"Sippe on täydellinen paketti: kaunis ja huumorintajuinen. Meillä on aina ollut pirun hauskaa yhdessä", Teemu Selänne kehuu vaimoaan. Kuvat Veikko Kähkönen

Jääkiekkoilija Teemu Selänne, 43, lopettaa vihdoin pelaamisen. Vaikka hieno ura on tuonut rahaa ja menestystä, se on vaatinut sopeutumista Sirpa-vaimolta. – Eroa emme ole koskaan harkinneet. Tuntuisi hirveältä hajottaa tämä perhe.

Uransa viimeiset runkosarjan ottelut Anaheim Ducksissa viikonloppuna pelannut Teemu Selänne on hämillään. Jäljellä on vielä playoffsit, mutta käytännössä 22-vuotinen ura NHL:ssä alkaa olla paketissa.

– En ole vielä oikein tajunnut koko juttua. Tämä on valtava muutos, joka aiheuttaa varmasti aluksi jonkinlaisen tyhjiön, Teemu miettii.

Sirpa Selänne, 44, suunnittelee tulevaa jo innoissaan.

– Olen kaikki vuodet odottanut, että pääsisimme tekemään normaaleja perhejuttuja. Olisi kiva lähteä vaikka Fidzille kuudestaan, hän miettii ja uskoo, että muutos tekee hyvää myös parisuhteelle.

– Jatkossa meillä on ihan eri tavalla aikaa toisillemmekin. Voimme ottaa kaikki menetetyt hetket takaisin.

Tähän asti pariskunta on hoitanut suhdetta tekemällä nopeita irtiottoja arjesta.

– Olemme karanneet välillä hotelliyöksi pois kotoa. Meidän suhteessamme on riittänyt toisen kunnioitusta sekä kipinää, huumoria ja hyvää seksiä. Se on ollut pitkän liittomme salaisuus, Teemu virnistää.

"Urani kovin hinta on ollut se, että olen joutunut olemaan niin paljon poissa kotoa", Teemu myöntää.

Mustasukkaisuutta ja anteeksiantoa

Sirpa sanoo suoraan, että suhteessa on ollut haastavampiakin aikoja.

– Nuorena tuli kaikenlaista mustasukkaisuusdraamaa. Teemun rinnalla eläminen ei ole ollut helppoa, mutta olen kasvanut tähän hiljalleen. Moni asia helpotti sen jälkeen, kun hyväksyin, että kaikki pyörii vain hänen ympärillään.

Kaikki tarkoittaa tässä tapauksessa naisia. Kaikki naiset.

– Siihenkin tottuu. Jos joku hehkuttaa, kuinka ihana mies minulla on, niin totean, että kiitos, olen ihan samaa mieltä. Kivempi se on olla miehen kanssa, josta muutkin tykkäävät.

Selänteiden olohuoneen seinällä on taulu, johon on painettu perheen säännöt. Ne kehottavat rakastamaan ja antamaan anteeksi.

– On meilläkin ollut vastoinkäymisiä, joista olen pahoittanut mieleni. Pyrin kuitenkin unohtamaan pian menneet, sillä en halua jäädä vellomaan murheisiin, Sirpa tunnustaa.

Teemun mielestä pariskunnat luovuttavat nykyään liian kevyin perustein.

– Ennen eroaminen oli häpeä. Nyt tuntuu, että moni heittää heti hanskat tiskiin, kun tulee vastaan ensimmäinen ongelma, hän sanoo.

Sirpa uskoo, että lapset ovat olleet suurin yhdessä pitävä voima.

– Meillä eroaikeet tyssäisivät siihen, ettemme haluaisi hajottaa perhettä. Rakastamme toisiamme, ja sanomme sen monta kertaa päivässä ääneen.

"Iskää on kiva kiusata, kun se hermostuu niin helposti. Ja äitiltä kannattaa pyytää asioita, koska se antaa periksi", 13-vuotias Leevi ja 6-vuotias Veera tietävät.

Mitä mieltä Sirpa ja Teemu ovat rahasta? Entä lasten kasvatuksesta? Lue pariskunnan harvinainen yhteishaastattelu ja katso upeat Kalifornian-kodin kuvat Me Naisten numerosta 16/2014. Voit myös ostaa digilehden täältä.

Katso myös videot:

Mikä Teemun käytöksessä ärsyttää Sirpaa?

Tällainen on Selänteiden koti - katso video

Lue myös:

Näin Teemu Selänteen läheiset ovat päässeet nauttimaan kiekkotähden rahoista

Sirpa Selänne juhli lätkävaimojen kanssa

50 vuotta täyttävä Marco Bjurström sanoo koetelleensa läheistensä suvaitsevaisuutta kahdesti.

50-vuotispäivänsä kynnyksellä koreografi, tanssinopettaja, yrittäjä Marco Bjurström rakentelee syntymäpäiväjuhlia, joista tulee kunnon show Helsingin Kulttuuritalolle. Lavalle nousee kaksisataa esiintyjää ja 40 esitystä.

– Jo lapsena halusin järjestää vähintään kahdet juhlat vuodessa: keväällä syntymäpäivät ja joulukuussa Itsepäisyyspäivät.

Marco kokee, että kemujen isännöimisellä lapsena oli syvempikin merkitys kuin vain hauskanpito. Se oli luottamuksen osoitus äidiltä pojille.

– Vapauksia antamalla äiti halusi rohkaista meitä itsenäisyyteen ja estää kokemasta samaa kuin hän itse oli kokenut. Äitini oli perheensä esikoinen, josta isoäitini ei koskaan oikein laskenut irti.

Ulospäin saattoi näyttää siltäkin, että lapset kantoivat vastuun, koska äiti ei sitä tehnyt.

– Avioeronsa jälkeen hän ei oikein saanut elämästä kunnon otetta, alkoi juoda eikä koskaan saavuttanut tyytyväisyyttä elämäänsä. Hän ei kuitenkaan ollut sellainen alkoholisti, joka olisi kadonnut viikoiksi tai ollut poissa arjestamme.

Marco saattoi sadatella, kun kaikesta piti huolehtia itse, mutta katkeruutta hän ei koskaan tuntenut.

– Nyt ajattelen, että arkirealismin ja positiivisuuden yhdistelmä on pelastanut minut monelta – suurimpana kaikesta katkeruudelta. Nekin hetket, jotka ovat itkettäneet ja suututtaneet, olen voinut kääntää opiksi. Niiden ansiosta olen tällainen minä tänään.

2 x järkytys

Marco kertoo koetelleensa läheistensä suvaitsevaisuutta kahdesti.

– Ensin järkytin sukuani ryhtymällä tanssijaksi. Olin koulussa kympin oppilas, ja minusta oli toivottu jatkajaa suvun yritykseen.

Toinen kerta oli, kun Marco kertoi homoudestaan.

– Sen myöntäminen oli kova juttu itsellenikin: en koskaan löytäisikään elämäni naista ja saisi perhettä lapsineen. Mitä hemmettiä, minähän rakastuinkin mieheen. Sen toteaminen oli fundamentaalinen prosessi.

Marco on ollut yhdessä näyttelijä, koreografi Peter Pihlströmin kanssa yli 20 vuotta.

– Olemme onneksi samanlaisia sellaisissa asioissa, joissa minä tuppaan olla nihilisti: niin kuin siinä, että kotona on järjestys ja miten astianpesukone täytetään. Koska työni on aika kaoottista ja liikkuvaa, tarvitsen kodilta rauhoittavaa vastapainoa. Jotain oikeaa meissä molemmissa on, kun olemme näin pitkään viihtyneet yhdessä.

Lue Marcon koko haastattelu Me Naisten numerosta 21/2016!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Parin avioliitto kesti vain reilun vuoden.

TMZ-sivusto uutisoi, että malli-näyttelijä Amber Heard, 30, on hakenut avioeroa näyttelijä Johnny Deppistä, 52. Avioliitto kesti vuoden ja pari kuukautta, sillä he menivät naimisiin viime vuoden helmikuussa.

Heard haki avioeroa maanantaina, kolme päivää Deppin äidin kuoleman jälkeen. Syynä olivat ylitsepääsemättömät erimielisyydet.

Johnny Depp ja Amber Heard poseerasivat yhdessä Tanskalainen tyttö -elokuvan ensi-illassa marraskuussa. Kuva: Reuters
Johnny Depp ja Amber Heard poseerasivat yhdessä Tanskalainen tyttö -elokuvan ensi-illassa marraskuussa. Kuva: Reuters

Kiistaa rahasta

Deppin asianajaja on pyytänyt, ettei Heardin pyyntö elatusavusta hylättäisiin. TMZ:n tietojen mukaan parilla ei ollut avioehtoa.

Deppillä on kaksi lasta avioliitostaan laulaja-näyttelijä Vanessa Paradisin kanssa, vuonna 1999 syntynyt Lily-Rose ja vuonna 2002 syntynyt Jack.

Deppin uusin elokuva Liisan seikkailut peilimaailmassa on ensi-illassa tällä viikolla.

Missi-juontaja Sara Sieppi muutti yhteen rakkaansa Roope Salmisen kanssa kolmen kuukauden seurustelun jälkeen. – Meillä klikkasi heti, vaikka olemme eri piireistä.

Juontaja-malli Sara Sieppi ja näyttelijä-muusikko Roope Salminen muuttivat maaliskuussa yhteiseen kotiin Helsingin Punavuoreen.

Marraskuusta asti seurustelleen parin suhteesta tuli julkinen huhtikuussa, kun Roope kirjoitti Facebookiin: ”Sara Sieppi on mun avovaimo ja kyllä, rakastan häntä tosi paljon.”

– Kyllästyimme, kun kaikki kyselivät, Sara sanoo.

Pari on ollut yhdessä niin tiiviisti kuin työt ovat antaneet periksi. Helmikuussa Sara ilmoitteli somessa, että hänen yksiönsä Kalliossa etsii uutta vuokralaista. Samoihin aikoihin Roope alkoi pakata tavaroitaan Hakaniemen-kämpässään.

– Ensimmäinen yhteinen ostoksemme oli sohva. Roope halusi harmaan sohvan ja minä olisin halunnut valkoisen, mutta sohva oli ainoa asia, johon Roope halusi puuttua. Hän sai sen, Sara kertoo.

Sara Sieppi on julkaissut uudesta kodista kuvia Instagram-tilillään.

– Jotkut on sanoneet, että se on liian yksityistä, mutta en ole miettinyt asiaa ollenkaan niin. Saan itsekin inspiraatiota omaan sisustukseeni muiden jakamista kotikuvista.

Kaikki alkoi videosta

Sara ja Roope Salminen tapasivat ensimmäisen kerran joulukuussa 2013. Silloin Roope pyysi Saraa esiintymään Roope Salminen ja Koirat -bändinsä jouluvideolle, jossa promottiin keikkaa Tavastialla. Sara esitti videolla Roopen tyttöystävää.

”Inhoan treffejä, koska minun on vaikea istua keskustelemassa itsestäni.”

– En tuntenut Roopea sitä ennen. Minun oli tarkoitus mennä myöhemmin katsomaan se keikka, mutta en päässyt. Puolitoista vuotta myöhemmin viime syksynä Roope laittoi viestin, että nyt olis Tavastialla keikka, tuu tsekkaan. Siitä se lähti.

– Inhoan treffejä, koska minun on vaikea istua tuntemattoman kanssa keskustelemassa itsestäni.

Siksi ensimmäiset treffit myös Roopen kanssa olivat Saralle hankala ajatus.

– Roope sai nähdä vaivaa. Tavattiin syksyllä kerran, ja sen jälkeen oli kiireitä. Pelkäsin sitoutumista, mutta Roope sai minut suostumaan tapaamiseen toisenkin kerran. Onneksi hän jaksoi yrittää, koska meillä oli tosi hauskaa. 

Lue Saran koko haastattelu Me Naisten numerosta 21/2016!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Agenttipakka menee uusiksi, mikäli seuraava Bond on nainen. Kuka mies sujahtaisi tyylikkäimmin kultaiseen trikooasuun tai valkoisiin uimahousuihin? Haussa on Bond-poika!

Daniel Craigia, 47, ei tulla näkemään enää Bond-elokuvissa. Neljässä elokuvassa James Bondin pukuun pukeutunut Craig on kieltäytynyt tulevista 007-leffoista.

Huhut seuraavasta Bond-näyttelijästä käyvät jo kuumana. Sosiaalisessa mediassa seuraajaksi ehdotetaan naista. Salaiset kansiot -sarjasta tuttu Gillian Anderson on Twitter-käyttäjien suosiossa.

Vanhalla 007-näyttelijällä Pierce Brosnanilla on myös vahva mielipiteensä. Hän ei ole yhtään innostunut naispuolisesta Bondista, kertoo Telegraph-lehti.

– Kaikki on mahdollista, mutta mielestäni hän on valkoinen mies.

Aiemmissa elokuvissa on myös nähty kauniita Bond-tyttöjä, jotka päätyvät villien seikkailujen jälkeen usein sänkyyn agentin kanssa. Mutta jos unohdetaan perinteet, seuraava brittiagentti on nainen – ja rinnalla tietenkin Bond-poika. Kuka sujahtaisi tyylikkäimmin kultaiseen trikooasuun tai valkoisiin uimahousuihin?

Osallistu Me Naisten äänestykseen alla ja kerro suosikkisi Bond-pojaksi.
Jos 20 ehdokkaan listastamme ei löydy sopivaa, jätä lempinäyttelijäsi nimi kommenttikenttään.

Huomio! Äänestyksen jälkeen kestää kolme sekuntia, kun juttua pääsee taas lukemaan.

 

Jos et näe yllä äänestystaulukkoa, löydät sen täällä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Kommentit