Räävittömien komedioiden tähti Cameron Diaz on löytänyt itsestään self help -gurun. Nyt hän jakaa neuvoja niin onnellisuudesta, ruokavaliosta kuin parisuhteestakin. – Kaikki menee päin prinkkalaa, kun odotamme, että yksi mies riittää.

Bling! Cameron Diaz, 41, saapuu Four Seasons -hotellin sviittiin Los Angelesissa ja väläyttää miljoonan dollarin hymynsä. Se vaikuttaa aidolta, sillä niin näyttelijän silmät kuin koko olemus ­säteilevät. Tähdellä on yksinkertainen syy hymyynsä.

– Kiitollisuus on mottoni elämässä. En pidä mitään itsestäänselvyytenä, vaan olen kiitollinen kaikesta, mitä minulla on. Se on avain onnellisuuteen.

Kyynikko voisi väittää, että maailman menestyneimpiin elokuvatähtiin kuuluvalla Cameronilla on enemmän syitä olla kiitollinen kuin monella muulla. Näyttelijä pyörittää kiivaasti päätään.

– Kenenkään ei pidä verrata itseään muihin. Se on negatiivista ja saa meidät inhoamaan itseämme. Haluan, että kaikki menestyvät elämässä, etenkin naiset. Inhoan naisten keskinäistä kilpailua. En ole koskaan ollut kateellinen kenellekään ulkonäön, lahjakkuuden tai minkään muunkaan asian takia.

On vaikea kuvitella, että Cameronilla olisi edes syytä kadehtia ketään. Hänessä on valovoimaa, joka puskee läpi rennon farkut & valkoinen paitapusero -yhdistelmän. Näyttelijä vakuuttaa, että kaiken ulkoisen sijaan onnellisuus löytyy omista valinnoista.

– Suurin osa ihmisistä juoksee muiden onnellisuuden perässä eli he kuvittelevat, että samat asiat tekevät kaikki onnellisiksi. Yhteiskunta toitottaa, että ollaksemme onnellisia meillä pitäisi olla sitä ja tätä, meidän pitäisi tehdä kaikkea mahdollista ja hankkia mammonaa. En usko siihen. Minä olen aina tehnyt vain sellaisia asioita, joiden uskon lisäävän onnellisuuttani.

Mitäs noista, dollareista

Cameron sanoo muodikkaasti elävänsä hetkessä. Nuorena mallina hän joutui päättämään, maksaako verot ja vuokran vai käyttääkö viimeiset rahansa upeaan Alaïan mekkoon.

– Ostin mekon, mutta tajusin heti sen jälkeen, että minun olisi pitänyt maksaa vuokra., Cameron nauraa.

– Raha ei motivoi minua lainkaan. Olen nyt hyvässä asemassa, sillä minulla on paljon rahaa, mutta uskon sen johtuvan siitä, että en ole koskaan välittänyt mammonasta.

Cameron jakaa elämänohjeita kuin motivoiva puhuja. Se onkin hänen uusin roolinsa valkokankaan ulkopuolella. Hänestä tuli self help -guru vuoden alussa julkaistun The Body Book -oppaansa ansiosta. Kirjassa on ohjeita aina intiimialueen siistimisestä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan.

Se toinen nainen -leffan hulvaton kolmikko Kate Upton, Cameron Diaz ja Leslie Mann.

Sporttisuuden ruumiillistuma Cameron havahtui vasta kirjaa kirjoittaessaan, miten ruokavalio vaikuttaa hänen terveyteensä ja esimerkiksi mielialaan sekä ihon kuntoon.

– Uskon, että maailma on parempi paikka, jos ihmiset ovat terveitä ja ­onnellisia. Haluan jakaa tietoa kirjan avulla. On tärkeää pitää itsestään hyvää huolta, jotta voi elää pitkän, terveellisen ja elinvoimaisen elämän, Cameron ­innostuu.

– Olemme itse pahimpia vihollisiamme, sillä kohtelemme vartaloamme huonosti. Katsomme itseämme peilistä ja vihaamme itseämme. Voimme lopettaa itsetuhoisen käyttäytymisen vain, kun opimme, miten kehomme ja elimistömme toimii. Kun tiedämme, mitä pitää syödä ja mitä välttää, olemme tilanteen herroja. Velvollisuutemme on tehdä ­hyvinvointimme parhaaksi oikeita päätöksiä joka ikinen päivä.

Pettämisen harmaa alue

Cameron Diaz on entinen malli, joka nauratti elokuvayleisöä ensimmäisen kerran komediassa The Mask – naamio.

Läpimurron jälkeen hän on osoittanut olevansa kotonaan niin draamoissa, toimintaseikkailuissa kuin fyysisissä komedioissa.

– Löydän huumoria kaikesta, jopa dramaattisista tilanteista.

Cameronin uudessa komediassa Se toinen nainen on runsaasti raisua huumoria, mutta elokuva tarjoaa myös harvoin nähdyn kuvauksen naisten välisestä ystävyydestä.

– Halusin tehdä juuri tämän elokuvan, koska siinä naiset eivät petä toisiaan vaan yhdistävät voimansa ja ottavat vallan takaisin itselleen.

Cameron ja Sports Illustrated -lehden kansikuvamalli Kate Upton esittävät komediassa naisia, jotka seurustelevat saman miehen kanssa.  Kumpikaan ­nainen ei tiedä, että kyseinen Mark ­(Nikolaj Coster-Waldau) on naimisissa. Kun Markin vaimo Kate (Leslie Mann) saa tietää pettämisestä, naiskolmikko alkaa punoa kostoa.

– Hyvin usein nämä tarinat kerrotaan petetyn vaimon kautta.

Vaikka naisten ystävyys Cameronia innostaakin, on silläkin rajansa.

– Jos miehesi pettää sinua naisen kanssa, joka tietää miehen olevan varattu, on turha tuhlata energiaa kumpaankaan. Silloin ystävyys ei tulisi kuuloonkaan. Nainen, joka noin pettää toista naista, on narttu, ­Cameron ryöpyttää.

Naimisissa 4–5 kertaa

Suhteista ja pettämisestä puhuminen tuo väistämättä mieleen tähden kuuluisat ex-poikaystävät, joihin kuuluvat näyttelijä Matt Dillon, baseball-tähti Alex Rodriguez sekä muusikko-näyttelijät Jared Leto ja Justin Timberlake. Viime vuonna Cameronin huhuttiin ­heilastelevan sähköautomerkki Teslan perustajan Elon Muskin kanssa, mutta nyt juoruilu on laimentunut.

Matt Dillon on yksi Cameronin kainalossa viihtyneistä komistuksista.

– Minusta jokainen suhde on kuin avioliitto. Sitoudut jakamaan elämäsi toisen ihmisen kanssa ja kasvamaan yhdessä. Olet jo tuolloin sanonut ”tahdon” kuten alttarille astuva pari. Tässä mielessä olen ollut naimisissa neljä, ­viisikin kertaa. Onneksi minun ei ole kuitenkaan tarvinnut erota avioliitosta. Suhteen ­lopettamiseksi riittää, kun ­sanoo: ”Heippa, nähdään myöhemmin”.

Yleensä Cameronin suhteet ovat vain väljähtyneet, mutta hän kertoo joutuneensa myös petetyksi.

Cameron ja Justin Timberlake.

– Olemme kaikki tulleet jotenkin ­petetyiksi. Jopa ihmiset, jotka ovat olleet naimisissa koko ikänsä, ­painiskelevat ikuisen kysymyksen äärellä: toimiiko tämä suhde elämäni loppuun saakka? Pettäminen ei ole mustavalkoinen asia, vaan siihen kuuluu laaja harmaa alue. Jokainen tilanne on erilainen, joten mahdollinen anteeksiantaminen ja jatkosta päättäminen riippuvat monesta asiasta.

Justinin huhuttiin pettäneen Cameronia mallitytön kanssa vuosia, ennen kuin pari erosi ystävinä 2007. Jaredin sanottiin olleen kiinnostuneempi 30 Seconds to Mars -bändistään kuin tyttöystävästään. Ero Alexista oli yksipuolinen, ja näyttelijä kärsi sydänsuruista pitkään.

– Kärsin mieluummin särkyneestä ­sydämestä tuhat kertaa kuin olisin koskaan rakastamatta, Cameron on sanonut.

Uskollisuus vai seksi?

Cameron on hyvissä väleissä entisten miestensä kanssa ja vakuuttaa oppineensa jokaisesta suhteesta jotain uutta. Hän kyseenalaistaakin vanhanmalliset normit.

– Jostain syystä kuvittelemme suhteen alussa, että yksi mies voi ymmärtää kaikki puolet meistä ja täyttää kaikki tarpeemme. Emmehän odota tällaista ystäviltämme, joista jokainen tarjoaa jotain erilaista, ja sen takia teemme eri kavereiden kanssa eri asioita. Kaikki ­menee päin prinkkalaa, kun odotamme, että vain yksi mies riittää.

No jopas! Tarkoittaako Cameron, että olisimme onnellisempia, jos seurustelisimme useamman kumppanin kanssa samanaikaisesti emmekä haikailisi sen ainoan oikean perään?

– Ilman muuta. Se ei olisi lainkaan hullumpaa. Uskollisuus ja seksi vain ­yhden ihmisen kanssa on kaikista ­vaikeinta pitkässä suhteessa. Seksi vain yhden partnerin kanssa ei välttämättä kuulostaa kovin houkuttelevalta, jos vaihtoehtona on vapaus harrastaa seksiä monen miehen kanssa.

Mutta arvostaa Cameron myös ­pitkää, yksiavioista suhdetta.

– Uskollisuus kuitenkin erottaa seurustelusuhteen muista ihmissuhteista. Se on arvostettavaa. Todellisen yhteyden luominen vaatii työtä ja on arvokasta pääomaa verrattuna helppoihin kertakäyttösuhteisiin.

Kuinka Cameron sen sanoikaan:

– Olen aina tehnyt vain asioita, joiden uskon lisävään onnellisuuttani.

Cameron ryhtyi elämäntapavalmentajaksi julkaisemalla itsehoitokirjansa Body Book.

Cameron Diaz

– Syntyi 30.8.1972 San Diegossa, Kaliforniassa.

– Isä Emilio oli kuubalainen, Billie-äidin sukujuuret ulottuvat Englantiin, Skotlantiin, Irlantiin ja Saksaan.

– Kirjoittanut The Body Book -oppaan, joka on saamassa jatkoa.

–Paras ystävä on näyttelijä Drew Barrymore. He tapasivat Charlien
enkeleiden kuvauksissa.

– Tunnetuimpia elokuvia Sekaisin Marista, Charlien enkelit, Gangs of New York, Tapahtui Vegasissa ja The Counselor. Se toinen nainen nyt
teattereissa.

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen ei turhia mielistele, vaan sanoo suoraan. Se selviää hänen tuoreesta kirjastaan Tahto – Aino-Kaisa Saarisen kahdet kasvot.

Hiihtopiireissä Aino-Kaisa "Aikku" Saarinen tunnetaan Oikku-Aikkuna. Mutta monille muille tämän moninkertaisen MM- ja olympiamitalistin persoona on saattanut jäädä mysteeriksi. Tällä viikolla ilmestyneestä Tahto  Aino-Kaisa Saarisen kahdet kasvot -kirjasta (Teos) tulee kuitenkin selväksi, että hiihtäjää sekä rakastetaan että vihataan. Mutta kyllä Aikku osaa itsekin latoa suoraan. Poimimme Pekka Holopaisen kirjoittamasta kirjasta kaksitoista Aikun kaunistelematonta sitaattia.

 

 

 

 

 

Lue lisää: Aino-Kaisa Saarinen kirjassa pahasta välirikosta kaksossiskonsa kanssa: "Välimme eivät ole palanneet ennalleen"

 

 

 

Lue lisää: Aino-Kaisa Saarinen kirjassaan: "En ikinä, mistään olisi voinut saada parempaa ihmistä rinnalleni"

 

Lue lisää: Aino Kaisa-Saarinen kirjassaan: "Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin"

 

 

Rintasyöpää sairastava Heidi Sohlberg pelkäsi hiustenlähtöä, kunnes sen aika tuli. 

Siitä lähtien kun Heidi Sohlbergin, 35, syöpähoidot elokuussa alkoivat, hän oli jännittänyt yhtä vaihetta eniten. Kun hiukset syöpähoitojen seurauksena alkoivat lähteä, itku ei noussutkaan silmiin, vaikka Heidi oli kuvitellut niin. Hiuksia irtosi ensin harjallinen, sitten toinen ja lopulta niitä olisi voinut nyhtää tukkoina.

Heidi kokosi perheensä saman peilin eteen. Tyttäret Josefiina, 9, ja Sofia, 6, saivat sakset sekä kehotuksen naksia äidin vaalea pehko lyhyeksi. Puoliso Niklas viimeisteli siilin trimmikoneella.

”Yllättävän nopeasti tunnelma vaihtui nauruksi.”

– Odotin, että hiusten menettäminen olisi ollut kovempi paikka, mutta yllättävän nopeasti tunnelma vaihtui nauruksi. Varsinkin kun tytöt olivat saksineet pääni näyttämään variksenpelättimeltä, ei siinä kellään pitänyt pokka, Heidi kertoo.

– Parin päivän ajan säikähdin omaa peilikuvaani, mutta sitten silmä jo tottui uuteen lookiin.

Lue myös! Niklas-puolison sanat auttavat Heidi Sohlbergia pahimman yli: ”Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin parantua”

Sairaus ei vähennä naisellisuutta

Leikkaus ja hoidot muuttavat kehoa. Kokemus siitä, ettei kroppaa voikaan täysin hallita, on ollut Heidille tähän asti toipumisessa vaikeinta.

– Kun kortisoni turvottaa ja paikkoja kolottaa, keho tuntuu vieraalta. Turhamaisuus puskee pintaan, ja tuskailen vyötärölle ilmestyneitä jenkkakahvoja. Tosin ystäväni kannusti, ettei kukaan huomaa niitä, sillä kaikki kuitenkin tuijottavat kaljuani.

Kaljuaan Heidi ei ole hävennyt hetkeäkään.

– En ole missään vaiheessa tuntenut, että sairaus vaikuttaisi naisellisuuteeni.

Mitä Heidi kertoo rintasyöpäleikkauksestaan? Parantaako asenne? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 39/2016!

Töiden takia näkeminen saattaa jäädä pitkäksi aikaa. – On ihanaa olla toisen kirjailijan kanssa, koska hän ymmärtää, he sanovat.

Palkittu kirjailijapariskunta Riku Korhonen ja Anna-Leena Härkönen tunnetaan lukuisista menestysromaaneistaan, ja nyt luvassa on molemmilta uusi teos. Riku Korhosen tuorein Emme enää usko pahaan julkaistiin juuri, ja Anna-Leena Härkösellä on ensi keväänä ilmestyvästä kirjastaan enää neljä lukua kirjoittamatta.

– Tein romaania käytännössä koko kevään ja kesän, pienen pätkän olimme yhdessä Hailuodossa. Väitän olevani ihan hyvä mies silloin, kun olen näkyvillä, Riku veisteli keskiviikkona helsinkiläisen ravintola Salven avajaisissa.

Hän kertoi olevansa helpottunut ja iloinen ison urakan ollessa nyt valmis.

– Luin jo ensimmäiset kritiikit, ja onneksi ne olivat hyviä. Jostain syystä arviot ovat alkaneet jännittää vasta näinä vuosina, taitaa tarkoittaa jotain keski-iän herkistymistä. En tiedä, mihin tämä vielä johtaa.

– Myös minä jännitän kritiikkejä, mutta vähemmän kuin nuorena, Anna-Leena lisäsi.

Kun pariskunta kirjoittaa, he saattavat olla pitkiäkin aikoja näkemättä toisiaan.

– Tänä kesänä emme nähneet yli kuukauteen, koska minä kirjoitin paljon deadlinen lähestyessä, Riku kertoo.

”On tärkeää, että toinen saa olla rauhassa.”

– Loppuvaiheessa tulee ikävä, mutta erossa oleminen on tarpeellista. On tärkeää, että toinen saa olla rauhassa, Anna-Leena komppaa. 

Riku arvostaa sitä, että saa lukkiutua kirjoittamaan ilman selityksiä.

– On ihanaa olla yhdessä toisen kirjailijan kanssa, koska hän ymmärtää mitä tämä työ on. Se on vapauttavaa.

Riku on jo aloittanut uuden kirjan tekemisen, vaikka tuorein romaani on vasta tullut painosta.

– Loppuvaiheessa oli niin hyvä lataus, että huomasin, etten tarvitse mitään lomaa.

Madonna seurasi poplaulaja Katy Perryn esimerkkiä – mutta tuliko hän toisiin aatoksiin?

Amerikkalaisia haastetaan nyt lukuisin eri keinoin äänestämään tulevissa vaaleissa. Alkuviikosta poplaulaja Katy Perry julkaisi itsestään pikselöidyn alastonkuvan. Kuva tiisasi seuraavana päivänä julkaistavaa vitsikästä videota, jossa hän haastoi ihmisiä menemään äänestämään vaikka suoraan sängystä – kunhan muistavat vetää vaatteet ylle. Videossa alasti äänestyskoppiin marssiva Katy päätyy lopulta poliisiauton takapenkille.

Instagramissa julkaisemassaan kuvassa hän kertoo käyttävänsä alastomuuttaan ”keinona muuttaa maailma”.

 

TOMORROW, I USE MY BODY AS CLICK BAIT TO HELP CHANGE THE WORLD 👊🏼

Kuva, jonka KATY PERRY (@katyperry) julkaisi

Madonna ei aikaillut seuratessaan Katy Perryn esimerkkiä: hän poseerasi Instagram-tilillään yläosattomissa ja ilmoitti äänestävänsä Hillary Clintonia.

– Äänestän alasti Katy Perryn kanssa, Madonna kirjoitti kuvatekstiin.

Madonnan, 58, tempauksesta uutisoivat useat kansainväliset mediat. Torstaiyön aikana kuva oli kuitenkin hävinnyt Madonnan Instagram-tililtä. Hollywood Life -julkaisun mukaan Madonna poisti itse kuvan.

Lue myös! ”Kaikki flirttailevat minulle” – kuvittele hetki, että Trump olisi nainen

Twitterissä Madonna jakoi puolestaan kuvan, joka on vuodelta 2015. Siinä hän esiintyy Brit Awards -gaalassa Lontoossa, ja kuvaan on photoshopattu Clinton. Samalla hän haastaa naisia tukemaan toisiaan ja äänestämään vaaleissa.

– Kyllä, äänestän älykkyyttä. Äänestän naisten ja kaikkien vähemmistöjen yhdenveroisia oikeuksia, Madonna kertoo Twitter-tilillään.

Katy Perryn ja Madonnan tempausten jälkeen herää kysymys: onko alasti riisuutuminen ainoa tapa herättää huomiota? Mitä mieltä sinä olet julkkisnaisten tavasta osoittaa tukensa presidenttiehdokkaille?

Keskustele aiheesta alla olevassa kommentointikentässä.