Räppäri Sini Sabotage sisustaa kotiaan eron jälkeen ja ottaa paineita ulkonäöstään. –Kun musiikkiporukoihin on tullut lisää nuoria, hyviä naisia, mietin, huomataanko minut vielä, Sini sanoo.

Hulppea kristallikruunu ja rekillinen vaatteita ovat vastassa isossa mutta tyhjässä eteisessä. Täysiä rekkejä on lisää ympäri asuntoa.

Sini Sabotagen, 29, kodin remontti on edelleen kesken, vaikka hän on asunut torin laidalla Helsingin Hakaniemessä jo vuoden. Rap-artisti pyytelee anteeksi, ettei hän ole siivonnut.

Remontin vuoksi osa tavaroista on muuttolaatikoissa. Yhden päällä on maljakollinen tuoreita valkoisia ruusuja.

– Kyllähän se kodin tuntu täytyy jotenkin luoda!

Kun remontti joskus valmistuu, puitteista näkee jo nyt, että asunnosta tulee upea. Tuore betonilattia kiiltelee vahan alla, ja kodin sydämeksi on rakennettu valtava vaatehuone, joka lohkaisee kolmanneksen 63-neliöisestä läpitalonhuoneistosta. Ei ihme, sillä Sini tunnetaan huomiota herättävästä tyylistään.

Vaatehuone on kuin Sinkkuelämän Carrie Bradshaw’n pyhin: näyttävät korkokengät ovat siisteissä riveissä, vaatteet lähes värijärjestyksessä ja spotit osoittelevat designaarteita.

– Tämä pakastepussi oli päälläni Idolsin livelähetyksessä, Sini nauraa ja esittelee hopeista muoviluomusta.

– Ja näiden korkkareiden nilkkaremmit porautuivat jalkoihin niin pahasti, ettei niitä voi enää ikinä käyttää.

Sinin koti on myös erokoti, josta avopuoliso, jalkapalloilija Ciro Francis muutti pois viitisen kuukautta sitten. Vielä joulukuun alussa Sini hehkutti onneaan julkisesti. Nyt on toisin, mutta yksin on hyväkin.

– Erosimme yhteisymmärryksessä ja olemme ihan hyvissä väleissä, mutta emme ole paljonkaan tekemisissä enää, Sini sanoo nyt.

Oma koti, Viherniemenkatu

”Minulla ja ex-miehelläni on jo omat elämämme”

”Erosin vuodenvaihteessa ja siitä saakka olen asunut yksin. Olimme Ciron kanssa yhdessä parisen vuotta, josta asuimme saman katon alla puolitoista.

Tapasimme samana vuonna, kun tuomaroin Idolsia. Ciro näki kaiken sen pyörityksen, hyvän ja pahan. Hän oli minulle suuri tuki.

Kirjoitin eron jälkeen paljon tekstejä ja yritin käyttää siitä heränneitä tunteita hyväkseni. On vaikeaa tehdä taidetta, jos on liian hyvä olo koko ajan, joten olin eron jälkeen luovalla päällä.

Uudella levyllä on biisi nimeltään Sä et oo tääl enää, joka kertoo tunteistani. Siinä sanotaan, että mokasin, seurasit mun sekoilua ja kysytään, kuka katsoo mun perään nyt. En halua kuitenkaan selitellä laulua enempää, sillä selitys pilaa taiteen.

Saatamme törmätä kaupungilla toisiimme, mutta meillä molemmilla on jo omat elämämme. Emme soittele, että mennäänkö kahville. En minä biisissäkään soita, vaikka mieli tekisi.

Viihdyn nyt yksin, enkä tarvitse uutta miestä. Viihdyin jo lapsena itsekseni ja puuhastelin omiani. Niin teen nytkin. Maalaan, soitan pianoa tai otan valokuvia.

Kun en ole menossa minnekään, oleskelen kotivaatteissa. Sain vanhalta hoitotädiltäni lahjaksi Marimekon nilkkoihin ulottuvan kaavun, johon pukeudun usein. Jaloissani tykkään pitää kaikenlaisia töppösiä.”

Hakaniemen tori

”Muutin elintapojani vasta viime kesänä”

”Käyn torilla usein riisipuurolla ja yritän muutenkin syödä mahdollisimman terveellisesti.

Kiinnitin huomiota elintapoihini vasta viime kesänä. Eivät ne ennenkään epäterveelliset olleet, mutta olin välinpitämätön. Söin epämääräistä ruokaa kiireessä, enkä juonut vettä lainkaan.

Olin myös tunnesyöjä. Suvussani on joku suklaanhimogeeni, ja minulla oli suoranainen pakkomielle Fazerin siniseen. Sitä saattoi mennä tolkuttomasti.

Nykyään syön viisi kertaa päivässä pieniä annoksia. Olen ollut gluteenittomalla dieetillä muutaman kuukauden. En tavoittele hoikkuutta, vaan sitä, että voisin paremmin. Oloni oli ennen todella nuhainen ja kuulin, että tämä ruokavalio voisi auttaa.

En ole ehdoton. Kylässä syön pullan, jos joku tunkee sen eteeni, mutta välttelen gluteenia muuten. Olo on parantunut mielettömästi ja nuha on kadonnut.”

Solana fitness, Viherniemenkatu

”Jos olisin mallimitoissa, riisuisin enemmän”

”Pyrin käymään salilla viereisessä rapussa joka aamu. Tänne voi tulla tukka pystyssä, eikä ketään kiinnosta, treenaako täällä Sini Sabotage vai Makkosen Sini.

Valehtelisin, jos väittäisin, etten kuntoile ulkonäköni takia. Toki samalla myös kuntoni on noussut. Kun pomppii keikoilla ja räppää samaan aikaan, pitää olla oikeasti hyvä kunto.

Käyn vaa’alla vain silloin tällöin vilkaisemassa, missä mennään. Tärkeämpää on se, miltä näytän peilistä ja että mahdun vaatteisiini. Kilojakin on lähtenyt kuntoilun ansioista, mutta minusta on ihaninta, kun tunnen nyt leukaluuni.

Poseerasin puolisen vuotta sitten valokuvassa, jossa rintani näkyivät märän t-paidan läpi. Siitä nousi kova kohu. Mutta mitä sitten? Se oli taidekuva, eikä siinä ollut mitään hävettävää. Oli huvittavaa seurata, kumpi kiinnosti enemmän: samana päivänä julkaistu kuva vai sinkkuni Kovempaa kyytiä. Viikonlopun aikana biisiä kuunneltiin 60 000 kertaa. Tissikuvaa katsottiin 2,6 miljoonaa kertaa.

Jos kehoni olisi parempi ja olisin mallimitoissa, vähentäisin vaatteita varmaan enemmänkin.”

Kokkola

”En halunnut, että pilkka alkaisi uudestaan”

”Asuin lapsuuteni pienessä kylässä Tuusulan Jokelassa. Minulla oli ystäväporukkani, mutta sain yläasteella reippaasti kuraa niskaani, koska pukeuduin eri tavalla kuin muut. Mustien vaatteideni vuoksi minua pilkattiin nistiksi ja satanistiksi.

Penkkaripäivänä abit olivat koristelleet koulun. Näin käytävän, joka oli piirrelty täyteen pilakuvia minusta.

Yläasteen jälkeen lähdin Helsinkiin Sibelius-lukioon ja aloin pukeutua valtavirtaa miellyttävämmin. En halunnut, että sama pilkkaaminen alkaisi uudestaan.

Lukioaikana tapasin pojan, joka asui Kokkolassa, ja rakastuin palavasti. Kotona ilmoitin äidille muuttavani pojan perässä tämän kotipaikkakunnalle. Äiti jatkoi mansikoiden perkausta eikä ollut moksiskaan. Lukiota hän ei kuitenkaan antanut minun lopettaa, vaan kävin sen loppuun Kokkolassa.

Asuin Kokkolassa pari vuotta. Opin, miltä Suomi näyttää toisesta kulmasta ja kuuntelin paljon räppiä. Tuntui, että pääsin pakoon kaikkea sitä, mitä Jokelassa oli tapahtunut. Kun ero tuli, palasin kotiin uutena ihmisenä.”

Café bar no 9, Uudenmaankatu

”Trendiravintoloissa en viihdy”

”Muutettuani parikymppisenä Helsinkiin istuin usein Ysibaarissa tai We got Beefissä. Niissä sain uusia ystäviä ja aloitin alusta. Tykkään käydä niissä vieläkin, enkä oikein viihdy trendiravintoloissa.

Suurin osa ystävistäni on aikuisiältä. Meillä on seitsemän mimmin porukka, jossa jokaisella on kova nälkä edetä omalla urallaan. Yksi on töissä radiossa, yksi levy-yhtiössä, yksi muodin parissa. Me emme kilpaile keskenämme, kuten naiset joskus,vaan tuemme toisiamme, koska jokaisella on oma intohimonsa.

Ennen bailasimme tyttöporukalla paljon. Se aika on nyt jäänyt taakse, koska työn takia en pysty oikein juhlimaan.

Lapsuudesta on jäänyt tiettyjä luottoystäviä. Heidän kanssaan juttu jatkuu siitä, mihin se kuukausia aiemmin jäi. Joskus saatan mennä heidän luokseen viikonlopuksi huilimaan. On ihanaa heittäytyä sohvalle ja olla tekemättä mitään.”

PME Studio, Hakaniemen torikatu

”Naiseuteni tuo minulle huomiota”

”Olin parikymppisestä asti kirjoittanut pöytälaatikkoon omia juttujani ja antanut itseni kasvaa vähitellen artistiksi. Työskentelin vaatekaupassa, kun Cheek soitti minulle ja pyysi levylleen vierailemaan. Menin kirkumaan sovituskoppiin. Se tuntui aivan älyttömältä.

JVG:n Jare ja Ville Galle taas avasivat korvani, että räppiä voi tehdä noinkin, yllätyksellisesti riimitellen. Olen oppinut heiltä tosi paljon teksteistä ja olen kiitollinen, että pojat ottivat minut siipiensä suojaan. On mieletöntä, että saan nykyään tehdä töitä niiden kanssa, joita katson ylöspäin.

Se myös jännittää hirveästi! Avaan itseni julkisesti, sillä kirjoitan itsestäni tai läheisistäni. Muista en osaakaan.

En usko, että saan naiseuteni takia räppipiireissä mitään anteeksi, mutta totta kai saan sillä huomiota. Nyt kun porukoihin on tullut lisää nuoria, hyviä naisia, tietysti mietin, huomataanko minut vielä.”

Hair by Teemu Hirvimäki, Tehtaankatu

”Pukeutuminen tulee kalliiksi”

”Tavaramerkkini on ollut ylikasvanut juurikasvu. Luottokampaajani Teemu Hirvimäki värjäsi sen pois, koska sen ylläpito oli kamalaa! Juurikasvu ei ollut luonnollista tukkaani, vaan sekin värjättiin tummaksi. Kun hiukset kasvoivat, värjätty tukka piti vaalentaa, eivätkä hiukseni kestäneet sitä. Ne katkesivat noin viisisenttisiksi.

Otan valtavasti paineita siitä, että minua pidetään trendsetterinä. Itsehän toki olen päättänyt, että pidän sen viitan.

Minun on vaikea löytää vaatteita Helsingistä, sillä olen 175-senttinen ja kaikki kivat pienet kaupat ovat lopettaneet. Tilaan asuja paljon Jenkeistä ja Lontoosta ja olen ottanut yhteyttä nouseviin nuoriin suunnittelijoihin ympäri maailmaa.

Ajattelen, että kroppani on aamuisin tyhjä canvas, joka täytyy koristella. Jos minua kuvataan jossakin tilaisuudessa, joudun hankkimaan vaatteen, jota en voi pitää toista kertaa. Se tulee kalliiksi! Olen pitänyt faneilleni kirpputoria siksi, että pääsen eroon turhista vaatteista.”

Seurasaari

”Taas ne kuiskivat minusta jotakin pahaa”

”Asuin Idolsin aikaan Meilahdessa ja ajoin sinne keskustasta kympin ratikalla. Jokaisella ratikkapysäkillä oli kuvani. Se oli hirveää. Kun odottelin omaa ratikkaani, ihmiset tuijottivat ja supattivat ympärillä.

Tuli ihan yläasteajat mieleen, että taas ne kuiskivat minusta jotakin pahaa. En käsittänyt, että he kuiskivat siksi, että olin televisiosta tuttu.

Tulin julkisuuteen aika puskasta. Olin julkaissut vasta yhden sinkun ja sitten olinkin miljoonayleisön edessä. Idolsin aikaan sain kuulla paljon kommentteja, että mitä sinä siellä oikein neuvot ihmisiä. Osa tykkäsi, joku vihasikin. Olen aina jakanut ihmiset kahtia.

Nettikeskustelut tietenkin satuttivat. Eniten harmitti, että äitini luki kirjoituksia, vaikka kielsin häntä. Viimeksi minua loukkasi väite, että olisin raskaana. Ei niin sanota kenestäkään naisesta.

Pakenin kaikkea sitä Seurasaareen, jossa kukaan ei tunnistanut minua lenkkivaatteissa. Kävin siellä nollaamassa päätäni. Nykyään teen samaa silloin tällöin Tervasaaressa.”

Lue lisää:

Sini Sabotage erosi jalkapalloilijamiehestään: ”Olemme hyvissä väleissä”

Näistä räppäri Sini Sabotage saa virtaa salitreeniin

Hollywood-tähti Vanessa Hudgens innostui Sini Sabotagen suunnittelemista kynsitarroista

Sini Sabotage

Oikealta nimeltään Sini-Maria Makkonen.

Syntyi Helsingissä 22.2.1986, vietti lapsuutensa Tuusulan Jokelassa, asuu jälleen Helsingissä.

Perheeseen kuuluu isä, äiti ja isoveli.

Rap-artisti, joka tuli suomalaisille tutuksi Idols-ohjelman tuomaristosta 2013.

Suurin hitti Levikset repee. Ensimmäinen levy 2013. Uusi EP Lue mun huulilta ilmestyy 29.5.

Suomalaislaulaja esittää X Factor -ohjelmassa Lady Gagan hittikappaleen.

Britannian X Factor -ohjelmassa kilpaileva Saara Aalto, 29, esittää seuraavassa livelähetyksessä Lady Gagan vuonna 2009 ilmestyneen Bad Romance -kappaleen.

Biisi julkaistiin alun perin The Fame Monster -levyllä ja sen video kahmi monta palkintoa MTV Video Music Awards -gaalassa.

Saara Aalto kertoi kappalevalinnastaan muun muassa Twitterissä.

Monet fanit ovat jo kuulleet uutisen ja iloinneet laulajan kappaleesta. Saara Aallon Twitter- ja Instagram-julkaisut ovat saaneet paljon kommentteja, joissa fanit kehuvat sekä biisivalintaa että suomalaislaulajan kykyjä.   

Viime viikolla vastaanotto oli erilainen. Silloin suurin osa faneista oli huolissaan kappalevalinnasta, joka oli Björkin It's Oh So Quiet.  Saara veti kuitenkin melkoisen Björk-show'n X Factorin livelähetyksessä ja hurmasi kaikki neljä tuomaria.

Terkkuja Adamilta!

Biisivalintansa lisäksi Saara hehkutti Twitterissä tänään myös Adam Lambertilta saamiaan terveisiä.

Nyt kävi käry! Tunne iskee yksityisetsivä Teuvo Paanaseen joka keikalla. Oikeasti käry ei ole koskaan käynyt, koska Teuvo osaa muuttaa lookiaan hetkessä.

Yksityisetsivä Teuvo Paanasella on taas alkamassa vuoden kiireisin aika. Suurin osa Teuvon toimeksiannoista on uskottomuusepäilyjä, ja pikkujouluaika on pettäjien sesonkia.

– Sen lisäksi suomalaiset pettävät ennen lomia ja lomien jälkeen. Se on ihme juttu. Onko se se, että ollaan saatu perheestä tarpeeksi? Teuvo pohtii.

Kun Teuvo saa uskottomuusepäilyn tutkittavakseen, hän ottaa ensiksi kohteestaan selville kaiken mahdollisen. Teuvo kulkee varjona kohteen kannoilla, ottaa kuvia ja etsii todisteita petollisuudesta. Kiinni ei saa jäädä, joten Teuvon täytyy pystyä muuttamaan ilmettään nopeasti. Siksi hänellä on usein keikoilla apunaan maskeeraaja. Videolla Teuvo muuntautuu taviksesta talkkariksi.

Teuvo on yksi Suomen noin sadasta yksityisetsivästä. Yksityisetsivän työ on kiehtonut aina kirjailijoita, ja Teuvollakin on monta kuuluisaa, fiktiivistä kollegaa. Mutta onko työ oikeasti niin jännittävää kuin salapoliisiromaanit antavat ymmärtää? Mitä muuta Teuvo setvii kuin petollisia ihmissuhteita?

Lue koko juttu Teuvosta ja yksityisetsivän työstä Me Naisten numerosta 43/2016.

Laulaja Suvi Teräsniska kertoo sosiaalisessa mediassa, että perheellä on kaikki hyvin.

Suvi Teräsniska, 27 sai eilen toisen lapsen. Laulaja kertoo ilouutisen sosiaalisessa mediassa.

– Pieni poika saapui maailmaan eilettäin, samana päivänä kun Ouluun satoi ensilumi. Täällä on kaikki hyvin. Ihanaa loppusyksyä teille kaikille! Missä kaikkialla on jo ollut lunta? Suvi kirjoitti vauvasta julkaisemansa varvaskuvan yhteydessä.

Suvin ja hänen aviomiehensä Simo Aallon esikoispoika Terho syntyi viime vuoden maaliskuussa. Pari meni naimisiin kaksi vuotta sitten kesällä.

Suvi on mukana Vain elämää -ohjelman parhaillaan televisiossa pyörivällä kaudella. Hän kertoi raskaudestaan, kun ohjelmaa kuvattiin alkukesällä.

Elokuussa Me Naisten haastattelussa Suvi kertoi ottavansa toisen lapsen odotuksen rennommin kuin ensimmäisen.

– Alkuviikkoina, kun vauvavatsa ei ollut vielä kasvanut eikä liikkeitä tuntenut, saattoi mennä päiviä, etten edes muistanut olevani raskaana. Pitää paikkansa, että toinen lapsi menee vähän vasemmalla kädellä, Suvi nauroi.

– Tarvitsemme elokuvia, joiden sanoma on, että naiset voivat olla ihan mitä vain, Syysprinssi-elokuvan tähti Laura Birn sanoo.

Näyttelijä Laura Birn, 35, on ärsyyntynyt elokuvateollisuuden naisiin kohdistuvasta ikäsyrjinnästä. Miesnäyttelijät ovat valkokankaalla oikealta iältään helposti parikymmentä vuotta vanhempia kuin naiset, jotka esittävät heidän vaimojaan.

– Naisille on tarjolla vähemmän rooleja, ja niidenkin roolien tarjoama kuvasto on yksinkertaisempaa kuin miesten. Tällä hetkellä tuntuu, ettei elokuvissa ole edes olemassa vanhaa naista. Se on todella huolestuttavaa, Laura pohtii.

Laura ei ole itse vielä törmännyt ikäsyrjintään. Häntä vanhemmat, neli-viisikymppiset naiskollegat ovat kuitenkin varoittaneet, että vanhempana rooleja ei vain ole.

– Minusta se tuntuu käsittämättömältä. Ihminenhän muuttuu iän ja elämänkokemuksen myötä koko ajan kiinnostavammaksi.

Naiset normiksi

Aiheen nosti esille Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professori, näyttelijä Elina Knihtilä Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa. Laura iloitseekin, että Elina uskalsi puhua.

–Todella moni naisnäyttelijä huokaisi helpotuksesta, kun Elina sanoi asiat suoraan. Ihailen Elinaa, sillä hän on paitsi rohkea, intohimoinen ja hauska, myös tunneälykäs.

”Elokuvilla on iso merkitys sen suhteen, minkä ajattelemme olevan normaalia.”

Laura haluaa osaltaan jatkaa tuota keskustelua. Hänestä on ongelmallista, että mies on lähes aina tarinan sankari ja nainen esitetään vain suhteessa mieheen.

– Elokuvilla on iso merkitys sen suhteen, minkä ajattelemme olevan normaalia. Se, millaista ihmiskuvaa elokuvateollisuus tarjoaa, näyttäytyy yhteiskunnassamme normina. Ei ole oikein, että vain miesten tarinat pääsevät tuotantoon, ja naisten rooli on olla miesten peili. Tarvitsemme myös elokuvia, joiden sanoma on, että naiset voivat olla ihan mitä vain.

Tällainen projekti on Lauran tuorein elokuva Syysprinssi. Anja Snellmanin menestyskirjaan perustuvassa elokuvassa Laura näyttelee Inkaa, joka on hänen mukaansa kokonainen ja monipuolinen hahmo.

– On mahtavaa, ettei Inka uhraa omaa tietään rakkauden edessä, vaan uskaltaa lentää.

Katse rahoittajiin

Jotta asiat elokuvateollisuudessa voivat muuttua, alalle tarvitaan Lauran mielestä lisää naistekijöitä ja heidän projekteihinsa lisää rahaa.

”Olen varma, että myös miehiä kiinnostaa monipuolisempi naiskuva.”

– Elokuva-alan rahoittajat ja heidän päätöksensä ovat olennaisessa asemassa. Kun elokuvissa näkyy enemmän monipuolista naiskuvaa, siitä tulee uusi normi. Olen varma, että naiskatsojien lisäksi myös miehiä kiinnostaa monipuolisempi naiskuva, Laura huomauttaa.

– Uskon, että meillä naisilla on valta vaikuttaa asioihin ja edistää muutosta. Sitä tapahtuu koko ajan enemmän, eikä feminististä puhetta voi enää hiljentää.

Siksi Laura ei olekaan huolissaan omasta työllisyystilanteestaan ja tulevaisuudestaan alalla.

– Uskon, että kun olen yli nelikymppinen, vinouma naisroolien kohdalla on ehtinyt jo korjaantua.

Lue Lauran koko haastattelu Me Naisten numerosta 43/2016.