Suomalainen luksuskotirouva Didem Özgün:

Luksusbloggaaja Didem Özgünin perheessä työnjako on selvä: mies tuo rahat, nainen hoitaa kodin. – Naiset ovat kateellisia minulle olemuksestani ja itsevarmuudestani. Mieheni tietää, että osaan käyttää hänen rahojaan, Didem sanoo.

Täällä kaikki tuntevat Didem Özgünin, 27.

Samalla kun nuorta naista ohjataan ravintola Teatterin salin fine dining -puolen parhaaseen pöytään, hän jutustelee työntekijöiden kanssa tuttavallisesti edellisellä viikolla järjestetyistä Black Vip -bileistä. Niissä Didem on bailannut aamuun asti ystävänsä Jenni Dahlmanin sekä miehensä Mikon kanssa.

Yläkerran vip-tiloihin on pääsy vain parhailla kanta-asiakkailla. Didemin blogista hänen seuraajansa ovat voineet nähdä, mitä vaatteita Didemillä oli juhlissa yllään: mustat nahkahousut, hapsuliivi ja Steve Maddenin korkeakorkoiset kengät. Olallaan hän roikotti Chanelin laukkua.

Mutta nyt salaattia ja samppanjaa kattokruunujen alla!

– En koskaan tilaa mitään muuta kuin samppanjaa tai punaviiniä, Didem sanoo.

Samppanjasta, kalliista laukuista, hienoista autoista ja tietenkin tyylikkäistä vaatteista Didem onkin tullut kuuluisaksi. Hänen By Didem -bloginsa vilisee kuvia elämäntyylistä, josta monet haaveilevat.

Ennen kaikkea Didemin blogista on kohistu hänen mielipiteidensä takia. Didem kehottaa naisia hankkimaan menestyneen miehen, jonka siivellä elää ja jota palvella. Hän nauttii roolistaan kotirouvana. Miehensä töiden takia Didem pitää kotia vuoroin Sveitsissä, Yhdysvalloissa ja Suomessa.

– Minulla on vahva hoivavietti ja tykkään palvella miestäni. Laitan mielelläni hänelle aamupalaa ja kerään lojuvat sukat lattialta, Didem kertoo.

– Olen feministi ja mielestäni tasa-arvoa on se, että nainen voi valita, millaista elämää haluaa elää. Minä haluan elää perinteisen sukupuoliroolin mukaan.

Dinnereitä ja rapsutteluaikaa

Tänä aamuna Didem on herännyt kahdeksan maissa pariskunnan väliaikaisessa Helsingin-kodissa ja vienyt kolmivuotiaan poikansa Lucan ruotsinkieliseen päiväkotiin.

Didemin sijoittajana menestynyt puoliso tekee töitä kotona, joten pariskunta viettää paljon aikaa yhdessä myös päivisin.

– Toisen naama ei ole silti alkanut ärsyttää. Meillä synkkaa arki tosi hyvin, Didem kertoo.

Helsinkiin perhe on saapunut kaksi viikkoa sitten. Didem nauttii, koska Sveitsissä hän tuntee itsensä usein ulkopuoliseksi. Suomessa hänellä on paljon vilkkaampi sosiaalinen elämä.

– Sveitsissä ollaan tosi sisäänpäinkääntyneitä. Muskarissa käydessämme naiset katsoivat minua päästä varpaisiin. Siellä tuli vain paha mieli, Didem kertoo.

Helsingissä Didemille satelee kutsuja pr-tilaisuuksiin ja blogitapahtumiin. Mikon kanssa hän tykkää käydä dinnereillä ystäviensä kanssa ja istua iltaa Mattolaiturin terassilla tai Teatterissa. Lucan isovanhemmat ottavat pojan mielellään hoitoonsa viikonlopuksi, jotta Didemille jää omaa aikaa.

– Vaikka olen äiti, olen myös nainen ja avovaimo. Olen alusta saakka pitänyt kiinni naiseudestani ja omasta ajastani. Usein ihmetellään, miksi äiti voi huonosti, masentuu ja parisuhde kariutuu. Ei kai se ole ihme, jos jää neljän seinän sisälle ja unohtaa kokonaan itsensä, Didem sanoo.

– Haluan viettää aikaa aikuisten seurassa ja mieheni kanssa. Olen varma, että jokainen saa halutessaan raivattua päivästään edes 15 minuuttia siihen, että rapsuttelee miestään.

 


 

Mies vei jalat alta

Didem kasvoi Riihimäellä turkkilais-suomenruotsalaisen perheen keskimmäisenä tyttärenä. Hän harrasti lapsena kaikkea taitoluistelusta sellonsoittoon ja teatteriin, kävi Helsingissä ruotsinkielisen Norssin ja päätyi opiskelemaan lastentarhanopettajaksi.

Miehensä Mikon Didem tapasi viisi vuotta sitten juuri täällä, ravintola Teatterin vipissä. Mikko kiinnitti huomion kauniiseen nuoreen naiseen, ja viikkoa myöhemmin hän tuli kuokkimaan juhliin, joissa tiesi Didemin olevan.

– Mikko ei yleensä tee effortia tällaisissa asioissa. Jossain vaiheessa iltaa hän kävi vaihtamassa päällensä valkoisen puvun ja sähkönsinisen kauluspaidan, vaikka yleensä pukeutuu huppariin. Hän näytti ihan Suomen lipulta, mutta oli päättänyt satsata iltaan, josta tulikin meidän elämämme käännekohta, Didem muistelee nauraen.

Menestynyt, sanavalmis ja itsevarma mies teki heti vaikutuksen nuoreen naiseen.

– Mikko vei minulta jalat alta. Tajusin, että tuo on se paketti, jota olen odottanut. Edellisissä suhteissani olen tylsistynyt, sillä tarvitsen haastetta. Silti minua saa pitää prinsessana ja minun pitää olla se paras, Didem kertoo.

Seuraavasta viikosta lähtien he olivat kuin paita ja peppu. 23-vuotias Didem tunsi elävänsä elämänsä jännittävintä kesää. Hän oli vielä kihloissa kouluaikaisen poikaystävänsä kanssa, mutta eli etäsuhteessa, sillä kihlattu opiskeli ulkomailla. Yhteinen arki ei ollut toiminut enää vähään aikaan.

– Olen aina ollut hirmu kiltti enkä ollut käynyt ulkona moneen vuoteen, mutta nyt tunsi eläväni täysillä. Kaikki oli jännää, ja se energia olisi riittänyt vaikka mihin, Didem muistelee ensihuumaa.

Didemiä ei haitannut, että Mikko oli häntä kymmenen vuotta vanhempi, eronnut ja hänellä oli neljä lasta.

– En epäröinyt hetkeäkään, sillä rakastuin koko pakettiin. Mikon lapset ovat melkein vain rikkaus, varsinkin ihmiselle, joka tykkää lapsista niin paljon kuin minä. Eipähän myöskään ole paineita hankkia toista lasta vähään aikaan – yhden kanssa on matkustelu on vielä helppoa, sanoo Didem.

Urasuunnitelmat lastentarhanopettajana saivat jäädä, kun Didem ja Mikko muuttivat Sveitsiin.

– Ymmärsin, etten olekaan niin pullantuoksuinen äiti kuin olin kuvitellut, ja jouduin tekemään töitä sen kanssa. Olen erittäin rakastava äiti ja annan kaikkeni ja höpsöttelen ja laulan, mutta tarvitsen lisäksi aikaa itseni kanssa. Ammatillinen kiinnostukseni suuntautuu nykyään enemmän muotiin, Didem kertoo.

Hoivavietti Didemillä on aina ollut vahva. Hänen huolenpidostaan saavat osansa niin kylään tulevat ystävät, joille Didem puhuu välillä kuin lapsille, sekä lastenhoitajat, joita Didem kehottaa rentoutumaan kylvyssä skumppalasin kanssa.

Eniten huolenpitoa saavat osakseen Didemin elämän kaksi tärkeintä miestä, joita Didem paapoo. Hän kattaa ruokapöydän nätisti, nostelee lattialle unohtuneet vaatteet ja hoitaa tiskit. Hän hieroo ja rapsuttelee miestään ja rakentaa tälle hedelmälautasen, jolle on omenalohkoista muotoillut sanat love you.

Didem on välillä viiden lapsen äiti, sillä osan vuodesta perhe viettää Santa Monicassa Kaliforniassa miehen neljän vanhemman lapsen luona. Kesäisin lapset myös sukuloivat Suomessa isänsä kanssa.

– Santa Monicassa elämme hyvin perhekeskeistä arkea. On ihanaa, että Lucalla on isosiskoja ja -veljiä. Tulemme hyvin toimeen, ja olen heille aikuinen ystävä, Didem kertoo.

 


 

Valta viehättää

Nuori, kaunis nainen ja vanhempi, varakas mies. Sitä yhdistelmää moni epäilee, mutta Didemin mielestä kymmenen vuoden ikäero on juuri sopiva.

– Jotkut kuvittelevat, että olen ainoastaan rahan takia mieheni kanssa. Se ajatus on pakko jättää omaan arvoonsa. Mikko ei ole mikään papparainen tai pukumies vaan pukeutuu t-paitoihin ja lippikseen, Didem sanoo.

– Mutta totta kai haluan kunnianhimoisen ja menestyneen miehen. Mikon kanssa on tosi jännää, enkä usko, että kyllästyn hänen kanssaan koskaan.

Didemin avopuoliso tulee vanhoillislestadiolaisesta perheestä, mutta se tuntui Didemistä arvostettavalta asialta.

– Uskon, että sen takia esimerkiksi perhekeskeisyys on säilynyt hänessä vahvana. Vaikka menestystä ja valtaa on tullut, hän on pysynyt hyväsydämisenä. Hänessä on myös herkkä puoli.

Rahasta Didemin parisuhteessa ei koskaan ole tullut riitaa. Kun tulot ovat riittävän eri luokkaa, ei tulisi mieleenkään ajatella, että menot tulisi jakaa tasan. Didem tienaa blogillaan, mutta tarkkoja tulojaan hän ei halua kertoa.

– Moni ihmettelee, miten voin elää mieheni siivellä. Mikko on varakas ja elättää minua. Mutta en minä jokaista vaateostostani hänelle kerro, sillä osaan käyttää rahaa oikein. Hän sallii sen ja haluaakin hemmotella minua. Hän näkee aidosti, miten tärkeää muoti on minulle, ja tukee minua siinä sataprosenttisesti. Suurimpiin ostoksiin kysyn häneltä luvan ja haluankin, että hän ostaa minulle laukut.

 


 

Kateellisten panettelua

Didemiä harmittaa, että jotkut saavat hänestä blogin perusteella kylmän ja ylimielisen kuvan. Hän sanoo olevansa kaikkea muuta. Didem uskoo, että hän ärsyttää pelkästään sen takia, että on erilainen kuin muut.

– Vaikka itse sanonkin, niin naiset ovat kateellisia minulle ulkoisesta olemuksestani ja itsevarmuudestani, hän sanoo.

– Ja ehkä aina on niitä kateellisia, jotka tahallaan ymmärtävät blogitekstini väärin.

Useimpien mielestä on outoa, että nainen kantaa kokonaan vastuun kodista. Didem ei kuulu heihin.

– En ole koskaan maininnut lojuvista sukista miehelleni ja ajattelen, että jos tiskit lojuvat tai koti on epäsiisti, se on minun vikani. Teen sen mielelläni, ja se kuuluu minulle. Mieheni ei ole koskaan odottanut minulta tällaista, vaikka sitä arvostaakin. Olen välillä kuin näkymätön robotti.

Didemin kotona molemmat puolisot ovat tyytyväisiä selvään työnjakoon. Mies sanoo viimeisen sanan.

– Tykkään olla roolissa, jossa minun ei tarvitse ottaa paljon vastuuta. Meillä on tosi selvä roolijako: vaikka Mikko tekee paljon ruokaa kotona, en minä silti ala tutkia jotain veropapereita. Jätän ne täysin hänelle, koska en ymmärrä niistä mitään, Didem sanoo.

–  Ei mieheni odota, että kävisimme vaikka syvällisiä keskusteluja historiasta. Mieheni arvostaa ja rakastaa todella paljon sitä, että olen supernaisellinen. Hän rakastaa hömppäjuttujani. Täydennämme toisiamme, ja ehkä juuri se tekee suhteestamme erityisen.

Didemin mukaan intohimo heidän välillään ei ole vähentynyt viiden vuoden aikana.

– Seksi ei ole pakkopullaa, Didem paljastaa.

– Intohimo, seksi ja kahdenkeskinen aika ovat olennainen osa suhdetta, kyllä se vain on niin. Me naiset tiedämme, mistä miehet tykkäävät, ja se puoli on meillä hanskassa.

Ryhmähali päiväkodilla

Didem tietää olevansa etuoikeutettu, kun saa elää kiireetöntä arkea ja toteuttaa itseään blogissaan. Arjen luksusta hänelle ovat aamukahvihetket, pitkät lounaat ja vaikkapa kiertely Stockmannin kenkäosastolla. Hän tekee tavallisista hetkistäkin erityisiä.

– Kun käyn vaikka suihkussa, teen siitä nautintohetken. Rasvaan itseni ja pirskottelen hajuvettä. Se tuo minulle hyvän olon ja tunteen siitä, että minulla on homma hanskassa.

– Viehättävä nainen on mielestäni puhdas, siisti ja sosiaalisesti lahjakas. Hän handlaa tilanteet, seisoo miehensä rinnalla ja tietää, mitä haluaa.

Nyt Didem haaveilee Chanelin punaisesta klassikkolaukusta. Sellainen on hänelle jo varattuna Pariisin-myymälässä, jonne huhujen mukaan laukku olisi tulossa tänä kesänä. Didemin lempivaatemerkit eivät kuitenkaan ole kalliita, sillä hän rakastaa esimerkiksi Zaraa, johon jokaisella hänen bloginsa seuraajallakin on varaa.

– Luksusta on kahdenlaista, Didem sanoo.

– Se ei tarkoita pelkkää materiaa, sillä saan nautintoa myös perheestä. Siitä, että saan rakastaa ja tulla rakastetuksi. Kun kävelemme yhdessä päiväkodille ja kumarrumme koko perheen ryhmähaliin.

By Didem -blogi löytyy My Cosmo -sivustolta, joka on osa Sanoma-konsernia.

Lue lisää:

Miksi Didem halusi synnyttää sektiolla?

Rikas kotiäitibloggari neuvoo miehenhankinnassa: kaikki naiset kotirouvakurssille

Antti Tuisku ja Erin nähdään yhdessä myös Idols-ohjelman tuomareina. Kuva: Sanoma-arkisto

Aamukuuteen-kumppani Erin on nyt selvittänyt hämmentävän ilmaisun merkitystä.

”Hei beibi, täs on menny liikaa päivii.
Et ei oo päästy lonimaan, mitä me soditaan.”

Ensimmäisellä kerralla Antti Tuiskun Aamukuuteen-sinkun sanat eivät avaudu. Tai ainakaan yksi niistä. Se ei avaudu vielä toisella eikä kolmannellakaan kuuntelukerralla.

Mitä ihmettä ”lonimaan” tarkoittaa?

”Beibi, kun sä katsot mua ja pyydät mua punkkaas lonimaan.”

”Korvamatomateriaalia.” ”Niin loistava.” Antti Tuiskun fanit ovat hehkuttaneet uutta biisiä paljon eri somekanavilla. Mutta tietävätkö hekään, mitä oikeastaan tarkoittaa lonimaan-ilmaisu, joka toistuu kappaleessa?

Biisin feat-osuuden esittää Erin, joka kertoi maanantaina ”lonia”-ilmaisun merkityksen:

– Lonia-sanaa käytetään ku halutaan ns. muffailla, eli lonia, eli vähän kiehnätä ja pussailla, Erin kirjoitti sosiaalisen median tilillään.

Erinin Instagram-päivitykseen on ehtinyt jo tulla kommentteja, mitä muuta lonia-verbi tarkoittaa eri puolella Suomea.

”Meillä päin lonia tarkoittaa hypistelyä.”

– Meillä päin lonia tarkoittaa hypistelyä. Esim. shoppailemassa lonitaan kaikki hyllyt tai rekit, kuvailee Instagram-käyttäjä Kreettalu.

– Mulle tulee mieleen se, kun joku lonii konvehtirasiasta parhaat, sanoo Izmo58.

”Sitä ihteensä”

Antti Tuisku julkaisi uuden sinkkunsa viime viikolla. Se on mukana uudella albumilla Anatude, joka julkaistaan 15. syyskuuta.

Sunnuntaina Antti Tuisku iloitsi Aamukuuteen-kappaleen Spotify-menestyksestä ja julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jossa oli selittävä hashtag #lonimaanonlappiajatarkoittaasitäihteensä.

 

Mitä sanoo sanakirja?

Urbaanissa sanakirjassa lonia tarkoittaa ”valita, lajitella, etsiä jotain asiaa jonkin joukosta”.

Esimerkit:

1. älä loni kaikkia lihapaloja siitä kastikkeesta
2. trafi kielsi rekisterikilpien lonimisen, pitää ottaa järjestyksessä eikä välistä

Kunniaväkivalta saa Suomessakin monia muotoja. Yksi niistä on se, että nuorille pojille sallitaan paljon enemmän vapauksia kuin samanikäisille tytöille, kertoo Helsingin Sanomien haastattelema kurdinainen.

Kolmekymppinen kurdinainen kertoo Helsingin Sanomissa lapsuuden rajusta silpomiskokemuksestaan ja siitä, miten lähipiiri pyrkii rajoittamaan varttuvan tytön ihmisoikeuksia perheen kunnian nimissä.

”Mun oli pakko lähteä pois kotoa.”

– Ensin sinut leikataan, sitten kielletään uiminen, sen jälkeen et saa tavata poikia. Kun olin 17-vuotias, mun oli pakko lähteä pois kotoa. Mun oli pakko tehdä raju askel mun vanhemmille ja perheelle, nimettömäksi jäävä nainen kertoo.

THL määrittelee kunniaväkivallan viittaavan psyykkiseen painostukseen tai suoraan väkivaltaan. Se liittyy ajattelutapaan, jossa kunnia on koko perheen ja suvun yhteinen asia. Koska yksilöiden teot vaikuttavat koko yhteisön kunniaan, käyttäytymisen tulee olla siveellistä ja tietyn seksuaalimoraalin mukaista.

Tytöillä ja pojilla eri säännöt

Kurdinainen kokee, että hänen elämäänsä ja oikeuksiaan rajoitettiin voimakkaasti erityisesti nuoruudessa. Nainen ympärileikattiin nelivuotiaana pakolaisleirillä, ja hän oli vähällä kuolla operaatioon. Taustalla oli perheen pyrkimys saada tytär hyviin naimisiin.  

”Pojilla oli enemmän mahdollisuuksia. He saivat mennä vapaammin.”

– Kun olin joku 7–8-vuotias, niin muistan, että oli aika, jolloin joka ilta, kun menin nukkumaan, rukoilin vaan, että tulen pojaksi. Halusin ne poikien oikeudet. Koska jo silloin näin, että pojilla oli enemmän mahdollisuuksia. He saivat mennä vapaammin, kurdinainen kertoo HS:n haastattelussa.

– Mitä vanhemmaksi tulin niin sitä enemmän minulta alettiin kieltämään kaikenlaisia asioita. Multa riistettiin ihmisoikeuksia, mitä enemmän tytöstä naiseksi kasvoin.

Vaara joutua uhriksi

Ympärileikkausten ja kunniaväkivallan uhka on todellinen myös Suomessa.

– Ympärileikkausperinne elää Suomessakin, sanoi Ihmisoikeusliiton asiantuntija Solomie Teshome Me Naisten haastattelussa. 

Suomessa ei ole tullut esiin yhtään tapausta, että maahanmuuttajataustaisia tyttöjä olisi ympärileikattu täällä. Monilla tytöillä on kuitenkin vaara joutua silpomisen uhriksi matkalla vanhempiensa kotimaassa.

– Epäilyt voivat herätä esimerkiksi, jos tyttö on lähdössä yhdessä vanhempiensa tai toisen vanhemman kanssa kotimaahansa. Vaikka niin, että vain perheen tyttö on lähdössä, muut sisarukset eivät.

Solomie kertoi saavansa konsultointipuheluita terveydenhoitajilta tällaisista aiheista etenkin keväisin lomien kynnyksellä. Tyttöjen iät vaihtelevat taaperoista teini-ikäisiin.

– Kun tyttö on jo lähdössä matkalle ja herää epäilys, että hän joutuu silvotuksi, ollaan jo myöhässä, Solomie kertoi.

MillaR

Kolmekymppinen kurdinainen puhuu HS:ssä tyttöjen ja poikien erilaisesta kohtelusta: ”Ensin leikataan, sitten kielletään uiminen”

Naisten ympärileikkaus on törkeä rikos ja yhteiskunnnan pitäisi ottaa aktiivisempi ote tällaisen silpomisen estämisessä. Sama koskee myös poikien ilman lääketieteellistä perustetta olevia ympärileikkauksia, jota ei tietysti voi verrata naisten leikkaukseen, mutta on ihan yhtä perusteetonta. Suomi ei ole sivistysvaltio ennenkuin tällaiseen lapseen kohdistuvaan väkivaltaan puututaan todenteolla.
Lue kommentti

Maria Veitola kertoo Instagramissa uuvuttavasta työviikostaan, joka vaati lopulta veronsa ja ajoi lepäämään.

Maria Veitola, 44, kertoo Instagramissaan haastavasta työviikostaan esimiehenä. Veitolan mukaan voimat hupenivat oman kunnianhimon ja muiden ihmisten takia. Veitola työskentelee tällä hetkellä muun muassa Radio Helsingin sisältöjohtajana.

– Vaikka sitä kuinka yrittää huolehtia oman elämänsä kohtuullisuudesta ja selkeydestä, esinaisena altistuu sille, että on muita ihmisiä jotka sanovat, että ”en mä jaksakaan tai ei mua huvitakaan, vaikka mä lupasin”. Sitten se kaikki kaatuu tietty mun päälle, koska se on mun duuni – tavallaan – selvittää sotkut ja tilanteet, Veitola kirjoittaa.

 

Esimiestyössä -tai siis mit vit- esiNAIStyössä parasta ja pahinta: ihmiset. Oon ite tehnyt himmeen duunin siinä että tunnistan omat rajani esim. jaksamisen suhteen ja huolehdin niistä. Tää asia on muuten suoraan yhteydessä luotettavuuteen. Mutta: Vaikka sitä kuinka yrittää huolehtia oman elämänsä kohtuullisuudesta ja selkeydestä, esinaisena altistuu sille, että on muita ihmisiä jotka sanovat, että "en mä jaksakaan tai ei mua huvitakaan, vaikka mä lupasin". Sitten se kaikki kaatuu tietty mun päälle, koska se on mun duuni -tavallaan- selvittää sotkut ja tilanteet. No, viime viikko olikin sitten ihan hirveä edellämainituista syistä. Sata palloa ilmassa ja yritin jongleerata parhaani mukaan ja tehdä viisaita päätöksiä. Torstaipäivä meni paniikkihäiriön ja migreenin reunalla koska kaikki oli vaan kaaosta ja olin aivan finaalissa. Kun työkaveri yritti halata, sanoin että "älä koske koska alan itkemään enkä pysty lopettamaan". Se on kamalaa kun oma elämänhallinta menee siitä syystä, että muut ei hallitse elämäänsä. Sit tähän liittyy vielä oma kunnianhimo: en tyydy keskinkertaisuuteen. Pääsisin itse helpommalla jos tyytyisin. Mutta kun en halua. Haluan tehdä työni mahd hyvin. Perjantaina laitoin työpaikalle viestin että en tuu töihin, meen metsään makaamaan sammalmättäälle koska muuten oon kohta jossain akuuttipäivystyksessä. Onneks oli mökkiviikonlippu buukattu veljen perheen kanssa. Tarinan opetus: menkää metsään ja olkaa rakkaittenne kanssa jos ja kun ahdistaa ja kaikki kaatuu päälle. Se saattaa auttaa. Ja pyytäkää apua. Mä pyysin ja onneks mun ihanat työkaverit antoi tukea ja apua. Ja Radio Helsingin sisältöjohtajana ilmoitan, että meidän syysohjelmisto starttaa viikon päästä maanantaina. Mukana mm. uusi, ihana aamushow. #bosslady #radiohelsinki 📻❤️

Henkilön Maria Veitola (@mariaveitola) jakama julkaisu

Instagram-päivityksen mukaan Veitola sai viime viikon lopulla jopa fyysisiä oireita.

”Kaikki oli vaan kaaosta ja olin aivan finaalissa.”

– Torstaipäivä meni paniikkihäiriön ja migreenin reunalla koska kaikki oli vaan kaaosta ja olin aivan finaalissa. Kun työkaveri yritti halata, sanoin että ”älä koske koska alan itkemään enkä pysty lopettamaan”.  Se on kamalaa kun oma elämänhallinta menee siitä syystä, että muut ei hallitse elämäänsä. 

– Perjantaina laitoin työpaikalle viestin että en tuu töihin, meen metsään makaamaan sammalmättäälle koska muuten oon kohta jossain akuuttipäivystyksessä, Veitola kirjoittaa.

Instagram-kuvassa Veitola todella näyttää makaavan keskellä metsää. Hän myös neuvoo muita työstään ahdistuneita tekemään samoin.

– Menkää metsään ja olkaa rakkaittenne kanssa jos ja kun ahdistaa ja kaikki kaatuu päälle. Se saattaa auttaa. Ja pyytäkää apua. Mä pyysin ja onneks mun ihanat työkaverit antoi tukea ja apua.

Veitola on aikaisemmin kertonut, että viime vuosi oli hänelle yksi rankimmista. Hänen isänsä kuoli, ja kodista paljastui paha sisäilmaongelma. Nämä asiat vaikuttivat myös hänen parisuhteeseensa.

Sosiaalisen median mukaan Ohtosesta tuli avioitumisen jälkeen Ohtonheimo.

Luontokuvaaja ja toimittaja Kimmo Ohtonen avioitui Laura-vaimonsa kanssa viime lauantaina. Pariskunta vaihtoi ilmeisesti samalla sukunimensä Ohtonheimoksi. Molemmat löytyvät nyt nimittäin Facebookista sillä nimellä. Toimittaja kertoi avioliitostaan myös Instagramissa.

– Kannan sydäntäsi. Kannan sitä sydämessäni. Eilen sanoimme "tahdon" kauniin perheemme ja ystäviemme edessä. Kiitos teille kaikille, rakastamme teitä paljon, Ohtonheimo hempeilee sunnuntaina Facebookissa julkaisemansa kuvan yhteydessä.

Kimmo Ohtoheimo on suomalainen luontokuvaaja ja -toimittaja. Hän tuli tunnetuksi uituaan Saimaalla 140 kilometrin matkan saimaannorpan hyväksi. Tempauksestaan Ohtonen palkittiin Kultaisella Venlalla vuoden TV-tekona 2013.

 

They said Yes! 😍#ohtonheimot

Henkilön Riikka Kantinkoski (@weekdaycarnival) jakama julkaisu