Jonne Aaron valmistelee uutta albumia, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Kuva: Jonna Öhrberg
Jonne Aaron valmistelee uutta albumia, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Kuva: Jonna Öhrberg

Laulaja lähti kiertämään Eurooppaa, koska halusi olla ajatustensa kanssa vaihteeksi yksin. 

Jonne Aaron palasi juuri Suomeen kolme viikkoa kestäneeltä Euroopan matkalta. Matkan aikana hän halusi kiertää samoja paikkoja, joita hän kymmenen vuotta sitten kiersi Negative-yhtyeen solistina. Laulaja oli reissussa yksin.

– Lähdin matkalle miettimään elämääni ja tekemään biisejä. Sain etäisyyttä tekemisiini ja sain olla ajatusteni kanssa yksin. Matkalla oli myös hienoja kohtaamisia.

Jonne ei ole aiemmin kommentoinut seurustelusuhteitaan, mutta viimeisen suhteen päättyminen päätyi julkisuuteen.

– Se oli yksi syy reissulleni. Olen tehnyt seurustelukumppaneideni kanssa aina sopimuksen, että minä annan julkisuuteen sen mitä annan. Ymmärrän, että se on itsekästä, mutta tässä viimeisessä tapauksessa näin ei toimittu. Eihän se tietysti hyvältä tuntunut.

Euroopassa Jonne kiersi muun muassa Saksassa, Itävallassa, Italiassa, Ranskassa ja lopuksi Monacossa. Siellä aikoinaan Negativen keikoilla kiertänyt fani päivysti Jonnen hotellin edessä.

– Hän oli huomannut Instagramistani, missä hotellissa olin ja odotti porteilla, kun kirjauduin ulos. Lisäksi Monacon paikallislehti otti yhteyttä, kun olin maassa. Tein samalla vähän niin kuin promootiokierroksen, Jonne naurahti eilen Tampereella järjestetyssä Iskelmä Gaalassa.

Jonne kertoo, että hän tykkää olla ihmisten kanssa tekemisissä, mutta Suomessa hän on välillä varautunut.

– Alkuun lymyilin matkallakin, mutta pikkuhiljaa tulin rennommaksi. Unohdin välillä ammattini. En jaksa enää egoilla niin kuin nuorempana, mutta oli hienoa huomata, että ihmiset, myös naiset, lähestyivät reissussa minua ilman julkista statusta. Toki se kohotti itsetuntoa.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.