"Sippe on täydellinen paketti: kaunis ja huumorintajuinen. Meillä on aina ollut pirun hauskaa yhdessä", Teemu Selänne kehuu vaimoaan. Kuvat Veikko Kähkönen

Jääkiekkoilija Teemu Selänne, 43, lopettaa vihdoin pelaamisen. Vaikka hieno ura on tuonut rahaa ja menestystä, se on vaatinut sopeutumista Sirpa-vaimolta. – Eroa emme ole koskaan harkinneet. Tuntuisi hirveältä hajottaa tämä perhe.

Uransa viimeiset runkosarjan ottelut Anaheim Ducksissa viikonloppuna pelannut Teemu Selänne on hämillään. Jäljellä on vielä playoffsit, mutta käytännössä 22-vuotinen ura NHL:ssä alkaa olla paketissa.

– En ole vielä oikein tajunnut koko juttua. Tämä on valtava muutos, joka aiheuttaa varmasti aluksi jonkinlaisen tyhjiön, Teemu miettii.

Sirpa Selänne, 44, suunnittelee tulevaa jo innoissaan.

– Olen kaikki vuodet odottanut, että pääsisimme tekemään normaaleja perhejuttuja. Olisi kiva lähteä vaikka Fidzille kuudestaan, hän miettii ja uskoo, että muutos tekee hyvää myös parisuhteelle.

– Jatkossa meillä on ihan eri tavalla aikaa toisillemmekin. Voimme ottaa kaikki menetetyt hetket takaisin.

Tähän asti pariskunta on hoitanut suhdetta tekemällä nopeita irtiottoja arjesta.

– Olemme karanneet välillä hotelliyöksi pois kotoa. Meidän suhteessamme on riittänyt toisen kunnioitusta sekä kipinää, huumoria ja hyvää seksiä. Se on ollut pitkän liittomme salaisuus, Teemu virnistää.

"Urani kovin hinta on ollut se, että olen joutunut olemaan niin paljon poissa kotoa", Teemu myöntää.

Mustasukkaisuutta ja anteeksiantoa

Sirpa sanoo suoraan, että suhteessa on ollut haastavampiakin aikoja.

– Nuorena tuli kaikenlaista mustasukkaisuusdraamaa. Teemun rinnalla eläminen ei ole ollut helppoa, mutta olen kasvanut tähän hiljalleen. Moni asia helpotti sen jälkeen, kun hyväksyin, että kaikki pyörii vain hänen ympärillään.

Kaikki tarkoittaa tässä tapauksessa naisia. Kaikki naiset.

– Siihenkin tottuu. Jos joku hehkuttaa, kuinka ihana mies minulla on, niin totean, että kiitos, olen ihan samaa mieltä. Kivempi se on olla miehen kanssa, josta muutkin tykkäävät.

Selänteiden olohuoneen seinällä on taulu, johon on painettu perheen säännöt. Ne kehottavat rakastamaan ja antamaan anteeksi.

– On meilläkin ollut vastoinkäymisiä, joista olen pahoittanut mieleni. Pyrin kuitenkin unohtamaan pian menneet, sillä en halua jäädä vellomaan murheisiin, Sirpa tunnustaa.

Teemun mielestä pariskunnat luovuttavat nykyään liian kevyin perustein.

– Ennen eroaminen oli häpeä. Nyt tuntuu, että moni heittää heti hanskat tiskiin, kun tulee vastaan ensimmäinen ongelma, hän sanoo.

Sirpa uskoo, että lapset ovat olleet suurin yhdessä pitävä voima.

– Meillä eroaikeet tyssäisivät siihen, ettemme haluaisi hajottaa perhettä. Rakastamme toisiamme, ja sanomme sen monta kertaa päivässä ääneen.

"Iskää on kiva kiusata, kun se hermostuu niin helposti. Ja äitiltä kannattaa pyytää asioita, koska se antaa periksi", 13-vuotias Leevi ja 6-vuotias Veera tietävät.

Mitä mieltä Sirpa ja Teemu ovat rahasta? Entä lasten kasvatuksesta? Lue pariskunnan harvinainen yhteishaastattelu ja katso upeat Kalifornian-kodin kuvat Me Naisten numerosta 16/2014. Voit myös ostaa digilehden täältä.

Katso myös videot:

Mikä Teemun käytöksessä ärsyttää Sirpaa?

Tällainen on Selänteiden koti - katso video

Lue myös:

Näin Teemu Selänteen läheiset ovat päässeet nauttimaan kiekkotähden rahoista

Sirpa Selänne juhli lätkävaimojen kanssa

Suomalaislaulaja tervehtii faneja lentokentällä ja esiintyy illalla Helsingin Senaatintorilla.

Britannian X Factor -ohjelmassa kisaava Saara Aalto, 29, saapuu pian Suomeen. Hän tervehtii faneja kello 13.30 Helsinki-Vantaan lentokentän T2-terminaalissa, ja illalla kello 19.00–19.30 Saara esiintyy Helsingin Senaatintorilla Tuomiokirkon portailla.

Saara on nyt julkaissut Instagram-tilillään hauskan kuvan, jossa poseeraa Finnairin matkustamohenkilökunnan kanssa.

”Suomi, olemme tulossa!” Saara kirjoittaa kuvan yhteydessä. ”Finaaliviikko alkakoon!”

Myös Saaran kihlattu Meri Sopanen on jakanut Instagramissa kuvan, jossa hän ja Saara ovat lähtötunnelmissa Lontoon Heathrow'n lentokentällä.

”Väsyneenä mutta hyvin onnellisena kohti Suomea”, Meri kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Vierailulla kuvataan materiaalia X Factoriin.

Saara on kertonut sosiaalisessa mediassa, että ”huhun mukaan” ohjelman juontaja Dermot O'Leary tulee hänen mukanaan Suomeen.

 

Huomio #SUOMI! Ensinnäkin mitä just tapahtui... Oon FINAALISSA 😭 Toiseksi, apua... Lennän huomenna Suomeen tekemään X Factorin virallisen "home coming"-reissun! 😱 Kaikki te jotka haluatte tulla moikkaamaan mua TERVETULOA! Yksi mahis on tulla vastaan lentokentälle tai Senaatintorille, missä esiinnyn myöhemmin illalla 😍 Eli ma 5.12: Klo. 13.30 Helsinki-Vantaa –lentokentällä, T2 terminaalissa lähtevät lennot, tapaamispaikka merkattu terminaalissa ------ Klo. 19.00 - 19.30 Esiintyminen Senaatintorilla / Tuomiokirkon portailla ------ Tulossa niin hullu pikavisiitti, toivottavasti olette kaikki mukana! Näytetään kaikille X Factorin katsojille, miten Suomessa juhlitaan!! 🎉❤ Lupaan laulaa sydämeni kyllyydestä kiitokseksi teille kaikille ❤ + Huhun mukaan mun mukaan tulee myös meidän X Factorin ihana juontaja Dermot O'leary !! #saaraaalto #xfactor #suomi #finland #helsinki

Kuva, jonka Saara Aalto (@saaraaalto) julkaisi

Juttua päivitetty 5. joulukuuta kello 10.33: lisätty Meri Sopasen Instagram-kuva.

Brittilehdet ovat jo aiemmin uutisoineet, että suomalaisfanit ovat keksineet tavan äänestää Saara Aaltoa Britannian ulkopuolelta.

Britannian X Factorin yleisöäänestyksen ei pitäisi onnistua Britannian ulkopuolella. Ohjelmassa kisaavan Saara Aallon, 29, suomalaisfanit ovat kuitenkin keksineet tavan kiertää säännön.

Brittilehti The Sun väittää sunnuntaina ilmestyneessä jutussaan, että ohjelman tuotanto on aloittanut tutkinnan siitä, onko Saaran menestys porsaanreiän avulla annettujen äänten ansiota. Lehden mukaan telkkaripomot ovat paniikissa asian vuoksi. Jutussa mainitaan myös, että viime viikonlopun lähetykset näytettiin ensimmäistä kertaa suorana Suomen televisiossa.

Saara Aallon fanit neuvovat esimerkiksi Facebookin ryhmissä, miten äänestää Suomesta käsin ohjelman sovelluksen avulla. Myös muut brittimediat ovat aiemmin kirjoittaneet äänestystempusta.

”Kilpailun alussa Saara oli kahden huonoimmin pärjänneen joukossa, mutta nyt hänestä on tullut suosikki.”

– Kilpailun alussa Saara oli kahden huonoimmin pärjänneen joukossa, mutta nyt hänestä on tullut suosikki, sisäpiirin lähde kertoo The Sunille.

– Kukaan ei sano, ettei hänellä ole loistava ääni, ja sen vuoksi tuomarit ovat pitäneet hänet mukana ohjelmassa – hänen esiintymistensä tähden. Mutta se ei poista kysymystä siitä, kuinka moni ääni Suomesta pääsee läpi, vaikka vain tässä maassa pitäisi pystyä äänestämään.

X Factorin tuomari Louis Walsh sekoitti soppaa puhumalla suomea lauantain tuloslähetyksessä.

– Äänestäkää Saaraa, hän sanoi.

Suomalaislaulaja on nyt kolmen parhaan kilpailijan joukossa.

Britannian X Factor -ohjelmassa kisaava suomalaislaulaja Saara Aalto, 29, selvtti jälleen tiensä jatkoon sunnuntain tuloslähetyksessä. Saara on nyt kolmen parhaan kilpailijan joukossa.

Lähetyksen jälkeen Instagramissa julkaisemallaan videolla Saara puhkuu intoa.

”Ensi viikosta tulee elämäni hulluin viikko. Tulen tekemään monia asioita, joita en ole tehnyt ikinä ennen. Ne ovat kaikki teitä varten”, hän sanoo.

 

❤️

Video, jonka Saara Aalto (@saaraaalto) julkaisi

Saara saapuu tänään maanantaina Helsinkiin esiintymään. Vierailusta kuvataan materiaalia X Factoriin.

Tuomarit ja yleisö tykkäsivät

Saara esitti lauantain lähetyksessä Mariah Careyn All I Want For Christmas Is You -joulubiisin ja Sian Chandelier-hitin. Molemmat esitykset hurmasivat jälleen kerran tuomarit – ja yleisön, sillä Saara pääsi suoraan jatkoon yleisöäänillä.

Myös 5 After Midnight -yhtye pääsi jatkoon yleisöäänillä, joten jatkopaikasta kisasivat sunnuntain tuloslähetyksessä Emily Middlemas ja Matt Terry. Emily jouti lähtemään kotiin.

Ensi viikonloppuna jäljellä olevat kilpailevat taistelevat X Factorin voitosta Lontoon Wembley-areenalla. Voittaja selviää sunnuntaina 11. joulukuuta.

Uskotko, että Saara Aalto voittaa X Factorin?

Laulaja esiintyy maanantai-iltana Helsingin Senaatintorilla.

Britannian X Factor -ohjelmassa kisaava suomalaislaulaja Saara Aalto, 29, matkustaa maanantaina Suomeen esiintymään.

”Huomio SUOMI! Ensinnäkin mitä just tapahtui... Oon finaalissa. Toiseksi, apua... Lennän huomenna Suomeen tekemään X Factorin virallisen ”home coming” -reissun! Kaikki te, jotka haluatte tulla moikkaamaan mua TERVETULOA!” sunnuntai-illan tuloslähetyksessä jälleen jatkoon selvinnyt Saara kertoo Facebookissa ja Instagramissa.

Saara tervehtii faneja kello 13.30 Helsinki-Vantaan lentokentän T2-terminaalissa. Illalla kello 19.00–19.30 hän esiintyy Helsingin Senaatintorilla Tuomiokirkon portailla.

”Näytetään kaikille X Factorin katsojille, miten Suomessa juhlitaan!”

Vierailun aikana kuvataan materiaalia X factoria varten.

”Tulossa niin hullu pikavisiitti, toivottavasti olette kaikki mukana! Näytetään kaikille X Factorin katsojille, miten Suomessa juhlitaan! Lupaan laulaa sydämeni kyllyydestä kiitokseksi teille kaikille. Huhun mukaan mun mukaan tulee myös meidän X Factorin ihana juontaja Dermot O'leary!” Saara jatkaa.

Saara kertoo tiedotteessaan, ettei ole koskaan ollut yhtä kauan pois Suomesta kuin nyt, joten hän odottaa reissua innolla.

– Suomi tuntuu sellaiselta pieneltä taikamaalta, ja olen tosi ylpeä, että saan tällä home coming -reissulla näyttää Suomea vielä enemmän maailmalle.

Senaatintorilla nähdään varmasti kaunista joulutunnelmaa, sillä siellä avattiin viikonloppuna Tuomaan markkinat -joulutori,