"Sippe on täydellinen paketti: kaunis ja huumorintajuinen. Meillä on aina ollut pirun hauskaa yhdessä", Teemu Selänne kehuu vaimoaan. Kuvat Veikko Kähkönen

Jääkiekkoilija Teemu Selänne, 43, lopettaa vihdoin pelaamisen. Vaikka hieno ura on tuonut rahaa ja menestystä, se on vaatinut sopeutumista Sirpa-vaimolta. – Eroa emme ole koskaan harkinneet. Tuntuisi hirveältä hajottaa tämä perhe.

Uransa viimeiset runkosarjan ottelut Anaheim Ducksissa viikonloppuna pelannut Teemu Selänne on hämillään. Jäljellä on vielä playoffsit, mutta käytännössä 22-vuotinen ura NHL:ssä alkaa olla paketissa.

– En ole vielä oikein tajunnut koko juttua. Tämä on valtava muutos, joka aiheuttaa varmasti aluksi jonkinlaisen tyhjiön, Teemu miettii.

Sirpa Selänne, 44, suunnittelee tulevaa jo innoissaan.

– Olen kaikki vuodet odottanut, että pääsisimme tekemään normaaleja perhejuttuja. Olisi kiva lähteä vaikka Fidzille kuudestaan, hän miettii ja uskoo, että muutos tekee hyvää myös parisuhteelle.

– Jatkossa meillä on ihan eri tavalla aikaa toisillemmekin. Voimme ottaa kaikki menetetyt hetket takaisin.

Tähän asti pariskunta on hoitanut suhdetta tekemällä nopeita irtiottoja arjesta.

– Olemme karanneet välillä hotelliyöksi pois kotoa. Meidän suhteessamme on riittänyt toisen kunnioitusta sekä kipinää, huumoria ja hyvää seksiä. Se on ollut pitkän liittomme salaisuus, Teemu virnistää.

"Urani kovin hinta on ollut se, että olen joutunut olemaan niin paljon poissa kotoa", Teemu myöntää.

Mustasukkaisuutta ja anteeksiantoa

Sirpa sanoo suoraan, että suhteessa on ollut haastavampiakin aikoja.

– Nuorena tuli kaikenlaista mustasukkaisuusdraamaa. Teemun rinnalla eläminen ei ole ollut helppoa, mutta olen kasvanut tähän hiljalleen. Moni asia helpotti sen jälkeen, kun hyväksyin, että kaikki pyörii vain hänen ympärillään.

Kaikki tarkoittaa tässä tapauksessa naisia. Kaikki naiset.

– Siihenkin tottuu. Jos joku hehkuttaa, kuinka ihana mies minulla on, niin totean, että kiitos, olen ihan samaa mieltä. Kivempi se on olla miehen kanssa, josta muutkin tykkäävät.

Selänteiden olohuoneen seinällä on taulu, johon on painettu perheen säännöt. Ne kehottavat rakastamaan ja antamaan anteeksi.

– On meilläkin ollut vastoinkäymisiä, joista olen pahoittanut mieleni. Pyrin kuitenkin unohtamaan pian menneet, sillä en halua jäädä vellomaan murheisiin, Sirpa tunnustaa.

Teemun mielestä pariskunnat luovuttavat nykyään liian kevyin perustein.

– Ennen eroaminen oli häpeä. Nyt tuntuu, että moni heittää heti hanskat tiskiin, kun tulee vastaan ensimmäinen ongelma, hän sanoo.

Sirpa uskoo, että lapset ovat olleet suurin yhdessä pitävä voima.

– Meillä eroaikeet tyssäisivät siihen, ettemme haluaisi hajottaa perhettä. Rakastamme toisiamme, ja sanomme sen monta kertaa päivässä ääneen.

"Iskää on kiva kiusata, kun se hermostuu niin helposti. Ja äitiltä kannattaa pyytää asioita, koska se antaa periksi", 13-vuotias Leevi ja 6-vuotias Veera tietävät.

Mitä mieltä Sirpa ja Teemu ovat rahasta? Entä lasten kasvatuksesta? Lue pariskunnan harvinainen yhteishaastattelu ja katso upeat Kalifornian-kodin kuvat Me Naisten numerosta 16/2014. Voit myös ostaa digilehden täältä.

Katso myös videot:

Mikä Teemun käytöksessä ärsyttää Sirpaa?

Tällainen on Selänteiden koti - katso video

Lue myös:

Näin Teemu Selänteen läheiset ovat päässeet nauttimaan kiekkotähden rahoista

Sirpa Selänne juhli lätkävaimojen kanssa

Prinssi George on saanut vain kahden ensimmäisen vuotensa aikana satoja lahjoja.

Hänet oli tarkoitus kasvattaa niin ”tavallisesti” kuin se suinkin on mahdollista kruununperimysjärjestyksessä kolmantena olevalle. Nyt brittilehdistössä kuitenkin pohditaan, onko perjantaina kolme vuotta täyttänyt prinssi George jo hemmoteltu pilalle.

Hänen isänsä ainakin on sitä mieltä. Hän ei nimittäin suostunut paljastamaan, mitä George sai syntymäpäivälahjaksi.

– En kerro, hän sai liikaa kaikkea, hän on aivan liian hemmoteltu, prinssi William kommentoi eilen edustustilaisuudessa.

Eihän se tietenkään Georgen vika ole, että esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti muistaa pientä kruununpäätä lahjalla. Syntymänsä kunniaksi hän sai Barack Obamalta hienon keinuhevosen. Tavatessaan Obaman ensimmäistä kertaa Georgen oli tietenkin osoitettava, että lahja on oikein hyvä ja sille on käyttöä.

 

Prince George thanks @BarackObama for his rocking horse, given to him when he was born

Kuva, jonka Kensington Palace (@kensingtonroyal) julkaisi

The Telegraph kertoo, että vuosina 2014 ja 2015 George vastaanotti 706 lahjaa. Joukkoon mahtuu kaikenlaista pehmovompatista 18 000 punnan eli yli 20 000 euron ”leikkimökkiin”. Kolmevuotislahjat ovat vielä salaisuus.

Ensimmäisenä syntymäpäivänä prinssiä muistettiin esimerkiksi puisella junaradalla, nimikoiduilla Ugg-saappailla sekä lupauksella pullottaa prinssille 18-vuotispäiväksi viinit hänen syntymävuonnaan kerätyistä rypäleistä.

Vanhemmat, prinssi William ja herttuatar Catherine ovat kuitenkin pitäneet tavanomaisemman linjan. Hiljattain Catherine paljasti, että perheen lapsilla on hoidettavanaan uusi lemmikkihamsteri nimeltä Marvin. Perheessä on myös cockerspanieli Lupo.

Viinihifistely ja muut ylelliset harrastukset saavat kuitenkin vielä odottaa, sillä toistaiseksi Georgen lempijuttuja ovat museokäynnit, lentokoneet ja traktorit. Peliä ei ehkä ole vielä kokonaan menetetty hemmottelulle, vaikka sekin aika varmasti tulee vielä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Se vetovoima, joka houkutti 80 000 ihmistä Olympiastadionille, on poissa. Cheekin paradoksi on, että jäljellä on enää vain ilmiö nimeltä Jarejare – ja juuri sitä Cheek ei enää tahdo olla.

Seisoin Tampereen kesäyössä keskellä täpötäyttä Ratinaa ja ihmettelin, miksei tunnu oikein miltään. Lavalla oli Jare Tiihonen – henkilö, joka oli vain kahta kesää aiemmin saanut 80 000 ihmistä seuraamaan itseään Olympiastadionille.

Cheekin vetovoima oli aiemmin niin vahvaa, että hänen ei tarvinnut kuin seistä lavalla hiljaa hymyillen, ja yleisö vastasi hänen hymyynsä minuuttitolkulla jatkuvalla huudolla.

Nyt, kahta vuotta myöhemmin, seurasin Tammerfest-yleisön joukossa, miten tuosta vetovoimasta ei ollut jäljellä enää kuin pieni timantin mentävä aukko.

”Anna mun säilyttää se voima mun sisällä, se sama voima, kun isällä.”

Se jokin, mikä olisi aiemmin valaissut koko Ratinan, ylti nyt vain hätinä lavan etummaisiin riveihin. Sinne, missä seisovat kaikkein uskollisimmat fanit.

Cheek ei ole koskaan pitänyt suosiotaan itsestään selvänä vaan on tuonut useasti esiin, kuinka nöyräksi se on lahtelaisen vetänyt.

Kauempana oleviin yleisöriveihin Cheekin taika ei enää purrut. Räppärillä oli vaikeuksia pitää yleisönsä keskittymistä yllä. Kauempana lavasta seisova festariyleisö sorisi omiaan ja keskittyi – no – juomiseen. Se mitä lavalla tapahtui, tai mitä Cheek puhui, hukkui yleiseen ilonpitoon.

”Sä huudat, että sä oot hukas ilman mua, enkä mä oo kukaan ilman sua.”

Olen itse ajatellut, että tämä Sä huudat -kappaleen kertosäe voisi kuvata sitä suhdetta, mikä artistilla on yleisöönsä. Jos yleisö ei kuuntele, kun artisti antaa parastaan lavalla, kuka tämä silloin on? Cheek ei ole koskaan pitänyt suosiotaan itsestään selvänä vaan on tuonut useasti esiin, kuinka nöyräksi se on lahtelaisen vetänyt.

Niin.

Nöyryyttä on ollut välispiikeissä, mutta kappaleissa ei niinkään. Ja juuri se saattaa olla syy siihen, miksi yleisö ei enää jaksa kuunnella hurmioituneena messiastaan.

”Jare sitä, Jare tätä, Jare, Jare, Jare, Jare. Panee sitä, panee tätä. Jare, Jare, Jare, Jare.”

Se nyt vain on niin, että kaikki Cheekin tuoreimmat laulut kertovat vain ja ainoastaan ja poikkeuksetta yhdestä asiasta:

”Jare sitä, Jare tätä, Jare, Jare, Jare, Jare.”

Cheek sanoi jokin aika sitten Helsingin Sanomille, ettei ole itsekään tyytyväinen nykyiseen imagoonsa. Hän ei enää halua olla Jarejare.

– Nyt musta on tullut kuitenkin empaattisempi ja haluan myös auttaa muita. On tää ollut aika itsekeskeistä touhua tähän mennessä, tiedätsä että kaikki on pyörinyt mun ympärillä, Jarejarejarejare, mutta mä oon onnellinen, että oon muuttunut, Cheek sanoi haastattelussa.

”Jos en antais kaikkee must ei ois antamaan ollenkaan.”

Cheekin antamista lausunnoista päätellen hänen sieluaan polttelevat tällaiset väitteet, että hän ei enää antaisi lavalla kaikkeaan.

– Mua arvostellaan niin paljon, että siitä on tullut mulle ikään kuin bensaa, joka tekee mulle jotain. Jos saan palautetta, että oon vetänyt jonkun keikan rutiinilla, niin alan läiskiä itseäni ja päätän, etten muuten todellakaan vedä rutiinilla, mieluummin vaikka tapan itteni tonne lavalle, Cheek sanoi samaisessa Helsingin Sanomien jutussa.

Ja varmasti antaakin kaikkensa, siitä ei ole kysymys.

Kysymys on siitä, riittääkö se enää.

En katsellut Cheekin keikkaa loppuun asti. Kun kävelin koskenrantaa pitkin kotiin, koetin saada kiinni siitä, mikä se jokin oli, joka jätti fiiliksen vajaaksi.

On vahva fiilis, kun koko Ratina laulaa yhdestä suusta samaa kappaletta

Lauantaina, Tammerfestien pääpäivänä, keksin syyn. Seisoin taas samalla kentällä, mutta nyt esiintyjä lavalla oli vaihtunut.

”Woo-o-o-o-o-oo-oo, oon painanu aivan liian pitkää päivää Woo-o-o-o-o-oo-oo, ja tänä iltana on silleen et kukkaan ei nää.”

Sekä minä että ystäväni lauloimme kurkku suorana mukana, kun Antti Tuisku kuvaili kaikkien työssäkäyvien ihmisten kokemaa olotilaa.

Tähän lauluun pystyin samaistumaan. Samoin pystyin ennen Tuiskua samaistumaan Elastisen Eteen ja ylös -biisiin. Cheekin kappaleet ovat niin tiukasti kiedottuina hänen oman elämänsä käsittelemiseen, että niissä ei näe itseään.

Tuiskun ja Elan keikoilla koin sen intensiteetin, joka Cheekin keikalla oli jäänyt puuttumaan. Molemmilla miehillä oli 100-prosenttinen yhteys yleisöönsä koko tunnin ajan. Cheekin esitystä olin tarkastellut ikään kuin ulkopuolisena, nyt koin taas olevani vahvasti osa keikkaa. Tämä siksi, että nyt ympärilläni ollut yleisö ei puhunut omiaan, vaan keskittyi täysillä siihen, mitä lavalla tapahtuu.

On vahva fiilis, kun koko Ratina laulaa yhdestä suusta samaa kappaletta: jokainen ihminen elää siinä, sillä hetkellä, täysin samaa tunnetta.

Siihen taikaan ei tarvita mitään muuta kuin laulu, johon kaikki voivat samaistua.

”Ja me keinutaan, keinutaan. Eteen ja taa taa, en haluu lopettaa.”

Terppa

Tammerfest-yleisö versus Helsingin stadionin yleisö? Niin.. En ihan yhdy toimittaja Tykin näkemykseen. Mutta kaikkihan on katsoja silmissä. Ei maailmassa ole montaakaan supertähteä joka pystyy vuodesta toiseen vetämään kaikista korkeimmalla tasolla. Aikoinaan Michael Jacksonin keikalla Helsingissä sen hyvin huomasi. Laulut lauletaan pois ja muutaman kerran huudetaan yeeea.. Ja monen muun. Eiköhän Tiihonen ole oman jälkensä jättänyt sumalaiseen musa historiaan..

Mielenterveystapahtumaan osallistunut prinssi Harry on nykyään sitä mieltä, että puhuminen auttaa.

Prinssi Harry oli vain 12-vuotias, kun hänen äitinsä, Walesin prinsessa Diana, kuoli auto-onnettomuudessa.

31-vuotias prinssi kertoi mielenterveyttä käsitelleessä hyväntekeväisyystapahtumassa, että kesti kauan ennen kuin hän puhui vuoden 1997 tapahtumista.

Prinssin mukaan kuka tahansa asemasta riippumatta voi kärsiä mielenterveyden ongelmista. Tilaisuuteen osallistui myös huippu-urheilijoita.

– On ok kärsiä, kunhan asiasta puhuu. Se ei ole heikkous. Heikkoutta on olla tajuamatta ongelmiaan ja jättää ne ratkaisematta, prinssi Harry sanoi BBC:lle.

– Monet ajattelevat, että jos käy töissä, pärjää taloudellisesti ja on perhe ja talo, kaikki tuntuvat ajattelevan, että siinä on kaikki, mitä tarvitsee ja silloin pärjää.

”On ok kärsiä, kunhan asiasta puhuu.”

Hän kommentoi äitinsä kuolemaa puhuessaan jalkapalloilija Rio Ferdinandin kanssa.

– Todella kadun, etten koskaan puhunut siitä, Harry totesi.

Rio Ferdinandin vaimo kuoli syöpään viime vuonna. Harry muistutti, ettei hyvä työ tai iso palkka lohduta sellaisessa tilanteessa.

– Totta kai hän kärsii, sillä ei ole väliä, että hänellä on upea työ, Harry sanoi.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Chris O'Neill paljastaa avoimessa ja poikkeuksellisen lämpimässä haastattelussa, että hän ja prinsessa Madeleine haaveilevat saavansa lisää lapsia.

Prinsessa Madeleinen tympeäksi haukuttu aviomies Chris O'Neill on antanut ruotsalaislehti Expressenille haastattelun, jossa hän puhuu hyvin lämpimästi perheestään.

Madden siipasta nähdyt uutiset ovat usein nostaneet esiin Chrisin jatkuvat poissaolot kuningasperheen yhteisistä tapahtumista. Valokuvissa mies näyttää usein kireältä ja hymyttömältä.

Nyt julkaistussa haastattelussa prinsessa Madeleinen aviomiehestä paljastuu kuitenkin aivan toisenlainen puoli.

Haastattelu on tehty Öölannissa.

Chris paljastaa, että hän pitää kovasti Sollidenin linnasta.

– Rakastan Öölantia ja Sollidenin palatsia, se on ihana paikka viettää kesää.

Pari vuotta Lontoossa

Madeleine ja Chris asuvat  tällä hetkellä Lontoossa. Chrisin mukaan päätös muutosta tehtiin, jotta Madeleinen olisi helpompaa matkustaa Tukholmaan ja takaisin.

– Muutimme New Yorkista Lontooseen, jotta olisimme lähempänä Ruotsia, mutta kuitenkin niin, että pystyn jatkamaan töitäni.

– Minulle Lontoo oli kuin koti, Madeleinelle oli jotain täysin uutta siirtyä New Yorkista Lontooseen.

”Elämämme ei voisi olla parempaa kuin se on näiden kahden lapsen kanssa.”

Muutto uuteen maahan on Chrisin mukaan ollut perheelle intensiivinen kokemus. Chris on jatkanut omia töitään ja Madde on hoitanut edustustehtäviä sekä itselleen tärkeän Childhood-järjestön asioita. Mies arvelee, että perhe asuu Lontoossa ainakin pari seuraavaa vuotta – ja että työmatkoja on luvassa jatkossakin, joten kuningasperheen yhteisiä potretteja ilman Chrisiä nähdään varmasti vielä lisää.

– Minä ja Madeleine olemme molemmat tehneet paljon töitä. Ennen kaikkea olemme huolehtineet Nicolaksesta ja Leonoresta.

Illat on pyhitetty perheelle

Chris korostaa kovaa työtahtiaan ja kertoo matkustelevansa todella paljon. Hän paljastaa kuitenkin, että kotona ollessa joutavat työpaperit illan tullen nurkkaan, ja Chris keskittyy laatuaikaan lastensa kanssa.

Mies puhuu 2,5-vuotiaasta Leonore-tyttärestään ja vuoden ikäisestä Nicolas-pojastaan sekä perheen arjesta hyvin lämpimästi.

– Elämämme ei voisi olla parempaa kuin se on näiden kahden lapsen kanssa.

Tällä hetkellä Ruotsin kuningasperheen valtavaa suosiota selittää (kruununprinsessa Victorian charmin lisäksi) sen suloinen pieni jälkikasvu. Viimeksi tuittupäiselle prinsessa Leonorelle naureskeltiin, kun pikkuprinsessa ei viihtynyt perhepotretissa, vaan lähti huitelemaan omille teilleen.

Lue juttu tästä: Tunnelma kuin tavisten sukujuhlissa! Ruotsin kuningasperhe harvinaisissa yhteiskuvissa

Nyt Chris kertoo oman luonnehdintansa lapsistaan.

– He ovat kaksi täysin erilaista henkilöä. Nicolas on pehmeä pikkumies. Leonore on hallitseva ja tomera pieni tyttö. Nicolas matkii Leonorelta kaikki asiat, mitä tämä tekee hän ihailee siskoaan.

”Sekä minä että Madeleine rakastamme suurta perhettä.”

Ylpeä isä kertoo myös, että Nicolas otti vastikään ensiaskeleensa.

Chrisin mukaan Nicolas on perinyt enonsa Carl Philipin ja isoisä Kaarle Kustaan intohimon moottoreihin.

– Nicolas rakastaa moottoreita, hänellä on pakkomielle kaikkeen niihin liittyvään.

Madeleine ja Chris O'Neill Nicolaksen ristiäisissä. Kuva: Reuters
Madeleine ja Chris O'Neill Nicolaksen ristiäisissä. Kuva: Reuters

”Tahdomme lisää lapsia”

O'Neill tekee myös yllättävän paljastuksen ja kertoo, että Leonore ja Nicolas saavat tulevaisuudessa pikkusisaruksia, jos se vain vanhempien halusta on kiinni. Chris muistuttaa, että lasten saaminen ei ole itsestäänselvyys.

–Mutta kyllä, ehdottomasti! Haluamme lisää lapsia. Sekä minä että Madeleine rakastamme suurta perhettä, O'Neill kertoo ja lisää, että toiveissa olisi vielä 1–2 lasta.

Hetken aikaa asia saa kuitenkin odottaa.

– Mielestäni meidän täytyy nyt keskittyä Nicolakseen ja Leonoreen ja varmistaa, että he saavat 100-prosenttisesti aikaamme ja huomiotamme. Mutta tulevaisuudessa lisää lapsia, ehdottomasti!

Leonore on tomera tyttö, paljastaa isä Chris O'Neill. Kuva: Brigitte Grenfeldt / Kungahuset.se
Leonore on tomera tyttö, paljastaa isä Chris O'Neill. Kuva: Brigitte Grenfeldt / Kungahuset.se

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Edit 25.7. kello 11.15: Otsikkoa muokattu.

Ärsytti

Toimittajasta ainakin paljastuu jotain, kun tituleeraa ihmistä tympeäksi vain siksi, ettei tämä hymyile mielevää kestohymyä paparazzeille kuin idiootti.

Vierailija

Tässä nyt toimittaja paljastaa ainoastaan itsestään sen, ettei ole esimerkiksi katsonut sitä ohjelmaa, jossa Chris, Madeleine ja Adele juttelevat, koska pitää Chrisiä tympeänä.