"Tunteet pitää päästää ulos. Itken ja nauran, kun siltä tuntuu ja laulan vaikka uimahallissa", Supermarjo kertoi Me Naisille vuonna 2013. Kuva: Andreas Janett.

Supermarjona tunnettu Marjo Niittyviita puhui Me Naisille kauneudesta ja kauneusrutiineistaan vuonna 2013. Marjon uusi ohjelma Pelasta meidät, Supermarjo! alkaa tänään.

Claudia Schifferiltä mallia

"Olen tummahiuksinen, mutta ihailin nuorempana Claudia Schifferiä niin, että päätin blondata tukkani. Viihdyn pitkissä hiuksissa. Kokeilin kerran polkkaa, mutta kasvatin tukan äkkiä takaisin.

Minulla ei ole huonoja hius­päiviä. Ponnari pelastaa arjessa, hiuslisäke juhlassa. Haluan laittaa hiukseni joka päivä eri tavalla: teen siksak-jakauksen, kiharran tai kreppaan tukan. Tyttärenikään
eivät lähde kouluun ilman pikakampausta, kuten ranskanlettiä.

Supermarjo-tv-sarjaa tehdessäni jouduin vaalentamaan tyvikasvua niin usein, että hiuspohjani herkistyi. Värjäystä tehdessä tuntui, että pää palaa. Nyt pidän taukoa ja hoidan hiuspohjaani erikoistuotteilla."

Marjo otsatukassa ja tummissa hiuksissa ylioppilasvuonna 1993. Kuva: Marjo Niittyviita.

Ei ikinä silikonia tai leikkauksia

"Innostuin itseni laittamisesta vasta 25-vuotiaana, kun tapasin mieheni. Siihen asti olin pärjännyt huulikiillolla ja ripsivärillä. Ensimmäiset meikkini ostin yläasteiässä Lahden Anttilasta ja Sokokselta. Apinoin Suosikista, mitä joku julkkis oli käyttänyt.

En lähde edes kauppaan ilman kevyttä meikkiä. Olen yritykseni kävelevä käyntikortti, joten haluan näyttää huolitellulta. Se on myös toisten ihmisen kunnioittamista. Meikkaan kevyesti myös kotona.

Käytän irtoripsiä kuvauksissa ja juhlissa. Mieheni Ari opetteli
kiinnittämään ne minulle, kun en uskaltanut läträtä liiman kanssa.

En ikinä ottaisi tatuointeja, lävistyksiä tai silikoneja. Pistoksille ja kauneusleikkauksille sanon ehdottoman ein. Rakastan kroppaani sellaisena kuin se on, enkä menisi esimerkiksi selluliittihoitoon. Sillä mennään, mitä luoja on luonut."

"Maailman paras tuoksu on keväinen metsä. Rakastan myös vauvojen ja pullan tuoksua." Kuva: Andreas Janett.

Tyyli-ihanteena Jenni Haukio

"Kauneusihanteeni on Jenni Haukio, koska hän on luonnollinen, eikä mikään meikkipytty. Ulkomaisista kaunottarista pidän prinsessa Victoriasta. Kun olimme 2000-luvun alussa Arin kanssa hänen kesäjuhlissaan, näki, että hän on sinut itsensä kanssa. On Madeleinekin kaunis, vaikka hänellä on välillä tupakka suussaan.

Rakastan värejä vaatteissa, ja ykkösvaateliikkeeni on Fiorella. En käytä liian avonaisia kauluksia. Rinnat ovat lasten ruokkimista,
eivät toista sukupuolta varten.

Kun lähdemme ulos perheenä, pukeudumme yhdenmukaisesti niin, että värimaailma rimmaa."

"Saan lapsiltani lahjakortteja kotikylpyläämme. Kynsien lakkaus on ykkösjuttu."

Oma aika ei ole tarpeen

"En tarvitse omaa aikaa, vaan rentoudun olemalla perheeni kanssa. Järjestämme tyttöjeni kanssa kauneus­iltoja pari kertaa kuussa. Teemme toisillemme päähierontoja ja kynsienlakkauksia.

Jos minulla on kaksi tuntia vapaa-aikaa, lähden mieluummin lenkille kuin kauneushoitolaan. Urheilu on henkireikäni. Talvella on maasto­hiihtokausi, kesällä juoksen kilpaa.  Parasta on, kun saan katsoa ennen nukkumaanmenoa ampumahiihtoa tai hiihtokisoja tallennuksesta. En edes osaisi katsoa saippuasarjoja.

Olen herkuttelija. Fazerin sinistä menee viikossa monta levyä, ja jäskiä kippokaupalla. Rajoitan muuta syömistäni, sillä olen tarkka, että päivittäinen kalorimäärä on tasapainossa kulutuksen kanssa.

En ole koskaan kokeillut tupakkaa tai maistanut alkoholia. Näissä asioissa olen aika mustavalkoinen."

Livin uusi sarja Pelasta perheemme, Supermarjo! alkaa torstaina 13.3.2014 klo 20.00. Sarjassa Marjo auttaa eri perheitä arjessa.

Lue myös:

Tiikeriäiti Marjo Niittyvirta vuonna 2012: "En halua asettaa paineita lapsilleni"

Marjo Niittyviita

  • Syntynyt 13.11.1974 Hollolassa, jossa asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa.
  • Tunnetaan Liv-kanavan Supermarjo ja tytöt -ohjelmasta. Pitää miehensä ja äitinsä kanssa Malli- ja ohjelmatoimisto Model Acea.
  • Harrastaa urheilua, pianonsoittoa ja laulamista.

Susanna Ingerttilä asuu nyt kahden nuoremman poikansa kanssa.

Media-alan yrittäjä Susanna Ingerttilä erosi hiljattain it-alalla työskentelevästä miehestään. He menivät naimisiin vuonna 2011. Iltapäivälehdet uutisoivat viime viikolla Susannan jättäneen yksin erohakemuksen.

– Eroon ei liity dramatiikkaa. Muutin pois yhteisestä kodistamme jo pari kuukautta sitten, hän sanoi Suomen Urheiluliiton Keiju Junior Juoksukoulun esittelytilaisuudessa tiistaina.

Susanna vaikutti energiseltä ja hyvinvoivalta avioeroprosessista huolimatta.

– Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä. En näe, että minun pitäisi asiaa sen enempää kenellekään selitellä, hän summasi.

”Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä.”

Avioero on Susannalle toinen. Hän erosi ex-puolisostaan Jani Sievisestä keväällä 2007. Susannalla ja Janilla on kaksi yhteistä lasta, vuonna 1997 syntynyt Aleksanteri ja 2001 syntynyt Aaron.

Iloa koiraharrastuksesta

Koiraharrastuksestaan tunnettu Susanna asuu nyt kahdestaan kuopuksensa Aaronin ja Daisy-koiransa kanssa. Iloa arkeen tuovat myös neljä viiden viikon ikäistä jackrussellinterrierinpentua.

– Kolme tyttöä ja yksi poika. Tytöille on jo löydetty kodit ja poikaakin tullaan tällä viikolla katsomaan, hän kertoi.

Susanna vetää säännöllisesti ratsastustunteja ja päätoimittaa Egorazzi-nettilehteä. 

– Olen tällainen jokapaikanhöylä, hän hymähti.

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen mukaan huipulla saa olla itsekäs ja vähän outo.

Ylimielinen. Julkisuudenkipeä. Keskittyisi muiden mollaamisen sijaan treenaamiseen, niin voisi jopa pärjätä.

Muun muassa näin sosiaalisessa mediassa on arvosteltu hiihtäjä Aino-Kaisa Saarista, 37.

”Oikku-Aikku” kertoo elämäkerrallisessa Tahto-kirjassaan hankalista väleistään niin kaksossiskonsa kuin hiihtomaajoukkueen jäsentenkin kanssa. Harvassa ovat ne, jotka eivät saa kuulla kunniaansa, kun moninkertainen maailmanmestari kertaa menneisyyden tapahtumia Pekka Holopaisen kirjoittamassa teoksessa.

Lue myös: Aino-Kaisa Saarinen uutuuskirjassa pahasta välirikosta siskonsa kanssa: ”Kaksossisko osaa olla kylmä kuin mannerjää”

– Olen joka tapauksessa aina halunnut paljon enemmän urheilumenestystä kuin kaikkien kaveruutta, ja päässyt tavoitteeseeni. Hiihto on paras ystäväni, Aino-Kaisa myöntää kirjassa.

Perinteisesti urheilumaailmassa kaikki, mikä tapahtuu pukukopissa, myös jää pukukoppiin. Aino-Kaisa on kuitenkin päättänyt tuoda julkisuuteen asiat, joista niin monesti vaietaan ja kertoa oman näkökulmansa tapahtumista. Oliko viisasta pahoittaa tuttujen mieli vanhoja kaivelemalla – siitä voi olla monta mieltä.

”Hiihto on paras ystäväni.”

Urheilijaminä ja siviiliminä

Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että huippu-urheilijat todella ovat itsekeskeisiä, hankaliakin ihmisiä. Myös Aino-Kaisa tuo sen esiin.

– Huipulla saa olla vähän outo. Sillä ikävä fakta on, että minun kokemukseni mukaan näissä ympyröissä ainakin yksilöurheilulajissa voi pärjätä vain ihminen, joka pahimmillaan on sietämättömän itsekäs omien etujensa tavoittelija. Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin, Aikku perustelee kirjassa.

Hiihtäjä kuitenkin huomauttaa, että nyt käytävässä keskustelussa hänen huippu-urheilijaminänsä hankaluus korostuu. Aino-Kaisan siiviiliminää pääsee todistamaan harvempi.

”Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin.”

– Toivottavasti kukaan ei tämän luettuaan kuvittele, että olen jatkuvasti sellainen itsekäs tiuskija kuin arvokisastarttien alla tai ennen kauden tärkeimpiä harjoituksia. Silloin en tulisi kenenkään kanssa toimeen, kaikkein vähiten itseni.

– 99 prosenttia elämästäni olen erittäin monien suuresti arvostamieni ihmisten antaman todistuksen mukaan kohtelias, avulias, hyväkäytöksinen ja lämmin ihminen.

Jäljelle jäävä yksi prosentti kuitenkin näkyy eniten julkisuudessa.

– Sillä prosentilla tulokset on tehty, Aino-Kaisa toteaa kirjassa.

Lauri Tähkä esittelee parratonta leukaansa Instagramissa.

Muusikko Lauri Tähkä ehti kasvatella muhkeaa partaa pitkän aikaa, mutta tuore Instagram-päivitys kertoo, että mies on joutunut luopumaan metsuriseksuaalityylistään.

Syynä on vedonlyönti, jonka Lauri hävisi noustessaan Suomen virallisen listan ykköseksi. Hän julkaisi myös kuvan todisteeksi.

– Kiitos kuuluu ehdottomasti sinulle, hän kirjoittaa kuvatekstissä faneilleen.

– Olette parasta.

Fanit ovat menestyksestä iloisia, mutta lyhentynyt parta jakaa mielipiteet.

– Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin. Toivottavasti tapaamme partasi pian uudelleen, kommenteissa muun muassa kirjoitetaan.

Kummasta tyylistä tykkäät enemmän?

Heidi Sohlbergin avoimuus sairauden suhteen ei miellytä kaikkia.

Rintasyöpää sairastava Heidi Sohlberg on raportoinut avoimesti sairastumisestaan niin Facebookissa kuin Instagramissakin. Heidi on totuttu näkemään sosiaaliseen mediaan postaamissaan kuvissa iloisen ja reippaan näköisenä, mutta viikonloppuna hän julkaisi Instagram-tilillään päivityksen, jossa kertoi viettävänsä päivän visusti vuoteessa aikakauslehtipinon kanssa.

– Näillä pääsee varmasti alkuun. Nyt oli aika kuunnella kroppaa ja olla itsekäs. Tämän päivän Sembalot jää mun osalta väliin, päivän pyhitän ihanille lehdille ja varmistan että tyyny on hyvin. Veikkaan että nukun myös muutaman tunnin päikkärit. Niskaa ja päätä juilii, aftat suussa... Heidi kuvaili oloaan ja jatkoi hiukan myöhemmin viestiketjussa:

”Tiedän että niitä pahoinvointipäiviä on vielä tulossa lukuisia, siksi nautinkin aina niistä päivistä kun voi olla jalkeilla ja tehdä välillä töitä ja urheilla.”

– Ja olenkin kiitollinen joka ikisestä kivuttomasta päivästä. Tiedän että niitä pahoinvointipäiviä on vielä tulossa lukuisia, siksi nautinkin aina niistä päivistä kun voi olla jalkeilla ja tehdä välillä töitä ja urheilla.

Kaikkia ei voi miellyttää

Viime viikolla Heidi julkaisi Instagramissa koskettavan videon, jossa hän kertoi sadoista saamistaan tsemppiviesteistä. Hän kertoi lukevansa ja säilyttävänsä kaikki viestit, vaikkei kaikkiin ehdikään vastata. Samalla hän kertoi tietävänsä, että varmasti joitakin ärsyttää hänen avoimuutensa.

– Mutta mä ite ajattelen sen niin, että mitä enemmän näistä asioista puhutaan, sitä useampaa suomalaista voidaan auttaa ajoissa, hän kertoo videolla.

Heidi kertoo olevansa kiitollinen myös suomalaiselle sairaanhoidolle sekä syöpä- ja geenitutkimukselle, joita ilman hän ei edes tietäisi sairastavansa syöpää.

Huomiohakuisuutta?

Osa ikävistä kommentoijista on ollut sitä mieltä, että Heidi haalii itselleen vain huomiota sairaudellaan. Myös Heidin taisteluhenki ja reippaus ovat herättäneet joissakin ärsytystä. Kuin vastaukseksi heille Heidi julkaisi maanantaina Instagram-tilillään englanninkielisen mietelauseen: I sometimes smile and act like nothing is wrong. It's called dealing with shit and staying strong.

Eli ”toisinaan hymyilen ja olen kuin kaikki olisi kunnossa. Sitä kutsutaan vahvana pysymiseksi.”

 

Yks sana... #kiitos 🙏🏻💕 #taistellaanyhdessä #kiitollinensiunattuonnellinen #perikseianneta #soturi #fuckcancer

A video posted by Heidi Sohlberg (@heidisohlberg) on