Kirjailija Amy Rosenthal kuoli 51-vuotiaana. Kuvat: Shutterstock ja kuvakaappaus / Twitter
Kirjailija Amy Rosenthal kuoli 51-vuotiaana. Kuvat: Shutterstock ja kuvakaappaus / Twitter

Lastenkirjailija Amy Krouse Rosenthal ehti julkaista koskettavan kertomuksen vain päiviä ennen kuolemaansa.

Parantumatonta syöpää sairastava amerikkalaiskirjailija Amy Krouse Rosenthal kuoli maanantaina kotonaan Chicagossa, vahvistaa hänen agenttinsa Time-lehdelle.

New York Times julkaisi maaliskuun alussa Rosenthalin kirjoituksen, jossa tämä etsii miehelleen uutta rakkautta. Haluat ehkä naida aviomieheni -otsikon alla hän avautui myös munasarjasyövästään. Rosenthal oli tuolloin tietoinen, että hänellä on vain vähän elinaikaa jäljellä.

Lue lisää! Parantumatonta syöpää sairastava nainen etsii miehelleen uutta rakkautta koskettavassa kirjoituksessa

– Haluan lisää aikaa Jasonin kanssa. Haluan lisää aikaa lapsiemme kanssa. Mutta niin ei tapahdu, 51-vuotias Rosenthal kirjoitti.

Hänen kirjoittamansa teksti oli niin rakkaustarina, koskettava kunnianosoitus aviomiehelle kuin toive siitä, että puoliso löytää 26 yhteisen vuoden jälkeen vielä uuden rakkauden. Aviomiestään Rosenthal kuvasi herrasmieheksi, johon ”on helppo rakastua”.

– En ole koskaan ollut Tinderissä, mutta aion luoda Jasonille profiilin tässä ja nyt. Se perustuu kokemuksiini 9490 päivää kestäneestä yhteiselostamme samassa talossa.

”Tämä on paras lahja, jonka voit hänelle jättää.”

Kirjoituksensa hän päätti sanoihin ”kaikella rakkaudella”. Ennen sitä hän kuitenkin jätti monta tyhjää riviä.

– Jätän tämän tahallisen tyhjän tilan osoituksena uudesta alusta, jonka te kaksi ansaitsette.

Kirjoitus on kerännyt nyt yli 1 500 kommenttia. Useissa todetaan, miten mahtava nainen, aviopuoliso, äiti ja ystävä Rosenthal on varmasti ollut.

– Tämä on paras lahja, jonka voit hänelle jättää, kommenteissa todetaan.

– Amy on sankari sankareiden joukossa.

Been there, done that

Syöpään sairastunut nainen etsi miehelleen uutta rakkautta netissä – kuoli vain viikko sen jälkeen

Hellyyttävä ajatus, mutta ei elämä puolison kuoleman jälkeen jatku siirtymällä suoraan uuteen parisuhteeseen. Varsinkaan, jos liitto on ollut onnellinen, kuten tästä tarinasta voi päätellä. Vaimo on tietenkin halunnut että hänen miehensä elämä jatkuisi mahdollimman hyvänä hänen poismenonsa jälkeen. Elämä puolison kuoleman jälkeen on yksi niitä elämän tosiasioita, joita ulkopuolinen ei voi ymmärtää kokematta tätä itse. Ei välttämättä edes kuoleva puoliso pysty ymmärtämään, mitä toinen tulee...
Lue kommentti

Sami Minkkinen kertoo uudessa blogikirjoituksessaan, miten hänen uusi suhteensa sai alkunsa.

Havaintoja parisuhteesta -blogia kirjoittava Sami Minkkinen kertoo kahdessa uusimmassa tekstissään tuoreesta parisuhteestaan ja siitä, miten kaikki sai alkunsa.

Viime toukokuussa avioerostaan kirjoittanut Minkkinen sai myrskyn aikaan kerrottuaan jättäneensä vaimonsa rakastuttuaan toiseen. Ex-parin toinen yhteinen lapsi oli tuolloin alle kaksi kuukautta vanha, mikä synnytti paljon keskustelua ja kritiikkiäkin blogin lukijoiden keskuudessa.

Minkkinen kertookin muutama päivä sitten julkaistussa tekstissään, että moni on yhä ihmetellyt nopeaa muutosta.

– Muutama lukijani on ääneen pohtinut, että miten voi olla mahdollista, että olen jättänyt kaiken vanhan taakseni vain sen vuoksi, että olen jäänyt jumiin häneen silmiinsä. Pienenä vihjeenä voisin mainita, että ne silmät nähtyänne tekin jättäisitte. Ne on nimittäin silmät, joihin aivan varmasti jää kiinni niin miehet kuin naisetkin.

Minkkinen listaa myös muita syitä kipinän syttymiselle.

”Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään.”

– Eihän ne silmät tietenkään ihan ainoa syy ollut. Ensimmäisen kerran tavatessamme toki uppouduin niihin täysin, koska ne olivat kauneimmat silmät, mitkä olin koskaan elämässäni nähnyt. Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään, joka oli piilotettu pitkän paidan alle. Se on ollut se toinen syy. 

– Lopullinen niitti tähän kaikkeen oli, kun sain lahjan, joka oli paketoitu jalkapalloseura Liverpoolin lahjapaperiin. Sen jälkeen oli hyvin vaikea kieltäytyä yhtään mistään.

Uudemmassa blogikirjoituksessaan Minkkinen tavanneensa seurustelukumppaninsa ensimmäistä kertaa bussimatkalla. Minkkinen istuutui vastakkain vielä tuntemattoman naisen kanssa ja oli nopeasti myyty.

– Elämä on täynnä kohtaamisia. Toiset ovat merkityksellisempiä kuin toiset. Haluan kertoa yhdestä kohtaamisesta. En tiennyt sellaista voivan edes olla olemassa. Olen kuullut puhuttavan, että ihmisen katseesta voi nähdä hänen menneisyytensä. Edessäni olivat silmät, joista näki kauemmas kuin heti uskalsin edes katsoa. Tiedättehän sellaisen katseen, jonka nähtyään haluaa vain pitää lähellä.

 

Minä rakastan sinua. Suoraan kameraan. Sanokaa se hänelle, jota rakastatte. #havaintojaparisuhteesta #kesä #rakkauspuhe

Henkilön Sami Minkkinen (@havaintojaparisuhteesta) jakama julkaisu

– Se hetki oli merkitsevä. Hetki, joka johti rakastumiseen. Kahden särkyneen ihmisen katseet, jotka kohtasivat jossakin siellä, missä suuret rakkaustarinat alkavat. Istuimme pöydän eri puolilla, mutta silti katseittemme takana pidimme toisistamme jo tiukasti kiinni, Minkkinen kirjoittaa.

Minkkinen on kertonut blogissaan myös esimerkiksi siitä, kuinka vaikeaa etäsuhteessa eläminen on ollut uuden kumppanin kanssa.

Blogin kirjoittamisen lisäksi Minkkinen tullaan näkemään uuden Kielletty rakkaus -sarjan tuotantokauden juontajana. Uudet jaksot alkavat ensi syyskuussa.

Tyttäreni 5v

Sami Minkkinen rakastui bussissa tuntemattoman naisen silmiin: ”Silloin en ollut vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään”

Minkkinen on kaikessa kuvottavuudessaan kuvottavin miehenkuvatus mitä maa päällään kantaa. Jos itse olisin 2kk vanhan vauvan isä niin pääprioriteettini olisi nyt ja vuosia eteenpäin lapseni, ei toisen naisen perse tai silmät. Oksettava pelle kertakaikkiaan.
Lue kommentti

Anna Puun teinikuva on herättänyt hilpeyttä Instagramissa.

Vanhojen valokuvien seasta löytyy joskus melkoisia aarteita. Nyt varsinaisen helmen laatikoiden kätköistä on löytänyt muusikko Anna Puu, 35. Hän julkaisi Instagramissa kuvan itsestään 90-luvulta.

Ensi syksynä toisen kerran The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajana toimiva Puu kertoo, että kuvassa hän on Kreetalla leirikoulumatkalla. Ikää hänellä on ollut silloin noin 15 vuotta.

– Muistan, että Björk piti sen hiuksia tuolleen sykeröillä ja tietty fanityttönä minä myös, Anna Puu on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on lisännyt hashtägiksi esimerkiksi nuorikapinallinen ja teinianna.

Ainakin 90-luvun teinit tunnistavat kuvasta myös monta muuta ysärivillitystä: farkkurepun, liian isot reisitaskuhousut, skeittikengät ja lasit, joissa on oranssit linssit.

Kuva on herättänyt hilpeyttä myös kommentoijissa: ”Ootko tää sinä?” eräs kommentoija ihmettelee.

Oletko sinä löytänyt hauskan nuoruuskuvan itsestäsi? Lähetä se meille ja kerro, mikä tekee kuvastasi erityisen!