Shirly Karvinen kisaa paraikaa Filippiineillä Miss Universumin tittelistä, ja Vertti ikävöi kotona. Kuva: Mikko Hannula
Shirly Karvinen kisaa paraikaa Filippiineillä Miss Universumin tittelistä, ja Vertti ikävöi kotona. Kuva: Mikko Hannula

Shirly Karvisen ei todellakaan pitänyt rakastua kesken missivuoden, mutta sitten tuli Vertti Harjuniemi ja hurmasi hänet liian suolaisella kanalla.

Miss Suomi Shirly Karvinen, 24, ja televisiostakin tuttu personal trainer Vertti Harjuniemi, 32, löysivät toisensa viime syksynä Facebookin kautta. Viestittely johti puheluun, joka kesti useamman tunnin.

– Tiesin jo ensimmäisen puhelun aikana, että eiköhän tämä ollut tässä. Shirlyssä oli kaikki, mitä olen naisesta etsinyt, Vertti Harjuniemi sanoo.

– Meillä vain klikkasi heti, Shirly säestää.

Puhelun jälkeen sovittiin nopeasti treffit Tampereelle, jossa Vertti asuu. Kehonrakentajana tunnettu Vertti tarjoili Shirlylle kanaa, johon oli hermostuksissaan hulauttanut liikaa suolaa. Verttiin teki kuitenkin suuren vaikutuksen, että Shirly naposteli kaiken kiltisti. Siitä lähtien nuoripari on pitänyt yhtä, joskin yhteiselämää hiukan rajoittaa se, että Vertti asuu Tampereella ja Shirly Helsingissä.

Uusi parisuhde kesken missivuoden ei kuulunut keväällä pitkästä suhteesta eronneen Shirlyn suunnitelmiin. Tavattuaan Vertin Shirlyn epäluulot kuitenkin haihtuivat.

– Olen ollut sellaisissa parisuhteissa, joissa ollaan tarvottu eteenpäin ja yritetty, vaikka ero olisi ollut selkeä ratkaisu. Vertin kanssa olen oppinut, että hyvä parisuhde ei ole taakka tai rajoite, vaan nostaa ylöspäin, Shirly sanoo.

– Tiedän, ettei Vertti ikinä loukkaisi minua.

Mikä toisessa kolahti? Mitä sellaista Vertti voi Shirlyn kanssa voi tehdä, mitä muiden naisten kanssa ei? Kuinka Vertti suhtautuu kilpakosijoihin? Mitä jos Shirly voittaa Miss Universum -kilpailun? Lue Shirlyn ja Vertin yhteishaastattelu Me Naisten numerosta 4/2017.

 

 

 

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.