulle on soitettu ja pyydetty takaisin.

Nightmare 2 -painajainen jatkuu -elokuva ensi-illassa 3.12.2014.

Lue myös:

Palaako äitiyslomalle jäänyt Sara Parikka enää koskaan Salkkareihin? Näin näyttelijä vastaa

Näillä tunnetuilla näyttelijöillä on Salkkarit-menneisyys

Sami Uotila palaa Salkkareihin 13 vuoden tauon jälkeen

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.