Sari Siikanderilla ja Josefiina-tyttärellä on meneillään ”likkojen juhlaviikot”. Josefiinan isä on näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius.
Sari Siikanderilla ja Josefiina-tyttärellä on meneillään ”likkojen juhlaviikot”. Josefiinan isä on näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius.

Sari Siikander on mielissään tyttärensä näyttelyharrastuksesta.

Näyttelijä Sari Siikanderin 14-vuotias Josefiina-tytär on seuraamassa äitinsä jalanjälkiä estradeille.

– Olen aloittamassa näyttelemisen nyt Klaukkalan nuorisoteatterissa, Josefiina kertoi eilen Shrek-musikaalin ensi-illassa Linnanmäen Peacock-teatterissa.

Sarin mielestä näytteleminen on hyvä harrastus, tuli siitä ammatti tai ei.

– Siinä oppii vuorovaikutustaitoja ja olemaan ihmisten kanssa. Näytteleminen myös kannustaa rohkeuteen ja on yleissivistävää.

Josefiinan isä on näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius.

Sari kertoi kaksikon viettävän parhaillaan Siikanderin likkojen juhlaviikkoja, sillä parivaljakolla oli jo takanaan Komisario Palmun erehdys -näytelmä, ja tulossa olivat Josefiinan syntymäpäivät.

”Puuhaamme paljon kaikkea yhdessä.”

– Puuhaamme paljon kaikkea yhdessä. Nyt kun Josefiina on kasvanut tuohon ikään, meillä alkaa olla esimerkiksi yhteiset leffaintohimot. Viimeksi kävimme katsomassa Bad Moms, se oli Josefiinan valinta, Siikander nauroi. 

Josefiinan mukaan kaksikko ottaa välillä yhteenkin.

– Mutta ihan kiva äiti on. Voin puhua hänelle kaikesta.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.