Viimesyksyinen keskenmeno on vähentänyt Susannan vauvatohinoita ja odottamisen iloa.

Näyttelijä Susanna Indrén, 43, uskaltaa jo varovasti iloita raskaudestaan. Viimesyksyinen keskenmeno jätti jälkeensä surun, jota Susanna ei päässyt jakamaan edes ystäviensä kanssa. – Tuntui, ettei tapahtunut kiinnostanut ketään.

Salatut elämät -televisiosarjasta tutuksi tulleen Susannan ja entisen kilpapyöräilijän Tomi Kannon, 35, koti on täynnä veikeitä yksityiskohtia. Lasisen ruokapöydän alla kellottelee puinen jättilisko ja parvekkeella roikkuu vanerista ja villasta tehty lammasmobile. Lattiaa peittävän keltaisen lehmäntaljan päällä kirmaa Eero Aarnion suunnittelema musta Poni-tuoli, johon liittyy tosin ikäviäkin muistoja. Susanna hankki ponin alun perin tulevalle vauvalleen, joka ei sitten saanutkaan syntyä.

– Olin viime syksynä juuri saanut keskenmenon ja tullut kotiin sairaalasta, kun ovikello soi ja hyväntuulinen lähetti alkoi kammeta tuolia ovesta sisään. Yritin olla kuin mitään ei olisi tapahtunut, mutta kyllä ponin tuojakin nopeasti vaistosi, ettei kaikki ollut kunnossa.

Tyyntä myrskyn jälkeen

Susanna ja Tomi tapasivat ensimmäisen kerran pari vuotta sitten yhteisten ystävien luona. Tomi teki Susannaan lähtemättömän vaikutuksen.

– Kiinnyn helposti ihmisiin, mutta yleensä alku vie aikaa. Tomista tiesin kuitenkin heti, että tässä on se ihminen, jota olen etsinyt. Hän tuntui jotenkin saman tien tutulta ja omalta. Meillä on samansuuntaiset päämäärät ja tulevaisuudensuunnitelmat, samanlainen käsitys työn tekemisestä ja rahasta. Kuulostaa kauhean tylsältä ja raa’an porvarilliselta, mutta helpottaa hirveästi elämää ja hitsaa yhteen, Susanna sanoo.

Odotus vaihtui epätoivoon

Susannaa kuunnellessa ei voi olla vakuuttumatta Tomin suurenmoisuudesta. Mies tekee pitkää päivää omistamassaan pyöräliikkeessä, mutta löytää silti aikaa tuoda puolisolleen aamiaisen sänkyyn tai kiertää inhoamiaan kirpputoreja vain, koska tietää sen ilahduttavan toista. Hän joustaa ja on tukena arjessa eikä saa hepulia negatiivisestakaan palautteesta.

– Rakkauteni vain kasvaa päivä päivältä, Susanna hehkuttaa.

– Tomilla ei ole lapsia, ja olimme molemmat aivan haltioissamme, kun raskaustesti viime syksynä näytti plussaa. Kerroimme asiasta heti kaikille ja aloimme miettiä tulevalle lapselle jo nimeä, sopivaa koulua ja jatko-opiskelupaikkaakin.

Ensimmäiseen ultraäänitutkimukseen Susanna ja Tomi menivät täynnä iloista odotusta. Viimein he saisivat kuulla vauvan sydänäänet ensimmäisen kerran.
Pian monitorista näkyivät hennot raajat, ja pieni nenäkin näytti olevan paikoillaan. Sydäntä vain ei meinannut löytyä millään. Kätilö kysyi, oliko raskausoireissa tapahtunut muutosta. Ei ollut, turvotusta ja aamupahoinvointia oli kuten ennenkin.

Vähitellen toivo alkoi hiipua ja hupeni lopulta kokonaan. Sikiö oli kuollut kohtuun.

Susannaa lohdutettiin toteamalla, että samoin on käynyt monelle muullekin. Keskenmenot ovat kuulemma valtavan yleisiä siinä vaiheessa raskautta.

– Minun oloani tieto ei helpottanut yhtään. Päinvastoin, ahdistuin vain lisää, kun aloin miettiä, miten monen muunkin unelmat ovat murentuneet samalla tavalla.

Ystävät olivat hiljaa

Ensimmäiset päivät lapsen menettämisen jälkeen kuluivat tunnekuohussa. Mielialat vaihtelivat pettymyksestä ja vihasta lohduttomaan suruun.

– En halua väheksyä nuorempien äitien kokemuksia, mutta kyllä keskenmeno tässä iässä tuntuu aika lohduttomalta. Aikaa on niin rajallisesti.

Tomi ja Susanna kävivät tapahtunutta läpi uudelleen ja uudelleen, mutta Susanna olisi kaivannut tuekseen myös ystäviään. Heistä ei kuitenkaan kuulunut mitään.

– Olen huono pyytämään apua, mutta olisin toivonut, että ystävät olisivat ottaneet yhteyttä ja tulleet lohduttamaan. He eivät kai tienneet, miten suhtautua, joten jättivät suhtautumatta kokonaan. Minä otin sen raskaasti – tuntui ettei tapahtunut kiinnostanut ketään.

Lapsi kerrallaan

Viime syksy meni raskauden keskeytymisestä toipuessa, mutta parisuhdetta se ei horjuttanut. Joulukuussa Susanna ja Tomi menivät kihloihin ja alkoivat suunnitella häitä. Kirkko varattiin syyskuulle, mutta kun raskaustesti tammikuussa näytti uudelleen plussaa, Susanna alkoi empiä.

– Häitä joudutaan varmasti siirtämään. Taitaa olla vähän liikaa vaadittu, että olisin parin viikon päästä synnytyksestä alttarilla. Jos siis kaikki menee tällä kertaa hyvin ja vauva syntyy lasketun ajan mukaisesti syyskuun alussa.

Pelko pitää Susannan yhä varovaisena. Aikanaan nyt 18-vuotiasta Alfredia odottaessaan Susanna teki viime hetkiin asti kärrynpyöriä lavalla, nyt ei moinen tulisi kuuloonkaan. Ja viikko Alfredin syntymän jälkeen Susanna istui jo studiossa dubbaamassa piirrettyjä.

– Tällä hetkellä vapaa-aikaa on vähän liiaksikin, mutta silloin olin nuori ja vasta työurani kynnyksellä. Oli pakko näyttää, ettei vauva hidastanut tahtia.

Susanna ja Tomi tietävät tulevan lapsensa sukupuolen, ja pojalle on jo nimikin valmiina: Urho. Samalla nimellä ehdittiin kutsua viime syksynä kesken jäänyttä ihmisenalkuakin.

– Alfred sanoi itseään pienenä Urhoksi, ja siitä se on jäänyt elämään. En halunnut hylätä nimeä edes viimesyksyisen tragedian jälkeen. Toivon, että tämä Urho vie tuon Poni-tuolinkin mukanaan, kun aikanaan muuttaa kotoa. Ensimmäinen Urhoksi ajateltu kun ei sitä päässyt tekemään.

Maisa Torppa kertoo Instagramissa olevansa ylpeä rakkaastaan Jari-Matti Latvalasta.

Rallitähti Jari-Matti Latvala kertoo kotisivuillaan olevansa sinkku, mutta tosi-tv-tähti Maisa Torpan Instagram kertoo muuta. Torppa on nimittäin julkaissut kuvan, joka lisää hänen ja Latvalan välillä olleita suhdehuhuja.

Kuva on otettu Jyväskylässä Nesterally 2016 -tapahtumassa. Hashtageissa Maisa kertoo kuuluvansa Jari-Matin faniklubiin.

Paljastavin on hashtag #soproudofmylove, suomennettuna niin ylpeä rakkaastani.

 

@jmlatvala fanclub 🇫🇮 #nesterally2016 #rallyfinland #soproudofmylove #jyväskylä

A photo posted by Maisa Torppa (@maisatorppa) on

Torpan ja Latvalan välejä alettiin pohtia keväällä, kun Seiska uutisoi asiasta. Pariskunta on nähty yhdessä muun muassa lentokentällä.

Kesäkuussa puolestaan Ilta-Sanomat kertoi, että Torppa oltiin nähty rallikisojen jälkeen Italiassa kanniskelemassa palkintopokaalia.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Nuorena nukkuneen näyttelijälupauksen isä kertoo nyt, että hänen on ollut hyvin vaikea hyväksyä poikansa kuolemaa.

Kahdeksan vuotta sitten kuollut näyttelijä Heath Ledger jätti vahvan muiston elokuvarooleillaan, joita ehti tehdä lukuisia nuoresta iästään huolimatta.

Nyt Ledgerin isä Kim Ledger kertoo yöstä, jolloin 28-vuotias näyttelijä otti reseptilääkkeiden yliannostuksen.

Viimeiset sanansa Heath Ledger sanoi puhelimessa siskolleen, kertoo Kim Ledger Daily Mail Australialle.

Heathin sisko oli varoittanut näyttelijää tämän kuolemaa edeltävänä iltana unilääkkeiden ja kipuun määrättyjen opiaattien sekoittamisesta. Sisko oli yrittänyt sanoa Heathille, ettei pidä sekoittaa pillereitä, joista ei tiedä mitään.

– Katie, ei mitään hätää. Pärjään kyllä, oli näyttelijän vastaus.

Heath Ledger voitti parhaan miessivuosan Oscarin Jokerin roolistaan Yön ritari -elokuvassa. Sitä hän ei ollut enää itse hakemassa, sen sijaan lavalle astelivat Heath Ledgerin äiti Sally, isä Kim ja sisko Kate.
Heath Ledger voitti parhaan miessivuosan Oscarin Jokerin roolistaan Yön ritari -elokuvassa. Sitä hän ei ollut enää itse hakemassa, sen sijaan lavalle astelivat Heath Ledgerin äiti Sally, isä Kim ja sisko Kate.

”Vaikea hyväksyä”

Isä kertoo, että hänen on ollut hyvin vaikea hyväksyä tapahtunutta, koska hän pitää sitä Heathin omana vikana.

– Se oli täysin hänen omaa syytään, ei kenenkään muun. Hän otti lääkkeet käteensä ja nielaisi ne. Tapahtuneesta ei voi syyttää ketään muuta, Kim Ledger sanoo.

Hän lisää, että asian sanominen näin suoraan tuntuu pahalta.

– Rakastin häntä ja olin hyvin ylpeä hänestä.

Heath sairastui kuvauksissa

Heath Ledgerin isä otti asian esille julkisuudessa sen jälkeen, kun paljastui, että neljännes australialaisista käyttää kipulääkkeitä vähintään kerran kuukaudessa.

Daily Mail Australian jutussa todetaan, että harvat myöntävät olevansa lääkkeistä riippuvaisia. Samalla asiantuntijat kuitenkin varoittelevat, että ongelma on kasvava.

Kim Ledger pitää kipulääkkeistä annettavaa valistusta niin tärkeänä, että hän johtaa nykyään asialle omistautunutta voittoa tavoittelematonta järjestöä nimeltä ScriptWise.

Järjestön teettämän tutkimuksen mukaan kipulääkkeille riippuvaisiksi tulleet ihmiset eivät tahdo myöntää addiktiotaan tuomitsemisen pelossa.

 Ledgerin mukaan hänen poikansa kuului kipulääkkeiden käyttäjien riskiryhmään.

– Suurimmassa vaarassa ovat esiintyjät ja ammattialat, joilla on kiire, Kim Ledger kuvailee ja viittaa aloihin, joilla tiukat aikataulut eivät jätä taukoja sairastamiselle.

– Esiintymiselle on niin suuri paine, että vaikka oma keho sanoisi, ettei se ole hyvä idea, otetaan vain kipulääkettä ja jatketaan.

Kim Ledgerin mukaan juuri näin kävi hänen omalle pojalleen. Hän kertoo Heathin tehneen yökuvauksia jäätävän kylmässä säässä, jonka seurauksena näyttelijälle tuli flunssa. Kuolemansa aikaan Heath kuvasi  elokuvaa The Imaginarium of Doctor Parnassus.

Sairasvuoteelle Heath ei suostunut jäämään, sillä isän mukaan hän halusi saada elokuvan valmiiksi.

Elokuva valmistui lopulta vuonna 2009. Se kuvattiin loppuun ilman Heathia.

Näyttelijä Heath Ledger menehtyi reseptilääkkeiden yliannostukseen kahdeksan vuotta sitten. Hänet löydettiin tiedottomana kotoaan New Yorkista tammikuun 22. päivä. Rooli elokuvassa Yön ritari jäi miehen viimeiseksi. Kuva: Reuters
Näyttelijä Heath Ledger menehtyi reseptilääkkeiden yliannostukseen kahdeksan vuotta sitten. Hänet löydettiin tiedottomana kotoaan New Yorkista tammikuun 22. päivä. Rooli elokuvassa Yön ritari jäi miehen viimeiseksi. Kuva: Reuters

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

”Georgesta on kasvamassa erittäin hyvätapainen poika, kuten viimeisin tapaus osoittaa“, hehkuttaa brittilehti.

Nappisilmäisen ja kerrassaan syötävän suloisen prinssi Georgen ei tarvitse kummempia tehdä onnistuakseen ihastuttamaan brittejä. Tällä kertaa maan lehdistö on hurmioitunut pikku prinssin käytöstavoista, joita poika pääsi esittelemään kahvilareissulla äitinsä Catherinen kanssa.

Tuleva kuningas oli äitinsä kanssa vierailemassa Fakenhamin puutarhakeskuksessa lähellä perheen Norfolkin asuntoa.

Jossakin vaiheessa Catherine ja George pysähtyivät kahvilaan kakulle.

Tilannetta tarkkaan seuranneet sivulliset raportoivat brittilehdille, että Catherine oli neuvonut Georgea sanomaan mukavalle kahvilantädille tilauksensa.

Poika otti tilauksenteon tosissaan ja lausui kahvilan kassalle:

– Anteeksi, kiltti täti, voisinko saada... ja osoitti tiskissä olevaa kakunpalaa.

Tilanteesta kertoo muun muassa Hello Magazine.

Hemmoteltu?

Georgen hyvätapaisuus ilahduttaa brittilehdistöä, joka vain pari päivää sitten ehti tuskissaan pohtia, onko maan tulevasta kuninkaasta kasvamassa pilalle hemmoteltu pikkupoika.

Lue Me Naisten juttu Tuliko prinssi Georgesta hemmoteltu lapsi? Tietenkin!

Vettä myllyyn heitti isä-William, joka ei suostunut paljastamaan 3-vuotiaan syntymäpäivälahjoja.

– En kerro, hän sai liikaa kaikkea, hän on aivan liian hemmoteltu, prinssi William kommentoi edustustilaisuudessa.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Shannen Dohertylla on paljon tukijoita. Nyt voimia taisteluun toivottaa entinen näyttelijäkollega Jason Priestley.

Beverly Hills 90210 -sarjan kollega Jason Priestley osoittaa tukeaan rintasyöpää sairastavalle Shannen Dohertylle. Priestley paljastaa seuraavansa vanhan kollegansa elämää sosiaalisessa mediassa.

– Lähetän hänelle rakkaita terveisiä. Uskon vahvasti, että Shannen selviytyy tästä ja voittaa syövän, Priestley sanoo  US Magazinelle.

Priestley kuvailee Dohertya vahvaksi taistelijaksi.

– Minulla on sydämessäni paljon rakkautta Shannenia kohtaan ja lähetän hänelle rakkautta ja valoa. Tiedän Shannonin voittavan tämän, Priestley sanoo.

Doherty paljasti viime vuonna, että hän on sairastunut rintasyöpään. Tänä kesänä hän jakoi Instagram-tilillään pysäyttävän kuvasarjan, jossa hänen päänsä ajellaan kaljuksi.

Tässä on viimeisin Shannonin Instagramissaan julkaisema kuva. Siinä tähti on ajellut hiuksensa. Ympärillä on rakkaita ihmisiä.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.