Sari Siikander täyttää tänä vuonna 50. ”Onhan se jonkinlainen rajapyykki. Sitä käy läpi mitä kaikkea on tullut tehtyä ja mitä voin vielä tehdä.”

Näyttelijä Sari Siikanderin piti elää lähes viisikymppiseksi, ennen kuin päärooli
­elokuvassa osui kohdalle. – On tärkeää, etten ole saanut kaikkea heti. Muuten olisin ihan sietämätön kusipää.

Ensimmäinen päärooli

Helsinki, Hakaniemi, tammikuu 2013

Sari istuu tietokoneella ja lähettelee työsähköposteja, kun puhelin soi. Hän vilkaisee näyttöä ja näkee, että soittaja on ohjaaja-käsikirjoittaja Heidi Köngäs. Vatsassa muljahtaa, ja Sari alkaa haukkoa henkeä nopeasti sisäänpäin. Jotain jännittävää on luvassa. Sari on oikeassa, sillä Heidi tarjoaa 49-vuotiaalle näyttelijälle tämän elämän ensimmäistä pääroolia
tv-elokuvassa Hyväntekijä.

Päärooli on Sarin pitkäaikainen unelma, jonka toteutumiseen hän ei enää uskonut.

– Pidättelin pitkään iloani, sillä leffa oli jo kerran ehditty kuopata Yleisradion puolelta. Onneksi Heidi oli sinnikäs ja sanoi, että tämä elokuva vielä tehdään.

Sari joutui runnomaan leffan kalenteriinsa lähes väkisin jo sovittujen Uuden Iloisen Teatterin näytösten takia. Pahimmillaan hän lopetti kuvaukset puolilta­öin, ajoi saman tien monen tunnin matkan aamulla alkaviin teatteritreeneihin, ja illalla oli näytös.

Tuon ajan Sari söi enimmäkseen energiapatukoita – muuhun ei ollut ­aikaa.

– Olin niin ylikierroksilla ja adrenaliineissa, etten ehtinyt väsyä. Uupumus iski vasta myöhemmin. Mutta nautin työstäni niin vilpittömästi, että jaksoin.

Sari näyttelee Hyväntekijässä Alma-tarjoilijaa. Tämä kohtaa työpaikallaan lääkärin, joka auttaa Afrikassa pakolaisia. Siitä alkaa parin rakkaustarina.

– Nyt, kun elokuva on viimein tulossa televisiosta, olen hirvittävän onnellinen. On hienoa, kun saa näytellä roolin, jossa nainen on itsenäinen toimija eikä vain vaimo. Almalla on oma elämä hallussa.

Sarin uralla menestys on hiipinyt ­mukaan hiljalleen. Hän valmistui teatterikorkeakoulusta kolmekymppisenä – työttömäksi.

– Minun tyyppiselleni ihmiselle on ­ollut tosi tärkeää, etten ole saanut kaikkea heti. Muuten olisin ihan sietämätön kusipää. Olen tarvinnut kivisemmän ­polun kehittyäkseni ihmisenä. Nyt olen kaikesta saavuttamastani kiitollinen.

Tyhmällä tavalla itsepäinen

Helsinki, Naistenklinikka, heinäkuu 2002

38-vuotias Sari odottaa lasta, joka on istunut kuin orava kohdussa koko raskauden. Lapsi on perätilassa ja syntymässä jalat edellä. Kätilö yrittää kääntää vauvaa oikein päin ottamalla tästä kiinni Sarin mahan päältä. Yritys ei meinaa onnistua, joten Saria uhkaa keisarileikkaus. Se ei hänelle kuitenkaan sovi.

– Olin tyhmällä tavalla itsepäinen, sillä olin vakaasti päättänyt synnyttäväni alateitse. Sanoin kätilölle, ettet päästä vauvasta irti. Hengitin ja hengitin. Junnasimme varmaan tunnin vauvan kanssa pikkuhiljaa hivuttamalla. Lopulta saimme hänet oikein päin. Jälkikäteen ajateltuna tuntuu hassulta, että synnytystapa oli minulle noin tärkeä.

Josefinan syntymästä Sarille on jäänyt mieleen myös tämän lääkärintarkastus juuri ennen sairaalasta kotiutumista. Tutkiessaan Josefinaa lääkäri totesi: ”Todella kauniit jalat. Kyllä äidillä menee vielä isot rahat korkokenkiin.”

– Nyt Josefina on 11, ja ensimmäiset korkkarit kahden sentin korolla on juuri hankittu, Sari virnistää.

Sari on Josefinan yksinhuoltaja. Tytär onkin aina kulkenut äitinsä mukana
ympäri maata ja maailmaa.

– Elämä on tehnyt meistä tiiviin reissukaksikon ja parivaljakon.

Päärooli tv-elokuvassa on uusi etappi Sarin uralla. ”Olo on jännittynyt ja toiveikas ihan kuin teatterissa ennen ensi-iltaa.”

Raskaita menetyksiä

Nurmijärvi, tammikuu 2014

Sari on juuri saanut kuulla siskoltaan ­suru-uutisen: heidän 95-vuotias isoäitinsä on menehtynyt. Sari haluaisi heti lähteä oman äitinsä luokse halaamaan tätä, mutta se ei töiden vuoksi onnistu. Kaipuu yhdistää monta sukupolvea: Sarin äitiä, Saria itseään ja Josefina-tytärtä.

Isoäitiin Sarilla liittyy paljon lämpimiä muistoja. Tämä oli varsinainen sisukimppu, joka muutti hoitokotiin vasta neljä kuukautta ennen kuolemaansa.

– Isoäitini poismeno on siinä mielessä ollut helppo hyväksyä, että se on osa luonnonkiertoa. Hän sai elää pitkän ja hienon elämän. Toki tapahtunutta on perheessämme puitu monen maratonpuhelun verran.

Sari joutui kohtaamaan ajatuksen elämän rajallisuudesta jo viime syksynä, kun hänen pitkäaikainen työkaverinsa teatterista kuoli äkillisesti nelikymppisenä. Menetys oli isku Sarille ja ystäville.

– Ystäväpiirissämme äkillinen kuolemantapaus pani jotain liikkeelle. Aina kun olemme nähneet, olemme halanneet pitkään ja kertoneet, miten tärkeitä olemme toisillemme. Tapahtuma ei silti saanut minua pelkäämään kuolemaa. Luotan siihen, että saamme elää juuri niin kauan kuin määrätty on.

Sari on puhunut kuolemasta myös tyttärensä kanssa. Välillä keskustelut ovat saaneet koomisia piirteitä. Kun Sari ja Josefina eräänä iltana juttelivat uskonnoista ja Sari otti puheeksi sielunvaelluksen, tytär pyöräytti äidilleen silmiään.

– Josefina sanoi, että älä nyt ala selittää, että työkaverisi pyörii jossain Intiassa marsuna.

Pääsykoepurkaus

Helsinki, toukokuu 1990

”Älä valehtele!” Sari huutaa puhelimeen ja lyö luurin kiinni. Sen jälkeen hän purskahtaa itkuun. Sari on juuri saanut kuulla, että hänet on vihdoin hyväksytty Teatterikorkeakoulun opiskelijaksi. Kun Sari ­lopulta kerää itsensä ja soittaa takaisin varmistaakseen, kuuliko oikein, linjan toisesta päästä kuuluu: ”Joko rauhoituit?”

Sari oli hakenut Teakiin viisi kertaa. Joka kevät hän teki esivalinta­kokeet,
monologit ja muut koeosuudet. Hän pääsi aina viimeiseen vaiheeseen, mutta tuli kalkkiviivoilla torjutuksi.

– Keväät olivat ahdistavia. Monta ­kevättä meni kuin sumussa, koska elin vain pääsykokeille. Unelmani määrittivät koko tuon ajan olemistani. Toki ehdin myös rillutella siinä välissä.

Välivuodet Sari vietti Jyväskylän kaupunginteatterissa näyttelijäharjoittelijana. Hän kuitenkin tunsi, ettei ollut työssään riittävän hyvä.

Kun Sari lopulta sai unelmiensa opiskelupaikan, hän muutti pääkaupunkiseudulle. Asunnon hän vuokrasi Helsingin keskustasta Merimiehenkadulta näkemättä sitä. Mielessä oli kuva idyllisestä jugendtalosta meren äärellä.

Kun 26-vuotias Sari sitten ajoi tavaroidensa kanssa paikalle, talo olikin koko alueen rumin. Toinen yllätys odotti asunnossa, sillä edellinen vuokralainen asui siellä yhä. Sari joutui auttamaan naista pakkaamisessa.

– Mielikuvani Helsingistä ja keskustasta olivat ihan muuta kuin kohtaamani todellisuus. Mitäs olin niin sinisilmäinen.

Sari osaa yhä samastua nuoriin, jotka pyrkivät kouluihin kerta toisen jälkeen.

– Ei sillä ole merkitystä, kuinka monta kertaa on torjuttu, vaan sillä, ettei luovuta. Unelmiin pitää uskoa loppuun asti.

Hurjat nelikymppiset

Valkeakoski, kesä 2004

Sarin 30 läheisintä ystävää lapsineen ovat tulleet juhlimaan Sarin nelikymppisiä, ­eivätkä he yhtäkkiä tiedä itkeäkö vai nauraa. Sarilla on nimittäin yllätys: hän on tilannut juhliin esiintyjäksi kymmenpäisen Jean S. ­-yhtyeen. Bändin pojat hyppäävät frakeissaan ja sortseissaan esiin kirjaimellisesti puskista. Niin käynnistyvät bileet, vuosisadan juhlat.

– Kavereideni kasvoilta paistoi, että tsiisus tuo Siikander on hullu. Tanssimme putkeen ainakin kolme tuntia ja olimme aivan hikimärkiä. Ystäväni muistelevat niitä bileitä vieläkin. Minulta on vaadittu uusintaa.

Tänä vuonna siihen olisi mahdollisuus, sillä Sari täyttää kesällä 50. Hän on pyöritellyt mielessään bileitä, mutta toisaalta samalla rahalla pääsisi pariksi viikoksi vaikka New Yorkiin. Sari epäilee, että lopulta hän kuitenkin valitsee juhlat.

Viisikymppisyydessä on puolensa – ja puolensa. Kehon ikääntyminen harmittaa Saria, toisaalta oma mielenrauha ja ymmärrys itsestä vahvistuvat koko ajan.

– En voi sanoa nauttivani vanhenemisesta. En voi esimerkiksi enää istua baarissa aamukahteen ja lähteä aamulla juoksemaan ympäri Töölönlahtea. Kehoni vaatii kunnolla unta ja palautumista.

– Toisaalta tunnen vapautuvani ajatuksista, että minun on pakko tai  mitähän muutkin sanovat. Uskallan olla ­paremmin sitä, mitä olen: lapsenomaisesti asiois­ta innostuva, outoja hörähdyksiä kummallisina hetkinä päästelevä nainen.

Teatteriperhe

Helsinki, Hakaniemi, heinäkuu 2010

Sari on ravintolassa syömässä muusikko Timo Kärkkäisen ja koreografi Reija ­Wäreen kanssa. He ovat tehneet pitkään yhteistyötä Uudella Iloisella Teatterilla, joka on ajautunut konkurssiin. Kolmikko pohtii, ettei 30-vuotisen perinteen voi ­antaa päättyä näin. Miten mahtavaa olisikaan, jos heillä olisi oma teatteri.

Lopulta Sari työkavereineen otti UIT:n hoitaakseen. Sari näyttelee, mutta on myös teatterin pr-päällikkö. Vaikka työpäivät venyvät välillä tolkuttoman pitkiksi, Sari ei valita. Hän on ollut freelancer koko uransa ja tuntenut itsensä toisinaan ulkopuoliseksi.

– Välillä olen surrut, etten kuulu ­mihinkään yhteisöön. Nykyään minulla kuitenkin on teatterissa ihan oma perhe. Olen onnekas, koska työkaverini ovat ­samalla ystäviäni.

Vaikka freelancerina työskentely on epävarmaa, Sari on usein tiennyt tulevat työnsä jo vuotta etukäteen.

– Alkuvuosina menin ihan tilttiin ja olin paniikissa, kun kukaan ei tarjonnut töitä. Siinä eivät kaverien kannustukset auttaneet. Se oli tunne, joka vain piti tuntea pois. Sen jälkeen minulla on kuitenkin käynyt töiden suhteen käsittämätön tuuri.

UIT:n lisäksi Sarille tärkeitä ovat Helsingin Kaupunginteatteri ja improvisaatioteatteri Stella Polaris, joissa hän on tehnyt töitä 20 vuotta. Näyttelijänä Sari tuntee olevansa vähän kuin lapsi, joka saa ammatikseen leikkiä.

– Työ on iso osa minua. Teen töitä omalla minuudellani enkä oikein edes tiedä, miten laittaisin sen syrjään. Vaikka olen aikuinen, minulla on tavallaan lapsi takataskussani. Voin ottaa sen esiin aina kun haluan.

Oma Unelmatontti

Helsinki, pankki, kesä 2009

Sari marssii pankkiin, iskee esitteen kauniista järvenrantatontista pankkivirkailijan pöydälle ja kysyy, että mitäs tehdään. Sarin ystävät asuvat idyllisesti omakoti­talossa järven rannalla Valkeakoskella, ja heidän naapuristaan on tullut harvinainen tontti myyntiin. Sarin tilillä ei ole senttiäkään ylimääräistä, mutta hän on päättänyt, että tontti on saatava.

Pankkivirkailija toteaa, että eivätpä ­nämä kesämökkitontit Helsingin lähistöllä ainakaan lisäänny. Osta pois!

– Ei minulla mitään rahaa ollut, eikä ole vieläkään. Mutta tontti on. Suunnitelmat sen varalle ovat jo selvillä. Heti kun minusta tulee rikas, rakennan sinne mökin. Sellaisen oman hyvänolonpesän, Sari haaveilee.

Järvenrantamökin lisäksi Sari unelmoi ihan tavallisista jutuista, kuten kiireettömistä hetkistä hyvässä seurassa. Urallaan hän haluaisi esittää vieläkin haastavampia rooleja, esimerkiksi Niskavuoren Hetaa tai Tšehovin näytelmiä.

– Olen kurssiluuta. Ravaan koulutuksissa, koska rakastan itseni haastamista. Mutta muuten haaveeni pienenevät ­koko ajan, sillä ikä on tehnyt minusta seesteisemmän. Tällä hetkellä unelmoin lähinnä vapaasta viikonlopusta takka­tulen ääressä.

Sari Siikander

■ Näyttelijä ja vuorovaikutuskouluttaja syntyi 26.6.1964 Valkeakoskella.
■ Asuu Nurmijärvellä 11-vuotiaan tyttärensä Josefinan kanssa, jonka isä on Pirkka-Pekka Petelius.
■ Valmistelee parhaillaan UIT:n uutta revyytä Ilosofian oppitunti, jonka ensi-ilta on huhtikuussa.
■ Sari esittää pääroolia Hyväntekijä-elokuvassa TV1:llä 16. helmikuuta.

Suomalaislaulaja esittää ohjelmassa Björkin It's Oh So Quiet -kappaleen.

Britannian X Factor -ohjelmassa kilpaileva Saara Aalto, 29, esittää lauantain livelähetyksessä islantilaislaulaja Björkin vuonna 1995 ilmestyneen kappaleen It's Oh So Quiet. Saaran kappalevalinnasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä MTV.

Tunnettu kappale on upea, joskin vaikea. Teknisesti Saara on älyttömän taitava laulaja, mutta kappale on muutenkin yllättävä valinta. Björkin tuotanto henkilöityy vahvasti laulajaan itseensä, joten voi miettiä, miten se taipuu toisen esitykseen. Aallon musikaalimaisuus on myös aika kaukana omaperäisen Björkin tyylistä.

Vaikka Björk on iso nimi, laulajan musiikki myös jakaa vahvasti mielipiteitä. Biisillä ei välttämättä ole helppo kerätä yleisöääniä.

Saara Aallon Facebook-seinän perusteella suurin osa faneista on huolissaan kappalevalinnasta.

”Voi voi... Ei taida engelsmannit tykätä tuosta biisistä. Parempi valinta olisi ollut joku tunnettu diiva, Houston, Adele tai Dion. Tsemppiä kuitenkin”, kuuluu eräs kommentti.

”Nyt kyllä pelottaa.”

”Nyt kyllä pelottaa”, kirjoittaa toinen kommentoija.

Toisaalta osa kommentoijista kehuu kappalevalintaa rohkeaksi ja mielenkiintoiseksi sekä uskoo Saaran mahdollisuuksiin selvitä vaikeastakin biisistä.

Katso Björkin kappaleen musiikkivideo:

Viikon teemana on diivat. Muut kilpailijat esittävät esimerkiksi Mariah Careyn, Adelen, Whitney Houstonin, Aretha Franklinin ja Michael Jacksonin kappaleita. Kaikkien kilpailijoiden kappaleet voi nähdä ITV-kanavan nettisivuilta.

Kisassa on vielä mukana kymmenen osallistujaa.

Toivotaan, että Saara selviää tästäkin haasteesta!

Uskotko, että Saara Aalto voi voittaa Britannian X Factorin?

Yhä useampi nelikymppinen nainen palaa nuoruutensa heppatytöksi. 

Toimittaja Katja Ståhl on saanut leikkimielisen lähestymiskiellon muutamalta ystävältään. Tai oikeammin kiellon ovat sanelleet ystävien puolisot, jotka kauhuissaan ovat seuranneet vaimossaan riehuvaa heppakuumetta. Sen tyypillisimpiä oireita ovat jatkuva hevosista höpöttäminen, talleille unohtuminen ja äkilliset rahanmenot, kun 2 500 euron satula on ”vain ollut pakko” hankkia.

– Kyllä, olen kuumeen tartuttaja, tällainen hevostelun Turmiolan Tommi, Katja myöntää.

Viikonloppuna Katja ja 40 000 samanhenkistä hevosiin kallistunutta kohtaa toisensa Horse Show’ssa Helsingin Jäähallissa. Tapahtuman esteratsastuksen maailmancup tuo areenalle maailman esteratsastajien kaksikymmentä huippua.

– He ovat kuumempaa katseltavaa kuin futarit, Katja sanoo.

Tallielämän ihana tittelittömyys

Katja itse on elävä esimerkki ilmiöstä, jossa nelikymppiset, ruuhkavuosistaan selvinneet naiset palaavat nuoruutensa heppatytöiksi. Hänen mukaansa siinä on kyse halusta palata luontoon ja juurilleen – sekä elämän tyhjyydestä. 

– Teiniyden päätteeksi on pyritty cityyn, uralle, kreisibailaamaan ja haluttu tulla nähdyksi. Se kaikki on tarpeellista, mutta jossain vaiheessa siihen väsähtää: tulee fiilis, että tämä on nähty, Katja sanoo.

40 000 heppafania kokoontuu tänä viikonloppuna Helsingin Jäähalliin. Kuva Piia Arnould / Sanoma arkisto.
40 000 heppafania kokoontuu tänä viikonloppuna Helsingin Jäähalliin. Kuva Piia Arnould / Sanoma arkisto.

Hänelle itselleen syy hurahtamiseen löytyi halusta olla tekemisissä luonnon kanssa.

– Hevoset vastasivat siihen tarpeeseen sivistyneesti. Minun ei tarvinnut erakoitua metsiin.

Luonnon lisäksi tallielämässä viehättää tittelittömyys.

– Hevostelijoiden kesken vallitsee mieletön ekumenia. Tallilla lakkaa olemasta kenenkään äiti, alainen tai pomo. 14-vuotiaalla tyttärelläni on 74-vuotias tallikaveri.

Katjan tytöt

Katjallehan ei riittänyt arki-iltaharrastaminen tallilla, vaan lopulta piti sukeltaa syvään päähän – hankkia oma hevonen.

– Halusin kokea kaiken ja saada hevosesta ystävän. Se on vähän kuin hoitokoiran kanssa: ei sitä opi tuntemaan kunnolla, vaikka otus olisi miten kiva, hän perustelee.

Perheeseen tuli Pullukka, nyt 15-vuotias hollantilainen puoliverinen ratsuhevonen. Kun sen ura kilpahevosena Hollannissa oli tullut päätökseen, Pullukka muutti Suomeen downshiftaamaan ja ryhtyi täällä ensisynnyttäjäksi iässä, joka naisen vuosissa vastaa nelikymppistä.

”En ole pahastunut, kun Hilpasta on puhuttu, että siinä on muuten vetävän näköinen muija.”

Katja teetti Pullukalla varsan, koska halusi kokea, millaista on tuntea eläin sen ensiminuuteista lähtien. Nykyään hän puhuu hevosistaan samalla äänellä kuin lapsistaan. Siitä, miten Hilppa joutui tekemään bänksit poikaystävänsä Kallen kanssa tai siitä, joutuuko Hilppakin vaihtamaan osoitetta, jos sen kämppäkaveri Raili myydään.

Yhdessä jutussa ladut kuitenkin eroavat: ihmislapsiaan Katja ei ole ilmoittanut mannekiinikilpailuun. Hilpan kyllä.

– En ole pahastunut, kun Hilpasta on puhuttu, että siinä on muuten vetävän näköinen muija.

Helsinki International Horse Show Helsingin Jäähallissa 20.–23.10.

On kivaa, kun sekä teinit että mummit tunnistavat, Mikael Gabriel sanoo.

Vain elämää -ohjelma teki Mikael Gabrielille, 26, sen, minkä monille muille pienempien piirien räppäreille aiemminkin – nosti huimaan kansansuosioon.

Mikael kertoi tänään rauhoittuvansa loppuvuodeksi musiikin ja biisien tekemisen pariin. Ensi vuonna luvassa on ensimmäinen oma kiertue. 

Uusin ulottuvuuksiin noussut suosio tuntuu hyvältä.

– Kyllä se on kiva, kun mummit tulevat kaupassa juttelemaan ja ottamaan kuvia, ja ihan pikkulapsetkin on silleen ”Iskä, iskä kato!”

Mikael kertoo fanipohjansa laajentuneen huomattavasti. Ensi vuoden HIMMEE-kiertueelle ovatkin tervetulleita kaikenikäiset.

”On kiva, kun mummit tulevat kaupassa juttelemaan.”

Lue myös: Mikael Gabriel lähtee ensi vuonna himmeelle kiertueelle

Mikael vaikuttaa olevan sinut huiman suosionsa kanssa.

– Kyllä se kusi on jo noussut aikoinaan päähän. En ole ikinä välttynyt siltä. Nyt tietää jo, mitä se on, eikä se tästä enää nouse, Mikael pohtii.

Vaikka Mikael kertoo aina olleensa oma itsensä, julkinen avautuminen Vain elämää -ohjelmassa oli hänen mukaansa sitä, mitä hän tarvitsi.

– Tämä kokemus vain teki minusta vähemmän kusipään. Enää ei tarvitse esittää mitään, mitä ei ole.

Vain elämää -kautta on jäljellä vielä muutama jakso. Mikael vihjaa, että ihmisten itkettäminen koskettavilla tarinoilla on nyt loppu.

– Oli hauskaa, miten koko Vain elämää meillä meni. Aluksi kukaan ei tuntenut toisiaan, tutustuttiin ja mentiin tosi diippeihin juttuihin, kun kaikki kertoivat elämänsä tarinoita, Mikael muistelee.

– Mutta sitten loppujen lopuksi se meni siihen, että kaikilla oli hauskaa ja me juhlittiin ja oli hyvä fiilis.

Räppäri Mikael Gabriel on nimennyt kiertueensa Vain elämää -ohjelmassakin tiuhaan kuullun tokaisunsa mukaan.

Räppäri ja Vain elämää -tähti Mikael Gabriel kertoi tänään lähtevänsä alkuvuodesta ensimmäiselle omalle kiertueelleen. HIMMEE-nimellä kulkeva kiertue alkaa Joensuusta 14. tammikuuta ja päättyy maaliskuussa. Yhteensä keikkoja kertyy 20 eri puolilla Suomea.

– Toivon, että paikalle tulee ihmisiä laidasta laitaan ja lapsesta mummoon. Show on tehty kaikille, räppäri kuvailee.

Mikaelin mukaan Vain elämää -ohjelma on tuonut mukanaan huikean vastaanoton. Ohjelmassa tähän mennessä nähtyjä kappaleita on kuunneltu Spotifyssä jo kuusi miljoonaa kertaa.

Mikael kertoo, että vuoden aikana hänestä on myös kuvattu dokumenttia, joka nähdään televisiossa marraskuussa. Se täydentää Vain elämää- ohjelmassakin kuultua Mikaelin tarinaa entisestään.

– Dokumentti syventää noita tarinoita ja ehkä mun ja äidin suhdetta ja kaikkea, mitä on aikoinaan käynyt, räppäri kertoo.

Ennen kiertueen alkua Mikael Gabriel aikoo rauhoittua musiikin ja musiikin tekemisen parissa.

Juttua muokattu 21.10.2016 klo 10.03: Korjattu keikkojen määrä.