Susanna Indrén: Jouduin etsimään onnea kauan

Viimesyksyinen keskenmeno on vähentänyt Susannan vauvatohinoita ja odottamisen iloa.

Näyttelijä Susanna Indrén, 43, uskaltaa jo varovasti iloita raskaudestaan. Viimesyksyinen keskenmeno jätti jälkeensä surun, jota Susanna ei päässyt jakamaan edes ystäviensä kanssa. – Tuntui, ettei tapahtunut kiinnostanut ketään.

Salatut elämät -televisiosarjasta tutuksi tulleen Susannan ja entisen kilpapyöräilijän Tomi Kannon, 35, koti on täynnä veikeitä yksityiskohtia. Lasisen ruokapöydän alla kellottelee puinen jättilisko ja parvekkeella roikkuu vanerista ja villasta tehty lammasmobile. Lattiaa peittävän keltaisen lehmäntaljan päällä kirmaa Eero Aarnion suunnittelema musta Poni-tuoli, johon liittyy tosin ikäviäkin muistoja. Susanna hankki ponin alun perin tulevalle vauvalleen, joka ei sitten saanutkaan syntyä.

– Olin viime syksynä juuri saanut keskenmenon ja tullut kotiin sairaalasta, kun ovikello soi ja hyväntuulinen lähetti alkoi kammeta tuolia ovesta sisään. Yritin olla kuin mitään ei olisi tapahtunut, mutta kyllä ponin tuojakin nopeasti vaistosi, ettei kaikki ollut kunnossa.

Tyyntä myrskyn jälkeen

Susanna ja Tomi tapasivat ensimmäisen kerran pari vuotta sitten yhteisten ystävien luona. Tomi teki Susannaan lähtemättömän vaikutuksen.

– Kiinnyn helposti ihmisiin, mutta yleensä alku vie aikaa. Tomista tiesin kuitenkin heti, että tässä on se ihminen, jota olen etsinyt. Hän tuntui jotenkin saman tien tutulta ja omalta. Meillä on samansuuntaiset päämäärät ja tulevaisuudensuunnitelmat, samanlainen käsitys työn tekemisestä ja rahasta. Kuulostaa kauhean tylsältä ja raa’an porvarilliselta, mutta helpottaa hirveästi elämää ja hitsaa yhteen, Susanna sanoo.

Odotus vaihtui epätoivoon

Susannaa kuunnellessa ei voi olla vakuuttumatta Tomin suurenmoisuudesta. Mies tekee pitkää päivää omistamassaan pyöräliikkeessä, mutta löytää silti aikaa tuoda puolisolleen aamiaisen sänkyyn tai kiertää inhoamiaan kirpputoreja vain, koska tietää sen ilahduttavan toista. Hän joustaa ja on tukena arjessa eikä saa hepulia negatiivisestakaan palautteesta.

– Rakkauteni vain kasvaa päivä päivältä, Susanna hehkuttaa.

– Tomilla ei ole lapsia, ja olimme molemmat aivan haltioissamme, kun raskaustesti viime syksynä näytti plussaa. Kerroimme asiasta heti kaikille ja aloimme miettiä tulevalle lapselle jo nimeä, sopivaa koulua ja jatko-opiskelupaikkaakin.

Ensimmäiseen ultraäänitutkimukseen Susanna ja Tomi menivät täynnä iloista odotusta. Viimein he saisivat kuulla vauvan sydänäänet ensimmäisen kerran.
Pian monitorista näkyivät hennot raajat, ja pieni nenäkin näytti olevan paikoillaan. Sydäntä vain ei meinannut löytyä millään. Kätilö kysyi, oliko raskausoireissa tapahtunut muutosta. Ei ollut, turvotusta ja aamupahoinvointia oli kuten ennenkin.

Vähitellen toivo alkoi hiipua ja hupeni lopulta kokonaan. Sikiö oli kuollut kohtuun.

Susannaa lohdutettiin toteamalla, että samoin on käynyt monelle muullekin. Keskenmenot ovat kuulemma valtavan yleisiä siinä vaiheessa raskautta.

– Minun oloani tieto ei helpottanut yhtään. Päinvastoin, ahdistuin vain lisää, kun aloin miettiä, miten monen muunkin unelmat ovat murentuneet samalla tavalla.

Ystävät olivat hiljaa

Ensimmäiset päivät lapsen menettämisen jälkeen kuluivat tunnekuohussa. Mielialat vaihtelivat pettymyksestä ja vihasta lohduttomaan suruun.

– En halua väheksyä nuorempien äitien kokemuksia, mutta kyllä keskenmeno tässä iässä tuntuu aika lohduttomalta. Aikaa on niin rajallisesti.

Tomi ja Susanna kävivät tapahtunutta läpi uudelleen ja uudelleen, mutta Susanna olisi kaivannut tuekseen myös ystäviään. Heistä ei kuitenkaan kuulunut mitään.

– Olen huono pyytämään apua, mutta olisin toivonut, että ystävät olisivat ottaneet yhteyttä ja tulleet lohduttamaan. He eivät kai tienneet, miten suhtautua, joten jättivät suhtautumatta kokonaan. Minä otin sen raskaasti – tuntui ettei tapahtunut kiinnostanut ketään.

Lapsi kerrallaan

Viime syksy meni raskauden keskeytymisestä toipuessa, mutta parisuhdetta se ei horjuttanut. Joulukuussa Susanna ja Tomi menivät kihloihin ja alkoivat suunnitella häitä. Kirkko varattiin syyskuulle, mutta kun raskaustesti tammikuussa näytti uudelleen plussaa, Susanna alkoi empiä.

– Häitä joudutaan varmasti siirtämään. Taitaa olla vähän liikaa vaadittu, että olisin parin viikon päästä synnytyksestä alttarilla. Jos siis kaikki menee tällä kertaa hyvin ja vauva syntyy lasketun ajan mukaisesti syyskuun alussa.

Pelko pitää Susannan yhä varovaisena. Aikanaan nyt 18-vuotiasta Alfredia odottaessaan Susanna teki viime hetkiin asti kärrynpyöriä lavalla, nyt ei moinen tulisi kuuloonkaan. Ja viikko Alfredin syntymän jälkeen Susanna istui jo studiossa dubbaamassa piirrettyjä.

– Tällä hetkellä vapaa-aikaa on vähän liiaksikin, mutta silloin olin nuori ja vasta työurani kynnyksellä. Oli pakko näyttää, ettei vauva hidastanut tahtia.

Susanna ja Tomi tietävät tulevan lapsensa sukupuolen, ja pojalle on jo nimikin valmiina: Urho. Samalla nimellä ehdittiin kutsua viime syksynä kesken jäänyttä ihmisenalkuakin.

– Alfred sanoi itseään pienenä Urhoksi, ja siitä se on jäänyt elämään. En halunnut hylätä nimeä edes viimesyksyisen tragedian jälkeen. Toivon, että tämä Urho vie tuon Poni-tuolinkin mukanaan, kun aikanaan muuttaa kotoa. Ensimmäinen Urhoksi ajateltu kun ei sitä päässyt tekemään.

Kommentit (1)
Vierailija
Viesti

Ystävillä on hankala paikka tuollaisessa tilanteessa: he eivät voi mistään tietää haluaako keskenmenon kokenut puhua asiasta vai ei, onko se niin kipeä juttu ettei ole vielä valmis siitä keskustelemaan. On tavattoman kiusallista mennä asiasta puhumaan ja sitten huomata, että ei toinen ollutkaan valmis vielä puhumaan, ja sai vain mielen pahoitettua entisestään.

Minä en olisi halunnut enkä jaksanut heti keskenmenon jälkeen yhtään pahoittelua, voimahalausta, kyselyä, mitään. Olisin ollut hyvilläni, jos kaikki olisivat odottaneet siihen saakka, että olen itse valmis asiasta puhumaan. Sitten ne pahoittelut ja halaukset olisivat paikallaan, ei ennen sitä. Se vei hetken, mutta puhumisen aikakin tuli.

Eli minä olisin ollut hyvilläni Susannan ystävien toiminnasta. Kurja juttu, että Susanna olisi halunnut tapahtuvan toisin, eikä saanut kaipaamaansa tukea. En kuitenkaan usko, että kyse olisi siitä että ketään ei kiinnostanut. Minä näen sen ennemminkin kunnioittamisena: puhutaan sitten, kun keskenmenon kokenut itse sen puheeksi ottaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Tällä naisella on aina täydelliset alusvaatteet – tutustu räväkkään XL-bloggaajaan

Me Naisten uusi tyylibloggari sanoo mielipiteensä turhia kaartelematta. Hän on myös yksi harvoista suomalaisbloggareista, jotka kertovat pluskoon muodista.

Veera Korhonen ei ole niitä muotibloggareita, jotka pitävät kuvissa kestovirneen yllä, vaikka korkkarit puristaisivat varpaat sinipunaisiksi. Veera nimittäin arvostaa mukavia vaatteita. Hän toki ilahtuu myös siitä, jos takapuoli näyttää farkuissa erityisen hyvältä. Sellaisista housuista on kiva vinkata lukijoillekin.

Veera Korhonen on paitsi muotibloggari myös ammattivalokuvaaja. Hän kirjoittaa Me Naisten nettisivuille muuttanutta Tyyliä metsästämässä -blogia, joka on yksi Suomen pitkäikäisimmistä lifestyle-blogeista. Vaatevinkkien lisäksi lukijat ovat koukussa Veeran kirjoitustyyliin. Suoria sanoja riittää aiheesta kuin aiheesta, ja törpöt kommentit saavat arvoisensa vastauksen.

”Auttaisko lobotomia tohon sun tympeeseen asenteeseen?” Veera aprikoi blogissaan, kun kommentoija käskee laihduttamaan.

Blogi syntyi kahdeksan vuotta sitten, kun Veera oli ison leikkauksen jälkeen sairauslomalla monta viikkoa. Hän loi blogitunnukset, kun piti keksiä jotain tylsyyden tappamiseksi ja opinnäytetyön välttelemiseksi.

Pluskokoisten blogit olivat tuolloin Suomessa ihan uusi ilmiö, eikä Veerakaan ajatellut perustavansa sivustoa koon ympärille. Ajan myötä hän huomasi, että osa lukijoista löytää blogin juuri siksi, että hän esittelee isokokoisia vaatteita.

– En silti halua olla pelkkä läskibloggaaja. Kun herään aamulla, en ensimmäiseksi peiliin katsoessani ajattele, että hei, olen pluskokoinen.

Kenkäfiasko Porin torilla

Ensimmäiseen blogipostaukseensa Veera teki kollaasin kengistä. Kengät, joita hän omistaa toistasataa paria, ovat aina olleet yksi tyylin tärkeimmistä asioista.

– Kengissä pitää olla jokin juju: kiinnostava kuosi, näyttävä väri tai monta materiaalia, Veera sanoo.

Hiljattain Veera joutui intohimonsa vuoksi tukalaan tilanteeseen. Kaveri soitti ja ehdotti tapaamista läheisessä kahvilassa. Sen kummempia ajattelematta Veera vetäisi jalkaan suoralahkeiset farkut, aiemmin päivällä käyttämänsä kengät, ja lähti ulos.

Keskellä Porin toria hän tuli ajatelleeksi vaatteitaan, vilkaisi alas ja seisahtui ahdistuneena. Kenkien juju oli vat nilkkoja koristavat metallisoljet, jotka nyt peittyivät farkunlahkeiden alle. Asu oli naisen painajainen: tylsä ja väritön.

– Mietin oikeasti torilla, pitääkö kääntyä takaisin vai voinko mennä tuohon lähikahvilaan, Veera muistelee.

Kotiinlähtö houkutteli, mutta Veera kokosi itsensä ja meni kahville. Tapaaminen kului kiemurrellessa, kun asu oli niin ankea.

 

 

Ylistys äitiysfarkuille

Vapaa-ajallaan Veera käyttää melkein aina suuria, roikkuvia korvakoruja, ja ulos lähtiessään hän meikkaa ja miettii asun ajan kanssa. Mukavuus on silti ehdoton ykkönen. Erityisesti se korostuu valokuvaajan työssä, sillä vaatteissa on voitava liikkua rennosti. Veera ei käytä silmämeikkiä töissä, sillä ripsivärin ja kameran yhdistelmästä seuraa vain sotkua.

Työvaatteista yksi on Veeran suosikki ylitse muiden: äitiysfarkut. Niissä vyötärö on sopivalla korkeudella, ja trikookaistale pitää takapuolen piilossa kameran kanssa kyykisteltäessä. Nykyään Veera käyttää housuja myös vapaa-aikanaan.

Joskus häneltä kysytään, eikö äitiysvaatteiden käyttäminen hävetä.

– Ei, hän vastaa ykskantaan.

Häpeily ei kuulu Veeran tyyliin.

Masennuksesta ja burgereista

Blogissaan Veera on esiintynyt niin bikineissä kuin alusvaatteisillaankin.

– Saatan vaikkapa löytää hyvät liivit isorintaiselle, mutta liivimerkin omissa kuvissa on korkeintaan D-kuppi. Minua ei haittaa näyttää lukijoille, miltä liivit näyttävät oikeasti rintavan päällä.

Veeran ohjenuora on, että sellaiset asiat, jotka kehtaisi huutaa ääneen torilla ja kertoa työnantajalle sekä äidille, voi laittaa blogiin.

– Kirjoitin työuupumuksestani, koska se saattaa rohkaista jonkun muunkin työterveyslääkärille. Synkimpinä aikoina en olisi avautunut masennuksestani, mutta nyt kun pahin on takana, voin luontevasti kirjoittaa, että terapiasta on ollut minulle apua.

Blogissa mielialalääkkeet ja työttömyyshuolet sujahtavat tyyli-, ruoka- ja tapahtumajuttujen sekaan. Yhtenä päivänä hän ihmettelee vahvasti hajustettuja kuukautissuojia ja toisena ihastelee porilaisravintolan burgereita.

Vuonna 2012 Veeralla kiehahti, kun hänen ystävänsä blogissa lukija ihmetteli, miksei bloggaaja ollut poistanut kuvankäsittelyllä pientä ihopoimua iltapukukuvastaan. Veera aloitti blogihaasteen, jossa bloggaajat esiintyivät meikittä ja photoshoppaamatta.

– On hölmöä, että normaalia yritetään häivyttää kuvista. Bloggaajat ovat tavallisia ihmisiä ja saavat esiintyä kuvissa finneineen ja vatsamakkaroineen, jos haluavat.

Ei kiitos laihduttamiselle

Elokuussa Veera törmäsi sivustoon, joka yrittää saada kansainvälisiä julkimoita laihduttamaan. Kannustuskeinona ovat kuvat, joissa julkkikset on muokattu hoikiksi. Veerakin postasi blogiinsa käsittelemiään kuvia, joissa näytti kymmeniä kiloja hoikemmalta. Tekstissä hän kertoi, ettei laihdutus kiinnosta kuvien näkemisen jälkeenkään.

– Se on varmasti läskivihaajille suuri pettymys. On vain yritettävä keksiä uusia keinoja meidän möhömahojen motivoimiseksi, jotta meistä saataisiin yhteiskuntakelpoisia ihmisiä, hän kirjoitti.

Osa lukijoista komppasi, osa muistutti, että ylipainosta voi saada vaikkapa diabeteksen.

Kommentoijat ja keskustelupalstoille kirjoittelevat tuntuvat tietävän, ettei läski kerta kaikkiaan voi olla tyytyväinen itseensä.

– Minun kokoiseni ihminen ei vaan saa puhua vaatteista. Jonkun muun pitää aina päästä sanomaan viimeinen sana.

 

Meikkaaja Heidi Reponen taiteili Veeralle kampauksen blogikuvauksissa.

 

Mikä on luottovaatteesi?

Mustat neulemekot. Kaapistani löytyy erimittaisia ja erilaisista materiaaleista tehtyjä malleja. Neulemekko on riittävän siisti virallisiinkin tilaisuuksiin ja tarpeeksi mukava ryönäilyyn. Talvella yhdistän sen maihareihin tai pitkiin talvisaappaisiin ja villatakkiin. Kemuihin laittaisin mekon kanssa korkkarit ja näyttävät korvikset. Myös bling bling -jakku ja rouheat nilkkurit käyvät mekon kavereiksi.

Kuka on tyyli-idolisi?

Äitini. Hän on tekstiilialan artesaani, jolla oli aikanaan oma vaatekauppa. Hän perehdytti minut jo lapsena siihen, miten tärkeitä hyvät materiaalit ovat. En koskaan osta akryylia, ja läppärilaukkunikin on aitoa nahkaa. Äiti on 66-vuotias, mutta olemme aika samankokoisia ja tilaamme joskus toisillemme vaatteita.

Miten tyylisi on muuttunut?

Nuorena olin rokkibööna, mutta sittemmin tyylini on muuttunut naisellisemmaksi ja pehmeämmäksi. Pari vuotta sitten olisin nauranut vaaleanpunaiselle värille, jonka löysin tänä kesänä. Helmatkin ovat pidentyneet ajan myötä: parikymppisenä kuljin Christina Aquileran Dirty-musiikkivideolta repäistyn näköisenä. En kuitenkaan häpeä mitään. Se, miten 33-vuotiaan pitäisi pukeutua, ei kiinnosta minua paskan vertaa.

Millainen shoppailija olet?

Olen alennushai. En voisi kuvitellakaan laittavani 400 euroa merkkilaukkuun. Ostan valtaosan vaatteistani netistä. En tykkää sovittelusta hikisenä kesken ostosreissun, vaan otan kaupoistakin vaatteet mieluummin kotisovitukseen. Sillä tavoin näen, sopiiko uusi hankinta yhteen muiden vaatteideni kanssa.

Mitä et pukisi päällesi?

Sinistä väriä. Harmaa, musta ja punaisen eri sävyt ovat olleet tyylini perusta pitkään, ja miellän sinisen punaisen vastakohdaksi. Myös kuvioita näkee päälläni harvoin.

Miten kokosi vaikuttaa tyyliisi?

Olen vaatekokoa 46–48. Tämän kokoisena hyvän vaatekaapin kokoaminen vaatii aikaa ja vaivaa. Jos pitää löytää äkkiä mekko viikonlopuksi, se on ranteet auki. Vaatebrändien plusmallistot niputtavat isokokoiset samaan massaan iästä, vartalon mallista ja tyylistä riippumatta. Ymmärrän kyllä, että kaikkien huomioiminen on kallista. Olisi silti ihanaa, jos jokin merkki tekisi yläosia isokokoisille ja rintaville.

Mikä merkitys alusvaatteilla on tyylissäsi?

Alusvaatteet ovat supertärkeä asia, ja olen oikea rintsikkasaarnaaja. En tiedä mitään kauheampaa kuin se, että juhlissa naiset nostelevat ja korjailevat huonosti istuvia alusvaatteitaan. Käytän lahkeellisia, korkeavyötäröisiä alushousuja ja raskaussukkahousuja, jotka eivät rullaudu makkaralle tai pureudu lihaan.

Mistä olet innoissasi juuri nyt?

Alan lämmetä tolppakoroille, jollaiset minulla oli yläasteella. Kunnon traktoripohjat kiinnostavat. Harmittaa, että heitin aikoinaan vanhat Vagabondit pois, kun en voinut kuvitella, että ne tulevat vielä muotiin.

Mikä on pukeutumisessa tärkeintä?

Olennaisinta on, että itsestä tuntuu hyvältä. Ei pidä pukeutua niin, että joutuu koko ajan nykimään helmaa. Parhaat vaatteet ovat sellaiset, joista ei enää päivällä muista, mitä puki päälle. Ainoa ihminen, jota pukeutumiseni pitää miellyttää, olen minä itse. Välillä tosin kysyn avomieheltäni, mitä mieltä hän on.

Veeran blogi osoitteessa: menaiset.fi/tyyliametsastamassa

Lue lisää:

XL-muotia verkosta – listasimme parhaat nettikaupat

XXL-malli Tess Holliday on uusi tyyli-ikoni

Vihdoinkin! Tyylivinkit jokaiselle XL-kropalle

Muistatko vielä, millainen Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen oli Big Brotherissa?

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen teki elämänsä suurimman paljastuksen Big Brotherissa neljä vuotta sitten.

Hän halusi lähteä keskustelemaan ja näyttämään nuorille myönteistä esimerkkiä.

Se oli Sebastian Tynkkysen missio, kun hän osallistui Big Brother -tosi-tv-ohjelmaan neljä vuotta sitten.

Nykyinen Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja ja Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja on ollut viime päivinä näkyvästi esillä. Hän vaati puolueelleen ylimääräistä kokousta, jossa päätettäisiin Perussuomalaisten jatkosta hallituksessa. Ulostulo ajoi Tynkkysen törmäyskurssille oman puolueensa johdon kanssa.

Myös Big Brotherissa Sebastian Tynkkynen toi omat näkemyksensä reippaasti esille. 14. pudotuslähetyksessä Sebastian kertoi, miksi hän haluaisi viettää vielä yhden viikon talossa.

– Se toisi lisää mainosaikaa kristillisille arvoille, hän nauroi suorassa lähetyksessä.

– BB-tyypin stereotyyppi oli sellainen ryyppäävä, kaikkia toisia talon sisällä paneskeleva tyrkky. Ei nuorten tarvitsisi ajatella, että tuo on juuri se tapa elää nuoruutta ja olla cool. Ajattelin, että menen sinne mutta en ryyppää enkä paneskele ympäriinsä ja näytän, että tällainenkin voi olla, hän kertoi myöhemmin Nyt-liitteen haastattelussa.

– Olen kohtuullisen ennakkoluuloton ja mua kiehtoo hirveästi kaikki uusi, hän sanoi.

Vuoden 2011 Big Brother -kilpailija Sebastian "Tyne" Tynkkynen.

"Pitää kestää, jos sanotaan BB-Sebastianiksi"

Big Brother -talossa Sebastian teki elämänsä kenties suurimman paljastuksen: kertoi olevansa biseksuaali. Siitä hän oli vaiennut uskonnollisessa perheessään sekä kotiseurakunnassaan.

– Silloin kaikki saivat tietää kerralla: se jätkä tykkääkin kaikista, Sebastian kuvaili paljastushetkeä myöhemmin MTV:n haastattelussa.

Politiikkaan Sebastian Tynkkynen lähti mukaan Big Brotherin jälkeen. Hän oli Perussuomalaisten ehdokkaana kunnallisvaaleissa vuonna 2012 mutta jäi varavaltuutetuksi. Myös kansanedustajan paikka eduskuntavaaleissa tänä keväänä jäi haaveeksi.

Big Brother -leiman hän on arvellut pysyvän vielä pitkään.

– Asioista, mitä teen, tulee leimoja, ja kyllä mun pitää kestää, jos sanotaan BB-Sebastianiksi tai nyt Persu-Tynkkyseksi. Se on ihan ok, hän on sanonut ja kommentoinut tosi-tv-taivaltaan myös Uuden Suomen blogissa: 

"Jos en aikanaan olisi Big Brother -osallistumiseni jälkeen joutunut kovan kautta oppia suhteuttamaan kritiikkiä oikeaan mittakaavaan, olisin todennäköisesti nykyisessä tilanteessa murtunut täysin negatiivisten kommenttien kohdalla. Muuten Big Brother on myös yksi lyömäaseista, joilla ajattelukykyni yritetään lyödä maan rakoon. Mutta ei ketään kohtaan saisi kohdistaa tällaisia ennakkoluuloja. Big Brotherissakin on porukkaa laidasta laitaan. Esimerkiksi BB-asukas Morten Messerschmidt (Tanskan kansanpuolue) tunnetaan tänä päivänä Tanskan historiallisesta ääniennätyksestään europarlamenttivaaleissa. Brasilian Big Brotherin puolestaan voitti juuri sosialistipuolueen poliitikko Jean Wyllys."

Ja miten Big Brotherissa lopulta kävi? BB-Sebastianin ura kesti kaikkiaan 14 viikkoa – hän karsiutui niukasti juuri ennen finaaliviikkoa.

Lähteet: MTV, Uuden Suomen blogi, Nyt, Yle

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

"En itke kovin usein" – tämä asia sai Robinin kyyneliin

Robin odottaa vielä omaa 18-vuotispäiväänsä, mutta pääsee jo keikkailemaan aikuisten paikoissa. – Mutta bäckärillä meillä on aina Muumi-limsaa ja karkkia, teinityttöjen suosikki sanoo.

Harva alaikäinen pääsee ilman väärennettyjä henkkareita sisään K18-ravintoloihin, mutta tänä syksynä Robin, 17, pääsee.

Teinityttöjen jo vuosia fanittamalla Robinilla on nykyisin niin paljon aikuisia kuuntelijoita, että oikeille ravintolakeikoille alkoi olla tilausta.

Niinpä Robin vetää tämän syksyn kiertueellaan Helsingissä, Oulussa ja Turussa keikat pelkästään täysi-ikäisille. 

17.10. starttaavalla Yhdessä tourilla lavalla nähdään varmasti myös artisteja, jotka duetoivat Robinin kanssa hänen perjantaina ilmestyneellä Yhdessä-levyllään. Mukana levyllä on liuta nimekkäitä suomalaisia artisteja, muun muassa Elastinen, Kasmir, Sanni ja JVG.

Robin myöntää, että K18-keikkojen vastaanotto jännittää.

– Pieniä kuulijoita olemme aina opettaneet keikkakävijöiksi; toitotan, että nyt kädet ilmaan ja pompitaan, mutta aikuiset ovat omatoimisempia ja joraavat, jos heitä huvittaa. Erityisesti jännitänkin jo etukäteen spiikkejäni, Robin kertoo.

Kurinalaista elämää

Robinia naurattaa ajatuskin, että hän käyttäisi tilaisuuden hyväkseen ja maistaisi back stagella olutta tai siideriä, jota hänen yleisönsä illan aikana varmasti nauttii.

– Ei missään nimessä! Meillä on backärillä aina Muumi-limsaa, sämpylöitä, karkkia ja proteiinipatukoita. Ja jostain syystä joku on tilannut sinne joka kerta kuorittuja porkkanoita, Robin paljastaa.

Muutenkin nuori mies elää esimerkillisesti ja menee joka aamu kahdeksaksi kouluun. Koska Robin breikkasi jo peruskoulussa oppivelvollisuusiässä, hän ei ole ikinä edes miettinyt koulun jättämistä kesken.

Lukion tokaluokkalainen aikoo kirjoittaa ylioppilaaksi, vaikka hän koulupäivän jälkeen viettääkin vapaa-aikaansa erilailla kuin muut teinit.

– Tapaan koulussa kavereita ja olen lukiossa yleisisivistymässä. Ilman lukiota olisin aika tyhjän päällä tulevaisuudessa, eihän ikinä voi tietää, miten muusikon uralleni käy. 

– Mutta kun muut menevät koulun jälkeen kotiin tekemään läksyjä ja sen jälkeen lätkätreeneihin, minä lähden Helsinkiin ja teen läksyt matkalla autossa, Robin kertoo. 

Robin täyttää 18 vuotta ensi elokuussa ja odottaa jo autokouluun pääsyä.

–  Ajokortti olisi kiva. Ajattelin aloittaa autokoulun vuodenvaihteen jälkeen.

 

Robin ja Elastinen eläytyvät Elämä lapselle -konsertissa Hartwall Arenalla syksyllä. Elastinen laulaa yhdessä Robinin kanssa dueton myös Robinin uudella levyllä. Kuva: Leena Koskela

"Halaaminen tulee minulta luonnostaan"

Robin, milloin viimeksi nauroit?

Äsken kun purskutin kokikset levy-yhtiöni tiedottajan Taran niskaan. Näytin niin urpolta, kun puhalsin kokislasiin niin kuin pikkulapset, kun he haluavat saada siitä äänen ja kuplia. 

Milloin viimeksi itkit?

En itke kovin usein. Nyt tulee mieleen, että taisin viimeksi itkeä nelisen vuotta sitten, kun isälläni on terveytensä kanssa ongelmia. Nyt kaikki on onneksi hyvin.

Milloin viimeksi halasit jotakuta?

Olen tänään pr-päivän aikana halannut jo monia tapaamiani ihmisiä ja reporttereja. Eilen halasin Kasmiria, Anna Abreuta ja Vilma Alinaa. Halaaminen on kiva tapa ja tulee minulta luonnostaan.

Milloin viimeksi valehtelit?

Olen liiankin rehellinen tyyppi. Osaan kyllä pitää salaisuudet, mutta mielestäni asiat pitää sanoa niin kuin ne ovat. Ehkä joskus ala-asteella valehtelin vanhemmilleni, etten ollut mennyt kaverilleni koulun jälkeen, vaikka olinkin tehnyt niin ilman lupaa.

Milloin viimeksi soitit mummille?

Viime viikolla ennen Vesa-Matti Loirin juhlakonserttia, jossa esitin dueton yhdessä Loirin kanssa. Mummi ja pappa olivat tulossa konserttiin ja tarvitsivat vähän apua, että löysivät perille.  

Milloin viimeksi shoppailit?

Kävin viime viikolla ostamassa koulukirjoja, koska meillä alkoi lukiossa uusi jakso. Aika vähän kiertelen kaupoissa, joskus saatan ostaa vaatteita Zarasta. Ennemminkin tilaan netistä vaatteita, koska sieltä saa sellaista, mitä ei Suomessa myydä.

Milloin viimeksi juhlit liikaa?

Paha kysymys. Sellaista hetkeä ei ole vielä tullut eteen. 18-vuotissynttärini lähestyvät kovaa vauhtia, mutten ole yhtään juhlijatyyppi enkä yleensä ikinä pidä synttäreitä.

Milloin viimeksi teit jotakin ensimmäistä kertaa?

Kävin tänään tutustumassa miekkailuun. Se oli paljon hauskempaa kuin olin luullut. Minulle annettiin myös hyvät suojavarusteet päälle, ettei varmasti kävisi mitään haaveria.

Kommentit (1)
Satu
Viesti

Olen musaope ja minusta Robin on yksi aidoimpia asioita musabisneksessä vuosiin. Toki taustalla on rahaa ja vaikuttajia mutta siitä huolimatta aitoa nuoren ajattelua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Pepe Willberg mokasi italialaisissa häissä

Artistin mukaan hänen pitäisi herkutella vähemmän ja liikkua enemmän.

Pepe Willberg palasi hiljattain kolmen viikon Italian matkalta, jonka aikana hän vieraili Pauliina-vaimonsa kanssa muun muassa Napolissa, Roomassa, ja Sorrentossa.

– Minut kutsuttiin laulamaan erään suomalais-italialaisen pariskunnan häihin ja saimme siitä hyvän tekosyyn lähteä reissuun, hän naurahti.

Ikimuistoisen matkan aikana Pepe pääsi vierailemaan myös italialaisen iäkkäämmän huippulauluopettajan luona. 

– Ajattelin, että jos sieltä löytyisi se viisasten kivi, mutta samat opit ja kujeet tuntuivat olevan tälläkin matamilla käytössä, Pepe myhäili.

Tuttaviensa häissä Pepe lauloi italialaisia aarioita, kuten O Sole Mion. Italialaiset vieraat intoutuivat kuulemma mukaan yhteislauluun, vaikka Pepelle sattuikin esityksen aikana pieni työtapaturma.

– Pauliina oli kirjoittanut tekstit kahdelle eri paperille. Kun biisi lähti käyntiin, nappasin vahingossa toisen säkeistön käteeni ja aloitin sillä. Jatkoin siitä ensimmäiseen säkeistöön ja pahoittelin tapahtunutta, hän nauroi.

Juhlavuosi tulossa

Pepe täyttää ensi vuonna komeat 70 vuotta ja sen kunniaksi miehellä on suunnitteilla kaikenlaista mukavaa. Samana vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta Saat miehen kyyneliin -hitistä, sekä 40 vuotta Pepen ensimmäisestä sooloalbumista.

– Terveys on reilassa, ainoa, mikä vaivaa on lievä ylipaino, joka on seurausta epäsäännöllisestä keikka-elämästä. Pitäisi ryhtyä kuntokuurille, herkutella vähemmän ja liikkua enemmän, hän myhäili.

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Kaupallinen yhteistyö