Miranda Kerr on ollut vuosia huippumallien tulokuningatar. Kuvat: MV-Photos
Miranda Kerr on ollut vuosia huippumallien tulokuningatar. Kuvat: MV-Photos

Miranda Kerr on maailman parhaiten palkatuimpia malleja, jota kiehtovat joogaaminen, kristallit ja Snapchat, jonka perustajan kanssa hän aikoo avioitua pian.

”Mielestäni naisten olisi hyvä sisäistää, ettei kaikkeen tarvitse pystyä eikä kaikkiin vaatimuksiin tarvitse vastata. Olen aika määrätietoinen ja määräilevä työssäni, joten kotona haluan ottaa naisellisemman roolin. Jos käyttäytyy kuin alfanaaras koko ajan, puolisolle ei jää tilaa olla mies parisuhteessa. Olen ehkä vanhanaikainen, mutta miehet tuntevat olonsa tarpeellisiksi, kun heiltä pyydetään apua eikä nainen tee ja osaa kaikkea itse.”

Näin sanoi malli ja bisnesnainen Miranda Kerr The Edit -lehden haastattelussa neljä vuotta sitten.

Kommenttiin suhtauduttiin mediassa nihkeästi: sen tulkittiin olevan epätasa-arvoinen ja kannustavan naisia alistumaan avioliitossa perinteiseen rooliin, jossa mies vie ja nainen vikisee.

Sitä ylenkatsottiin, koska Miranda Kerr on tullut tunnetuksi erityisesti Victoria’s Secretin alusvaatemallina, eikä alusvaatemallilla perinteisesti saisi olla mitään sanottavaa mistään yhteiskunnallisesta.

Lisäksi vähän myöhemmin Kerr ja hänen silloinen aviomiehensä, näyttelijä Orlando Bloom, ilmoittivat olleensa jo kuukausia asumuserossa ja eroavansa virallisesti. Joten mikäs Kerr oli avioliittoneuvoja tarjoamaan.

Australialainen Miranda Kerr, 34, on yksi maailman tunnetuimmista ja eniten tienaavista malleista. Kansainvälinen talouslehti Forbes pitää maailman parhaiten palkatuimpien mallien tienesteistä vuosittain julkaistavaa, suurta huomiota nauttivaa listaa. Maailman 20 kauneinta, kuuminta, seksikkäintä ja mielettömintä myynninedistämispotentiaalinaista tienaa yhteensä noin 150 miljoonaa dollaria. Vertailun vuoksi kymmenen parhaiten tienaavaa NHL-pelaajaa yltää lähes samaan summaan.

Mallintienesteihin lasketaan kuitenkin vain suoraan mallintöistä saadut palkkiot, ja Kerrillä on lisäksi muun muassa oma kosmetiikkamerkki Kora Organics.

Kaikenlaista hörhöä

Miranda Kerr aloitti uransa muutama päivä ennen 14-vuotissyntymäpäiviään. Sydneyn kupeessa lapsuutensa viettänyt Kerr lähetti australialaisen Dolly-tyttöjenlehden mallikilpailuun kuvansa, voitti ja esiintyi lehdessä muotikuvissa. Kerr oli heti melkoinen sensaatio, muttei pelkästään säkenöivän mallilahjakkuutensa ansiosta. Kuvia kritisoitiin pedofiilihoukuttimiksi, vaikka Kerr oli kuvissa neuletakki päällä ja hän itse muistutti aiheellisesti, että lehti on suunnattu nuorille tytöille, ei likaisille sedille.

Nykyään Kerr asuu Yhdysvalloissa. Hän on kiinnostunut joogasta, meditoinnista, luomuasioista, Dalai Lamasta ja kristalleista – kaikesta trendikkäästä ja vähän hörhöstä. Hän purskuttelee suussaan aamuisin kookosöljyä, menee jääkylmään suihkuun, jatkaa kookosöljyn purskuttelua ja syö sitten kulloisenkin muotiruokavalion mukaan.

– Minulla on aina omat eväät mukanani, koska en halua olla muiden armoilla syömisteni suhteen. Pilkon salaattiini kaikenlaisia kasviksia: pinaattia, rucolaa, kurkkua, avokadoa, retiisiä, kukkakaalia, oliiveja, persiljaa ja korianteria, ja kippaan päälle palan lohta. Otan myös omat teet mukaan termoksessa. Juuri nyt olen hulluna rooibosteehen, jota juon vuohenmaidon ja hunajatilkan kanssa, Kerr kertoi Harper’s Bazaar -lehdessä.

”Kristallisauvani on yksi tärkeimmistä esineistäni. ”

Kristallit ovat kovasti nouseva hurahduksen ala maailmalla. Niihin uskovat selittävät, että samalla lailla kuin positiivinen asenne elämään johtaa positiivisiin asioihin, myös kiviin voi suunnata positiivista energiaa, joka sitten vetää puoleensa hyviä asioita – ainakin kristallinmyyjien lompakkoa kohti.

– Kristallisauvani on yksi tärkeimmistä esineistäni. Siinä on vuorikristallia ja ruusukvartsia. Vuorikristalli muuttaa negatiivisen energian positiiviseksi, ruusukvartsi parantaa ja suojelee sydäntä, tasapainottaa tunteita ja suojelee stressiltä, Kerr selitti Voguessa.

Seksiä, seksiä

Kerr on seurustellut vuodesta 2015 Snapchatin perustajan Evan Spiegelin kanssa. He menivät viime syksynä kihloihin, ja häät ovat jossakin vaiheessa tänä vuonna.

Miranda kihlautui miljardööri Evan Spiegelin kanssa heinäkuussa 2016.
Miranda kihlautui miljardööri Evan Spiegelin kanssa heinäkuussa 2016.

Kerrillä on kuusivuotias lapsi Orlando Bloomin kanssa. Kerr on kertonut, kuinka hienosti hommat sujuvat uusperhekuviossa, johon kuului vuoden ajan myös myös Bloomin uusi naisystävä, laulaja Katy Perry.

Viime vuonna Evan järjesti Kerrille ”parhaan syntymäpäiväyllätyksen ikinä”.

– Hän oli reunustanut takapihallemme vievän polun kynttilöillä ja istuttanut polun päähän pajun. Paju on suosikkipuuni, koska filosofiani mukaan meidän kaikkien pitäisi olla kuin pajuja: kaikki luulevat, että myrskyssä pitäisi olla vahva kuin tammi, mutta paju on parempi, koska se taipuu ja antaa periksi, on hyvin joustava, Kerr kertoi.

”Käsivarteni ja vatsani näyttävät sitä paremmilta, mitä enemmän seksiä harrastan.”

The Times -lehden haastattelussa helmikuussa Kerr sanoi jälleen kerran jotakin, joka hämmensi hänen tekemisiään seuraavaa maailmaa. Hän alkoi kysellä toimittajalta, mitä ehkäisyä toimittaja käyttää, ja paljasti sitten, ettei hän käytä ehkäisyä, vaikkei toisaalta ole tekemässä lastakaan, koska Evan Spiegel on ”perinteinen” mies, joten he odottavat avioliittoon. Sanaa seksi ei mainittu suoraan, mutta siitä oli kyse.

Kolme vuotta sitten Kerr kertoi GQ-lehdelle huomanneensa, että hänen kroppansa on timmimmässä kunnossa silloin, kun hänellä on aktiivinen seksielämä.

– Käsivarteni ja vatsani näyttävät sitä paremmilta, mitä enemmän seksiä harrastan.

Kommentti saattoi olla tarkoin harkittu PR-temppu miehille suunnatussa, naisten seksikkyyksiä rankkaavassa aikakauslehdessä.

Miranda käyttää aktiivisesti miehensä perustamaa Snapchat-palvelua.
Miranda käyttää aktiivisesti miehensä perustamaa Snapchat-palvelua.

Kerr on vähintään yhtä lahjakas markkinointiammattilainen kuin mallikin. Hän ei käytä Facebookia – hän ”vihaa” sitä – koska Mark Zuckerbergin yritys kilpailee Snapchatin kanssa ja on yrittänyt myös ostaa sen. Toisaalta Kerrillä on Instagramissa yli miljoona seuraajaa, ja Instagram on nykyään samaa firmaa kuin Facebook.

– Olen ihan koukussa Snapchatiin, ja olisin, vaik­ken olisi Evanin kanssa, hän sanoi The Timesille.

Haastattelun aikoihin Facebook oli julkaisemassa omaa, Snapchatin kanssa samankaltaista lisäpalvelua, eikä idea miellyttänyt Kerriä.

– Eivätkö he voi keksiä mitään itse? Onko heidän varastettava puolisoni ideat? Jos suoraan kopioit toiselta jotakin, se ei ole mikään innovaatio.

Keskosten hyväksi

Miranda Kerr ei ole määritellyt itseään feministiksi, mutta hän on ollut kiinnostunut erilaisista naisten asemaa parantavista asioista. Hän on tehnyt yhteistyömalliston Mother-farkkumerkin kanssa ja lahjoittaa osan sen tuotoista sydneyläiselle naistensairaalalle, joka on erikoistunut keskosten hoitoon. Keskoset ovat Kerrin sydäntä lähellä, sillä hän itse syntyi keskosena.

Kerrillä on muutenkin hyväntekijän maine. Hän on esimerkiksi lahjoittanut 100 000 dollaria thaimaalaisten elefanttien suojeluun, promonnut lasten ja nuorten auttavaa puhelinta Australiassa ja pyytänyt Instagram-seuraajiaan lahjoittamaan rahaa, jotta sydänsairaudesta kärsivä venäläinen vauva pääsisi leikkaukseen.

Eivätkä Kerrin käsitykset sukupuolirooleistakaan enää ihan niin vanhanaikaisia ole. Häneltä kysyttiin hiljattain haastattelussa, mitkä hänen mielestään ovat kaikkein perustavimmat erot miesten ja naisten välillä.

– Ajattelen nykyään enemmänkin niin, että naisia ja miehiä pitäisi kohdella ennemmin yksilöinä kuin määritellä heitä sukupuoliroolien kautta, Kerr vastasi.

Lähteet: Styleblazer.com, The Forbes, Buzzfeed, Harper's Bazaar, Vogue, The Times, GQ, InStyle

Miranda Kerr

  • 34-vuotias malli ja oman kosmetiikkasarjansa Kora Organicsin perustaja ja toimitusjohtaja. Syntyi Australiassa ja voitti 13-vuotiaana teinilehti Dollyn mallikilpailun.
  • Tunnetaan etenkin alusvaatejätti Victoria’s Secretin ja H&M:n päämainoskasvona. Ollut vuosia maailman parhaiten tienaavia malleja.
  • Ollut naimisissa näyttelijä Orlando Bloomin kanssa, ja heillä on kuusivuotias lapsi. Tänä vuonna Kerr avioituu Snapchatin perustajan ja omistajan Evan Spiegelin kanssa.

– Alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, Jari Sillanpää kertoo Ilta-Sanomissa.

Laulaja Jari Sillanpää, 52, kertoo Ilta-Sanomissa, miten alkoholin vähentäminen on vaikuttanut hänen hyvinvointiinsa. Jarin mukaan hänen painonsa on noussut tasaisesti viime kesästä lähtien.

– Aloin juoda viime kesänä limuja ja syödä irtokarkkeja. Limut tulivat alkoholin tilalla, Jari kertoo IS:ssa.

Jarin mukaan hän vähensi alkoholinjuontia ”radikaalisti” kolme vuotta sitten.

– Join ihan liikaa ja sain migreenioireita saunan ja alkoholin yhdistelmästä. Mutta alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, hän kertoo lehden haastattelussa.

Jari sanoo haluavansa lopettaa limsojen juonnin, jotta pysyisi hyvässä kunnossa. Hän ei kuitenkaan mieti ulkonäköään enää yhtä paljon kuin nuorempana.

Vuonna 2014 Jari kertoi Me Naisten haastattelussa, että hänen painonsa on jojoillut vuosia.

– Olen kurinalaiseen elämään aivan liian laiska ja mukavuudenhaluinen. Iän myötä minusta on tullut myös armollisempi itseäni kohtaan. ­Painoni on uran varrella vaihdellut 80 kilosta yli sataan kiloon, joten yleisöni on tottunut näkemään minut kaikenkokoisena, Jari kertoi syksyllä 2014.

 

Anni Hautala lomaili kesällä avomiehensä stand up -koomikko Niko Kivelän ja molempien poikien kanssa Kreikassa ja mökillä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Radiojuontaja Anni Hautala aloittaa joka maanantai terveellisen elämän, mutta päätös pitää korkeintaan keskiviikkoon asti.

Juontaja Anni Hautala, 35, julkaisee marraskuussa keittokirjan. Projekti alkoi, kun kustantaja otti suosikkijuontajaan yhteyttä.

– Minulla on helppo suhde ruokaan. Rakastan sitä, että en itsekään tiedä, mitä ruokaa laitan ja kaivelen kaapeista kaikkia tekotarpeita, Anni kertoi torstaina Otavan syyskauden avajaisissa.

Kesällä Anni vieraili kirjaa varten Champagnesen ja Cognacin kylissä, jossa tutustui juomien valmistusprosesseihin. Kirjassa on muutama drinkkiohje. Ruuan suhteen Anni kuvailee olevansa nautiskelija.

”Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.”

– En ole koskaan ollut millään dieetillä. Minulla on siihen liian huono itsekuri. Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.

Keho ei totu aikaisiin aamuherätyksiin

Radio Suomipopin Aamulypsyä juontava Anni herää joka aamu ennen viittä. Aikaisin herääminen ja väsymys lisäävät makeannälkää.

– Keho ei oikein totu siihen heräämiseen. Aloitan joka maanantai terveellisemmän elämän ja suunnittelen karkkilakkoa, mutta se loppuu viimeistään keskiviikkona. Toimituksessa on usein karkkeja ja herkkuja, joihin sorrun.

”Loppukevät oli ihan hullua juoksua.”

Aamulypsyn lisäksi Anni jatkoi tällä viikolla kesän jälkeen Idolsin kuvauksia. Kuuden viikon kesäloma tuli tarpeeseen.

– Olin todella tiukka lomasta. Loppukevät oli ihan hullua juoksua ja odotin jo lomaa. Huomaan, että käyn silloin kärsimättömäksi; en jaksaisi yhtään mitään korjauksia tai muutoksia, vaan olin, että kuvataan nyt vaan.

Hanna Kinnusta on haukuttu netissä lihavaksi ja rumaksi, mutta hän on päättänyt rakastaa itseään. – Katkeroitumisen sijaan olen valinnut, etten anna epävarmuuden tunteelle valtaa.

Entinen Salattujen Elämien näyttelijä, nykyinen Radio Aallon juontaja Hanna Kinnunen (o.s. Karjalainen), 37, joutui Salkkari-aikoinaan nettikriitikoiden ruodittavaksi ulkonäkönsä takia. Tänään ilmestyvässä Valtavan ihana – kokemuksia naisen kehosta ja kiloista -kirjassaan Hanna paljastaa, että häntä arvosteltiin tv-näkyvyyden myötä muun muassa syöttöporsaaksi.

Kun negatiivista palautetta alkoi tulla, Hanna hätkähti. Hetken hän jopa uskoi arvostelijoita.

– Kun minua haukuttiin netissä rumaksi ja lihavaksi, ajattelin ensin, että haukkujat ovat oikeassa. Se vahvisti ajatustani siitä, että olen arvoton, Hanna kertoo.

Nyt Hanna ja Valtavan ihana -kirjan toinen tekijä, artistipromoottori Aino-Kuutamo Uusitorppa haluavat lopettaa, tai ainakin vaimentaa, tuollaiset puheet alkuunsa.

– Nykyään ajattelen, että jokaisen keho kuuluu ihmiselle itselleen eikä kenelläkään ole oikeutta arvottaa tai arvostella sitä. Toisen ulkonäön arvostelu on pelkästään huonoa käytöstä, Hanna näpäyttää.

”Toisen ulkonäön arvostelu on pelkästään huonoa käytöstä.”

– Jokaisella naisella on ollut hetki tai hetkiä elämässään, jolloin hän on miettinyt kriittisesti suhdetta omaan kehoonsa. Meidän pitäisi vapautua sellaisesta ajattelusta. Elämä ja aikamme on liian arvokasta käytettäväksi itsensä ja muiden haukkumiseen.

Läskikin voi olla terve

Hanna elää parhaillaan ruuhkavuosiarkea 7- ja 5-vuotiaiden lastensa kanssa. Hän on huomannut, että paras apu jaksamiseen on liikunta. Hanna käy kuntosalilla kolme kertaa viikossa.

Hanna on kuitenkin huomannut, että monet arvostelijat eivät ajattele urheilullisuuden ja pyöreyden liittyvän yhteen. Kun pyöreä ihminen esiintyy julkisesti itseään arvostaen, moni närkästyy ja alkaa luennoida lihavuuden terveysvaaroista.

”Ihminen voi olla ylipainoisena hyväkuntoinen ja liikkua paljonkin.”

– On ihan bullshittiä ajatella, ettei lihava ihminen voisi olla hyväkuntoinen. Ylipaino itsessään ei ole sairaus. Siitä tulee sellainen vasta, jos keho lakkaa sen vuoksi toimimasta. Ihminen voi olla ylipainoisena hyväkuntoinen ja liikkua paljonkin. Arvostelu kertoo enemmän ihmisten stereotypioista kuin arvostelun kohteena olevasta ihmisestä.

Hanna uskoo, että ulkonäköpaineista ja itsekritiikistä vapautuminen ovat lopulta oma valinta.

– Kun minua on arvosteltu netissä tai kiusattu koulussa, olisin voinut jäädä märehtimään epäreiluuden tunteessa. Katkeroitumisen sijaan olen valinnut, etten anna epävarmuuden tunteelle valtaa.

"Negatiivisesta ajattelutavasta irtipäästäminen on valinta", Hanna sanoo.
"Negatiivisesta ajattelutavasta irtipäästäminen on valinta", Hanna sanoo.

Naiset samalle puolelle

Sama ajattelutapa pätee myös toisten ihmisten arvosteluun. Hanna toivoo, että haukkumisen sijaan erityisesti naiset pitäisivät enemmän toistensa puolta.

– Naiset sysäävät helposti vastuun ulkonäkökritiikistä miehille, vaikka oikeasti kilpailemme toistemme kanssa. Jos me tukisimme ja kannustaisimme toisiamme äänekkäämmin, tulisimme kaikki onnellisemmiksi. Se ei liity pelkkiin kiloihin, vaan myös naisen euroon, lasikattoihin, ihan kaikkeen.

Hannaa itseään oikeaan suuntaan ovat ohjanneet paitsi iän mukanaan tuoma itsetunto, myös äitiys.

– Omille lapsilleni haluan opettaa, että he arvostavat sekä itseään että muita ennen kaikkea yksilöinä.

Vierailija

Lihavaksi ja rumaksi mollattu ex-salkkaritähti Hanna Kinnunen: Naiset, tukekaa toisianne haukkumisen sijaan

En tiedä miksi minua ärsyttää lihavista ihmisistä puhuttaessa se ettei lihava sanaa juurikaan käytetä..On pyöreitä ,pullukoita , pehmoisia ja kaikkea semmoista mutta lihava sana on useinkin korvattu jollain muulla..Minä olen lihava ihminen ja sillä siisti. Hoikka on hoikka ja lihava on lihava. Eihän se nyt mikään kirosana ole se lihava, mutta sanoppas tuttavallesi jonka näet pitkästä aikaa että oletpas sinä lihonut...On muuten entinen tuttava sen jälkeen..
Lue kommentti

”Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin”, Rita kuitenkin uskoo. 

Temptation Island -ohjelmasta alun perin tuttu ja Gladiaattorit-sarjassa syksyllä nähtävä pariskunta Aki Manninen, 41, ja Rita Niemi-Manninen, 38, ovat viime aikoina kertoneet useaan otteeseen lapsihaaveistaan.

Kesäkuussa Rita ja Aki kertoivat Me Naisille vaikeuksistaan lapsen saamisen kanssa.

– Kyllä meille tulevaisuudessa mahtuisi juoksemaan sellainen vaaleahiuksinen pieni tyttö, mutta saa nähdä kuinka käy. Vielä emme ole menneet mihinkään hoitoihin, Aki kertoi.

Nyt Rita kertoo lapsihaaveestaan Facebook-sivullaan. Hän myös kertoo miettineensä, alkaako ikä jo painaa liikaa vaakakupissa.

– Ollaan Akin kanssa oltu valmiita vauvalle jo tovin. Putin [pariskunnan koira] on onneksi ihanasti täyttänyt vauvan mentävää rakoa elämässämme. Välillä mietin, että aika on ajanut ohi, kun urheilin ne ”otollisimmat” vuodet tulla äidiksi. Silloin en edes ajatellut lapsien hankintaa, Rita kirjoittaa.

Rita kertoo kuitenkin ajattelevansa, että elämässä kaikella on tarkoituksensa. Voimaa hän saa siitä faktasta, ettei äidiksi tuleminen 38-vuotiaana suinkaan ole mahdotonta.

– Moni ikäiseni ja vielä paljon vanhempi on saanut kokea äitiyden ilon. Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin, hän kertoo.

Kirjoituksensa lopuksi hän lähettää halauksia kaikille niille, jotka toivovat lasta.

”Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin.”

– Ja teille, joita elämä on siunannut lapsella: olette onnekkaita, Rita muistuttaa.

Kesäkuussa Rita ja Aki kertoivat Me Naisille, että harkitsevat ohjelmaa lapsettomuudesta. 

– Olemme harkinneet jopa tv-ohjelmaa, jossa avaisimme lapsettomuushoitoja ja niihin liittyviä tabuja. Toivomme, että voisimme tarjota vertaistukea tuhansille muille samassa tilanteessa oleville. En ole tämän asian suhteen itsekriittinen. Kun on elämässä menettänyt tarpeeksi, ei osaa pelätä tulevaa. Uskon, että kaikella on tarkoituksensa, Aki kertoi.

Rita julkaisi viikko sitten Instagram-tilillään hymyilevän kuvan puolisonsa kanssa. ”Jos nauru pidentää ikää, me eletään ainakin 100-vuotiaiksi!” hän kirjoittaa.