Näyttelijä Turkka Mastomäki on elänyt reilut kolme vuotta vuoroviikoin yksinhuoltaja-arkea. Kuva: Jonna Öhrnberg

– Mietin tietysti, millaisen mallin haluan lapselle näyttää, näyttelijä Turkka Mastomäki sanoo.

Näyttelijä Turkka Mastomäki on elänyt reilut kolme vuotta yhteishuoltajaisänä, ja lapsi on vuoroviikoin hänen luonaan. Näyttelijä erosi tyttärensä äidistä Saija ”Sani” Aartelasta, kun Iiris-tytär oli kaksi vuotta. Turkka asettui eron jälkeen Tampereelle, samaan kaupunkiin tyttärensä kanssa.

– Viikko-viikkosysteemi on meillä häilyvä, kun olemme molemmat tytön äidin kanssa freelancereita. Olemme joustaneet molemmat, kun toisella on kiireitä. Olemme herkillä tytön asioista, mutta muusta emme puhu. Eihän sitä muuten erottaisi, jos koko ajan haluaisi olla toisen kanssa.

Turkka myöntää, että arjen aikatauluttaminen lapsen kanssa vaati häneltä ensin totuttelua. Arjen yhtälöä on helpottaneet lähellä asuvat vanhemmat.

– Aikatauluttamista on ollut pakko vain opetella, ei siinä lapsen kanssa voi jäädä nynnyttämään. Olen aika perinteinen kasvattaja. Talvella kävimme Iiriksen kanssa luistelemassa ja muissa liikunta-aktiviteeteissa. Olen ajatellut, että lapsen äiti hoitaa musapuolen.

Sinkkuisänä Turkka sanoo, että miettii myös parisuhdeasioita aikaisempaa tarkemmin.

– Olen vielä sinkkuna, näin voisi sanoa. En ihan kaikkia yökylävieraita voi esitellä tyttärelleni. Mietin tietysti, millaisen mallin haluan lapselle näyttää. Ehkä tämä elämäntilanne muuttuu vielä, Turkka kertoi tänään MTV:n syksyn ohjelmien lanseeraustilaisuudessa.

”Sydän vielä nieleskelee, kun 46 vuotta pitkä rakkaussuhde katkeaa.”

Turkalla on iso rooli kanavan syksyn suursatsauksessa Aallonmurtaja-sarjassa, jossa hän näyttelee rikollista perheenisää.

– Minulle on sattunut jokaiselle vuosikymmenelle joku isompi rooli. Olin tosi otettu, kun minut koekuvausten jälkeen valittiin rooliin.

Näyttelijä on kohdannut isoja asioita myös yksityiselämässä, sillä Turkan isä kuoli puolitoista kuukautta sitten pitkän sairastamisen jälkeen.

– Järki käsittelee vielä asiaa, mutta sydän vielä nieleskelee, kun 46 vuotta pitkä rakkaussuhde katkeaa. Onneksi oma tytär tuo lohtua myös leskeksi jääneelle äidille. Olen puoliksi vielä tällainen peräkammarin poika, sillä äiti asuu vain muutaman sadan metrin päässä.

Elli näyttää heleältä sopraanolta, mutta kuulostaa tummalta bassolta.

Bichon frisé Elli tuli muusikko Antti Ketoselle syntymäpäivälahjana. Neljänsuoran solisti on pannut merkille, että Ellilläkin on musiikkikorvaa. Isäntä on selannut netissä videoita, miten koiraa voisi opettaa laulamaan.

Pari biisiä kolahtaa Elliin parhaiten ja sytyttää sen laulamaan. Kun Antti hyräilee Mansikkaa ja valkoapilankukkaa tai Lapsella vain voi silmät niin loistaa, Elli yhtyy lauluun uristen. Sen lauluääni on möreämpi kuin siro ulkomuoto antaisi olettaa.

Katso videolta, kuinka Elli laulaa!

2998749

Lue lisää Ellistä ja muista julkkiskoirista Me Naisten numerosta 21/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Eevi Teittinen seurustelee nykyään vapaaottelija Teemu Packalénin kanssa.

Fitnessurheilija Eevi Teittinen, 28, on julkaissut ensimmäisen yhteiskuvan uuden miesystävänsä, vapaaottelija Teemu Packalénin, 30, kanssa. Eevi vahvisti toukokuun alussa Iltalehdelle, että hän ja Teemu seurustelevat.

– Aika jees! Eevi on kirjoittanut kuvatekstiin.

 

Aika jees💓 @tepack #dinner #hbd #allgoodeverything

Henkilön Eevi Teittinen/Minifitness (@eeviteittinen) jakama julkaisu

”Aloimme vaan jutella ja keskustelun kautta se on sitten lähtenyt. Minulla on tästä tosi hyvä fiilis, katsotaan nyt rauhassa”, Eevi kommentoi suhdetta Ilta-Sanomille toukokuun alussa.

Teemu on Suomen yksi kovimmista vapaaottelijoista. Hänellä on sopimus arvostetun Ultimate Fighting Championship -organisaation kanssa. 

Eevi seurusteli aikaisemmin pitkään räppäri Uniikin eli Dan Tolppasen kanssa. He suunnittelivat häitään tälle kesälle, mutta suhde päättyi kesällä 2016.

– Kyllähän ero oli tosi kova paikka. Uskon, että se olisi kenelle tahansa tosi kova paikka. Itsensä uudelleen kasaaminen ja oman elämän ja arjen luominen muuttui tosi, tosi paljon, Eevi pohti pitkän ihmissuhteen päättymistä Radio Aallon haastattelussa huhtikuussa.

Makkosen pojilla on Facebookissa 34 000 seuraajaa, ja Elli opettelee laulamaan. Lily ja Nami lentävät 30 kertaa vuodessa, ja Taolla on julkkiksia kummeinaan. Keitä ovat nämä julkkiskoirat?

Kun säämies Pekka Pouta palasi Maikkarin illoista aamutelevisioon, Sini-koira aloitti samalla uransa Huomenta Suomen studiokoirana. Sillä on kollegoita muun muassa Ruotsissa ja Saksassa.

Nyt Sinillä on 3 800 Instagram-seuraajaa, ja se on suositumpi kuin isäntänsä.

– Kun Sini leikkauksen seurauksena lihoi vajaan kilon, katsojat esittivät siitä huolensa, Pekka kertoo.

Malli Lotta Näkyvä ja jääkiekkoilija Kristian Näkyvä asuvat kahdessa maassa. Perheen koirat Lily ja Nami reissaavat tottuneesti Helsingin ja Tukholman väliä kodista toiseen. Niillä on omat passit ja lentolaukku pesänään.

– Viime vuonna tytöt lensivät yhteensä 30 kertaa, Lotta laskeskelee.

Julkkiskummeja ja fanilahjoja

Toiset ovat julkkisten koiria, toiset koirajulkkiksia. Neljänsuora-yhtyeen fanit lähettävät lahjoja laulaja Antti Ketosen Elli-koiralle. 

Somessa seurataan, kun AIno-Kuutamo Uusitorpan griffoni Tao hengailee Suomen ykkösartistien seurassa.

Makkosen pojilla on 34000 Facebook-seuraajaa ja kustannussopimus kirjatalon kanssa.

– Poikien brändääminen tapahtui vahingossa. En silti halua, että kaupallisuudesta tulee hallitseva juttu, snautserinelikon emäntä, valokuvaaja Elisa Makkonen sanoo.

Lue lisää koirastaroista Me Naisten numerosta 21/2017! Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Toimittaja Tuija Pehkosta kiusattiin pitkään työpaikalla. – Erityisesti satutti moraalini epäileminen. Kevytkenkäisen leima on tehokas keino horjuttaa nuoren naisen uskottavuutta työssä.

Toimittaja Tuija Pehkonen on pohtinut paljon työpaikkakiusaamista. Asia on Tuijalle omakohtaisesti tuttu. Hänen kohdallaan kiusaaminen tarkoitti ilkeitä juoruja, supatusta selän takana ja otsaan lyötyä kevytkenkäisen naisen leimaa.

– Eniten loukkasi se, miten yksin jäin, Tuija sanoo.

– Kiusaaminen on aina väärin, ja kiusaaja tietää sen itsekin, muttei jostain syystä osaa lopettaa.

Sivustaseuraajatkaan eivät hänen mielestään ole tilanteessa viattomia.

– Se, etteivät he puutu asiaan, mahdollistaa kiusaamisen jatkumisen. Kuka vain voi avata suunsa ja sanoa, että tämä tuntuu pahalta, ei tehdä näin, en tahdo olla tässä mukana.

– Jokainen meistä voi toimia oikein – olla se tyyppi, joka katkaisee ruman kierteen.

Suomalaisille työpaikoille Tuija Pehkonen toivoisi selvissä kiusaamistapauksissa suorempaa puuttumisen kulttuuria. Tilanteet eivät jatkuisi, paisuisi ja pahenisi, jos suhtautuminen asiaan tiukkenisi, hän uskoo.

Tuija Pehkonen kertoo, millaista työpaikkakiusaaminen oli, miten hän siitä selviytyi ja millaisen jäljen se jätti Me Naisten uudessa numerossa 21/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.