"On luonnotonta kasvaa aikuiseksi julkisuushärdellissä, jossa kaikki ovat rakastavinaan sinua. Kuvittelin, että se mitä minä haluan, on maailman tärkeintä", Mariko kertoi Me Naisten haastattelussa elokuussa. Kuva: Jouni Harala

Kwan-yhtyeen Mariko Pajalahti muisteli We Want More -ohjelmassa yhtyeen villejä vuosia, jolloin bändi haluttiin keikalle hinnalla millä hyvänsä. "Se vieraannuttaa ihmisen todellisuudesta."

Kwan-yhtyeen keulakuvat Mariko Pajalahti ja Tidjan Ba sekä muut bändin jäsenet kertoivat We Want More -ohjelmassa, millaista heidän elämänsä oli suosion huipulla.

Kwanin ensimmäinen levy Dynasty myi platinaa vuonna 2001 ja toinen The Die Is The Cast triplaplatinaa. Bändistä tuli nopeasti supersuosittu, ja keikkoja oli jopa 150 vuodessa. Jossain vaiheessa suosio alkoi näkyä myös bändin jäsenten käytöksessä.

– Raha ei ollut este. Meidät haluttiin keikalle toiselle puolelle Suomea saman päivän aikana – makso mitä makso. Meidät käytiin hakemassa yksityislentokoneella keikalle. Ja vielä sanottiin, että nimetkää, mitä haluatte. Ne oli niitä hetkiä, jotka todella vieraannuttaa ihmisen todellisuudesta, Mariko muisteli ohjelmassa.

"Ranskassa asuneena kulinaristina" Tidjan kertoi käyttäneensä tilaisuudet aina hyväkseen ja tilanneensa häpeilemättä luksusherkkuja.

– Halutessamme oltiin kyllä ihan sietämättömiä, Kwanin rumpali ja nykyään Jenni Vartiaisen bändissä soittava Risto Rikala kertoi jaksossa.

Kitaristi Antti (vas.), basisti Kusti, dj Amara, rumpali Risto ja kosketinsoittaja Tatu. Edessä Mariko ja Tidjan. Kuva: Yle

Välit alkoivat rakoilla

Myös juhliminen alkoi mennä rankaksi, vaikka Mariko ja Tidjan olivatkin vaativia. Heidän periaatteenaan oli, että lavalla jokainen antaa kaikkensa, eikä henkilökohtaiset ongelmat saa näkyä kenenkään käytöksessä. Dj Amaralla on vain hataria muistikuvia keikoista, koska hän otti aina ilon irti backstage-tarjoiluista.

– En mäkään mikään kuoropoika ollut. Mä tykkään juhlia, ja tietenkin siinä juhlittiin, Tidjan sanoi.

– Joku saattoi mennä lavalle siinä kondiksessa, ettei todellakaan pitäisi mennä, Risto muisteli.

Kun Kwanin musiikillinen ja visuaalinen ilme muuttuivat kolmannella levyllä rockimmaksi, jäsenten välit alkoivat rakoilla. Silloin bändistä sai lähteä dj Amara, sillä dj:lle ei enää ollut tarvetta.

Kosketinsoittaja Tatu Ferchenin mielestä bändin lopettamiseen vaikutti lopulta se, että he olivat "aika laiskoja".

– Me oltiin saatu niin paljon ilmaiseksi ja nopeasti. Jos yhtäkkiä olisi pitänyt alkaa tehdä duunia, niin ei. Oltiin totuttu, että tällasta tää nyt on: tossa on 93 000 ihmistä Kaivarissa kattomassa meitä. Ei siinä pysähdytty, että mä oon niin etuoikeutettu, että saan olla tässä mukana. Se arvostus tuli vasta myöhemmin, Tatu sanoi.

Marikon mielestä bändin hajoamiseen vaikutti myös se, ettei paljon puhuttu ulkomaanvalloitus edennyt puheita pidemmälle.

We Want More, Kwanin jakso uusintana TV2:ssa tänään ma 13.10 klo 18. Jakson voi katso myös Yle Areenasta.

Ohjelmassa muistellaan lopettaneiden bändien tarinaa. Kwanin lisäksi siinä ovat mukana Neon 2, Miljoonasade, Don Huonot ja Mascara. Bändit tekevät comebackin Barona Areenassa marraskuussa.

Lue myös:

Mariko Pajalahti: "Olin ennen täysi mulkku"

Mihin katosit, Kwan-Mariko?

Tällaisissa murjuissa Mariko asui New Yorkissa: laukauksia, hometta ja jengiriitoja

Lisää ohjelman bändeistä:

Neon2-yhtyeen Jussi Rainio itsemurhayritykseltä: "Vaimo pelasti minut"

Neon 2 -yhtyeen rankka 90-luku: itsemurhayritys ja alkoholismi

Susanna Ingerttilä asuu nyt kahden nuoremman poikansa kanssa.

Media-alan yrittäjä Susanna Ingerttilä erosi hiljattain it-alalla työskentelevästä miehestään. He menivät naimisiin vuonna 2011. Iltapäivälehdet uutisoivat viime viikolla Susannan jättäneen yksin erohakemuksen.

– Eroon ei liity dramatiikkaa. Muutin pois yhteisestä kodistamme jo pari kuukautta sitten, hän sanoi Suomen Urheiluliiton Keiju Junior Juoksukoulun esittelytilaisuudessa tiistaina.

Susanna vaikutti energiseltä ja hyvinvoivalta avioeroprosessista huolimatta.

– Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä. En näe, että minun pitäisi asiaa sen enempää kenellekään selitellä, hän summasi.

”Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä.”

Avioero on Susannalle toinen. Hän erosi ex-puolisostaan Jani Sievisestä keväällä 2007. Susannalla ja Janilla on kaksi yhteistä lasta, vuonna 1997 syntynyt Aleksanteri ja 2001 syntynyt Aaron.

Iloa koiraharrastuksesta

Koiraharrastuksestaan tunnettu Susanna asuu nyt kahdestaan kuopuksensa Aaronin ja Daisy-koiransa kanssa. Iloa arkeen tuovat myös neljä viiden viikon ikäistä jackrussellinterrierinpentua.

– Kolme tyttöä ja yksi poika. Tytöille on jo löydetty kodit ja poikaakin tullaan tällä viikolla katsomaan, hän kertoi.

Susanna vetää säännöllisesti ratsastustunteja ja päätoimittaa Egorazzi-nettilehteä. 

– Olen tällainen jokapaikanhöylä, hän hymähti.

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen mukaan huipulla saa olla itsekäs ja vähän outo.

Ylimielinen. Julkisuudenkipeä. Keskittyisi muiden mollaamisen sijaan treenaamiseen, niin voisi jopa pärjätä.

Muun muassa näin sosiaalisessa mediassa on arvosteltu hiihtäjä Aino-Kaisa Saarista, 37.

”Oikku-Aikku” kertoo elämäkerrallisessa Tahto-kirjassaan hankalista väleistään niin kaksossiskonsa kuin hiihtomaajoukkueen jäsentenkin kanssa. Harvassa ovat ne, jotka eivät saa kuulla kunniaansa, kun moninkertainen maailmanmestari kertaa menneisyyden tapahtumia Pekka Holopaisen kirjoittamassa teoksessa.

Lue myös: Aino-Kaisa Saarinen uutuuskirjassa pahasta välirikosta siskonsa kanssa: ”Kaksossisko osaa olla kylmä kuin mannerjää”

– Olen joka tapauksessa aina halunnut paljon enemmän urheilumenestystä kuin kaikkien kaveruutta, ja päässyt tavoitteeseeni. Hiihto on paras ystäväni, Aino-Kaisa myöntää kirjassa.

Perinteisesti urheilumaailmassa kaikki, mikä tapahtuu pukukopissa, myös jää pukukoppiin. Aino-Kaisa on kuitenkin päättänyt tuoda julkisuuteen asiat, joista niin monesti vaietaan ja kertoa oman näkökulmansa tapahtumista. Oliko viisasta pahoittaa tuttujen mieli vanhoja kaivelemalla – siitä voi olla monta mieltä.

”Hiihto on paras ystäväni.”

Urheilijaminä ja siviiliminä

Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että huippu-urheilijat todella ovat itsekeskeisiä, hankaliakin ihmisiä. Myös Aino-Kaisa tuo sen esiin.

– Huipulla saa olla vähän outo. Sillä ikävä fakta on, että minun kokemukseni mukaan näissä ympyröissä ainakin yksilöurheilulajissa voi pärjätä vain ihminen, joka pahimmillaan on sietämättömän itsekäs omien etujensa tavoittelija. Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin, Aikku perustelee kirjassa.

Hiihtäjä kuitenkin huomauttaa, että nyt käytävässä keskustelussa hänen huippu-urheilijaminänsä hankaluus korostuu. Aino-Kaisan siiviiliminää pääsee todistamaan harvempi.

”Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin.”

– Toivottavasti kukaan ei tämän luettuaan kuvittele, että olen jatkuvasti sellainen itsekäs tiuskija kuin arvokisastarttien alla tai ennen kauden tärkeimpiä harjoituksia. Silloin en tulisi kenenkään kanssa toimeen, kaikkein vähiten itseni.

– 99 prosenttia elämästäni olen erittäin monien suuresti arvostamieni ihmisten antaman todistuksen mukaan kohtelias, avulias, hyväkäytöksinen ja lämmin ihminen.

Jäljelle jäävä yksi prosentti kuitenkin näkyy eniten julkisuudessa.

– Sillä prosentilla tulokset on tehty, Aino-Kaisa toteaa kirjassa.

Lauri Tähkä esittelee parratonta leukaansa Instagramissa.

Muusikko Lauri Tähkä ehti kasvatella muhkeaa partaa pitkän aikaa, mutta tuore Instagram-päivitys kertoo, että mies on joutunut luopumaan metsuriseksuaalityylistään.

Syynä on vedonlyönti, jonka Lauri hävisi noustessaan Suomen virallisen listan ykköseksi. Hän julkaisi myös kuvan todisteeksi.

– Kiitos kuuluu ehdottomasti sinulle, hän kirjoittaa kuvatekstissä faneilleen.

– Olette parasta.

Fanit ovat menestyksestä iloisia, mutta lyhentynyt parta jakaa mielipiteet.

– Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin. Toivottavasti tapaamme partasi pian uudelleen, kommenteissa muun muassa kirjoitetaan.

Kummasta tyylistä tykkäät enemmän?

Heidi Sohlbergin avoimuus sairauden suhteen ei miellytä kaikkia.

Rintasyöpää sairastava Heidi Sohlberg on raportoinut avoimesti sairastumisestaan niin Facebookissa kuin Instagramissakin. Heidi on totuttu näkemään sosiaaliseen mediaan postaamissaan kuvissa iloisen ja reippaan näköisenä, mutta viikonloppuna hän julkaisi Instagram-tilillään päivityksen, jossa kertoi viettävänsä päivän visusti vuoteessa aikakauslehtipinon kanssa.

– Näillä pääsee varmasti alkuun. Nyt oli aika kuunnella kroppaa ja olla itsekäs. Tämän päivän Sembalot jää mun osalta väliin, päivän pyhitän ihanille lehdille ja varmistan että tyyny on hyvin. Veikkaan että nukun myös muutaman tunnin päikkärit. Niskaa ja päätä juilii, aftat suussa... Heidi kuvaili oloaan ja jatkoi hiukan myöhemmin viestiketjussa:

”Tiedän että niitä pahoinvointipäiviä on vielä tulossa lukuisia, siksi nautinkin aina niistä päivistä kun voi olla jalkeilla ja tehdä välillä töitä ja urheilla.”

– Ja olenkin kiitollinen joka ikisestä kivuttomasta päivästä. Tiedän että niitä pahoinvointipäiviä on vielä tulossa lukuisia, siksi nautinkin aina niistä päivistä kun voi olla jalkeilla ja tehdä välillä töitä ja urheilla.

Kaikkia ei voi miellyttää

Viime viikolla Heidi julkaisi Instagramissa koskettavan videon, jossa hän kertoi sadoista saamistaan tsemppiviesteistä. Hän kertoi lukevansa ja säilyttävänsä kaikki viestit, vaikkei kaikkiin ehdikään vastata. Samalla hän kertoi tietävänsä, että varmasti joitakin ärsyttää hänen avoimuutensa.

– Mutta mä ite ajattelen sen niin, että mitä enemmän näistä asioista puhutaan, sitä useampaa suomalaista voidaan auttaa ajoissa, hän kertoo videolla.

Heidi kertoo olevansa kiitollinen myös suomalaiselle sairaanhoidolle sekä syöpä- ja geenitutkimukselle, joita ilman hän ei edes tietäisi sairastavansa syöpää.

Huomiohakuisuutta?

Osa ikävistä kommentoijista on ollut sitä mieltä, että Heidi haalii itselleen vain huomiota sairaudellaan. Myös Heidin taisteluhenki ja reippaus ovat herättäneet joissakin ärsytystä. Kuin vastaukseksi heille Heidi julkaisi maanantaina Instagram-tilillään englanninkielisen mietelauseen: I sometimes smile and act like nothing is wrong. It's called dealing with shit and staying strong.

Eli ”toisinaan hymyilen ja olen kuin kaikki olisi kunnossa. Sitä kutsutaan vahvana pysymiseksi.”

 

Yks sana... #kiitos 🙏🏻💕 #taistellaanyhdessä #kiitollinensiunattuonnellinen #perikseianneta #soturi #fuckcancer

A video posted by Heidi Sohlberg (@heidisohlberg) on